هلال‌احمر در پی بارش‌های شمال کشور هشدار و آماده‌باش داد (۲۴ مرداد ۱۴۰۴) جنایت هولناک در آمل| داماد ۵ عضو خانواده همسرش را کشت (۲۴ مرداد ۱۴۰۴) انحراف اتوبوس حامل زائران ایرانی در عراق| ۴۳ نفر مصدوم شدند (۲۴ مرداد ۱۴۰۴) سیل در کشمیر ۵۶ کشته برجای گذاشت (۲۴ مرداد ۱۴۰۴) مجتبی امانی: سفر لاریجانی به لبنان در همه ابعاد موفقیت‌آمیز بود آخرین وضعیت ترافیکی مرزهای اربعینی کشور اعلام شد تاکنون ۲ میلیون و ۲۹۸ هزار زائر به کشور بازگشتند ظفرقندی: آزمون‌های بورد، بالاترین سطح آزمون‌های علمی کشور هستند خدمات‌رسانی به بیش از ۲۱ هزار زائر اربعین در نجف کاهش چشمگیر تلفات جاده‌ای در مسیر‌های اربعین | ۱۹ درصد کمتر از سال گذشته واژگونی پراید در گناباد ۸ کشته و مصدوم برجای گذاشت (۲۳ مرداد ۱۴۰۴) ترخیص ۵۱ مصدوم حادثه اتوبوس زائران در بصره | ۶ زائر بستری هستند رئیس ستاد اربعین کشور: زائران در مسیر بازگشت عجله نداشته باشند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه ۲۳ مرداد ۱۴۰۴ ) | وزش باد شدید همراه با گرد و خاک در مشهد کاهش ذخایر خون در خراسان رضوی | ادامه طرح نذر خون حسینی در ۷ پایگاه انتقال خون مشهد تا پایان ماه صفر ویدئو| مراسم تشییع دادستان گناباد و خانواده‌اش که در تصادف جاده‌ای جان باختند تلاش برای جبران کمبود اسکان ۱۰ هزار زائر در دهه پایانی ماه صفر در مشهد ادامه دارد آب و هوای مرز‌های غربی کشور و عتبات عالیات در روز اربعین حسینی چگونه است؟ جزئیات طرح اعطای شیرخشک کوپنی به مادران خراسان رضوی| فعالیت ۲۱ مرکز مشاوره شیردهی در استان (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) ماجرای بسته‌شدن جاده فیروزکوه توسط چند خودروی لاکچری (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم ۷۰ درصد ایرانی‌ها نمی‌دانند دیابت دارند توصیه‌هایی به زائران اربعین برای پیشگیری و درمان تاول پا زمان توزیع واکسن آنفلوانزا مشخص شد (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) اسامی ۵۷ مصدوم انحراف اتوبوس زائران ایرانی در عراق اعلام شد | ۴ نفر جان باختند حرکت ۱۰۰ کاروان زائران پیاده به سوی مشهد آغاز شد (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) محدودیت‌های ترافیکی مازندران در پایان هفته جاری اعلام شد (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) وزیر آموزش‌وپرورش: در سال تحصیلی جدید مشکل کمبود معلم نخواهیم داشت صدور هشدار سطح نارنجی برای خراسان رضوی و ۲ استان دیگر در پی پیش‌بینی طوفان گردوخاک (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) ۴۵ درصد از نرخ بلیت پرواز‌های اربعین در حساب فرودگاه نجف!
سرخط خبرها

بهترین زمان کاشت سبزه عید نوروز

  • کد خبر: ۶۰۴۴۰
  • ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۴
بهترین زمان کاشت سبزه عید نوروز
یکی از مهمترین نکاتی که باید در رویاندن سبزه در نظر داشته باشید، آشنایی با مدت زمان کاشت آن و مدت زمان خیساندن بذر است که هر دانه مدت زمان خاص خود را می‌طلبد.

به گزارش شهرآرانیوز، سبزه عید نوروز نشان از سبزی و طبیعت است. با توجه به اینکه به روزهای عید نزدیک شده‌ایم نیاز و دغدغه بسیاری از افراد آشنایی با نحوه کاشت سبزه عید است. بسیاری از مردم ترجیح می‌دهند، سبزه سفره هفت‌سین را خودشان سبز کنند.

یکی از مهمترین نکاتی که باید در رویاندن سبزه در نظر داشته باشید، آشنایی با مدت زمان کاشت آن و مدت زمان خیساندن بذر است که هر دانه مدت زمان خاص خود را می‌طلبد. برای جوانه زدن خوب، باید بذری انتخاب کنید که کهنه نباشد و تازگی آن قابل مشاهده باشد.

بهترین زمان برای کاشت سبزه که تا روز ۱۳ فروردین ماه  رشد کافی داشته باشد و زینت بخش سفر هفت سین شما باشد بر اساس دانه های مختلف به این شرح  است:

  • بهترین زمان کاشت دانه خرفه: ۲۲ اسفند
  • بهترین زمان کاشت دانه عدس: ۱۵ اسفند
  • بهترین زمان کاشت دانه ماش: ۱۸ اسفند
  • بهترین زمان کاشت دانه گندم: ۲۰ اسفند
  • بهترین زمان کاشت دانه شاهی: ۲۲ اسفند
  • بهترین زمان کاشت دانه شنبلیله: ۱۶ اسفند
  • بهترین زمان کاشت دانه ارزن: ۱۶ اسفند

دانه هایی که باید ۶ تا ۸ ساعت خیس بخورند

مدت جوانه زدن دانه های ۴ گانه زیر که شش تا هشت ساعت به خیس خوردن نیاز دارند٬ به این شرح است:

  • دانه شنبلیله: ۳ تا ۴ روز
  • دانه یونجه: ۵ تا ۶ روز
  • دانه تربچه: ۴ تا ۵ روز
  • دانه کنجد: ۱ تا ۲ روز

دانه هایی که باید ۱۰ تا ۱۸ ساعت خیس بخورند

مدت جوانه زدن دانه هایی که باید بین ده تا هجده ساعت خیس بخورند به شرح زیر است:‌

  • دانه نخود: ۳ تا ۴ روز
  • دانه عدس: ۳ تا ۵ روز
  • دانه ماش: ۳ تا ۵ روز
  • دانه سویا: ۳ تا ۵ روز
  • دانه گندم: ۲ تا ۳ روز
  • دانه آفتاب گردان: ۱ تا ۲ روز

چگونه سبزه عید را آماده کنیم؟

این سوال معمول خیلی از هموطنان به خصوص کسانی است که امسال قصد دارند به جای خرید سبزه از دستفروش ها و گل فروشی ها و بقالی ها٬ خودشان از هفته اخر اسفند دست به کار شده و مخلفات سفره هفت سین را آماده کنند. قدم اول٬ خیساندن بذر است. اول بذر مورد نظر خود را انتخاب کنید. همان طور که در بالا دیدید٬ مدت زمان خیساندن و جوانه زدن بذر ها متفاوت است و اصول نگهداری ان ها نیز کمی فرق دارد.

معمولا ۵۰ تا ۱۰۰ گرم از بذر مورد نظر شما که داخل یک بشقاب معمولی قرار بگیرد٬ کفایت می کند. بذر را در ظرف آب ریخته و حداقل ۲۴ ساعت اجازه دهید تا به صورت کامل٬ خیس خورده و سپس آن را داخل یک پارچه مرطوب قرار دهید. مرطوب نگهداشتن این پارچه مهم است. لذا در جایی قرار دهید که زیر نور آفتاب نباشد و از خشک شدن آن جلوگیزی شود.

باید بذر ها از تابش مستقیم نور آفتاب دور بماند. دست خود را خیس کنید و آرام روی پارچه بریزید تا در روند سبز شدن بذر ها٬ اخلالی ایجاد نشده و همه چیز سر زمان پیش بینی شده به نتیجه برسد. پس از جوانه زدن بذر ها٬ از یک ظرف گود استفاده  کنید و بذر را پهن کرده  تا از انباشت آن روی هم جلوگیری شود.

باز٬ پارچه ای  روی بشقاب انداخته و آن را مرطوب کنید تا در این حالت به مدت ۱ روز قرار بگیرد. پس از ان٬ پارچه را کنار گذاشته تا بذر ها زیر نور خورشید قرار بگیرند. داخل خانه در اسفند ماه٬ گرم است و همین باعث رشد سریع بذر می شود.  برای همین اگر می خواهید بذر ها خیلی سریع رشد نکنند٬ آن را در محل  خنک قرار دهید نه بغل رادیاتور!

کاشت سبزه گندم

سبزه گندم٬ محبوبیت زیادی  دارد. ۵۰ تا ۱۰۰ گرم آن را ظرف بیست و چهار ساعت خیس  کرده و مرتب آب آن را تعویض کنید. سپس آن را داخل پارچه نخی مرطوب قرار داده تا جوانه بزند و سبز شود. دستمال را مرتب مرطوب کنید تا خشک نشود و سپس آن را داخل یک ظرف بریزید. مراقب گند زدن ریشه سبزه  گندم باشید.

 

کاشت سبزه عدس

سبزه عدس٬ مثل گندم٬ طرفداران زیادی دارد. دردسر  زیادی ندارد و در دسترس است. از اواسط  اسفند ماه برای خیس کردن  دانه عدس اقدام کنید. بهتر است از پانزده اسفند ماه برای خیس عدس کردن در ظرفی و قرار دادن آن در دمای معمولی٬ اقدام کنید. غرقابی (غرق آب) نکنید. به دلیل خاصیت جذب آب توسط عدس٬ مرتب آب را چک کنید.

 

بعد از گذشت ۵ روز٬ پارچه ای مرطوب را روی عدس ها پهن کنید تا در هوای معمولی که گرما و سرمای آن قابل احساس نباشد٬ به رشد و نمو ادامه دهد. آب کشی مرتب شما سبب می شود که تازگی عدس ها حفظ شود. پس از جوانه زدن عدس و مشاهده سبز شدن عدس ها٬ پارچه را بر داشته و آن ها را در ظرف اصلی که قصد دارید سر سفره  هفت سین قرار دهید٬ بگذارید.

توجه کنید که نور و رطوبت٬ برای رشد و نمو نیاز است. اگر خیلی اتاق گرم باشد٬ رشد سریع خواهید داشت و ظرف چند روز پس از فرا رسیدن روز اول عید٬ شاهد قد کشیدن سریع عدس ها می شوید. رشد یکدست سبزه عید٬ نیازمند توجه و دقت است.

سبزه خاکشیر

خاکشیر و لیمو نعناع٬ دوای گرما زده ها در روزهای گرم اواخر بهار و روزهای بلند تابستان است. خاکشیر را در نیمه اول سال٬ در دستور غذایی خود قرار دهید. می توانید خاکشیر را به جای عدس استفاده کنید که شکل و شمایل متفاوتی دارد و البته به نسبت عدس و گندم٬ متداول نیست. اما سبز کردن آن آسان است.  مثل روش های قبلی٬ ۲ روز٬ بذر خاکشیر را در ظرفی قرار داده و خوب خیس کنید  و شبیه مراحل بالا را دنبال کنید.

سبزه با دانه لیمو یا پرتقال

کم تر مرسوم است که سبزه عید را با بذر  لیمو یا نارنج یا پرتقال٬ تهیه کنند. شاید به سنت ها و آیین های هر قوم هم بستگی داشته باشد. شما باید هسته های این میوه را ۲ هفته مانده به نوروز٬ در ظرفی به خوبی خیس کنید و تخم آن را بعد از گذشت این مدت٬ داخل ظرفی پر آب ریخته تا از خشک شدن آن جلوگیری شود.

 

اکنون هسته خیسانده را داخل ظرف مورد نظر قرار داده و آن را با خاک مناسب باغچه٬ پر کنید. توجه داشته باشید که دانه ها باید به فاصله مناسب از یکدیگر در ظرف باشند و به  صورت کلوخی٬ روی هم انباشته نشوند. مراقبت های معمولی برای آبیاری  و حفظ نور و رطوبت باید در دستور کار شما باشد.

چون اواخر زمستان٬ آفتاب گیری زیاد نیست٬ لذا باید از  حداقل ۲ هفته مانده به عید برای  سبز کردن سبزه پرتقال یا لیمو اقدام کنید. جوانه زدن دانه ها معمولی ۱۵ تا ۳۰ روز بر  اساس اقلیم  استان های کشور٬ زمان نیاز دارد. این سبزه ٬ آرام رشد می کند و شاهد بزرگ شدن جوانه ها به سمت نهال هستیم که پس از سفره هفت سین آن ها را می توان به باغچه منتقل  کرد.

 

سبزه کنجد

اگر می خواهید سبزه شما شبیه یک درخت سر سبز کوچک باشد٬ از دانه کنجد استفاده کنید. باید ۱۰ روز قبل از عید نسبت به خیساندن دانه کنجد اقدام کرده و شاهد رشد یافتن آن تا سیزده به در باشید. یکی از متفاوت ترین سبزه های عید که کم تر در سفره های هفت سین و اینستاگرام ایرانیان مشاهده می شود٬ سبزه کنجد است.

اگر  خیلی می خواهید خاص باشید٬ از خاک رنگی ژله ای و ظرف بلوری یا شیشه ای استفاده کنید. کوزه سفالی هم معمولا برای زیبا کردن سفره هفت سین و تزیینات جذابی که روی آن می توان اعمال کرد استفاده می شود. یادتان باشد که برای کوزه سبزه ٬ از بذر شاهی استفاده کنید که حالت ژله ای داشته و به خوبی هم به بدنه کوزه می چسبد.

 

 

منبع: عصر شهروند

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->