آپارتمان‌نشینی، نور خورشید و کمبود ویتامین دی! قتل غیرعمد با تماس یک مزاحم! حادثه در یک شهربازی| حدود ۳۰ نفر از چرخ‌وفلکِ وارونه، آویزان ماندند مرگ ۶ حاجی بر اثر گرمازدگی اغفال دختر جوان با شگرد ازدواج و مهاجرت به اروپا توسط شاگرد قهوه‌خانه تصادف پژو ۴۰۵ در روستای بوژان نیشابور پنج مصدوم برجا گذاشت (۲۷ خرداد ۱۴۰۳) قتل فجیع مرد ثروتمند به‌خاطر طمع ۱۴میلیاردی دوستانش! ضرب‌الاجل تعزیرات برای سازمان‌های هواپیمایی و حمایت سلول درمانی، درمان «زخم پای دیابتی» را ممکن ساخت دومین جسد حادثه معدن شازند از زیر آوار بیرون کشیده شد (۲۷ خرداد ۱۴۰۳) بازگشایی جاده چالوس بعد از ۳ روز (۲۷ خرداد ۱۴۰۳) قتل خونین به خاطر فحاشی! واکنش سردار کمالی به خبری در مورد کاهش مدت سربازی سودای شکار کبوتر بالای تیر برق، جان جوان مشهدی را گرفت! صدور مجوز تاسیس مرکز منطقه‌ای اقلیم سازمان جهانی هواشناسی در تهران ریزش معدن در محدوده جاده اراک-توره | ۴ نفر در زیر آوار (۲۷ خرداد ۱۴۰۳) جزئیات استخدام نیروی جدید در پلیس آیا گرمای هوا باعث تشدید میگرن می‌شود؟ ابتلای ۹۰ نفر به تب دنگی در کشور تا ۲۶ خرداد ۱۴۰۳ دستگیری بادیگارد سلبریتی‌ها پس از قتل و گروگانگیری در تهران
سرخط خبرها

سیگار الکترونیکی می تواند خطر نارسایی قلبی را افزایش دهد

  • کد خبر: ۲۲۰۷۴۰
  • ۲۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۶:۱۰
سیگار الکترونیکی می تواند خطر نارسایی قلبی را افزایش دهد
برخی معتقدند سیگار الکترونیکی (ویپینگ) جایگزین سالمی برای سیگار سنتی است. اما یک مطالعه جدید نشان می دهد که احتمال نارسایی قلبی را در افراد افزایش می دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر «یعقوب بن الحسن»، نویسنده ارشد این مطالعه از مرکز پزشکی بالتیمور در مریلند، گفت: «مطالعات بیشتر سیگارهای الکترونیکی را با اثرات مضر مرتبط می‌دانند و دریافتند که ممکن است آن‌طور که قبلاً تصور می‌شد بی‌خطر نباشد».

نارسایی قلبی اغلب پس از حمله قلبی ایجاد می‌شود و شامل ضعیف شدن قلب است به طوری که دیگر نمی‌تواند خون را به طور مؤثر پمپاژ کند. نارسایی قلبی می‌تواند ناتوان کننده باشد و منجر به بستری شدن در بیمارستان و مرگ شود.

در این تحقیق، محققان یک پایگاه داده سلامت ملی ایالات متحده را برای مقایسه استفاده از سیگار الکترونیکی و هرگونه تشخیص نارسایی قلبی در تقریباً ۱۷۶۰۰۰ بزرگسال بررسی کردند.

افراد به طور متوسط ۵۲ سال سن داشتند، ۶۰.۵٪ آنها زن بودند و کمی بیش از ۳۲۴۰ شرکت کننده در یک دوره پیگیری کمتر از چهار سال به بیماری قلبی مبتلا شدند.

تیم تحقیق گزارش داد احتمال ابتلاء به نارسایی قلبی در افرادی که سیگار الکترونیکی می‌کشیدند ۱۹ درصد بیشتر بود. این امر حتی پس از اینکه آنها سایر عوامل خطر بیماری قلبی و استفاده از مواد دیگر مانند تنباکو یا الکل را در نظر گرفتند، صادق بود.

به نظر می‌رسد که این اثر، نوع خاصی از نارسایی قلبی است که به عنوان نارسایی قلبی با کسر جهشی حفظ شده (HFpEF) شناخته می‌شود. در این شرایط، ماهیچه قلب سفت می‌شود تا قلب آنطور که باید در بین انقباضات پر از خون نشود. نویسندگان خاطرنشان می‌کنند که موارد HFpEF در سال‌های اخیر افزایش یافته است.

بن الحسن گفت: «فکر می‌کنم این تحقیق خیلی دیر شده است، به خصوص با توجه به اینکه چقدر سیگارهای الکترونیکی مورد توجه قرار گرفته‌اند. ما نمی‌خواهیم خیلی منتظر بمانیم تا در نهایت بفهمیم که ممکن است مضر باشد، و تا آن زمان ممکن است آسیب‌های زیادی وارد شده باشد. با تحقیقات بیشتر، ما موارد بیشتری را در مورد پیامدهای بالقوه سلامتی کشف خواهیم کرد و اطلاعات را در اختیار عموم قرار خواهیم داد.»

محققان خاطرنشان کردند که مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده استعمال سیگار الکترونیکی را به عنوان وسیله‌ای برای ترک سیگار توصیه نمی‌کنند.

منبع: مهر

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->