زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند
سرخط خبرها

گلایه شهروندان از پیچ‌و‌خم‌های تهیه دارو‌های خاص

  • کد خبر: ۲۲۳۶۱۱
  • ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۴
گلایه شهروندان از پیچ‌و‌خم‌های تهیه دارو‌های خاص
دارو‌ها در شورای عالی بیمه و با نظر متخصص و فوق تخصص در اختیار بیمار قرار می‌گیرد.

انسیه شهرکی | شهرآرانیوز؛ وقتی اسم بیماری می‌آید شرایط بد و ناخوشایند گریبان بیمار و خانواده‌اش را می‌گیرد. درد و رنج و سختی ذاتی بیماری است که جسم و روح فرد را نشانه می‌گیرد. در این میان وجود برخی موانع و به گفته شهروندان، بی‌مهری و چوب لای چرخ گذاشتن‌ها هم بر این رنج و درد می‌افزاید.

دغدغه تهیه داروی مادر

یک سال است درد و رنج بیماری مادر، او را از خواب و خوراک انداخته و همه فکر و ذکرش مادر و پرستاری از او شده است، اما حالا تهیه داروهایش او را مستأصل‌تر کرده است. این شهروند به صدای مردم مشکلش را این‌طور توضیح می‌دهد: مدت‌هاست مادرم به علت بیماری کبد و پانکراس زیرنظر یکی از بهترین متخصص‌های گوارش مشهد در حال معالجه است. در این ارتباط چند وقت قبل جراحی شد.

این شهروند مشهدی در ادامه بیان می‌کند: تا حالا برای دریافت دارو‌های مادرم با مسئله‌ای رو‌به‌رو نبودم و داروهایش را از داروخانه‌های سطح شهر با پرداخت هزینه‌های اندک دریافت می‌کردم. چندروز قبل بود که به داروخانه‌ای در خیابان احمدآباد مراجعه کردم تا آخرین نسخه پزشک و دارو‌های مادرم را بگیرم و زودتر به او برسانم. در کمال ناباوری متصدی داروخانه پاسخ داد این دارو، آزاد است و هزینه فقط یک قلم آن حدود یک‌میلیون‌و ۵۰۰ هزار تومان است.

تجویز دارو‌های خاص با فوق تخصص

این شهروند در ادامه بیان می‌کند: وقتی با حالت اعتراض به او گفتم چند ماه است این دارو را با بیمه تهیه می‌کردم، چرا اکنون باید آزاد خریداری کنم. مسئول فنی داروخانه رو به من کرد و این‌طور جوابم را داد که داروی موردنظر را باید پزشک فوق تخصص تجویز کند تا ما بتوانیم آن را به شیوه قبل و با بیمه برایتان محاسبه کنیم.

هرچه به او می‌گفتم یکی از بهترین متخصص‌های گوارش مشهد تشخیص داده و این دارو را برای بیمارم تجویز کرده است، شنوای حرفم نبود. شانسم را در داروخانه‌ای دیگر هم امتحان کردم. اما دقیقا با همان پاسخ روبه‌رو شدم که این داروی خاص را سازمان بیمه‌گر فقط با شرط تجویز فوق‌تخصص تقبل می‌کند.

این بانوی جوان درخواستش را این‌طور مطرح می‌کند: صدای ما را که زیر پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستیم به مسئولان برسانید، خدا را خوش نمی‌آید با این همه تحمل رنج بیماری عزیزمان، مریض و همراهانش را با این قوانین دست‌و‌پاگیر اذیت کنند. اگر بر اثر دیر رسیدن دارو، حال مادرم بدتر شود، چه کسی پاسخ‌گوست؟

درد هزینه آزاد

سرش رو به پایین است و شانه‌های افتاده‌اش غم و غصه‌اش را دوچندان نشان می‌دهد. با نسخه‌ای در دست کنار جدول داروخانه‌ای در بولوار وکیل‌آباد نشسته است. چند رهگذر سمت او می‌روند تا به او کمک مالی کنند. با حالتی بغض‌آلود می‌گوید: متکدی نیستم و فقط پدری هستم که فرزندش بیمار است.

پای حرفش که می‌نشینم از رنج بیماری گوارش دختر نوجوانش و دارو‌هایی که مجبور است آزاد تهیه کند می‌گوید. اینکه هر زمان و هر دارویی یک قاعده و قانون دارد. یک بار بیمه‌ای حساب می‌کنند بار دیگر می‌گویند باید همان دارو را آزاد تهیه کنید. این فراز‌و‌نشیب‌ها حسابی کلافه‌اش کرده است.

مجری هستیم

آنچه را شنیده‌ایم با سید علی جعفری‌نژاد، رئیس انجمن داروسازان استان خراسان‌رضوی درمیان می‌گذاریم. او برای پاسخ به عبارتی مختصر بسنده می‌کند: ما فقط مجری هستیم.
توضیح بیشتر او در برابر پرسش‌ها به این صحبت ختم می‌شود که قوانین را سازمان‌های بیمه‌گر تعیین می‌کنند و داروخانه‌ها باید دقیقا طبق آن رفتار کنند.

به گفته جعفری‌نژاد، آنها نیز بیکار ننشسته و در نشست‌هایی با مسئولان ذی‌ربط این مشکلات را مطرح کرده‌اند، اما باز هم ناگزیرند تابع همان قوانین و مقرراتی باشند که در برخی موارد خوشایند بیمار و همراهش نیست.

تعیین دستورالعمل‌ها در شورای عالی بیمه

غلامرضا خزاعی، رئیس اداره روابط عمومی و امور فرهنگی مدیریت درمان تأمین اجتماعی استان خراسان رضوی نیز در ادامه می‌گوید: قوانین را سازمان بیمه تعیین می‌کند و هر چند وقت یک‌بار به‌روز می‌شود.

خزاعی می‌افزاید: بسیاری از دارو‌های تشخیصی و درمانی در شورای عالی بیمه با نظر متخصص و فوق‌تخصص در اختیار بیمار قرار می‌گیرد و این مسئله فقط برای سازمان تأمین اجتماعی نیست.

به گفته رئیس اداره روابط عمومی و امور فرهنگی مدیریت درمان تأمین اجتماعی استان، به طور حتم دارو‌های موردنظر بیماران نیز طبق همان دستورالعمل شورای مذکور باید از سوی فوق تخصص تجویز شود، اما همراه بیمار می‌تواند با همان نسخه به مدیریت درمان سازمان تأمین اجتماعی در خیابان کوهسنگی‌۱۶ مراجعه کند تا پزشک معتمد آن را تأیید و آن را همچون گذشته دریافت کند.

خزاعی به این نکته نیز اشاره دارد: از سوی دیگر گاهی بحث مالی این دارو‌ها مطرح نیست و به سبب عارضه‌های احتمالی آنها ممکن است آن داروی خاص، یک بازه زمانی مصرف داشته باشد. به عنوان مثال برای دارویی بازه یک‌ساله مطرح است. در حوزه قوانین وضع شده برای مصرف دارو‌های خاص باید به این موضوع نیز اشاره داشت که سازمان‌های بیمه‌گر که متشکل از متخصصان است زمان یا دستور مصرف را با ملاحظات خاص مشخص می‌کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->