«کافه بازی»، «کافه علم» و «کافه کارآفرینی» ویژه دختران مشهدی احداث می‌شود شهردار مشهد: بوستان‌های «بهشت» و «آفتاب» ویژه بانوان به زودی به بهره‌برداری می‌رسد مبدا تعیین مسافت شهر مشهد از سایر شهر‌ها کجاست؟ چهارمین کنفرانس بین‌المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری در مشهد مقدس برگزار می‌شود نشان مشهدالرضا(ع) باعث رونق فعالیت‌های مردمی و جهادی می‌شود لزوم معرفی مشهد به عنوان دومین کلانشهر مذهبی دنیا روزشماری وقایع انقلاب اسلامی در مشهد، از اول تا چهارم دی‌ماه ۱۳۵۷ (بخش اول) | بیمارستان شاه‌رضا، پایگاه انقلاب مشهد آغاز هفته ملی مشهد با اجرای برنامه‌های ویژه فرهنگی، هنری و گردشگری جذب ۲۱ بانوی آتش‌نشان در مشهد ابلاغ برنامه‌های استقبال از بهار ۱۴۰۴ در مشهد از نیمه دی‌ماه هوای کلانشهر مشهد، همچنان آلوده است (۲ دی ۱۴۰۳) ناصحی: رویداد نشان مشهد الرضا(ع) باید در سطح ملی و بین المللی دیده شود نشان مشهد الرضا(ع)؛ فرصتی برای آشنایی نسل آینده با چهره‌های تاثیرگذار اقتصادی مشهد برگزاری اولین نشست کارگروه زیارت شورای عالی استان‌های کشور اختصاص ۱۳۰ تاکسی ون به تاکسیرانی مشهد (۲۸ اذر ۱۴۰۳) یادگارهای کوهسنگی مشهد در دل سازه‌های شهر حل اختلاف میان وزارت کشور و ایران‌خودرو بر سر ۹۰ تاکسی ون شهرداری مشهد بررسی مشکلات ساخت‌وساز‌های غیرمجاز در محلات حاشیه شهر مشهد | لنگرانداختن بسازوبفروش‌ها در بولوار توس آغاز اولین روز زمستان در مشهد با آلودگی هوا سرپرست شرکت بهره‌برداری قطارشهری مشهد منصوب شد (یکم دی ۱۴۰۳) امضای تفاهم‌نامه ٢ هزار میلیارد تومانی برای سامان‌دهی محور‌های ورودی مشهد مقدس
سرخط خبرها

شهرداری مشهد چطور توانست بودجه ۱۴۰۲ را ۱۱۲ درصد محقق سازد؟

  • کد خبر: ۲۲۱۸۸۶
  • ۲۶ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۳
شهرداری مشهد چطور توانست بودجه ۱۴۰۲ را ۱۱۲ درصد محقق سازد؟
معاون مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد با بیان اینکه تا دی ۱۴۰۲ فقط ۶۰ درصد بودجه شهرداری محقق شده بود، تسهیل پرداخت بدهی برای مؤدیان در بهمن ماه را علت افزایش بودجه تا ۱۱۲ درصد عنوان کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، تصویب بودجه شهرداری همیشه از موضوعات پرحاشیه و بحث‌برانگیز در شورای شهر است؛ نزدیک‌ترین مصداق این حواشی، تصویب بودجه شهرداری مشهد برای سال ۱۴۰۳ بود که در بهمن ماه سال گذشته انجام شد. بعضی از اعضای شورای اسلامی شهر مشهد در آن زمان عنوان کردند، چون سال گذشته تحقق بودجه شهرداری کمتر از ۶۰ درصد بوده، پس باید بودجه سال آینده یک عدد منطقی باشد تا شهرداری بتواند آن را محقق کند. البته برخی دیگر از اعضای شورای شهر نیز موضع مخالف داشتند و معتقد بودند تصویب بودجه کمتر، همت شهرداری را کم خواهد کرد.

فارغ از اینکه حق با کدام گروه است، چند روز پیش خبری در پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری به نقل از معاون مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد منتشر شد که از تحقق ۱۱۲درصدی بودجه شهرداری در سال گذشته خبر می‌داد.

برای روشن شدن ماجرا، موضوع را از معاون مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد پیگیری کردیم.

قاسم زوکی‌نژاد در این باره گفت: در همه سال‌ها، بخش عمده‌ای از درآمد شهرداری در ماه‌های پایانی سال محقق می‌شود؛ چرا که معمولاً طرح‌های تشویقی در انتهای سال تعریف می‌شوند و مهم‌تر از آن، چون از ابتدای سال بعد، محاسبات شهرداری تغییر کرده و معمولاً افزایش می‌یابد، مؤدیان را مجاب به تعیین تکلیف و پرداخت بدهی‌های ساختمانی می‌کند.

معاون مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ تحقق بودجه در همه مناطق شهرداری بالاتر از ۱۰۰درصد بود، در خصوص علت این امر متذکر شد: یکی از دلایل مهمی که موجب می‌شود تحقق بودجه در مناطق بیشتر از ۱۰۰درصد شود، سیاست‌های درآمدی است که در ابتدای سال هنگام تدوین لایحه بودجه پیش‌بینی نشده؛ به عنوان مثال بهمن ماه سال گذشته مصوبه تسهیل پرداخت بدهی برای مؤدیان ابلاغ شد که تأثیر مثبتی داشت.

وی افزود: بیشترین تحقق بودجه ما در یکی از مناطق با رقم ۱۵۲درصد و کمترین تحقق هم با ۱۰۲درصد در منطقه‌ای دیگر بوده است.

زوکی‌نژاد تشریح کرد: در سال‌های گذشته، بدهی‌های مؤدیان برای پروانه ساختمانی را تقسیط می‌کردیم؛ به این صورت که ۳۰ تا ۷۰درصد بدهی را نقد و مابقی را به صورت اقساط می‌گرفتیم؛ اما در بهمن سال ۱۴۰۲ این مصوبه را اصلاح و اعلام کردیم مؤدیان در حوزه‌های ۱، ۲ و ۳ درآمدی می‌توانند فقط ۱۰درصد بدهی را نقد و مابقی را به صورت اقساط پرداخت کنند.

معاون مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد گفت: این موضوع وقتی اطلاع‌رسانی شد، افراد زیادی به مناطق مختلف شهرداری مراجعه کردند تا جایی که برخی مناطق تا ساعت ۱۲ شب هم پاسخگوی ارباب رجوع برای همین بحث بودند. این موضوع درصد تحقق بودجه مناطق را افزایش داد و از ۱۰۰درصد هم بیشتر کرد؛ این در حالی است که تا دی ماه فقط توانسته بودیم حداکثر ۶۰ درصد بودجه شهرداری را محقق کنیم.

وی افزود: این رویه در سال‌های گذشته نیز به همین شکل انجام می‌شد؛ هم مهلت مصوبات تشویقی و تسهیلاتی تا اسفند بود و هم به خاطر افزایش تعرفه‌ها در سال بعد، مراجعه مؤدیان افزایش پیدا می‌کرد. به همین دلیل در انتهای سال، جهش خوبی در احصای بودجه داشتیم.

زوکی‌نژاد با بیان اینکه عمده درآمد‌های عمومی شهرداری در آلبوم بودجه به صورت نقد تعریف شده است، اظهار کرد: بخش کمی از بودجه غیرنقد است و شامل مواردی مانند تهاتر‌ها و... می‌شود که سهمی حدود ۵درصد از بودجه درآمدی دارد و سال گذشته جذب ۱۰۸درصدی داشته است.

منبع: روزنامه قدس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->