سوریه از احتمال رفع تحریم‌ها از سوی ترامپ استقبال کرد سردار حاجی‌زاده: دشمن توان آسیب زدن به سیستم آفندی جمهوری اسلامی را ندارد هواپیمای ترامپ در فرودگاه ریاض به زمین نشست + فیلم معاون رئیس‌جمهور: انقلابی در اعتبارات محرومیت‌زدایی کشور ایجاد شده است سخنگوی دولت: حفاری چاه‌های نفت در دریای خزر بعد از ۳۰ سال شروع شد | مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد حذف شده است واکنش تند وزارت خارجه به بمباران مراکز اسکان موقت آوارگان فلسطینی در جبالیا و خان‌یونس ابراز امیدواری اردوغان از نتیجه بخش بودن گفت‌و‌گو‌های اوکراین و روسیه در استانبول روایت عارف در آذربایجان شرقی از آخرین تلاش‌ها برای رفع فیلترینگ مجلس از میرسلیم شکایت می‌کند + فیلم مجلس از توضیحات وزیر کار قانع شد + فیلم هشدار مودی به پاکستان | دهلی باج‌خواهی هسته‌ای را تحمل نخواهد کرد وزیر کار خطاب به نمایندگان: منظور از انتصاب سیاسی چیست؟ + فیلم انتقاد تند نماینده مردم چناران در صحن علنی مجلس | انتصاب رئیس سازمان بهزیستی سیاسی و غیرکارشناسی بود + فیلم رسانه آمریکایی: «ایران» مهم‌ترین موضوع سفر ترامپ به خاورمیانه است شیخ نعیم قاسم: دشمن نمی‌تواند ما را از معادله خارج کند جولانی به اجلاس بغداد نمی‌رود یک پهپاد ارتش صهیونیستی در نوار غزه سرنگون شد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) دیدار عراقچی با همتای اماراتی (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) گروسی: آژانس در ایران حضور دائمی دارد سفر ویژه ترامپ به مقصد غرب آسیا آغاز شد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) عراقچی وارد امارات شد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران وضع کرد ترامپ: تحولات خوبی درباره ایران درحال رخ‌دادن است | ایرانی‌ها بسیار منطقی رفتار کردند وزارت بهداشت غزه درباره فروپاشی کامل نظام درمانی هشدار داد دیدار نخست وزیر ازبکستان با رئیس جمهور پزشکیان (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) تاکید رئیس‌جمهور عراق بر گسترش همکاری‌های دوجانبه با ایران ویتکاف برای آزادی زندانیان دوتابعیتی در غزه، وارد تل‌آویو شد خلیج فارس جانِ ماست
سرخط خبرها

دبیرکل سازمان ملل: متعهد به صلح بر اساس پایان اشغال هستیم

  • کد خبر: ۲۲۵۵۸۳
  • ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۵
دبیرکل سازمان ملل: متعهد به صلح بر اساس پایان اشغال هستیم
دبیرکل سازمان ملل گفت: سازمان ملل متعهد به صلح «بر اساس پایان اشغال» است.

به گزارش شهرآرانیوز، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به وقت محلی مجددا بر "امید" این سازمان برای راه کار دو کشوری تاکید کرد و آن را تنها راه طولانی مدت صلح برای اسرائیل و فلسطین و کل منطقه خواند.

گوترش تصریح کرد: «سازمان ملل متحد کاملا متعهد به حمایت از مسیر صلح مبتنی بر پایان اشغالگری و ایجاد یک کشور فلسطینی کاملاً مستقل، دموکراتیک، پایدار، پیوسته و مستقل با غزه به عنوان بخشی جدایی ناپذیر آن است».

پیش از این، سفیر و نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل از کشورهایی که کشور فلسطین را به رسمیت نشناخته‌اند، خواست این کار را انجام دهند و گفت: اکنون زمان به رسمیت شناختن کشور فلسطین فرا رسیده است.

«ریاض منصور» نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل افزود: از شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌خواهیم که درخواست ما برای دستیابی به عضویت کامل در این سازمان را مورد بررسی مجدد قرار بدهد.

باربادوس و جامائیکا جدیدترین کشورهایی هستند که فلسطین را به رسمیت شناختند و به ۱۴۰ کشور دیگر پیوستند.

منصور در سخنرانی خود در مقر سازمان ملل در نیویورک گفت: به کسانی که هنوز کشور فلسطین را به رسمیت نشناخته اند، می گوییم که هیچ دلیلی برای تاخیر بیشتر وجود ندارد. کسانی که می خواهند یک کشور فلسطینی را نابود کنند و به همراه آن، فرصتی برای صلح را از بین ببرند، منتظر نخواهند نشست.

این دیپلمات فلسطینی تصریح کرد: اگر تعجب می‌کنید که آیا در سمت درست تاریخ هستید، از خود یک سوال بپرسید: «آیا کاری که من انجام می‌دهم حامی آزادی و صلح است یا امکان ادامه ظلم و درگیری؟» باید این سؤال را از خود بپرسید.»

نماینده فلسطین در سازمان ملل ادامه داد: پذیرش عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد به این اشاره می‌کند که موضوع برپایی کشور فلسطین در گرو امیال تندروها در اسرائیل نیست.

قطعنامه پیشنهادی الجزایر برای عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل ۳۰ فروردین ماه ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ آوریل ۲۰۲۴ در نشست شورای امنیت سازمان ملل به رای گذاشته شد که با مخالفت آمریکا و وتوی این کشور به تصویب نرسید.

این قطعنامه ۱۲ رای مثبت، دو رای ممتنع و یک رای مخالف از شورای امنیت ۱۵ عضوی کسب کرد.
تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل مستلزم آن است که حداقل ۹ رأی مثبت را بدون مخالفت یا همان وتوی پنج عضو دائم شورای امنیت یعنی آمریکا، انگلیس، روسیه، فرانسه و چین به دست آورد .

وزارت خارجه آمریکا همان روز پیش از رای گیری اعلام کرد که واشنگتن به این قطعنامه رای مثبت نخواهد داد.

فلسطین اکنون ناظر دائمی در سازمان ملل است. در سال ۲۰۱۱، فلسطین برای عضویت دائمی در سازمان ملل درخواست داده بود، اما بعداً تصمیم گرفت برای مدتی به عنوان ناظر دائمی باقی بماند.

در ماه آوریل، فلسطین نامه ای به شورای امنیت سازمان ملل ارسال و درخواست کرد که پیوستن آن به سازمان ملل متحد به عنوان یک عضو دائمی را دوباره بررسی کند.

کشورهای دارای این وضعیت می توانند در اکثر جلسات شرکت کنند و تقریباً به تمام اسناد مربوطه دسترسی داشته باشند، اما حق رای ندارند. به جز فلسطین، واتیکان نیز دارای وضعیت ناظر دائمی در سازمان ملل است.

کشورها با تصمیم مجمع عمومی سازمان ملل بنا به توصیه شورای امنیت در این نهاد بین المللی پذیرفته می شوند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->