معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند
سرخط خبرها

اگر تیغ ماهی در گلو گیر کرد چه کار کنیم؟

  • کد خبر: ۲۲۶۲۲۸
  • ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۰
اگر تیغ ماهی در گلو گیر کرد چه کار کنیم؟
بلع تصادفی استخوان‌های ماهی بسیار شایع است و استخوان‌های ماهی به‌ویژه از جنس پینبول ریز هستند و در هنگام تهیه ماهی یا هنگام جویدن، به‌راحتی از بین می‌روند و، چون دارای لبه‌های تیز و شکل‌های عجیب و غریب هستند که باعث می‌شود در مقایسه با سایر مواد غذایی در گلو گیر کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، در بسیاری از مواقع ممکن است در هنگام مصرف ماهی استخوان یا تیغ آن در گلو گیر کند، علائم گیر کردن تیغ ماهی در گلو چیست و چگونه باید تیغ ماهی را از گلو خارج کنیم؟

اگر یک استخوان ماهی در گلو شما گیر کند، می‌تواند دردناک و ترسناک باشد و خوشبختانه این امر بسیار متداول است که نکات و ترفند‌هایی در مورد برطرف شدن گیر کردن استخوان‌های ماهی وجود دارد.

علائم گیر کردن تیغ ماهی در گلو؛ این حس شبیه چیست؟

اگر یک استخوان ماهی در گلو شما گیر کرده باشد، حتماً آن را حس خواهید کرد و همچنین ممکن است هر یک از علائم زیر را تجربه کنید:

- احساس سوزن سوزن شدن در لوزه یا گلو

- درد شدید در گلو

- ایجاد حساسیت در گلو یا گردن

- سرفه

- مشکل در بلع یا بلع دردناک

- خونریزی

کدام ماهی‌ها به احتمال زیاد دارای استخوان‌هایی هستند که به راحتی گیر می‌کند؟

برخی از ماهی‌ها سیستم اسکلتی پیچیده تری نسبت به سایرین دارند و این موضوع می‌تواند باعث شود که جداسازی استخوان مشکل‌تر شود وبه طور کلی، ماهی که به طور کامل سرو می‌شود، خطرناک است. چند نمونه از ماهی‌هایی که سرو کردنشان به طور کامل دشوار هست، شامل موارد زیر است:

- شاه ماهی

- پیک

- کپور

- ماهی قزل آلا

- ماهی سالمون

چگونه یک استخوان ماهی را از گلو خود خارج کنیم؟

بلعیدن استخوان ماهی به ندرت اضطراری است و بنابراین ممکن است بخواهید قبل از رفتن به مطب پزشک چند مورد از این دارو‌های خانگی را امتحان کنید.

۱. مارشمالو برای خارج کردن تیغ ماهی از گلو:

عجیب به نظر می‌رسد، اما یک مارشمالوی چسبنده بزرگ ممکن است تنها چیزی باشد که شما با آن استخوان را از گلو خود خارج می‌کنید.

۲. روغن زیتون برای در آوردن تیغ ماهی از گلو:

روغن زیتون یک روان کننده طبیعی است و اگر استخوان ماهی در گلوی شما گیر کرده است، سعی کنید ۱ یا ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون بخورید تا برای شما کار را آسان‌تر کند.

۳. سرفه برای خارج کردن تیغ ماهی از گلو:

بیشتر استخوان‌های ماهی درست در قسمت پشت گلو، اطراف لوزه‌ها گیر می‌کنند و ممکن است چند سرفه قدرتمند برای خارج کردن آن کافی باشد.

۴- نان و آب یا همان نان خیس خورده با آب:

نان غوطه ور در آب یک ترفند کلاسیک برای رفع غذای گیر کرده در گلو است. حدود یک دقیقه یک تکه نان را در آب خیس کنید و سپس یک گاز بزرگ بزنید و آن را کامل ببلعید و این روش وزن را روی استخوان ماهی قرار داده و آن را به سمت پایین هل می‌دهد.

۵. موز برای خارج کردن تیغ ماهی از گلو:

برخی افراد می‌دانند که موز‌ها مانند باتلاق‌ها، استخوان‌های ماهی را می‌گیرند و آن‌ها را به سمت معده می‌کشانند. یک تکه بزرگ از یک موز برداشته و حداقل یک دقیقه آن را در دهان خود نگه دارید که این باعث می‌شود تا مقداری با بزاق خیس شود و سپس آن را قورت دهید.

۶. نوشابه:

سالهاست که برخی از پزشکان از نوشابه و سایر نوشیدنی‌های گازدار برای درمان کسانی که غذا در گلویشان گیر کرده است، استفاده می‌کنند. وقتی نوشابه وارد معده شما می‌شود، گاز آزاد می‌کند و این گاز‌ها به تجزیه استخوان و ایجاد فشار‌هایی که می‌تواند آن را از بین ببرد، کمک می‌کنند.

۷. سرکه برای خارج کردن تیغ ماهی از گلو:

سرکه بسیار اسیدی است و نوشیدن سرکه ممکن است به تجزیه استخوان ماهی کمک کند و آن را نرم‌تر و بلع را راحت‌تر می‌کند. سعی کنید ۲ قاشق غذاخوری سرکه را در یک فنجان آب رقیق کنید یا ۱ قاشق غذاخوری را مستقیم بنوشید، زیرا سرکه سیب گزینه خوبی است به خصوص اگر با عسل طعم آن را دلپذیر‌تر کنید.

۸- نان و کره بادام زمینی:

نان همراه با کره بادام زمینی برای گرفتن استخوان ماهی و فشار آن به سمت معده اثر می‌کند. یک قرص نان بزرگ نان و کره بادام زمینی بردارید و قبل از بلع آن در دهان خود نگه دارید و رطوبت را در دهان تان جمع کنید و حتما آب زیادی در نزدیکی خود داشته باشید.

۹- رهایش کنید:

غالباً وقتی افراد به این باور می‌رسند که یک استخوان ماهی در گلوی آنها گیر کرده است و به بیمارستان مراجعه میکنند، در واقع هیچ چیز در آنجا (گلویشان) نیست. استخوان‌های ماهی بسیار تیز هستند و هنگام بلع آن‌ها می‌توانند قسمت پشت گلو را خراش دهند و بعضی اوقات فقط خراش را احساس می‌کنید و استخوان به معده شما منتقل شده است.

با فرض اینکه تنفس شما تحت تأثیر قرار نگرفته باشد، ممکن است بخواهید مدتی به این حالت بمانید و اگر در تنفس مشکلی دارید، فوراً با اورژانس تماس بگیرید.


منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->