بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور به مجلس ارسال شد پزشکیان: تغییر مرز‌های منطقه به هیچ وجه قابل قبول نیست شناور حامل سوخت قاچاق توسط نیروی دریایی سپاه در دریای عمان توقیف شد (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) ظریف: باید با همه مذاکره کنیم| برخی می‌خواهند آمریکا بیاید ما را نجات دهد! حدود ۷۰ درصد اسرائیلی‌ها خواستار استعفای نخست وزیر رژیم صهیونیستی شدند آمریکا خواستار کاهش نفوذ چین در کانال پاناما شد قالیباف در نشست خبری مشترک با همتای عراقی: ایران و عراق برای حمایت از جبهه مقاومت مصمم هستند در دیدار الجولانی با ولیعهد عربستان چه گذشت؟ دستگیری اعضای یک شبکه‌ی تکفیری در شمال غرب کرمانشاه (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) رئیس پارلمان عراق: نباید امنیت منطقه مورد تهاجم قرار بگیرد + فیلم دادستان کل کشور: امروز موضوعات معیشتی و اقتصادی در اولویت مسائل کشور است سرپرست فرمانداری مشهد: ۱۰۹ پروژه در دهه فجر ۱۴۰۳ در مشهد به بهره برداری می‌رسد | آب مشهد سال آینده جیره‌بندی نخواهد شد + فیلم رئیس کمیته برنامه هفتم پیشرفت مجلس خبر داد: ایجاد دفتر نظارت بر اجرای برنامه هفتم پیشرفت در دیوان محاسبات اعلام وصول سؤال از همتی وزیر اقتصاد در صحن علنی مجلس (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) دیدار عراقچی با معاون وزیر خارجه قزاقستان سیدعلی موسوی، سفیر جدید ایران در انگلیس شد (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: آمریکا نقض پیمان می‌کند و مذاکره با آن، اتلاف وقت است حجت‌الاسلام سیدعلی خمینی: بالاترین مصادیق جهاد، کمک به بهبود معیشت مردم است رئیس پارلمان عراق و رئیس مجلس ایران دیدار کردند (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) دبیر شورای عالی امنیت ملی: خلق دوگانه‌های کاذب در جامعه تاکتیک دشمن است مجلس لایحه موافقت‌نامه معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی و تجارت بین ایران و هند را تصویب کرد کشته‌شدن ۱۲ نفر بر اثر انفجار خودروی بمب‌گذاری‌شده در منبج سوریه + ویدئو بقایی: مهاجرت، حقابه و امنیت باید در چارچوب‌ دیپلماتیک مطرح شود | هر دولت و حکومتی که موردحمایت سوریه باشد، موردحمایت ماست + فیلم فرمانده کل سپاه: هیچ دشمنی یارای نفوذ در درون قلب و ذهن سپاه را ندارد نمایندگان رهبر معظم انقلاب اسلامی با جانبازان دیدار کردند (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) + عکس اعزام شناورهای ارتش و سپاه به امارات تصویب ممنوعیت برگزاری تجمعات و راهپیمایی در مکان‌های حساس و امنیتی مهدی نصیری آزاد شد + جزئیات
سرخط خبرها

دبیرکل سازمان ملل: متعهد به صلح بر اساس پایان اشغال هستیم

  • کد خبر: ۲۲۵۵۸۳
  • ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۵
دبیرکل سازمان ملل: متعهد به صلح بر اساس پایان اشغال هستیم
دبیرکل سازمان ملل گفت: سازمان ملل متعهد به صلح «بر اساس پایان اشغال» است.

به گزارش شهرآرانیوز، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به وقت محلی مجددا بر "امید" این سازمان برای راه کار دو کشوری تاکید کرد و آن را تنها راه طولانی مدت صلح برای اسرائیل و فلسطین و کل منطقه خواند.

گوترش تصریح کرد: «سازمان ملل متحد کاملا متعهد به حمایت از مسیر صلح مبتنی بر پایان اشغالگری و ایجاد یک کشور فلسطینی کاملاً مستقل، دموکراتیک، پایدار، پیوسته و مستقل با غزه به عنوان بخشی جدایی ناپذیر آن است».

پیش از این، سفیر و نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل از کشورهایی که کشور فلسطین را به رسمیت نشناخته‌اند، خواست این کار را انجام دهند و گفت: اکنون زمان به رسمیت شناختن کشور فلسطین فرا رسیده است.

«ریاض منصور» نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل افزود: از شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌خواهیم که درخواست ما برای دستیابی به عضویت کامل در این سازمان را مورد بررسی مجدد قرار بدهد.

باربادوس و جامائیکا جدیدترین کشورهایی هستند که فلسطین را به رسمیت شناختند و به ۱۴۰ کشور دیگر پیوستند.

منصور در سخنرانی خود در مقر سازمان ملل در نیویورک گفت: به کسانی که هنوز کشور فلسطین را به رسمیت نشناخته اند، می گوییم که هیچ دلیلی برای تاخیر بیشتر وجود ندارد. کسانی که می خواهند یک کشور فلسطینی را نابود کنند و به همراه آن، فرصتی برای صلح را از بین ببرند، منتظر نخواهند نشست.

این دیپلمات فلسطینی تصریح کرد: اگر تعجب می‌کنید که آیا در سمت درست تاریخ هستید، از خود یک سوال بپرسید: «آیا کاری که من انجام می‌دهم حامی آزادی و صلح است یا امکان ادامه ظلم و درگیری؟» باید این سؤال را از خود بپرسید.»

نماینده فلسطین در سازمان ملل ادامه داد: پذیرش عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد به این اشاره می‌کند که موضوع برپایی کشور فلسطین در گرو امیال تندروها در اسرائیل نیست.

قطعنامه پیشنهادی الجزایر برای عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل ۳۰ فروردین ماه ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ آوریل ۲۰۲۴ در نشست شورای امنیت سازمان ملل به رای گذاشته شد که با مخالفت آمریکا و وتوی این کشور به تصویب نرسید.

این قطعنامه ۱۲ رای مثبت، دو رای ممتنع و یک رای مخالف از شورای امنیت ۱۵ عضوی کسب کرد.
تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل مستلزم آن است که حداقل ۹ رأی مثبت را بدون مخالفت یا همان وتوی پنج عضو دائم شورای امنیت یعنی آمریکا، انگلیس، روسیه، فرانسه و چین به دست آورد .

وزارت خارجه آمریکا همان روز پیش از رای گیری اعلام کرد که واشنگتن به این قطعنامه رای مثبت نخواهد داد.

فلسطین اکنون ناظر دائمی در سازمان ملل است. در سال ۲۰۱۱، فلسطین برای عضویت دائمی در سازمان ملل درخواست داده بود، اما بعداً تصمیم گرفت برای مدتی به عنوان ناظر دائمی باقی بماند.

در ماه آوریل، فلسطین نامه ای به شورای امنیت سازمان ملل ارسال و درخواست کرد که پیوستن آن به سازمان ملل متحد به عنوان یک عضو دائمی را دوباره بررسی کند.

کشورهای دارای این وضعیت می توانند در اکثر جلسات شرکت کنند و تقریباً به تمام اسناد مربوطه دسترسی داشته باشند، اما حق رای ندارند. به جز فلسطین، واتیکان نیز دارای وضعیت ناظر دائمی در سازمان ملل است.

کشورها با تصمیم مجمع عمومی سازمان ملل بنا به توصیه شورای امنیت در این نهاد بین المللی پذیرفته می شوند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->