«شوراها از مظاهر مشارکت مردمی و برای تسهیل امور مردم است» رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی)
شوراها یکی از ثمرات بزرگ انقلاب اسلامی ایران هستند. شوراها بهعنوان یک نهاد مردمی با هدف سازماندهی و برنامهریزی، نظارت و افزایش سطح کیفی و کمی در زمینههای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی و ارتقای آنها و بهرهوری با هزینه کمتر پا به عرصه وجود نهادهاند. کاندیداهای متعددی با سلایق و برنامههای مختلف پا به عرصه گذاشتهاند و از هر فرصتی برای اعلام و رونمایی از برنامههایشان استفاده میکنند.
شوراهای اسلامی جای افرادی توانمند است که بتوانند ایدههای عملی مناسب دهند و برای حل مشکلات شهر، راهگشا باشند. شورایی که دارای تخصص کافی در حوزه مدیریت شهری، مسئولیتپذیری اجتماعی بالا، نقدپذیری و مشاورهپذیری، داشتن روحیه کار جمعی و تیمی بالا و... باشد، بیشک موفق خواهد بود و بهراحتی میتواند نیازهای شهروندان را رفع کند.
شوراهای اسلامی میتوانند با ارائه پیشنهاد و طرحهای علمی و مهندسی، بر اساس پتانسیلها و تواناییهای دستگاههای اجرایی، شهرداریها در زمینههای سرمایهگذاری، طرحهای اصلاح کالبدی شهر، ترافیک، ایجاد فضاهای سبز شهری، طرحهای مدیریت پسماند شهری، طرحهای زیباسازی، طرحهای عمرانی، طرحهای همسانسازی کیفیت زندگی در سطح شهر، با رسیدگی به مناطق حاشیهای و انتقال امکانات رفاهی به سطح محلات و پشتیبانی از طرحهای فرهنگی و فرهنگ بومی در آبادانی و توسعه شهری سهیم باشند.
ویژگیهای یک شورای فعال و متخصص و طالب توسعه همهجانبه شهر، لزوم پاسخگوبودن اعضای شوراها به جامعه هدف و بهطورکلی مطالبهگری مردم از مسئولان در نظام اسلامی برای ارتقای خدماتدهی و افزایش تراز کیفیت امکانات عمومی شهرها و روستاها همسو با نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و دیگرمسئولان شهری است.
محسن نجات - مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد، بازرسی، امور حقوقی و ارتباطات مردمی استانداری