تصادف در رضویه مشهد ۲ کشته برجای گذاشت (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) کشف ۶۳ هزار عدد قرص غیرمجاز و مخدر از یک فروشگاه در مشهد ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)  صدور ۳ هشدار هواشناسی برای ۵ روز آینده در ۱۳ استان (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) درباره تخلف عبور از  چراغ قرمز | به احترام زندگی، ایست! نقشه‌های اراضی پادگان لشکر ۷۷ و آبشار ۲ در مشهد پس از ۱۴ سال به مرحله امضا رسید مردم باید به پروژه‌های آموزش و پرورش حس مالکیت داشته باشند خواب‌آلودگی مداوم می‌تواند زنگ خطر زوال عقل در زنان باشد سرطان پوست را با نیش حشرات اشتباه نگیرید فرماندار مشهد: زیرساخت‌های زیارت و گردشگری تقویت می‌شود قرعه‌کشی حساب‌های طرح «رویش جوانه‌های جهاد» انجام شد + اسامی دانش‌آموزان برگزیده تغییر سبک زندگی، عامل اصلی افزایش آمار ابتلا به سرطان در خراسان رضوی عدم اتصال‌ بیش از نیمی از مشاوران املاک خراسان رضوی به سامانه کاتب سرقت ۵ میلیاردی از کیف پول الکترونیک مرد فراموش‌کار! چند نکته مهم درباره حفاظت از محیط زیست | توجه به کاتالیست‌ها کیفیت سوخت را بالا می‌برد امضای تفاهم‌نامه جدید برای ارتقای عدالت آموزشی و کیفیت آموزش مدارس استثنایی پاسخ آموزش‌وپرورش به نارضایتی‌های والدین درباره تغییر ساعت مدارس شرط جالب مال باخته مشهدی برای بخشیدن زن سارق محل تحویل کارت‌های ورود به جلسه امتحان تعیین شد تغییر ساعت فعالیت مدارس؛ تصمیمات خلق‌الساعه، بلاتکلیفی والدین اصلاح روش حفاظت از محیط زیست بعد از ۶ سال پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم گرما تا روز‌های پایانی هفته ساعت شروع کلاس‌های مدارس تغییر می‌کند؟ | برگزاری همه امتحانات در نوبت صبح ۲۴ رشته تحصیلی فنی‌وحرفه‌ای به‌روزرسانی شدند آیا می‌توان به نوزادان برای رفع تشنگی آب یا آب جوش داد؟ بازدید وزیر آموزش و پرورش از نمایشگاه کتاب تهران کاهش حدود ۳ درصدی تلفات تصادفات در ۱۴۰۳| خراسان رضوی رتبه سوم مرگ‌بارترین استان‌ها در تصادفات را دارد غذا‌های فوق‌فراوری‌شده خطر مرگ زودرس را افزایش می‌دهند از عشق مجازی تا خودسوزی در لباس عروسی! ثبت‌نام وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی | آیا این وام به همه بازنشستگان تعلق می‌گیرد؟ واریز دیه متوفیان حادثه بندر شهید رجایی به حساب اولیای‌دم، طی ۴۸ ساعت ورود بیش از ۱۷ هزار زائر ایرانی به سرزمین وحی
سرخط خبرها

آیا در آغاز یک بحران دارویی هستیم؟

  • کد خبر: ۲۲۳۰۷۴
  • ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۲
آیا در آغاز یک بحران دارویی هستیم؟
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با انتقاد از روند کاهشی سهم حوزه بهداشت از بودجه سنواتی کشور گفت: طی یک دهه اخیر همزمان با کاهش سهم بهداشت، شاهد افزایش سهم حوزه درمان از بودجه نظام سلامت بوده ایم.

به گزارش شهرآرانیوز، فاطمه محمد بیگی اضافه کرد: با وجود این که در سیاست‌های کلان ابلاغی مقام معظم رهبری و در برنامه‌های پنجم و ششم توسعه کشور بر پیشگیری محوری تاکید شده و در برنامه هفتم توسعه هم این موضوع پیش بینی شده است؛ اما در عمل شاهد برتری نگاه درمان محوری بر پیشگیری محوری در بسیاری از موارد هستیم که متاسفانه این نگاه به نظام سلامت ما آسیب می‌زند.

وی با انتقاد از روند کاهشی سهم حوزه بهداشت از بودجه سنواتی کشور گفت: طی یک دهه اخیر همزمان با کاهش سهم بهداشت شاهد افزایش سهم حوزه درمان از بودجه نظام سلامت بوده ایم؛ به طوری که بودجه بهداشت از ۲۹ درصد به ۲۴ درصد رسیده و برعکس بودجه ۷۰ درصدی درمان الان به بیش از ۷۴ درصد رسیده است که این روند خوبی نیست و قطعاً این موضوع با اسناد بالادستی سیاست کلی کشور در زمینه سلامت انطباق ندارد.

مهمترین دلیل کم توجهی و مغفول ماندن بخش بهداشت

نماینده مردم قزوین، آبیک و الوند در مجلس شورای اسلامی نداشتن نگاه جامع به حوزه سلامت از سوی تصمیم سازان و تصمیم گیران را مهمترین دلیل کم توجهی و مغفول ماندن بخش بهداشت در مقایسه با بخش درمان برشمرد و افزود: حوزه درمان مثل سیاه چاله‌ای است که هرچه بودجه درآن بریزیم آنرا می‌بلعد و دیده هم نمی‌شود؛ بنابراین باید بتوانیم از طریق فرایند‌های پیشگیری و غربالگیری به تشخیص زودهنگام بیماری‌ها برسیم و یا به مراقبت‌های بهداشتی اولیه بپردازیم تا درگیر بار افزایش بیماری‌ها و خسارت‌های ناشی از آن‌ها نشویم، چون ضرر‌های جبران ناپذیری را بر جای می‌گذارد. بر این اساس ما در مجلس برای نخستین بار در برنامه هفتم توسعه ۵ درصد بودجه سلامت را برای حوزه‌های غربالگری و پیشگیری پیش بینی کردیم که این موضوع نشان می‌دهد در تلاش هستیم تا نگاه پیشگیری محوری بر درمان محوری برتری پیدا کند.

محمد بیگی، با اشاره به این که هنوز برای حکمرانی سلامت ریل مناسبی پیدا نکرده ایم، تصریح کرد: با این که سرشار از ظرفیت هستیم، اما وضعیت سلامت کشور را به لحاظ تامین نیرو، منابع انسانی، رضایت ارائه دهندگان سلامت و همچنین رضایت مردم چندان راضی کننده نمی‌بینم. به عبارت دیگر آنچه که امروز اتفاق می‌افتد با آن چیزی که مورد نظر ماست خیلی متفاوت است و این خیلی راضی کننده نیست. مثلا می‌توان هشدار داد که ما در آغاز یک بحران دارویی در کشور هستیم که راه برون رفت از آن تغییر ریل سیاست‌های کشور در مواجهه با حوزه سلامت است، یعنی باید به این حوزه نگاه جامع و پیشگیرانه محور به جای درمان داشته باشیم. چون نگاه درمان محور تا کنون در هیچ جای دنیا پاسخ یا نتیجه مثبت نداده است.

منبع: قدس آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->