به گزارش شهرآرانیوز، تصویب بودجه شهرداری همیشه از موضوعات پرحاشیه و بحثبرانگیز در شورای شهر است؛ نزدیکترین مصداق این حواشی، تصویب بودجه شهرداری مشهد برای سال ۱۴۰۳ بود که در بهمن ماه سال گذشته انجام شد. بعضی از اعضای شورای اسلامی شهر مشهد در آن زمان عنوان کردند، چون سال گذشته تحقق بودجه شهرداری کمتر از ۶۰ درصد بوده، پس باید بودجه سال آینده یک عدد منطقی باشد تا شهرداری بتواند آن را محقق کند. البته برخی دیگر از اعضای شورای شهر نیز موضع مخالف داشتند و معتقد بودند تصویب بودجه کمتر، همت شهرداری را کم خواهد کرد.
فارغ از اینکه حق با کدام گروه است، چند روز پیش خبری در پایگاه اطلاعرسانی شهرداری به نقل از معاون مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد منتشر شد که از تحقق ۱۱۲درصدی بودجه شهرداری در سال گذشته خبر میداد.
برای روشن شدن ماجرا، موضوع را از معاون مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد پیگیری کردیم.
قاسم زوکینژاد در این باره گفت: در همه سالها، بخش عمدهای از درآمد شهرداری در ماههای پایانی سال محقق میشود؛ چرا که معمولاً طرحهای تشویقی در انتهای سال تعریف میشوند و مهمتر از آن، چون از ابتدای سال بعد، محاسبات شهرداری تغییر کرده و معمولاً افزایش مییابد، مؤدیان را مجاب به تعیین تکلیف و پرداخت بدهیهای ساختمانی میکند.
معاون مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ تحقق بودجه در همه مناطق شهرداری بالاتر از ۱۰۰درصد بود، در خصوص علت این امر متذکر شد: یکی از دلایل مهمی که موجب میشود تحقق بودجه در مناطق بیشتر از ۱۰۰درصد شود، سیاستهای درآمدی است که در ابتدای سال هنگام تدوین لایحه بودجه پیشبینی نشده؛ به عنوان مثال بهمن ماه سال گذشته مصوبه تسهیل پرداخت بدهی برای مؤدیان ابلاغ شد که تأثیر مثبتی داشت.
وی افزود: بیشترین تحقق بودجه ما در یکی از مناطق با رقم ۱۵۲درصد و کمترین تحقق هم با ۱۰۲درصد در منطقهای دیگر بوده است.
زوکینژاد تشریح کرد: در سالهای گذشته، بدهیهای مؤدیان برای پروانه ساختمانی را تقسیط میکردیم؛ به این صورت که ۳۰ تا ۷۰درصد بدهی را نقد و مابقی را به صورت اقساط میگرفتیم؛ اما در بهمن سال ۱۴۰۲ این مصوبه را اصلاح و اعلام کردیم مؤدیان در حوزههای ۱، ۲ و ۳ درآمدی میتوانند فقط ۱۰درصد بدهی را نقد و مابقی را به صورت اقساط پرداخت کنند.
معاون مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد گفت: این موضوع وقتی اطلاعرسانی شد، افراد زیادی به مناطق مختلف شهرداری مراجعه کردند تا جایی که برخی مناطق تا ساعت ۱۲ شب هم پاسخگوی ارباب رجوع برای همین بحث بودند. این موضوع درصد تحقق بودجه مناطق را افزایش داد و از ۱۰۰درصد هم بیشتر کرد؛ این در حالی است که تا دی ماه فقط توانسته بودیم حداکثر ۶۰ درصد بودجه شهرداری را محقق کنیم.
وی افزود: این رویه در سالهای گذشته نیز به همین شکل انجام میشد؛ هم مهلت مصوبات تشویقی و تسهیلاتی تا اسفند بود و هم به خاطر افزایش تعرفهها در سال بعد، مراجعه مؤدیان افزایش پیدا میکرد. به همین دلیل در انتهای سال، جهش خوبی در احصای بودجه داشتیم.
زوکینژاد با بیان اینکه عمده درآمدهای عمومی شهرداری در آلبوم بودجه به صورت نقد تعریف شده است، اظهار کرد: بخش کمی از بودجه غیرنقد است و شامل مواردی مانند تهاترها و... میشود که سهمی حدود ۵درصد از بودجه درآمدی دارد و سال گذشته جذب ۱۰۸درصدی داشته است.
منبع: روزنامه قدس