پیش‌بینی قیمت دلار پنجشنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۴ رئیس نظام مهندسی ساختمان کشور: ایمنی آسانسور شرط صدور پایان‌کار شود| شهرداری‌ها با تخفیف عوارض، اجرای مبحث ۲۲ را تشویق کنند رئیس اتاق ایران: شورا‌های گفت‌و‌گو چراغ راه توسعه پایدار و تحقق منافع ملی هستند قیمت طلا وارد کانال ۱۱ میلیون تومان شد! (۹ مهر ۱۴۰۴) | افزایش ۲ میلیونی سکه بهار آزادی نایب رئیس اتاق ایران: تک‌نرخی شدن ارز تنها راه حذف فساد ارزی است توضیح رئیس سازمان اداری و استخدامی درباره ساعت کاری و تعطیلی پنجشنبه‌ها قیمت گل تازه زعفران اعلام شد | زعفران نگین پارسالی چند؟ (۹ مهر ۱۴۰۴) ماجرای افزایش ۲۰ درصدی قیمت نان در مشهد چیست؟ | تکرار تأخیر پرداخت یارانه آرد به حساب نانوایی‌ها بورس از صعود بازماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۹ مهر ۱۴۰۴) کاهش مصرف گاز خانگی در خراسان رضوی در نیمه نخست سال ۱۴۰۴ معاون وزیر اقتصاد: مطالبه اصلی بخش خصوصی، تأمین ارز و قطع‌نشدن انرژی است +فیلم قیمت امروز طلای جهانی (۹ مهر ۱۴۰۴) | رکوردشکنی‌های اونس طلا ادامه یافت ثبت‌نام ایران خودرو تمدید شد + جزئیات رکود شدید در بازار مسکن | نه خریداری هست، نه مستأجری قیمت عجیب آیفون ۱۷ پرومکس در ایران | برابری قیمت آیفون با خودرو افت قیمت دلار به کانال پایین‌تر (۹ مهر ۱۴۰۴) بیمه رانندگان به کجا رسید؟ | تصویب کلیات طرح اصلاح قانون بیمه رانندگان در مجلس قیمت دینار عراق افزایش یافت | نرخ درهم امارات و لیر ترکیه در مشهد چند؟ (۹ مهر ۱۴۰۴) نرخ امروز طلا در مشهد اعلام شد | طلا قله جدیدی را فتح کرد (۹ مهر ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۹ مهر ۱۴۰۴) | کدو حلوایی کیلویی ۱۳ هزار تومان  متخلف احتکار مرغ در مشهد، به تعزیرات معرفی شد (۹ مهر ۱۴۰۴) حراج سکه امروز (۹ مهر ۱۴۰۴) برگزار می‌شود | بهترین عدد برای خرید سکه دولتی آغاز واریز سود سهام عدالت از امروز (۹ مهرماه ۱۴۰۴) | مبلغ سود از ۷۴۷ هزار تومان تا یک میلیون و ۶۵۰ هزار تومان میدری خبر داد: مرگ ۶۹۳ کارگر بر اثر حادثه کار در سال ۱۴۰۳ سهام عدالت از فردا (چهارشنبه ۹ مهر ۱۴۰۴) شارژ می‌شود+ جزئیات سقوط ۲۷۰۰ تومانی قیمت نقره (۸ مهر ۱۴۰۴) پیش‌بینی بورس چهارشنبه ۹ مهر ۱۴۰۴
سرخط خبرها

پیش بینی بازار مسکن در سال ۹۹

  • کد خبر: ۲۲۳۰۵
  • ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۴
پیش بینی بازار مسکن در سال ۹۹
به اعتقاد فعالان حوزه مسکن، ادامه شیوع کرونا ممکن است روند ساخت و ساز در کشور را با کندی مواجه کند.
به گزارش شهرآرانیوز، هر سال در اسفندماه، بازار مسکن با رشد تقاضا مواجه است و افزایش قیمت در این ماه به طور معمول با توجه به افزایش تقاضا رخ می‌دهد. اما نکته قابل توجه در بازار مسکن ماه پایانی سال ۹۸، تأثیر شیوع کرونا بر این بازار مانند بخش‌های دیگر اقتصاد است. فعالان بازار مسکن با کند شدن آهنگ معاملات در بهمن ماه، پیش‌بینی کرده بودند که بازار مسکن در اسفند ماه برخلاف سال‌های گذشته با کاهش تقاضا و در نتیجه افت معاملات مواجه شود. اما موضوع قابل توجه در آمار بازار مسکن در اسفند ۹۸ این است که با وجود کاهش ۲۴ درصدی معاملات، رشد قیمت متوقف نشده و مانند اسفند سال‌های قبل، مسکن در اسفند ۹۸ نیز افزایش قیمت را تجربه کرده است.
 
افت معاملات
بر اساس اعلام دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، در آخرین ماه سال گذشته (اسفند ۹۸) تعداد مبایعات، ۹ هزار و ۷۷ فقره بود. این در حالی است که در ماه مشابه سال قبل از آن (اسفند ۹۷) ۱۳ هزار و ۳۳ فقره و در ماه قبل از آن (بهمن ۹۸) نیز ۱۲ هزار و ۱۴ فقره مبایعه نامه ثبت شده بود. بر این اساس، نرخ رشد معاملات مسکن در اسفند ۹۸ نسبت به بهمن ماه سال قبل، منفی ۲۴.۴ درصد و نسبت به اسفند ماه سال ۹۷ نیز منفی ۲۱.۴ درصد بوده است.

پیش بینی بازار
افزایش قیمت مسکن، پس از رکود چند ساله که از سال ۹۲ شروع شده بود، با رونق معاملات از نیمه دوم سال ۹۶ آغاز شد، اما در سال ۹۷ بخاطر تحولات اقتصادی و افزایش نرخ ارز، قیمت مسکن نیز جهش پیدا کرد. در سال ۹۸ تا تیر قیمت مسکن هر ماه با افزایش ماهانه روبه رو بود؛ اما با کاهش قدرت خرید مردم و کاهش تعداد معاملات، افزایش قیمت از نیمه تابستان سال ۹۸ متوقف و حتی در چند ماه نزولی بود تا اینکه در آذر، دی و بهمن ماه ۹۸ بار دیگر روند صعودی قیمت‌ها آغاز شد تا اینکه در بهمن ماه متوسط قیمت مسکن برای نخستین بار وارد دامنه ۱۴ میلیون تومانی شده و در هر متر مربع به ۱۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسید.
تحلیلگران بازار مسکن شرایط این بازار را در سال ۹۹، با توجه به روند شیوع و کنترل کرونا به گونه‌ای دیگر ارزیابی می‌کنند. به اعتقاد فعالان حوزه مسکن، ادامه شیوع کرونا ممکن است روند ساخت و ساز در کشور را با کندی مواجه کند.
 
در بخش ساخت و ساز، بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، تورم نهاده‌ها و مصالح ساختمانی در بهار و تابستان سال گذشته روند نزولی داشت، اما به دلیل افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت زمین، ساخت و ساز نیز با رکود مواجه بود و کاهش ۲۳ درصدی صدور پروانه ساختمانی در سال ۹۸ نسبت به ۹۷ رخ داد. هر چند دولت در سال ۹۸ با تصویب افزایش تسهیلات ساخت و خرید مسکن، تلاش کرد قدرت خرید متقاضیان را تقویت کند، اما برخی فعالان بازار مسکن، پیش‌بینی می‌کنند؛ احتمالاً با کاهش ساخت و ساز جهش قیمتی را در تابستان امسال شاهد باشیم.
 
منبع: ایران آنلاین
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->