مأمور پلیس آستانه اشرفیه در درگیری با قاتل مسلح یه شهادت رسید (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) قطار تهران - کرمان از ریل خارج شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت‌جام خسارت نداشت (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت جام را لرزاند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۴ شرور تهران با شلیک پلیس دستگیر شدند زلزله تهران را لرزاند | واکنش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به اعلام نشدن زمین لرزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) کلثوم اکبری قاتل ۱۱ شوهر در دادگاه | ماجرای قتل‌ها چه بود؟ نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است - 5 متخصص زبده نوروفیدبک قوچان، خنک‌ترین شهر ایران در بامداد امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) غرب استان تهران لرزید (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) تسکین درد‌های معده و روده با این دانه تابستانی استفاده از دم‍پایی در پیاده روی اربعین مناسب نیست هشدار وزارت بهداشت نسبت به مخاطرات تابش مستقیم نور خورشید شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در شمال و غرب کشور سازمان هواپیمایی کشوری درباره‌ی تهیه بلیت پرواز‌های اربعین اطلاعیه صادر کرد آیا شیرین‌کننده‌های غذایی، بلوغ را در کودکان تسریع می‌کنند؟ چگونه احساس تشنگی را در پیاده‌روی اربعین کاهش دهیم؟ بهترین زمان مصرف چای سبز برای لاغری چه موقع است؟ خدمات ویژه مجهزترین بیمارستان سیار کشور در عمود ٩٨٩ زیبایی و طراوت پوست با میوه‌های تابستانی به بهانه ۱۷ مرداد، روز خبرنگار | ۴ روایت از رنج و رسالت  خبرنگارانی که در جنگ ۱۲ روزه پای کار بودند
سرخط خبرها

۲۵ درصد طلاق‌ها در خراسان رضوی با سازش منتفی می‌شود | بیشترین دلایل طلاق چیست؟

  • کد خبر: ۲۲۲۱۶۳
  • ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۷
۲۵ درصد طلاق‌ها در خراسان رضوی با سازش منتفی می‌شود | بیشترین دلایل طلاق چیست؟
بیش از یک‌پنجم پرونده‌های طلاق در سامانه «تصمیم» به سازش ختم می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، تشکیل حدود ۳۰‌هزار پرونده طلاق در خراسان‌رضوی، آن هم در طول یک‌سال، آمار تلخی از ازدواج‌هایی است که به مرحله فروپاشی رسیده‌اند. در بین این پرونده‌ها آمار‌های تلخ دیگری هم هست؛ از تعداد فرزندان طلاق‌گرفته تا آمار ۶۰‌درصدی زوجه‌های متقاضی طلاق و افزایش طلاق‌های وکالتی در استان؛ با‌این‌حال آمار دلخوش‌کننده‌ای هم در بین حدود ۳۰‌هزار پرونده طلاق دیده می‌شود که مربوط به بازگشت از راه جدایی است. بیش از ۵‌هزار متقاضی که برای طلاق پرونده تشکیل داده بودند، در نهایت با واسطه سامانه «تصمیم» به سازش و بازگشت دوباره به زندگی مشترک رسیده‌اند.

خراسان‌رضوی نخستین استانی بود که سامانه «تصمیم» را از سال‌۹۴ به‌صورت آزمایشی و از سال‌۹۵ به‌صورت رسمی برای تشکیل پرونده‌های طلاق و اجباری کردن مشاوره‌های قبل از طلاق راه‌اندازی کرد تا شاید این سامانه واسطه‌ای برای منصرف کردن زوج‌ها از طلاق و بازگشت به زندگی مشترک باشد. حالا بعد از گذشت حدود یک‌دهه آمار‌ها حکایت از اثرگذاری این سامانه در روند رسیدگی به پرونده‌های طلاق دارد. 

طبق آماری که دستگاه قضایی استان در معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان‌رضوی از پرونده‌های تشکیل‌شده برای طلاق اعلام می‌کند، بیش از ۵‌هزار زوج در طول سال‌۱۴۰۲ به سازش رسیده‌اند؛ این یعنی بیش از یک‌پنجم از ۳۰‌هزار پرونده تشکیل‌شده برای طلاق در طول سال گذشته، به سازش ختم شده است.

تهیه برنامه عملیاتی یک‌ساله ۱۴۰۳ در راستای کاهش طلاق

مسعود فیروزی که علاوه بر اینکه مدیرکل بهزیستی استان است، رئیس کارگروه طلاق شورای اجتماعی استان نیز هست، درباره فعالیت سامانه «تصمیم» می‌گوید: بهترین لحظات ما در سامانه «تصمیم»، لحظاتی است که زوج‌های متقاضی طلاق با کمک مشاوران ما از تصمیم برای جدایی منصرف می‌شوند و به زندگی مشترکشان بازمی‌گردند.

وی در تشریح روند سامانه «تصمیم» بیان می‌کند: جلسات مشاوره زوج‌های متقاضی طلاق دست‌کم ۴۵‌روز طول می‌کشد. در این ۴۵ روز هم فرصت مشاوره هست، هم فرصت تصمیم و تفکر برای بازگشت به زندگی مشترک. خوشبختانه خروجی مشاوره‌هایی که به زوج‌ها در مشهد و استان داده می‌شود، از میانگین کشوری بالاتر است و حدود ۲۵ درصد پرونده‌ها به سازش ختم می‌شوند.

رئیس کارگروه طلاق شورای اجتماعی استان در‌باره مراکز مشاوره زیر‌پوشش سامانه «تصمیم» نیز اظهار می‌کند: پراکندگی جغرافیایی این مراکز در شهرستان‌های خراسان‌رضوی به‌گونه‌ای است که افراد به‌راحتی دسترسی داشته باشند. حتی در مناطقی که میزان طلاق بالاتر بوده، تعداد این مراکز نیز بیشتر است.

فیروزی همچنین با اشاره به برگزاری کارگاه دوروزه ازدواج و طلاق با حضور نمایندگان هفده دستگاه مختلف در مشهد در دو روز گذشته، می‌گوید: تهیه چارچوب برنامه عملیاتی یک‌ساله‌۱۴۰۳ در راستای کاهش طلاق و به‌تبع آن کاهش آسیب‌های اجتماعی از جمله دستورکار‌های بررسی‌شده در این کارگروه بود.

۱۷ سازمان عضو کارگروه طلاق خراسان‌رضوی‌اند

به گفته رئیس کارگروه طلاق شورای اجتماعی استان، شورای اجتماعی استان هشت کارگروه دارد که یک از آنها کارگروه طلاق است و هفده سازمان که در‌خصوص موضوع طلاق مسئولیت‌هایی را برعهده دارند، عضو این کارگروه‌اند. در جلسات کارگروه طلاق، موضوعات مربوط به حوزه طلاق مورد بحث، بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد و بعد از آن رویکردی جامع تدوین و در اختیار شورای اجتماعی استان قرار می‌گیرد.

فیروزی تأکید می‌کند: باتوجه‌به اینکه ماهیت آسیب‌های اجتماعی همواره در حال تغییر است، نیاز داریم با همفکری نهاد‌های متولی و در راستای مسئولیت‌های سازمانی، در سال جدید برنامه‌ها و طرح‌هایی به‌منظور پیشگیری از طلاق تدوین شود.

بیشترین دلایل طلاق بر‌اساس سامانه «تصمیم»

دکتر غلامحسین حقدادی، روان‌پزشک و از کارشناسان بهزیستی، نیز درباره بیشترین دلایل طلاق بر‌اساس سامانه «تصمیم» به خبرنگار ما می‌گوید: نداشتن مهارت‌های زندگی، اعتیاد، مسئولیت‌پذیرنبودن و روابط فرازناشویی از عمده دلایلی است که بر‌اساس مطالعات و پژوهش‌های میدانی به دست آمده و در سامانه «تصمیم» نیز همین عمده دلایل از سوی زوج‌ها برای درخواست طلاق مطرح می‌شود.

وی در پاسخ به این سؤال خبرنگار ما که آیا سازش زوج‌هایی که از طریق سامانه «تصمیم» به زندگی برمی‌گردند، پایدار است یا خیر، تأکید می‌کند: از‌آنجایی که کد‌ملی افراد هنگام درخواست طلاق در سامانه «تصمیم» ثبت می‌شود، مشخص شده است که معمولا بازگشت زوج‌هایی را که به سازش رسیده‌اند، نداشته‌ایم و غالبا سازششان پایدار بوده است.

از طرفی خراسان‌رضوی جزو استان‌هایی است که (بر‌خلاف میانگین کشوری که درصد سازش زوج‌ها از طریق سامانه «تصمیم» کمتر از ۱۸‌درصد است) بیش از ۲۵‌درصد سازش داشته است. در‌واقع زوج‌ها با مداخله مشاوران و از طریق سامانه تصمیم، تصمیم به «بله» گفتن دوباره به زندگی مشترک می‌گیرند و امیدواریم شاهد سازش‌های بیشتر زوج‌ها در مسیر پرونده‌ها باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->