روسیه درباره احتمال دخالت دوباره آمریکا در افغانستان هشدار داد نوزادان ۶ قلوی جوزجانی در افغانستان جان باختند موتورسواری وزیر خارجه طالبان در خیابان‌های کابل + فیلم شوق والیبال در افغانستان | جشن پیروزی تیم اتحاد در بدخشان + فیلم براساس دستور جدید طالبان: همه برنامه‌های تلویزیونی فقط باید صوتی شوند افراد مسلح مرکز واکسیناسیون در پاکستان را هدف قرار دادند تناقض در آمار طالبان و سازمان جهانی بهداشت | جولان فلج اطفال در افغانستان سرکنسول جدید ایران در هرات: جمهوری اسلامی به دنبال توسعه پایدار همسایگان است برنامه جهانی غذا: برای کمک به افغانستان به ۶۱۷ میلیون دلار بودجه نیاز داریم جذب ۲۸۲ دانشجوی جدید افغانستانی در دانشگاه بیرجند آغاز‌به‌کار سفیر جدید ازبکستان در افغانستان ویدئو | استقبال از اولین پرواز ایران ایرتور در فرودگاه کابل (۷ آبان ۱۴۰۳) ادامه شگفتی نوجوانان فوتبال افغانستان | پیروزی ۳ بر ۲ در برابر بنگلادش کاظمی قمی: فروش زمین به اتباع افغانستانی در چابهار، شایعه است | ۶ میلیون افغانستانی در ایران حضور دارند شورای علمای شیعه افغانستان، اقدام تجاوزکارانه رژیم اسرائیل را به‌شدت محکوم کرد عبدالله عبدالله تجاوز اسرائیل به ایران را محکوم کرد حامد کرزی اقدام رژیم صهیونیستی علیه ایران را محکوم کرد راهکار‌های توسعه روابط اقتصادی با خراسان رضوی از زبان تاجران افغانستانی همسر محمدعلی کلی به کابل رفت تمایل طالبان برای میزبانی از جام جهانی فوتبال | نمی‌توانیم، اما برنامه داریم کاظمی قمی: خراسان رضوی یکی از ممتازترین استان‌ها در توسعه همکاری‌های اقتصادی با کشور‌های همسایه است
سرخط خبرها

تجربه گردشگران آمریکایی، فرانسوی و تایلندی از سفر به افغانستان زیر اداره طالبان + عکس

  • کد خبر: ۲۱۹۳۱۴
  • ۱۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۹
تجربه گردشگران آمریکایی، فرانسوی و تایلندی از سفر به افغانستان زیر اداره طالبان + عکس
خبرگزاری فرانسه در گزارشی به افزایش سفر گردشگران خارجی به افغانستان تحت حاکمیت طالبان پرداخته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ خبرگزاری فرانسه نوشت: چندین دهه درگیری باعث شده گردشگران خارجی در افغانستان بسیار نادر باشند، اما اکثر خشونت‌ها در این کشور هم اکنون کاهش یافته است. با این حال گردشگران خارجی در افغانستان با فقر شدید امکانات، مکان‌های فرهنگی فرسوده و زیرساخت‌های اندک میزبانی از گردشگران مواجه هستند.

خبرنگار خبرگزاری فرانسه در گزارش خود می‌نویسد: ممکن است افغانستان اولین مقصد گردشگری نباشد که هنگام انتخاب مکانی برای گذراندن تعطیلات به ذهن می‌رسد، اما تعداد روبه افزایشی از خارجی‌ها این کشور تحت کنترل طالبان را برای سفر انتخاب می‌کنند.

"دیدیه گودین" فرانسوی و "اسکار ولز" آمریکایی به مزار شریف آمدند تا مسجد آبی را کشف کنند. مسجدی که قدمت آن به قرن پانزدهم بازمی‌گردد؛ جواهر شهر شمالی محسوب می‌شود و دیوار‌های آن بیشتر از سرامیک آبی رنگ تشکیل شده است.

تجربه گردشگران آمریکایی، فرانسوی و تایلندی از سفر به افغانستان زیر اداره طالبان

آنها همچنین در حالی که پیراهن و شلوار بومی افغانستان را پوشیده اند و کلاه نمدی افغانی به سر داشتند، از بقیه مکان‌های گردشگری در ولایت بلخ که به خاطر گذشته باستانی اش متمایز است، دیدن کردند.

این دومین سفر وکیل فرانسوی گودین (۵۷ ساله) به افغانستان است. مقصدی که دولت‌های غربی از سفر به آن استقبال نمی‌کنند. او می‌گوید: "ما باید کمی محافظه کار باشیم".

وی افزود: اولین چیزی که بستگانتان به شما می‌گویند این است: "دیوانه‌ای که به آنجا می‌روی! "

کشور‌های غربی به شهروندان خود درباره سفر به افغانستان هشدار داده اند.

"اسکار ولز" مسافر آمریکایی هدف دیگری از سفر به افغانستان دارد: دیدن مناظر بکر که توسط بخش گردشگری نوپای طالبان ترویج می‌شود.

کشاورز ۶۵ ساله اهل ایالت ایندیانا امریکا به خبرگزاری فرانسه گفت: این یک مکان منحصر به فرد است، دل من را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

"اسکار ولز" که از مسجد آبی قرن پانزدهم در شهر مزارشریف در شمال افغانستان شگفت زده می‌شود، در میان تعداد کمی از مسافرانی است که از زمان پایان جنگ به افغانستان می‌آیند.

تجربه گردشگران آمریکایی، فرانسوی و تایلندی از سفر به افغانستان زیر اداره طالبان

دهه‌ها جنگ و درگیری در افغانستان، گردشگری در این کشور را بسیار نادر کرده است. این در حالی است که اکثر خشونت‌ها اکنون کاهش یافته است.

این گردشگران تعطیلات خود را در افغانستان سپری می‌کنند در حالی که این کشور تحت کنترل سختگیرانه مقامات طالبان است. همچنین پس از تخلیه و تعطیلی اکثر سفارتخانه‌ها در کابل در پی سقوط دولت جهوری اسلامی افغانستان (مورد حمایت غرب) در سال ۲۰۲۱، اکثر گردشگران خارجی بدون حمایت کنسولی هستند.

این گردشگران خارجی باید هنگام ورود به هر استان نزد مقامات محلی ثبت نام کنند؛ از قوانین لباس پوشیدن سختگیرانه پیروی کنند و در ایست بازرسی ها، توسط مردان مسلح به کلاشینکف مورد بازرسی قرار گیرند.

خبرگزاری فرانسه اضافه کرد: با این همه، حملات گروه دولت اسلامی (داعش) همچنان یک تهدید بالقوه در این کشور است. تهدید‌ها در این کشور تنها به آدم ربایی محدود نمی‌شود بلکه به احتمال حملات داعش، علیرغم بازگشت عمومی امنیت پس از قدرت گرفتن مجدد طالبان در سال ۲۰۲۱، گسترش می‌یابد.

اما جذابیت افغانستان در زیبایی طبیعی و جمعیت مهمان نواز آن نهفته است.

در همین حال، مرکز آموزشی مدیریت توریسم و ​​هتلداری کابل بازگشایی شده است. خیرالله خیرخواه وزیر اطلاع رسانی و فرهنگ در دولت طالبان (امارت اسلامی افغانستان) می‌گوید این اقدام به این دلیل انجام شد تا "دشمنان افغانستان از ترسیم تصویر بد دست بردارند. "

وزیر اطلاع رسانی و فرهنگ گفت: دشمنان افغانستان، کشور را به خوبی معرفی نمی‌کنند.

او ادامه داد:، اما اگر این افراد بیایند و ببینند واقعاً چگونه است... قطعاً تصویر خوبی از آن به اشتراک خواهند گذاشت.

خانم "نایوری چینتون" ۴۵ ساله تایلندی و مالک یک آژانس مسافرتی در بانکوک با گروهی از هموطنانش برای بررسی وضعیت افغانستان سفری ۶ روزه به این کشور داشت.

تجربه گردشگران آمریکایی، فرانسوی و تایلندی از سفر به افغانستان زیر اداره طالبان

او نگرانی‌های امنیتی درباره سفر به افغانستان داشت. وی هنگام بازدید از مسجد کارتی سخی در کابل می‌گوید: "ما چیز زیادی در مورد وضعیت اینجا نمی‌دانستیم...، اما با وجود ایست‌های بازرسی احساس امنیت می‌کنم".

وی افزود: "هنگامی که ما برگردیم، برای معرفی افغانستان به عنوان یک مقصد گردشگری تلاش خواهیم کرد. "

بر اساس آمار رسمی، تعداد گردشگران خارجی در افغانستان در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال قبل از آن، ۱۲۰ درصد افزایش یافت و نزدیک به ۵۲۰۰ نفر رسید.

دولت طالبان (امارت اسلامی افغانستان) هنوز به طور رسمی توسط هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده، اما از گردشگری خارجی استقبال می‌کند.

محدودیت‌های سنگین این دولت بر زنان، یکی از دلایل به رسمیت شناخته نشدن دولت طالبان افغانستان است.

اما "ولز" امریکایی و "گودین" فرانسوی سفر خود را راهی برای ارتباط با مردم افغانستان توصیف می‌کنند.

آنها با تور شرکت انگلیسی Untamed Borders به افغانستان آمده اند. این شرکت تور‌های گردشگری به سوریه و سومالی نیز ارائه می‌کند.

گودین توریست فرانسوی در دومین سفر خود که شامل اسکی در ولایت بامیان افغانستان بود، گفت: "گردشگران مانند ما کنجکاو هستند و می‌خواهند با مردم در تماس باشند تا کمی به آنها کمک کنند. "

او ادامه داد امسال "۱۳۰ کیلوگرام لوازم اسکی" را به بامیان آورده است.

وی گفت که بخشی از برنامه بازدیدهایش کمک‌های مالی به گروه‌های محلی است، چیزی که او آن را "کار بشردوستانه در مقیاس کوچک" در کشوری توصیف می‌کند که پس از تسلط طالبان شاهد کاهش شدید کمک‌های خارجی بوده است.

برای "اسکار ولز" توریست امریکایی، "احساس گناه به خاطر خروج" نیرو‌های آمریکایی وجود دارد.

او گفت: "واقعاً احساس می‌کردم خروجی وحشتناکی داریم که چنین خلاء و فاجعه‌ای ایجاد کرد. کمک به این افراد و حفظ روابط، خوب است.

گردشگران تایلندی هنگام بازدید از زیارتگاه کارت سخی در کابل عکس دسته جمعی می‌گیرند. ۲۵ مارس ۲۰۲۴ (AFP)

ین سومین سفر "اسکار ولز" (۶۵ ​​ساله)، کشاورز اهل غرب میانه آمریکا به افغانستان است. او می‌گوید که عاشق این کشور "بی‌نظیر"، "کوه‌های باشکوه" و "مردم" آن است که "مانند دوران باستان زندگی می‌کنند".

شرکت گردشگری Untamed Borders سال گذشته حدود ۱۰۰ گردشگر را به افغانستان آورد که با سفر با یک بسته ۹ روزه از پاکستان همسایه به قیمت ۲۸۵۰ دلار شروع می‌شود.

"جیمز ویلکاکس" بنیانگذار این شرکت گفت پایان جنگ به این معنی است که گردشگران "می توانند کار‌های بیشتری انجام دهند. با بازگشت طالبان، ما می‌توانیم کار‌های بیشتری مانند رفتن به جنوب انجام دهیم. "

وی با اشاره به اینکه یک زن افغانستانی راهنمای تور این شرکت پس از بازگشت طالبان به ایتالیا گریخت، افزود: این باعث به هم ریختگی می‌شود.

خبرنگار خبرگزاری فرانسه افزود: در حالی که دولت طالبان دختران و زنان را از تحصیل و بسیاری از زندگی عمومی محروم کرده است، زنان خارجی در افغانستان از آزادی‌های بیشتری برخوردارند.

علاوه بر سفر‌های سازماندهی شده در قالب تور‌های شرکت‌های گردشگری که پرهزینه هستند، برخی افراد از جمله زنان با هزینه اندک به تنهایی به افغانستان سفر می‌کنند. از جمله زن ۵۳ ساله امریکایی "استفانی مایر" که یک ماه بدون مشکل یا حادثه‌ای به افغانستان سفر کرد و از کابل به قندهار (جنوب) از طریق بامیان و سپس هرات (غرب) رفت.

او می‌گوید این یک "تجربه تلخ و شیرین" بود. وی بدون تور و به صورت انفرادی سفر کرد.

این زن امریکایی گفت: "من توانسته ام با افرادی ملاقات کنم که هرگز فکر نمی‌کردم آنها را ببینم و از زندگی خود به من گفتند. "

تجربه گردشگران آمریکایی، فرانسوی و تایلندی از سفر به افغانستان زیر اداره طالبان

"استفانی مایر" افزود: فقر است و شغل وجود ندارد، زنان نمی‌توانند به مدرسه بروند. آینده‌ای برای آنها وجود ندارد".
این مهندس زن امریکایی به شوخی می‌گوید همه چیز خوب کار می‌کند "تا زمانی که متوجه شوید که اوضاع به هم ریخته خواهد شد. "

این شهروند آمریکایی هنگام سفر به تنهایی با "هیچ مشکلی" مواجه نشد. او توضیح می‌دهد که دو بار شب را در خانه یکی از ساکنان محلی گذرانده است.

او می‌گوید: "من با افرادی آشنا شدم که از زندگی‌شان به من گفتند، اما تجربه‌ای تلخ و شیرین بود ... من تعجب کردم که چگونه (افغان ها) می‌توانند در فقر و بیکاری، با دخترانی که از تحصیل محروم هستند و آینده‌ای ندارند، زندگی کنند. "

شبکه‌های اجتماعی و پیام رسان‌ها به ویژه واتس اپ به گردشگران خارجی که به تنهایی و با بودجه اندک به افغانستان سفر می‌کنند کمک‌های ارزشمندی می‌کند.

اما اندک اطلاعات رسمی، گردشگران در رسانه‌های اجتماعی و برنامه‌های پیام‌رسانی گرد هم می‌آیند تا نکاتی را به اشتراک بگذارند.

در حالی که دو خط هوایی به شهر‌های بزرگ افغانستان خدمات رسانی می‌کنند، کوله گرد‌ها اتوبوس را ترجیح می‌دهند و از سفر ۲۰ ساعته کابل به هرات ابایی ندارند.

یک گروه فعال واتس اپ به نام "تجربه سفر در افغانستان" بیش از ۶۰۰ نفر را از نقاط دوردستی مانند مکزیک، هند و ایتالیا گرد هم می‌آورد که در حال حاضر در افغانستان یا در حال خروج از این کشور هستند.

این گردشگران در مورد وضعیت جاده، ایمنی و قیمت تاکسی نکاتی را با هم تبادل می‌کنند. آنها همچنین به دنبال همراهان سفر یا هتل ارزان قیمتی هستند که در صورت امکان آب گرم ارائه دهد.

آنها سوالاتی را در گروه مطرح می‌کنند. مانند سؤالی از آلبرتو که می‌پرسد آیا سفر با سگ مجاز نیست؟ یا داشتن خالکوبی‌های قابل مشاهده مشکل دارد؟

یکی دیگر پرسید: "آیا فضای کار مشترک در مزارشریف وجود دارد؟ "

منبع: عصر ایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->