به گزارش شهرآرانیوز، در بسیاری از مواقع ممکن است در هنگام مصرف ماهی استخوان یا تیغ آن در گلو گیر کند، علائم گیر کردن تیغ ماهی در گلو چیست و چگونه باید تیغ ماهی را از گلو خارج کنیم؟
اگر یک استخوان ماهی در گلو شما گیر کند، میتواند دردناک و ترسناک باشد و خوشبختانه این امر بسیار متداول است که نکات و ترفندهایی در مورد برطرف شدن گیر کردن استخوانهای ماهی وجود دارد.
اگر یک استخوان ماهی در گلو شما گیر کرده باشد، حتماً آن را حس خواهید کرد و همچنین ممکن است هر یک از علائم زیر را تجربه کنید:
- احساس سوزن سوزن شدن در لوزه یا گلو
- درد شدید در گلو
- ایجاد حساسیت در گلو یا گردن
- سرفه
- مشکل در بلع یا بلع دردناک
- خونریزی
برخی از ماهیها سیستم اسکلتی پیچیده تری نسبت به سایرین دارند و این موضوع میتواند باعث شود که جداسازی استخوان مشکلتر شود وبه طور کلی، ماهی که به طور کامل سرو میشود، خطرناک است. چند نمونه از ماهیهایی که سرو کردنشان به طور کامل دشوار هست، شامل موارد زیر است:
- شاه ماهی
- پیک
- کپور
- ماهی قزل آلا
- ماهی سالمون
بلعیدن استخوان ماهی به ندرت اضطراری است و بنابراین ممکن است بخواهید قبل از رفتن به مطب پزشک چند مورد از این داروهای خانگی را امتحان کنید.
عجیب به نظر میرسد، اما یک مارشمالوی چسبنده بزرگ ممکن است تنها چیزی باشد که شما با آن استخوان را از گلو خود خارج میکنید.
روغن زیتون یک روان کننده طبیعی است و اگر استخوان ماهی در گلوی شما گیر کرده است، سعی کنید ۱ یا ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون بخورید تا برای شما کار را آسانتر کند.
بیشتر استخوانهای ماهی درست در قسمت پشت گلو، اطراف لوزهها گیر میکنند و ممکن است چند سرفه قدرتمند برای خارج کردن آن کافی باشد.
نان غوطه ور در آب یک ترفند کلاسیک برای رفع غذای گیر کرده در گلو است. حدود یک دقیقه یک تکه نان را در آب خیس کنید و سپس یک گاز بزرگ بزنید و آن را کامل ببلعید و این روش وزن را روی استخوان ماهی قرار داده و آن را به سمت پایین هل میدهد.
برخی افراد میدانند که موزها مانند باتلاقها، استخوانهای ماهی را میگیرند و آنها را به سمت معده میکشانند. یک تکه بزرگ از یک موز برداشته و حداقل یک دقیقه آن را در دهان خود نگه دارید که این باعث میشود تا مقداری با بزاق خیس شود و سپس آن را قورت دهید.
سالهاست که برخی از پزشکان از نوشابه و سایر نوشیدنیهای گازدار برای درمان کسانی که غذا در گلویشان گیر کرده است، استفاده میکنند. وقتی نوشابه وارد معده شما میشود، گاز آزاد میکند و این گازها به تجزیه استخوان و ایجاد فشارهایی که میتواند آن را از بین ببرد، کمک میکنند.
سرکه بسیار اسیدی است و نوشیدن سرکه ممکن است به تجزیه استخوان ماهی کمک کند و آن را نرمتر و بلع را راحتتر میکند. سعی کنید ۲ قاشق غذاخوری سرکه را در یک فنجان آب رقیق کنید یا ۱ قاشق غذاخوری را مستقیم بنوشید، زیرا سرکه سیب گزینه خوبی است به خصوص اگر با عسل طعم آن را دلپذیرتر کنید.
نان همراه با کره بادام زمینی برای گرفتن استخوان ماهی و فشار آن به سمت معده اثر میکند. یک قرص نان بزرگ نان و کره بادام زمینی بردارید و قبل از بلع آن در دهان خود نگه دارید و رطوبت را در دهان تان جمع کنید و حتما آب زیادی در نزدیکی خود داشته باشید.
غالباً وقتی افراد به این باور میرسند که یک استخوان ماهی در گلوی آنها گیر کرده است و به بیمارستان مراجعه میکنند، در واقع هیچ چیز در آنجا (گلویشان) نیست. استخوانهای ماهی بسیار تیز هستند و هنگام بلع آنها میتوانند قسمت پشت گلو را خراش دهند و بعضی اوقات فقط خراش را احساس میکنید و استخوان به معده شما منتقل شده است.
با فرض اینکه تنفس شما تحت تأثیر قرار نگرفته باشد، ممکن است بخواهید مدتی به این حالت بمانید و اگر در تنفس مشکلی دارید، فوراً با اورژانس تماس بگیرید.