راه دشوار اعتمادسازی دانش‌بنیان‌ها در بین صنایع هر باک بنزین سوپر وارداتی ۳.۵ میلیون تومان آب می‌خورد! چرا ایران خودرو در افزایش قیمت خودرو تابع قانون نیست؟ مهلت استرداد اظهارنامه و بخشودگی جرایم مالیات بر ارزش افزوده بهار ۱۴۰۴ تمدید شد بورس تغییر مسیر داد | ورود پول حقیقی به بازار سهام (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) آماده‌باش کامل برق مشهد برای دهه پایانی صفر | مصرف برق به ۲۰۰۰ مگاوات می‌رسد آغاز واریز سود سهام عدالت ۱۴۰۳ + جزئیات ثبت‌نام آزمون استخدامی بانک مرکزی تا ۳۰ مرداد ادامه دارد | برگزاری آزمون در ۲۸ شهریور دستمزد استاد محمود فرشچیان برای طرح پشت اسکناس ۲۰۰هزار تومانی چقدر بود؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) | دلار در کانال ۹۲ هزار تومان ویدئو | اگر چند حساب بانکی دارید مراقب این نکات باشید معافیت موقت صنایع خراسان رضوی از پرداخت ردیفی که موجب افزایش ۱۰ برابری قبوض برق می‌شود احتمال کاهش قیمت میوه در مشهد طی روز‌های منتهی به پایان صفر ۱۴۰۴ | مشکلی در تأمین میوه زائران نداریم طلا در مشهد گرمی ۶۵ هزار تومان گران‌تر شد (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) | ربع سکه چند؟ بنزین سوپر به‌عنوان خدمت جدید ارائه می‌شود و ارتباطی با سهمیه بندی بنزین ندارد بورس پس از ریزش ۱۴ درصدی، بالاخره مثبت شد (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) ۹۷۰۰ میلیارد تومان سود به حساب سهامداران واریز شد (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) نرخ دلار در بازار آزاد مشهد چقدر است؟ | بررسی نرخ ارز در مشهد (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) قانون مالیات بر سوداگری و سفته بازی از سوی دولت ابلاغ شد دخالت بیش از ۲۰ دستگاه در قیمت‌گذاری خودرو | دود اختلاف صمت و ایران خودرو در چشم مصرف کنندگان می‌رود قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) | رشد عجیب قیمت هندوانه کاهش ۳۰ درصدی جابجایی مستاجران در بازار اجاره ملک به دلیل نبود ثبات سیاسی آیا دهک بندی خانوار‌ها دقیق است؟ | محرومیت برخی از خانوار‌ها از دریافت یارانه و کالابرگ به دلیل مسائل دهک بندی دهک‌های چهارم تا نهم چه روزی منتظر واریز یارانه مرداد ماه باشند؟ علت گران‌ترشدن قیمت لبنیات چیست؟ (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) بازگشت پرواز‌های «قطر ایرویز» به ایران پس از ۲ ماه وقفه به دلیل جنک ۱۲ روزه (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) ظهوریان: دولت لایحه‌ای در حمایت از اقتصاد دیجیتال به مجلس ارائه دهد پیش‌بینی قیمت طلا و سکه برای روز یکشنبه (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۵ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

پیش بینی بازار مسکن در سال ۹۹

  • کد خبر: ۲۲۳۰۵
  • ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۴
پیش بینی بازار مسکن در سال ۹۹
به اعتقاد فعالان حوزه مسکن، ادامه شیوع کرونا ممکن است روند ساخت و ساز در کشور را با کندی مواجه کند.
به گزارش شهرآرانیوز، هر سال در اسفندماه، بازار مسکن با رشد تقاضا مواجه است و افزایش قیمت در این ماه به طور معمول با توجه به افزایش تقاضا رخ می‌دهد. اما نکته قابل توجه در بازار مسکن ماه پایانی سال ۹۸، تأثیر شیوع کرونا بر این بازار مانند بخش‌های دیگر اقتصاد است. فعالان بازار مسکن با کند شدن آهنگ معاملات در بهمن ماه، پیش‌بینی کرده بودند که بازار مسکن در اسفند ماه برخلاف سال‌های گذشته با کاهش تقاضا و در نتیجه افت معاملات مواجه شود. اما موضوع قابل توجه در آمار بازار مسکن در اسفند ۹۸ این است که با وجود کاهش ۲۴ درصدی معاملات، رشد قیمت متوقف نشده و مانند اسفند سال‌های قبل، مسکن در اسفند ۹۸ نیز افزایش قیمت را تجربه کرده است.
 
افت معاملات
بر اساس اعلام دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، در آخرین ماه سال گذشته (اسفند ۹۸) تعداد مبایعات، ۹ هزار و ۷۷ فقره بود. این در حالی است که در ماه مشابه سال قبل از آن (اسفند ۹۷) ۱۳ هزار و ۳۳ فقره و در ماه قبل از آن (بهمن ۹۸) نیز ۱۲ هزار و ۱۴ فقره مبایعه نامه ثبت شده بود. بر این اساس، نرخ رشد معاملات مسکن در اسفند ۹۸ نسبت به بهمن ماه سال قبل، منفی ۲۴.۴ درصد و نسبت به اسفند ماه سال ۹۷ نیز منفی ۲۱.۴ درصد بوده است.

پیش بینی بازار
افزایش قیمت مسکن، پس از رکود چند ساله که از سال ۹۲ شروع شده بود، با رونق معاملات از نیمه دوم سال ۹۶ آغاز شد، اما در سال ۹۷ بخاطر تحولات اقتصادی و افزایش نرخ ارز، قیمت مسکن نیز جهش پیدا کرد. در سال ۹۸ تا تیر قیمت مسکن هر ماه با افزایش ماهانه روبه رو بود؛ اما با کاهش قدرت خرید مردم و کاهش تعداد معاملات، افزایش قیمت از نیمه تابستان سال ۹۸ متوقف و حتی در چند ماه نزولی بود تا اینکه در آذر، دی و بهمن ماه ۹۸ بار دیگر روند صعودی قیمت‌ها آغاز شد تا اینکه در بهمن ماه متوسط قیمت مسکن برای نخستین بار وارد دامنه ۱۴ میلیون تومانی شده و در هر متر مربع به ۱۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسید.
تحلیلگران بازار مسکن شرایط این بازار را در سال ۹۹، با توجه به روند شیوع و کنترل کرونا به گونه‌ای دیگر ارزیابی می‌کنند. به اعتقاد فعالان حوزه مسکن، ادامه شیوع کرونا ممکن است روند ساخت و ساز در کشور را با کندی مواجه کند.
 
در بخش ساخت و ساز، بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، تورم نهاده‌ها و مصالح ساختمانی در بهار و تابستان سال گذشته روند نزولی داشت، اما به دلیل افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت زمین، ساخت و ساز نیز با رکود مواجه بود و کاهش ۲۳ درصدی صدور پروانه ساختمانی در سال ۹۸ نسبت به ۹۷ رخ داد. هر چند دولت در سال ۹۸ با تصویب افزایش تسهیلات ساخت و خرید مسکن، تلاش کرد قدرت خرید متقاضیان را تقویت کند، اما برخی فعالان بازار مسکن، پیش‌بینی می‌کنند؛ احتمالاً با کاهش ساخت و ساز جهش قیمتی را در تابستان امسال شاهد باشیم.
 
منبع: ایران آنلاین
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->