افزایش ۱.۳ درجه‌ای میانگین دمای هوای ایران در تیرماه تعطیلی و کاهش ساعت کاری ادارات و بانک‌های قم از دوم مرداد ۱۴۰۳ + جزئیات دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است علت تأخیر در واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | تعطیلات رسمی بهانه تأخیر در واریز حقوق و مستمری نشود! چرا مدیریت مصرف آب در تابستان امسال ضرورت دارد؟ | مراقب گرمای غیر طبیعی تابستان امسال باشید ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعمال‌قانون ۱۸۳۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | توقیف ۴۴ خودروی متخلف (یکم مرداد ۱۴۰۳) آخرین وضعیت بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج | ۲۷۰ هزار نفر در صف انتظار هستند (یکم مرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

سیگار الکترونیکی می تواند خطر نارسایی قلبی را افزایش دهد

  • کد خبر: ۲۲۰۷۴۰
  • ۲۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۶:۱۰
سیگار الکترونیکی می تواند خطر نارسایی قلبی را افزایش دهد
برخی معتقدند سیگار الکترونیکی (ویپینگ) جایگزین سالمی برای سیگار سنتی است. اما یک مطالعه جدید نشان می دهد که احتمال نارسایی قلبی را در افراد افزایش می دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر «یعقوب بن الحسن»، نویسنده ارشد این مطالعه از مرکز پزشکی بالتیمور در مریلند، گفت: «مطالعات بیشتر سیگارهای الکترونیکی را با اثرات مضر مرتبط می‌دانند و دریافتند که ممکن است آن‌طور که قبلاً تصور می‌شد بی‌خطر نباشد».

نارسایی قلبی اغلب پس از حمله قلبی ایجاد می‌شود و شامل ضعیف شدن قلب است به طوری که دیگر نمی‌تواند خون را به طور مؤثر پمپاژ کند. نارسایی قلبی می‌تواند ناتوان کننده باشد و منجر به بستری شدن در بیمارستان و مرگ شود.

در این تحقیق، محققان یک پایگاه داده سلامت ملی ایالات متحده را برای مقایسه استفاده از سیگار الکترونیکی و هرگونه تشخیص نارسایی قلبی در تقریباً ۱۷۶۰۰۰ بزرگسال بررسی کردند.

افراد به طور متوسط ۵۲ سال سن داشتند، ۶۰.۵٪ آنها زن بودند و کمی بیش از ۳۲۴۰ شرکت کننده در یک دوره پیگیری کمتر از چهار سال به بیماری قلبی مبتلا شدند.

تیم تحقیق گزارش داد احتمال ابتلاء به نارسایی قلبی در افرادی که سیگار الکترونیکی می‌کشیدند ۱۹ درصد بیشتر بود. این امر حتی پس از اینکه آنها سایر عوامل خطر بیماری قلبی و استفاده از مواد دیگر مانند تنباکو یا الکل را در نظر گرفتند، صادق بود.

به نظر می‌رسد که این اثر، نوع خاصی از نارسایی قلبی است که به عنوان نارسایی قلبی با کسر جهشی حفظ شده (HFpEF) شناخته می‌شود. در این شرایط، ماهیچه قلب سفت می‌شود تا قلب آنطور که باید در بین انقباضات پر از خون نشود. نویسندگان خاطرنشان می‌کنند که موارد HFpEF در سال‌های اخیر افزایش یافته است.

بن الحسن گفت: «فکر می‌کنم این تحقیق خیلی دیر شده است، به خصوص با توجه به اینکه چقدر سیگارهای الکترونیکی مورد توجه قرار گرفته‌اند. ما نمی‌خواهیم خیلی منتظر بمانیم تا در نهایت بفهمیم که ممکن است مضر باشد، و تا آن زمان ممکن است آسیب‌های زیادی وارد شده باشد. با تحقیقات بیشتر، ما موارد بیشتری را در مورد پیامدهای بالقوه سلامتی کشف خواهیم کرد و اطلاعات را در اختیار عموم قرار خواهیم داد.»

محققان خاطرنشان کردند که مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده استعمال سیگار الکترونیکی را به عنوان وسیله‌ای برای ترک سیگار توصیه نمی‌کنند.

منبع: مهر

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->