هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای تشدید گرما در خراسان رضوی و ۳۰ استان دیگر عروسک‌های لبوبو چطور برای نسل زد تبدیل به یک نماد اجتماعی شد؟ تشخیص زودهنگام افسردگی با یک دماسنج ساده! آیا ادارات بوشهر روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه (۷ و ۸ مرداد) تعطیل است؟ درباره انواع خطرناک بیماری هپاتیت و راه های پیشگیری و درمان | عفونت زرد فشار خون خودتان کم نشود آقای وزیر! مسقف شدن پارکینگ‌های عمومی با پنل‌های خورشیدی رئیس سازمان محیط زیست: بحران‌های محیط زیستی با راهکارهای ضربتی برطرف نمی‌شوند خودداری برخی مشاوران املاک از ارائه برگه رسمی معامله | قولنامه هست، اما هولوگرام ندارد! به فرد گرمازده آب‌قند و شربت ندهید ذخایر خونی خراسان رضوی رو به کاهش است رئیس سازمان هواشناسی: خشکسالی با بارورسازی ابر‌ها درمان نمی‌شود آیا استعفای رئیس صندوق بازنشستگی کشوری صحت دارد؟ خسارت ۱۴ هزار میلیارد تومانی مصرف دخانیات بر نظام سلامت زمین لرزه ۴ ریشتری در عسلویه بوشهر (۵ مرداد ۱۴۰۴) اهدای عضو بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ مرداد ۱۴۰۴) ویدئو | ورود گرد و خاک شدید به مشهد از سمت جاده کلات (۵ مرداد ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پرستاری کشور مطرح کرد: کاهش میزان مهاجرت پرستاران | فوق‌العاده خاص روی میز دولت مانده است آمادگی هلال احمر خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی در ایام اربعین ضرورت اصلاح جدی ساختار هیئت‌های بدوی و تجدیدنظر تامین اجتماعی در مشهد و خراسان رضوی پیش‌بینی دقیق هواشناسی با برج راداری مشهد بازنشستگان خطاب به مدیرعامل تأمین‌اجتماعی: مگر معوقات بازنشستگان چقدر است که پرداخت آن را چهار ماه عقب انداخته‌اید ورود حدود ۳۰ هزار معلم جدید به مدارس از مهر ۱۴۰۴ | ادامه فعالیت ۴۰ درصد از فرهنگیان بازنشسته کشف محموله بزرگ مواد اولیه ساخت موادمخدر صنعتی توسط پلیس مرزبانی از معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه خبر؟ مرمت قدیمی‌ترین مدرسه تاریخی کاشمر از ابتدای مرداد ۱۴۰۴ شر مهندس سارق از  سر خودرو‌های مشهد کم شد موزه ملی ملک پس از جنگ ۱۲ روزه بازگشایی شد (۵ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ویروس کرونا تا ۲۵ روز در بزاق بیماران باقی می‌ماند

  • کد خبر: ۲۱۹۷۰
  • ۰۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۱
ویروس کرونا تا ۲۵ روز در بزاق بیماران باقی می‌ماند
یافته‌های جدید محققان نشان می‌دهد بیماران مبتلا به ویروس کرونا تا ۲۵ روز بعد از بروز علائم به صورت فعال بیماری را انتقال می‌دهند و باید به مراقبت از خود و خودداری از تماس با افراد خاص ادامه دهند.

مترجم: گوهر شقایق* 

 

یک مطالعه جدید در مورد بیماری کروناویروس یا کویید-19 که ۲۳مارس ۲۰۲۰ در ژورنال معتبر The Lancet Infectious Disease چاپ شده و اطلاعات ارزشمندی در خصوص این ویروس ارائه کرده‌ است. یکی از اهداف این مطالعه بررسی تیتر ویروس (مقدار ویروس در واحد حجم) عامل بیماری کویید-19 در بازه زمانی متفاوت است.


این مطالعه بر روی افراد مبتلا در دو بیمارستان در هنگ‌کنگ صورت گرفت. در این مطالعه ۲۳ فرد مبتلا به کرونا شامل ۱۳ مرد و ۱۰ زن با میانگین سنی ۶۳ سال (۳۷-۷۵) در محدوده زمانی مشخص بررسی شدند.

 

از این تعداد بیمار ۱۰ نفر به نوع شدید بیماری کرونا و ۱۳ نفر به نوع خفیف آن مبتلا بودند. ۱۱ نفر (۴۸درصد) از بیماران هم به یک نوع بیماری مزمن مبتلا بودند.

 

شایعترین بیماری مزمن در این افراد فشارخون بود که ۶ بیمار به آن مبتلا بودند و 4 نفر از آنان نیز دیابت داشتند. پنج بیمار در ICU پذیرش شدند، سه نفر از آن‌ها نیاز به قراردادن لوله در نای داشتند و دو نفر از بیماران هم فوت شدند.


یافته مهم این مطالعه نشان داده‌است که تیتر ویروس ( SARS-COV-2 ) در بزاق فرد بیمار در هفته اول بعد از شروع علائم بیماری در بیشترین مقدار است و به مرور زمان مقدار آن کمتر می‌شود.

 

یافته قابل توجه این مطالعه این است که در ۷ نفر از بیماران، ویروس برای مدت ۲۰ روز یا بیشتر بعد از شروع علائم بیماری، دربزاق فرد بیمار قابل شناسایی بود. این مدت زمان برای یک بیمار ۲۵ روز قابل شناسایی بود.

 

اهمیت این یافته علمی از آن جهت است که حضور طولانی مدت این ویروس در بزاق فرد بیمار یک چالش بزرگ برای سیستم بهداشت و درمان محسوب می‌شود. به ویژه زمانی که محدودیت دسترسی به امکانات قرنطینه بیمارستانی برای افراد مبتلا وجود دارد.

 

این تحقیق ثابت می‌کند که بیماران تا زمانی که تیتر ویروس در بزاق آن‌ها تشخیص داده می‌شود باید در قرنطینه بمانند. درصورتی که بیماران از مراکز درمانی مرخص شوند باید تا پایان این مدت از تماس با افراد دیگر به خصوص مبتلایان به بیماری‌های مزمن یا سالمندان خودداری کنند.

 


برای مطالعه کامل یافته‌های این مقاله به لینک زیر مراجعه کنید:

https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(20)30196-1/fulltext

 

 

 

*دانشجوی دکترای ایمیونولوژی دانشگاه آدلاید-استرالیا

منبع: نسخه آنلاین The Lancet Infectious Disease

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->