تصادف شدید دو خودرو در جاده کلات - مشهد ۸ مصدوم برجای گذاشت (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدارس پنج شهرستان در سیستان و بلوچستان فردا (سه شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) غیرحضوری شد پشت پرده انفجار بندر شهید رجایی؛ قصور در نگهداری مواد خطرناک تصادف در جاده قدیم قم _ کاشان ۶ کشته و مصدوم برجای گذاشت (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصویب درجه‌بندی و حفاظت از غار‌های ارزشمند خراسان رضوی در کارگروه ملی غارشناسی شمار جانباختگان حادثه بندرعباس به ۶۵ تن رسید + فیلم کشف ۷۷ کیلوگرم حشیش از خودرو سواری در مشهد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) امکان پرداخت خسارات طوفان به شهروندان تهرانی از طریق محاکم قضایی+ویدئو استرداد روزانه هزار و ۸۰۰ تبعه غیرمجاز افغانستانی از دوغارون به کشورشان پرداخت بیش از ۲.۵ همت مستمری به مددجویان خراسان رضوی | حدود ۶۷ هزار نفر، مشمول دریافت کمک‌های خاص هستند یادی از «ناصر دیوان کازرونی» نماد مقاومت ایران در جنگ جهانی اول | او ارتشی یک نفره بود علیه استعمار قطره قطره خون‌هایی که دریای عشق شدند فعالیت حدود ۳ هزار عطاری در مشهد | کمتر از ۱۵۰۰ عطاری مجوز فعالیت قانونی دارند راز عجیب پیداشدن اسکلت مرد روی تخت خانه متروکه در مشهد + عکس هشدار خود مراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وقتی «گریه واجب» می‌شویم! هرآنچه باید درباره روش های مصرف، نگهداری و پخت برنج بدانید | راه و رسم پلوخوری اماواگر‌های بیمه فرزند پسر بالای ۱۸ سال آغاز مرحله منطقه‌ای سیزدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان در مشهد دفع انگل با این میوه خوشمزه! شاخص BMI | معیار دقیق سلامت یا گمراه‌کننده برای ورزشکاران؟ جست‌وجوی اسامی مصدومان انفجار بندرعباس به تفکیک مراکز درمانی با هوش مصنوعی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: سالانه ۸۰۰ نفر بر اثر سوانح کار در کشور جان خود را از دست می‌دهند دیار امام‌رضا(ع)، همدرد بندرعباس | آمادگی خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی به حادثه‌دیدگان بندر شهید رجایی صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش‌های رگباری (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ مرگ‌ومیر نوزادان در بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد مشهد، ۵۰ درصد کاهش یافت نرخ باروری کل در خراسان رضوی ۳۶ درصد کمتر از حد مطلوب است بانوی مرگ مغزی به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا چهارشنبه با احتمال رگبار باران
سرخط خبرها

ویروس کرونا تا ۲۵ روز در بزاق بیماران باقی می‌ماند

  • کد خبر: ۲۱۹۷۰
  • ۰۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۱
ویروس کرونا تا ۲۵ روز در بزاق بیماران باقی می‌ماند
یافته‌های جدید محققان نشان می‌دهد بیماران مبتلا به ویروس کرونا تا ۲۵ روز بعد از بروز علائم به صورت فعال بیماری را انتقال می‌دهند و باید به مراقبت از خود و خودداری از تماس با افراد خاص ادامه دهند.

مترجم: گوهر شقایق* 

 

یک مطالعه جدید در مورد بیماری کروناویروس یا کویید-19 که ۲۳مارس ۲۰۲۰ در ژورنال معتبر The Lancet Infectious Disease چاپ شده و اطلاعات ارزشمندی در خصوص این ویروس ارائه کرده‌ است. یکی از اهداف این مطالعه بررسی تیتر ویروس (مقدار ویروس در واحد حجم) عامل بیماری کویید-19 در بازه زمانی متفاوت است.


این مطالعه بر روی افراد مبتلا در دو بیمارستان در هنگ‌کنگ صورت گرفت. در این مطالعه ۲۳ فرد مبتلا به کرونا شامل ۱۳ مرد و ۱۰ زن با میانگین سنی ۶۳ سال (۳۷-۷۵) در محدوده زمانی مشخص بررسی شدند.

 

از این تعداد بیمار ۱۰ نفر به نوع شدید بیماری کرونا و ۱۳ نفر به نوع خفیف آن مبتلا بودند. ۱۱ نفر (۴۸درصد) از بیماران هم به یک نوع بیماری مزمن مبتلا بودند.

 

شایعترین بیماری مزمن در این افراد فشارخون بود که ۶ بیمار به آن مبتلا بودند و 4 نفر از آنان نیز دیابت داشتند. پنج بیمار در ICU پذیرش شدند، سه نفر از آن‌ها نیاز به قراردادن لوله در نای داشتند و دو نفر از بیماران هم فوت شدند.


یافته مهم این مطالعه نشان داده‌است که تیتر ویروس ( SARS-COV-2 ) در بزاق فرد بیمار در هفته اول بعد از شروع علائم بیماری در بیشترین مقدار است و به مرور زمان مقدار آن کمتر می‌شود.

 

یافته قابل توجه این مطالعه این است که در ۷ نفر از بیماران، ویروس برای مدت ۲۰ روز یا بیشتر بعد از شروع علائم بیماری، دربزاق فرد بیمار قابل شناسایی بود. این مدت زمان برای یک بیمار ۲۵ روز قابل شناسایی بود.

 

اهمیت این یافته علمی از آن جهت است که حضور طولانی مدت این ویروس در بزاق فرد بیمار یک چالش بزرگ برای سیستم بهداشت و درمان محسوب می‌شود. به ویژه زمانی که محدودیت دسترسی به امکانات قرنطینه بیمارستانی برای افراد مبتلا وجود دارد.

 

این تحقیق ثابت می‌کند که بیماران تا زمانی که تیتر ویروس در بزاق آن‌ها تشخیص داده می‌شود باید در قرنطینه بمانند. درصورتی که بیماران از مراکز درمانی مرخص شوند باید تا پایان این مدت از تماس با افراد دیگر به خصوص مبتلایان به بیماری‌های مزمن یا سالمندان خودداری کنند.

 


برای مطالعه کامل یافته‌های این مقاله به لینک زیر مراجعه کنید:

https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(20)30196-1/fulltext

 

 

 

*دانشجوی دکترای ایمیونولوژی دانشگاه آدلاید-استرالیا

منبع: نسخه آنلاین The Lancet Infectious Disease

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->