تهدید شدیداللحن وزارت خارجه آمریکا نسبت به ایران ترامپ با حذف تعرفه‌های اعمال‌شده بر رژیم صهیونیستی موافقت نکرد حملات مکرر جنگنده‌های آمریکا به استان ذمار یمن تجهیزات کشف شده از تیم تروریستی در کردستان + تصاویر فرار ۱۷۰۰ میلیونر صهیونیست طی سال ۲۰۲۴ از سرزمین‌های اشغالی اعمال تعرفه‌های ۱۰۴ درصدی ترامپ بر کالاهای چین حکم دادگاه عالی رژیم صهیونیستی بر خلاف خواسته نتانیاهو: رئیس شاباک موقتاً ابقا شد شهادت چهار یمنی در حمله آمریکا به الحدیده پیش‌بینی «نیوزویک» از مذاکرات آتی میان ایران و آمریکا عراقچی: ایران به‌خوبی می‌داند چگونه از خود دفاع کند ایران و اروپا برای ادامه گفت‌و‌گو‌ها توافق کردند (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) جنگنده‌های آمریکایی الحدیده یمن را بمباران کردند (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) معاون اول رئیس‌جمهور مشهد را ترک کرد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) عارف: امسال باید در مسیر برنامه هفتم توسعه گام برداریم عراقچی: ایران آماده است با جدیت وارد تعامل شود اعلام زمان و مکان برگزاری دور دوم مذاکرات روسیه و آمریکا زلنسکی مدعی جنگیدن چینی‌ها در کنار نیرو‌های روسی شد رونمایی از دستاورد‌های جدید هسته‌ای با حضور پزشکیان عراقچی با رئیس‌جمهور الجزایر دیدار کرد وزیر خارجه عربستان به آمریکا سفر کرد عارف با خانواده شهید برونسی دیدار کرد ایران و سلاح هسته‌ای، آری یا نه؟ نتانیاهو: روابط ما و آمریکا دوستانه است پزشکیان: تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان یک ضرورت است ظریف با تاکید بر توانایی تیم مذاکره کننده: توپ در زمین آمریکاست عراقچی با وزیر خارجه الجزایر دیدار کرد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) وزیر امور خارجه: شیوه‌ای به‌جز مذاکرهٔ غیرمستقیم را نمی‌پذیریم + فیلم چشم بیداری بگشایید
سرخط خبرها

عدم تمدید معافیت‌های تحریمی ایران در رابطه با فعالیت‌های هسته‌ای از سوی آمریکا

  • کد خبر: ۲۲۱۴۱۴
  • ۲۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۱
عدم تمدید معافیت‌های تحریمی ایران در رابطه با فعالیت‌های هسته‌ای از سوی آمریکا
دولت آمریکا معافیت‌های تحریمی را که به ایران اجازه می‌داد در پروژه‌های هسته‌ای خود با طرف‌های بین‌المللی همکاری کند، تمدید نکرد.

به گزارش شهرآرانیوز، پایگاه خبری واشنگتن فیری بیکن گزارش داد دولت بایدن اجازه داده است که مجموعه‌ای از معافیت‌های تحریمی که به ایران و روسیه اجازه می‌دهد در زمینه هسته‌ای همکاری مشترک داشته باشند، منقضی شود، اما به اجرای آن تحریم‌ها متعهد نخواهد شد.

واشنگتن آخرین بار در اوت ۲۰۲۳ این معافیت‌ها را تا ابتدای سال ۲۰۲۴ تمدید کرده بود، اما اکنون این معافیت‌ها منقضی شده‌اند.

یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در گفتگو با واشنگتن فیری بیکن توضیح نداد که چرا معافیت‌ها منقضی می‌شوند و خاطر نشان کرد مقامات این کشور همچنان به‌عنوان بخشی از روند بازبینی منظم، معافیت‌ها را بررسی می‌کنند و اظهارنظر عمومی تنها زمانی که تصمیمی به عنوان بخشی از آن بررسی گرفته شود، ارائه خواهد شد.

فیری بیکن در گزارش خود تصریح کرد: تمدید نشدن این معافیت‌ها در شرایطی که ایران و روسیه در حال ادامه و گسترش همکاری‌های هسته‌ای هستند، درباره سیاست‌های دولت آمریکا در این زمینه سردرگمی‌هایی را ایجاد می‌کند و سوالاتی را نیز در کنگره به وجود می‌آورد.

جمهوری‌خواهان کنگره در این سال‌ها بر وزارت امور خارجه دولت بایدن فشار می‌آورند تا این معافیت‌ها را که در چارچوب برجام صادر می‌شوند، لغو و تحریم‌هایی را اجرا کند که مانع از این همکاری میان تهران و مسکو شود. اما دولت بایدن بار‌ها این معافیت‌ها را قبل از اینکه اجازه دهد در اوایل سال جاری (میلادی) منقضی شود، تمدید کرد.

جمهوری‌خواهان گمان می‌کنند که این اقدام نشانه آن است که ایالات متحده چشم خود را بر همکاری هسته‌ای روسیه و ایران می‌بندد و تحریم‌ها را اجرا نمی‌کند. منابع آگاه به فیری بیکن گفتند که سوالات پیرامون معافیت‌های تحریمی در هفته‌های اخیر در کنگره افزایش یافته است و برخی از قانون‌گذاران خواستار ارائه توضیحات فوری از وزارت امور خارجه آمریکا شده‌اند.

دولت باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا بر اساس متن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) معافیت‌هایی را صادر کرد که به ایران و روسیه و همچنین چین و کشور‌های اروپایی اجازه می‌داد تا بخشی از برنامه هسته‌ای تهران را به عنوان شروط توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ با ایران بسازند. سپس دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین ایالات متحده در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ پس از خروج از توافق هسته‌ای، معافیت‌ها را لغو کرد، اما رئیس جمهور جو بایدن پس از ورود به کاخ سفید اعلام کرد که این معافیت‌ها را صادر خواهد کرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->