انتصاب نخستین فرماندار زن در تاریخ استان فارس پزشکیان سه سفر به سیستان‌ و‌ بلوچستان خواهد داشت حمله موشکی ارتش یمن به پایگاه هوایی «نواتیم» رژیم صهیونیستی روایتی از اولین سفر استانی رئیس جمهور + فیلم رئیس جمهور: بدون همراهی و همفکری مردم، برای مناطق مختلف دستور صادر نمی‌شود معاون وزیر خارجه: ایران و عربستان به دنبال برقراری صلح در منطقه هستند روایت فضائلی از موافقت رهبر معظم انقلاب با اصلاح قانون تابعیت قهری واکنش مثبت چین به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت | در کنار قوانین بین‌المللی ایستاده‌ایم گزافه گویی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران سردار وحیدی در مشهد: این قرن، قرن شکست استکبار جهانی است پزشکیان: باید بتوانیم ناترازی‌ها را حل کنیم سردار سلامی: این روز‌ها در اسرائیل کسی آرامش ندارد| از رژیم صهیونیستی انتقام می‌گیریم یک زن گزینه ترامپ برای وزارت دادگستری آمریکا گردهمایی دانشجویان و طلاب بسیجی با حضور پزشکیان در حرم امام خمینی(ره) برگزار شد (۲ آذر ۱۴۰۳) وزیر دفاع با رئیس‌جمهور ونزوئلا دیدار کرد (۲ آذر ۱۴۰۳) رزمایش ۱۰۰ هزار نفری بسیجیان استان خراسان رضوی برگزار شد+ فیلم (۲ آذر ۱۴۰۳) تل‌آویو به هلاکت ۲۹ نظامی صهیونیست از آغاز عملیات در شمال غزه اذعان کرد واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام: تردید نکنیم که وعده صادق محقق می‌شود وزیر کشور: چند استاندار باقیمانده هفته آینده معرفی می‌شوند واکنش وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپایی علیه ایران در شورای حکام تصویب شد حجت‌الاسلام والمسلمین اسماعیل شوشتری، وزیر اسبق دادگستری درگذشت واکنش عراقچی به حادثه تروریستی پاکستان روسیه: قطعنامه ضدایرانی تروئیکا در شورای حکام از حمایت چشمگیری برخوردار نیست بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام مسعود پزشکیان در پایان سفر به سیستان و بلوچستان چه گفت؟ پزشکیان در پایان سفر سیستان و بلوچستان: راه‌های گذشته به نتایج جدید منتهی نمی‌شود
سرخط خبرها

جزئیات طرح جنجالی دولت انگلیس برای اخراج پناهجویان

  • کد خبر: ۲۲۳۷۴۷
  • ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۷
جزئیات طرح جنجالی دولت انگلیس برای اخراج پناهجویان
طرح جنجالی اخراج پناهجویان مستقر در انگلیس به کشور آفریقایی روآندا که پیشتر از سوی دادگاه این کشور غیرقانونی اعلام شده بود، درحالی از سوی پارلمان انگلیس تصویب شد که کارشناسان نسبت به سابقه خطرناک اجرای این طرح در نقض قوانین حقوق بشری هشدار داده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، شمارش معکوس برای اولین پرواز انتقال پناهجویان به روآندا از دیشب که این طرح به تصویب رسید، آغاز شده است. این پرواز قرار بود ۲ سال پیش، زمانی که بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس بود، انجام شود، اما به‌دلیل مداخله دادگاه اروپایی حقوق بشر لغو شد.

جانسون که از جناح طرفداران برگزیت است درصدد بود تا انگلیس را از کنوانسیون اروپایی حقوق بشر خارج و به این ترتیب ایده اخراج پناهجویان را اجرا کند، اما عمر دولت او برای پیگیری این موضوع کفاف نداد.

لیز تراس جانشین او نیز تنها ۴۴ روز سکان دولت را در دست گرفت و فرصت تمرکز روی این طرح را نداشت؛ اما ریشی سوناک که از آبان ۱۴۰۱ بر کرسی نخست وزیری تکیه زد، کاهش آمار پناهجویان را یکی از اولویت‌های پنجگانه دولتش معرفی کرد.

آذر ۱۴۰۱ یعنی یک ماه پس از آغاز دولت سوناک، دادگاه انگلیس با صدور حکمی طرح اخراج پناهجویان به رواندا را قانونی اعلام، اما ماه بعد، با درخواست گروه‌های حقوق بشری برای تجدیدنظر در این باره موافقت کرد.

فروردین سال گذشته جلسات استماع دادگاه به مدت چهار روز برگزار و سرانجام، بر اساس حکمی که تیر ماه در دادگاه استیناف صادر شد، اجرای این طرح به دلیل مسائل حقوق بشری و آنچه نا امن بودن رواندا برای پناهجویان نامیدند، غیرقانونی اعلام شد.

پرونده دوباره با اعتراض دولت سوناک به دیوان عالی انگلیس ارجاع و بر اساس حکمی که ۲۴ آبان‌ماه پارسال صادر شد، رای دادگاه استیناف تائید و طرح غیرقانونی اعلام شد.

سوناک برای دور زدن حکم دادگاه، لایحه‌ای را به پارلمان ارائه کرد که بر اساس آن کشور رواندا به عنوان یک مقصد امن شناسایی شود. نمایندگان پارلمان انگلیس هم پس از ماه‌ها بحث و بررسی، سرانجام دیشب به این طرح بدنام و جنجالی رای موافق دادند.

طرح روآندا چیست؟

دولت ریشی سوناک می‌گوید پناهجویانی که از یکم ژانویه ۲۰۲۲ به صورت غیرقانونی از یک کشور امن مانند فرانسه وارد انگلیس شده‌اند، ممکن است به رواندا منتقل شوند تا پرونده آنها توسط وزارت کشور انگلیس بررسی شود.

بر اساس این طرح کسانی که به طور غیرقانونی وارد انگلیس می‌شوند، ظرف ۲۸ روز اخراج می‌شوند. آنها حق اعتراض ندارند و از بازگشت به این کشور در آینده منع خواهند شد. این افراد خارج از خاک انگلیس انتظار خواهند کشید تا پرونده آنها به‌دور از فشار رسانه‌های انگلیس، رسیدگی شود.

اگر پرونده آنها پذیرفته شد، به انگلیس منتقل می‌شوند؛ در غیر اینصورت می‌توانند برای اقامت در رواندا یا هر کشور دیگری به‌غیر از انگلیس درخواست پناهندگی کنند.

دولت انگلیس معتقد است که این طرح پناهجویان را از ورود غیرقانونی به خاک این کشور منصرف می‌کند. با این حال امروز (سه‌شنبه) خبری منتشر شد مبنی بر اینکه پنج تن از پناهجویانی که با قایق بادی از فرانسه به انگلیس مهاجرت می‌کردند، در آب‌های کانال مانش غرق شدند.

چه تعداد پناهجو به رواندا منتقل شوند؟

بر اساس گزارش‌ها، محدودیتی درباره میزان اخراج پناهجویان از انگلیس به رواندا وجود ندارد. گفته می‌شود در حال حاضر ۵۲ هزار پناهجو در صف اخراج هستند.

سوناک دیروز (دوشنبه) در یک نشست مطبوعاتی اعلام کرد که اولین پرواز حامل پناهجویان، ظرف ۱۰ تا ۱۲ هفته دیگر انجام خواهد شد. به گفته وی، فرودگاه و زمان پرواز هواپیما‌های چارتر برای اخراج این افراد هماهنگ شده است.

نخست وزیر انگلیس ادامه داد: «البته این پرواز‌ها دیرتر از زمانی انجام می‌شود که ما می‌خواستیم؛ اگر حزب کارگر (حزب مخالف دولت) این لایحه را در مجلس معطل نمی‌کرد، پرواز‌ها چند هفته پیش انجام می‌شد.»

وی اشاره‌ای به آمار کسانی که قرار است از این کشور اخراج شوند، نکرده، اما عنوان کرد که چند پرواز برای تابستان امسال به سمت رواندا هماهنگ شده است.

بر اساس گزارش‌ها دولت لندن تا پایان ۲۰۲۳ میلادی ۲۴۰ میلیون پوند برای اسکان و پذیرش پناهجویان به رواندا پرداخت کرده است. با این حال گفته می‌شود ۱۳۰ میلیون پوند دیگر قرار است ظرف پنج سال آینده به این کشور پرداخت شود.

نخست وزیر انگلیس ادعا کرده است که هزینه انتقال و نگهداری پناهجویان در روآندا به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه‌تر و در دراز مدت میلیارد‌ها پوند به نفع بودجه کشور است.

او با این حال رقمی در این زمینه ارائه نکرده و ارزیابی‌ها هم نشان می‌دهد که انتقال هر پناهجو به یک کشور ثالث ۶۳ هزار پوند بیشتر از اسکان آن‌ها در انگلیس خرج دارد.

پیشتر نیز موسسات خیریه هشدار داده‌اند که «تصمیم ظالمانه و ناپسند» دولت برای انتقال پناهجویان به هزاران کیلومتر دورتر، نه تنها در پاسخ به معضل مهاجرت ناکام خواهد بود، بلکه «به هرج و مرج بیشتر انسانی منجر خواهد شد».

افزون بر این، ۱۶۰ موسسه خیریه و فعال حقوق بشری هم در نامه‌ای سرگشاده به نخست وزیر انگلیس طرح دولت در این زمینه را محکوم کرده و آن را ظالمانه و شرم‌آور خواندند.

فیلیپو گراندی کمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان معتقد است که طرح انگلیس بر خلاف کنوانسیون پناهندگان است.

ولکر ترک کمیسر حقوق بشر سازمان ملل متحد هم گفته است: «این طرح به طور جدی مانع از حاکمیت قانون در بریتانیا می‌شود و یک سابقه خطرناک در سطح جهانی ایجاد می‌کند».

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->