به گزارش شهرآرانیوز، سیندی مک کین، رئیس برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد (WFP) گفت: مردم غزه در حال مرگ به دلیل گرسنگی هستند. سرعت گسترش این بحران گرسنگی و سوءتغذیه ساخته دست بشر در غزه، وحشتناک است.
بث بچدول، معاون مدیر کل سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) گفت: «۵۰ درصد از کل جمعیت غزه در سطوح فاجعه بار و نزدیک به قحطی هستند که این امر، بی سابقه است.»
طبق گزارش برنامه جهانی غذا،حدود ۱.۱ میلیون نفر در غزه"با گرسنگی فاجعه بار مبارزه می کنند.»
این گزارش می افزاید: بر اساس داده های طرح یکپارچه امنیت غذایی (IPC)این بالاترین تعداد افرادی است که تاکنون با گرسنگی فاجعهبار مواجه شدهاند.
بچدول از فائو گفت که چالشهای جمعآوری و تجزیه و تحلیل دادهها به این معناست که «احتمالاً قحطی در شمال غزه در حال وقوع است.»
او تصریح کرد که مردم غزه صرفاً از سر ناامیدی به منابع جایگزین برای غذا، از جمله خوراک حیوانات و «اقلام غیرخوراکی» روی آورده اند.
آژانس های زیر مجموعه سازمان ملل متحد می گویند که حامیان کمک های بشردوستانه به تحویل کمک از طریق هوا یا دریا روی آورده اند، اما ماموریت های هوایی و دریایی جایگزینی برای ارائه کمک از طریق زمین نیستند.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
منبع: ایرنا