سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (یکم آذر ۱۴۰۳) | شلغم کیلویی ۱۰ هزار تومان ثبت‌نام بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو از امروز (یکم آذر ۱۴۰۳) | تحویل ۶۰ روزه + لینک
سرخط خبرها

چالش‌های حذف ارز مسافرتی

  • کد خبر: ۲۱۷۰۷۹
  • ۲۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۵
چالش‌های حذف ارز مسافرتی
از آنجایی که تعادل قیمت در بازار به واسطه ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا در بازار شکل می‌گیرد بانک مرکزی اگر به دنبال کاهش عرضه در بازار آزاد ارز و همچنین جلوگیری از زیاد شدن قیمت‌هاست، باید به دنبال راهی برای کاهش تقاضای ارز نیز باشد تا کاهش عرضه به رشد قیمت دلار دامن نزند.

به گزارش شهرآرانیوز، ارز مسافرتی و نحوه تخصیص آن مدتی است که مورد توجه رسانه‌ها و تحلیلگران قرار گرفته است.

مسافران نوروزی از محل دریافت ارز مسافرتی رانت قابل توجهی را کسب میکنند که برخی معتقدند در شرایط تحریم یک یارانه به سفر‌های خارجی است و به ضرر توریسم داخل در تعطیلات نوروز است.

در چنین شرایطی استقبال از ارز مسافرتی به قدری بالا بوده که صف تخصیص ارز در فرودگاه، از ویدیو‌های بازنشرشده پر بازدید در فضای مجازی است.

در حالیکه در دو روز گذشته خبر لغو ارز مسافرتی بازنشر شد ولی این خبر با تکذیب رو به رو شد و عرضه ارز مسافرتی همچنان ادامه دارد.

روز قبل بانک مرکزی بالاخره به این صحبت‌ها پایان داد و وارد میدان شد، بانک مرکزی اعلام کرده اسامی کسانی را که ارز مسافرتی را دریافت کرده ولی بلیط خود را لغو کرده‌اند از فرودگاه دریافت خواهد کرد، افراد باید یا ارز گرفته شده را پس دهند و یا مشمول فرایند محدودیت دسترسی به خدمات بانکی خواهند شد.

تخصیص ارز مسافرتی پیش از سفر‌های نوروزی از فشار تقاضای مسافرتی بر بازار ارز می‌کاهد و مانع اثر افزایش تقاضای مسافرتی بر بازار ارز می‌شود.

از طرفی این عرضه غیر مستقیم بازارساز ارزی یک تأثیر دیگر نیز بر بازار ارز دارد.

فعالیت‌های زیرزمینی اقتصادی و قاچاق کالا، مواردی هستند که وجود دارند ولی تامین ارز این فعالیت‌ها غیر قانونی است و از بازار رسمی تامین نمی‌شوند، با این وجود کالا‌های فراوانی با برند‌هایی در بازار دیده می‌شود که فقط از طریق قاچاق می‌توانند وارد بازار شوند. معامله در بازار‌های موازی یکی از شغل‌های پردرآمد در کشور‌های تحریمی است که مورد نیاز برای قاچاق این حجم از کالا وقتی از بازار رسمی تامین نمیشود وارد بازار غیررسمی شده و به قیمت‌ها فشار می‌آورد. است

ارز‌های مسافرتی که در نهایت از مرز خارج نمی‌شوند یکی از مواردی است که وارد بازار ارز شده و به افزایش عمق معاملات کمک می‌کنند و از فشار تقاضای غیر قانونی ارز بر بازار آزاد ارز می‌کاهند.

از آنجایی که تعادل قیمت در بازار به واسطه ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا در بازار شکل می‌گیرد بانک مرکزی اگر به دنبال کاهش عرضه در بازار آزاد ارز و همچنین جلوگیری از زیاد شدن قیمت‌هاست، باید به دنبال راهی برای کاهش تقاضای ارز نیز باشد تا کاهش عرضه به رشد قیمت دلار دامن نزند.

منبع: اکوایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->