سقوط مرگبار خلبان جوان در بندرعباس (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) مرگ مشکوک یک مادر باردار در بیمارستان میبد یزد واکنش پلیس به حادثه‌ مزاحمت موتورسوار برای یک خانم بی حجاب دستگیری شرور قمه‌کش در خیابان ولی‌عصر(عج) اعترافات تکان دهنده پسری که مادرش را به قتل رساند دستگیری پزشک قلابی با پنج کلاس سواد فیروزی: احتمال کودک‌آزاری در پرونده فوت دختر فرزندخوانده کاشمری وجود دارد پشت پرده هتک عفت و کشف حجاب کامل توسط دانشجوی دختر در دانشگاه علوم و تحقیقات واژگونی و حریق تانکر سوخت در گناباد یک کشته بر جای گذاشت (۱۲ آبان ۱۴۰۳) حادثه واژگونی خودرو زانتیا در خیابان سید رضی مشهد (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) + جزییات راهداری در سانحه فوت و مصدومیت ۷ شهروند کرمانشاهی مقصر شناخته شد صدای اعتراض پرستاران شنیده می‌شود؟ | ضرورت اصلاح بازتوزیع تعرفه‌های پرستاری برنامه‌های یوم الله ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | سخنرانی رئیس دفتر عقیدتی و سیاسی مقام معظم رهبری در مشهد بودجه خراسان رضوی در حوزه تجهیزات پزشکی، نیاز زائران را پوشش نمی‌دهد  ممنوعیت و محدودیت‌های ترافیکی ویژه راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | خیابان امام رضا (ع) از امشب (۱۲ آبان ۱۴۰۳) مسدود است مصطفی سالاری به عنوان مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی منصوب شد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) سکته قلبی علت اول مرگ در کشور است کلاهبرداری آنلاین با ترفند دریافت بیعانه | راهنمای تشخیص سایت‌های کلاهبرداری + فیلم آتش‌سوزی منزل مسکونی در خیابان حر عاملی مشهد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) محاکمه عاملان قتل دختر فیلم‌بردار در مشهد + عکس علائم کم‌کاری تیروئید چیست؟ تأمین مناسب پانسمان موردنیاز بیماران پروانه‌ای در کشور ریزش سقف ایستگاه قطار در صربستان، ۱۴ کشته بر جای گذاشت پذیرش بدون آزمون بیش از ۱۰ هزار دانشجوی نخبه در دانشگاه‌های کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۱۲ آبان ۱۴۰۳) | کاهش قابل‌توجه دما در روز‌های پایانی هفته جداول متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان باید اصلاح شود تک‌چرخ‌زدن با موتورسیکلت منجر به مرگ دختر و پسر نوجوان در بولوار نماز مشهد شد بیمه‌شدگان چند ماه می‌توانند از مقرری «بیمه بیکاری» استفاده کنند؟ آیا کارانه پزشکان منصفانه است؟ پیش‌بینی رگبار باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور (۱۲ آبان ۱۴۰۳) + فیلم آلودگی محیط‌زیست عامل مرگ سالانه ۱.۷ میلیون کودک کمتر از ۵ سال
سرخط خبرها

اگر تیغ ماهی در گلو گیر کرد چه کار کنیم؟

  • کد خبر: ۲۲۶۲۲۸
  • ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۰
اگر تیغ ماهی در گلو گیر کرد چه کار کنیم؟
بلع تصادفی استخوان‌های ماهی بسیار شایع است و استخوان‌های ماهی به‌ویژه از جنس پینبول ریز هستند و در هنگام تهیه ماهی یا هنگام جویدن، به‌راحتی از بین می‌روند و، چون دارای لبه‌های تیز و شکل‌های عجیب و غریب هستند که باعث می‌شود در مقایسه با سایر مواد غذایی در گلو گیر کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، در بسیاری از مواقع ممکن است در هنگام مصرف ماهی استخوان یا تیغ آن در گلو گیر کند، علائم گیر کردن تیغ ماهی در گلو چیست و چگونه باید تیغ ماهی را از گلو خارج کنیم؟

اگر یک استخوان ماهی در گلو شما گیر کند، می‌تواند دردناک و ترسناک باشد و خوشبختانه این امر بسیار متداول است که نکات و ترفند‌هایی در مورد برطرف شدن گیر کردن استخوان‌های ماهی وجود دارد.

علائم گیر کردن تیغ ماهی در گلو؛ این حس شبیه چیست؟

اگر یک استخوان ماهی در گلو شما گیر کرده باشد، حتماً آن را حس خواهید کرد و همچنین ممکن است هر یک از علائم زیر را تجربه کنید:

- احساس سوزن سوزن شدن در لوزه یا گلو

- درد شدید در گلو

- ایجاد حساسیت در گلو یا گردن

- سرفه

- مشکل در بلع یا بلع دردناک

- خونریزی

کدام ماهی‌ها به احتمال زیاد دارای استخوان‌هایی هستند که به راحتی گیر می‌کند؟

برخی از ماهی‌ها سیستم اسکلتی پیچیده تری نسبت به سایرین دارند و این موضوع می‌تواند باعث شود که جداسازی استخوان مشکل‌تر شود وبه طور کلی، ماهی که به طور کامل سرو می‌شود، خطرناک است. چند نمونه از ماهی‌هایی که سرو کردنشان به طور کامل دشوار هست، شامل موارد زیر است:

- شاه ماهی

- پیک

- کپور

- ماهی قزل آلا

- ماهی سالمون

چگونه یک استخوان ماهی را از گلو خود خارج کنیم؟

بلعیدن استخوان ماهی به ندرت اضطراری است و بنابراین ممکن است بخواهید قبل از رفتن به مطب پزشک چند مورد از این دارو‌های خانگی را امتحان کنید.

۱. مارشمالو برای خارج کردن تیغ ماهی از گلو:

عجیب به نظر می‌رسد، اما یک مارشمالوی چسبنده بزرگ ممکن است تنها چیزی باشد که شما با آن استخوان را از گلو خود خارج می‌کنید.

۲. روغن زیتون برای در آوردن تیغ ماهی از گلو:

روغن زیتون یک روان کننده طبیعی است و اگر استخوان ماهی در گلوی شما گیر کرده است، سعی کنید ۱ یا ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون بخورید تا برای شما کار را آسان‌تر کند.

۳. سرفه برای خارج کردن تیغ ماهی از گلو:

بیشتر استخوان‌های ماهی درست در قسمت پشت گلو، اطراف لوزه‌ها گیر می‌کنند و ممکن است چند سرفه قدرتمند برای خارج کردن آن کافی باشد.

۴- نان و آب یا همان نان خیس خورده با آب:

نان غوطه ور در آب یک ترفند کلاسیک برای رفع غذای گیر کرده در گلو است. حدود یک دقیقه یک تکه نان را در آب خیس کنید و سپس یک گاز بزرگ بزنید و آن را کامل ببلعید و این روش وزن را روی استخوان ماهی قرار داده و آن را به سمت پایین هل می‌دهد.

۵. موز برای خارج کردن تیغ ماهی از گلو:

برخی افراد می‌دانند که موز‌ها مانند باتلاق‌ها، استخوان‌های ماهی را می‌گیرند و آن‌ها را به سمت معده می‌کشانند. یک تکه بزرگ از یک موز برداشته و حداقل یک دقیقه آن را در دهان خود نگه دارید که این باعث می‌شود تا مقداری با بزاق خیس شود و سپس آن را قورت دهید.

۶. نوشابه:

سالهاست که برخی از پزشکان از نوشابه و سایر نوشیدنی‌های گازدار برای درمان کسانی که غذا در گلویشان گیر کرده است، استفاده می‌کنند. وقتی نوشابه وارد معده شما می‌شود، گاز آزاد می‌کند و این گاز‌ها به تجزیه استخوان و ایجاد فشار‌هایی که می‌تواند آن را از بین ببرد، کمک می‌کنند.

۷. سرکه برای خارج کردن تیغ ماهی از گلو:

سرکه بسیار اسیدی است و نوشیدن سرکه ممکن است به تجزیه استخوان ماهی کمک کند و آن را نرم‌تر و بلع را راحت‌تر می‌کند. سعی کنید ۲ قاشق غذاخوری سرکه را در یک فنجان آب رقیق کنید یا ۱ قاشق غذاخوری را مستقیم بنوشید، زیرا سرکه سیب گزینه خوبی است به خصوص اگر با عسل طعم آن را دلپذیر‌تر کنید.

۸- نان و کره بادام زمینی:

نان همراه با کره بادام زمینی برای گرفتن استخوان ماهی و فشار آن به سمت معده اثر می‌کند. یک قرص نان بزرگ نان و کره بادام زمینی بردارید و قبل از بلع آن در دهان خود نگه دارید و رطوبت را در دهان تان جمع کنید و حتما آب زیادی در نزدیکی خود داشته باشید.

۹- رهایش کنید:

غالباً وقتی افراد به این باور می‌رسند که یک استخوان ماهی در گلوی آنها گیر کرده است و به بیمارستان مراجعه میکنند، در واقع هیچ چیز در آنجا (گلویشان) نیست. استخوان‌های ماهی بسیار تیز هستند و هنگام بلع آن‌ها می‌توانند قسمت پشت گلو را خراش دهند و بعضی اوقات فقط خراش را احساس می‌کنید و استخوان به معده شما منتقل شده است.

با فرض اینکه تنفس شما تحت تأثیر قرار نگرفته باشد، ممکن است بخواهید مدتی به این حالت بمانید و اگر در تنفس مشکلی دارید، فوراً با اورژانس تماس بگیرید.


منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->