به گزارش شهرآرانیوز، یکی از نکته های بسیار مهم تعداد اقلام حاضر در سفره می باشد که هفت عدد است. عدد هفت از زمان قدیم مقدس بوده و عدد مقدس آریاییان و اشاره به هفت امشاسپند یا هفت ایزد جاویدان آیین مزدیسنا می باشد.
احتمالا تا آنجا که تحقیقات مورخان نشان می دهد,قوم سومر نخستین قومی بوده که به عدد هفت توجه نشان داده است.پیروان آیین یهود و مسیح معتقدند جهان در شش روز آفریده شده است و پروردگار در روز هفتم به استراحت پرداخته است.در اسلام نیز صراحتا به آفرینش زمین و آسمان در شش روز اشاره شده است.
سفره ی هفت سین
قبل از ذکر اقلام سفره ی هفت سین نکته ای که قابل توجه است آداب نشستن بر سر سفره ی هفت سین می باشد.خوان نوروزی در نزدیک کردن اعضای خانواده و دور هم جمع شدن ایشان نقش بسزایی دارد.ایرانیان هرجا که باشند,دور یا نزدیک می کوشند تا خود را پیش از تحویل سال نو به خانه و خانواده برسانند تا همه سر سفره ی هفت سین در کنار هم باشند.چرا که باور دارند اگر کسی در لحظه ی تحویل سال در خانه و کنار سفره نباشند تا آخر سال از خانه و خانواده دور خواهند بود.قاعدتن در پیشاپیش سفره که جایگاه کتاب مقدس است کسی نمی نشیند اما در پایین آن کاسه ی آبی می نهند که در آن نارَنج انداخته باشند بدان معنی که تا سال آینده از رنج دور بمانند.
سپس محتویات هفت سین را می چینند تا نعمت و رزق را خواستار باشندو با این نمادها به خود قوت قلب می دهند.با پوشیدن بهترین لباسها و استفاده از عطر در کنار یکدیگر سر سفره می نشینند و هنگام تحویل سال نو یکدیگر را غرق در بوسه کرده و شگون و زیبایی سال نو را جشن میگیرند. در سفره ی هفت سین اقلامی که استفاده می کنند عبارتند از:
«سنجد,سیب,سبزه,سمنو,سیر,سرکه و سماق»
سنجد
اکنون سفره آماده ی چیدن است.سنجد نماد سنجیده اقدام کردن است.سنجد را بر این باور بر سر سفره ی هفت سین می نهند تا هر کس با خویش عهد کند که در آغاز سال نو هر کاری را سنجیده انجام دهد.قرار دادن سنجد سر سفره هفت سین نشانه ی گرایش به عقل است.
سیب
دومین سین بر سر سفره هفت سین سیب است که آنرا مادر یا بزرگ خانواده در کنار سنجد قرار می دهد.سیب نماد سلامتی است.
سبزه
سبزی نشانه ی خوش اخلاقی و خرمی و شادابی است.سبزی با خود شادابی,زندگی,نیکویی و ... به همراه می آورد.سبزه به تو می آموزد درست گو نه درشت...!
سمنو
سمنو علامت قوت است;آدمی در کشاکش زندگی خود و مبارزه با طبیعت باید نیرومند و قوی باشد...فردوسی توسی می گوید:
ز نیرو بود مرد را راستی
ز سستی کژی زاید و کاستی
سیر
سیر به نشانه ی دست نگاه داشتن از تجاوز ما به سفره ی هفت سین راه یافته است تا پای از گلیم خویش فراتر ننهیم.
سیر نماد و نشانه ی مناعت طبع است;یعنی بایسته است که انسان همواره با قناعت به جهان بنگرد.زیرا انسان قانع از نفس بهی می باشد تا انسان قانع به دارندگی ثروت...
سرکه
سرکه نماد پذیرش نا ملایمات,نماد رضا و تسلیم است.اما بدان معنا نیست که بی ارادگی و دل مردگی و پس زدگی را نشان دهد;بلکه نمادی از انسان تلاشگرو پیگیر اما صبور که در راستای آرمان های والای خویش گام بر می دارد.
سماق
این سین که آخرین نماد محسوب می شود,نماد صبوری و بردباری و گویای یک اشاره ی شفاف به درنگ و مبارزه برای خواستها و آرزوهاست;زیرا صبر به آدمی می آموزد که در گذر زندگی خستگی را باید خسته کند و کام را بدست آرد...شاید معنای عبارت«سماق مکیدن» نیز برگرفته از روح این نماد کهن است.