خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) قدردانی رئیس اتحادیه شرکت‌های ساختمانی افغانستان از مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است حامد کرزی خواستار یک ابتکار منطقه‌ای جهت حل مشکلات مردم افغانستان شد
سرخط خبرها

گلشهر مشهد، نماد نوع‌دوستی ایرانیان

  • کد خبر: ۲۲۶۵۷۲
  • ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۸
گلشهر مشهد، نماد نوع‌دوستی ایرانیان
زیست مسالمت‌آمیز افغانستانی‌ها در کنار برادران و خواهران هم‌زبانشان باعث شده است امروز محله گلشهر فراتر از یک محله شهری باشد و نام‌و‌نشان آن در همه ایران بپیچد.

این روز‌ها شهر‌های مهم جهان به‌واسطه جنبه‌های مختلفی که دارند ارزیابی می‌شوند. ویژگی‌های تجاری، توریستی، زیارتی، دانشگاهی و موارد این‌چنینی دیگر باعث می‌شود که هر شهری بسته به دارابودن یکی از این ویژگی‌ها در دسته‌بندی منحصربه‌فردی قرار بگیرد. وجود مضجع نورانی امام رضا (ع) در مشهد باعث شده است این شهر مورد توجه قرار گیرد و ارادتمندان امام مهربانی از دور و نزدیک خود را به مشهد برسانند و مجاور حریم رضوی شوند.

حضور افغانستانی‌ها در طول چهاردهه گذشته یکی از مهم‌ترین نمود‌های این ادعاست. شمار زیادی از مهاجران افغانستانی پس از حمله ارتش سرخ شوروی به کشورشان پناهنده ایران شدند و از این میان عده‌ای قابل توجه مشهد را برای زندگی انتخاب کردند. اگر پای حرف آنها بنشینید، وجود حرم مطهر در این شهر مهم‌ترین دلیل آنها برای انتخاب مشهد بوده است. این حضور باعث شده است که شهرت محله گلشهر به واسطه حضور افغانستانی‌ها زبان‌زد شود. 

زیست مسالمت‌آمیز افغانستانی‌ها در کنار برادران و خواهران هم‌زبانشان باعث شده است امروز محله گلشهر فراتر از یک محله شهری باشد و نام‌و‌نشان آن در همه ایران بپیچد. وجود مغازه‌ها، رستوران‌ها و مردمی با لباس محلی در این نقطه از شهر، گلشهر را به یک ظرفیت گردشگری تبدیل کرده است. مشهدی‌ها حالا آشناترین مردم ایران به غذا‌ها و آداب رسوم همسایه شرقی‌شان هستند. 

کمتر شهروند مشهدی را می‌توان یافت که دوستی افغانستانی نداشته باشد و این دوستی در خانواده‌هایشان ریشه ندوانده باشد. دانشگاه فردوسی مشهد جمعیتی قابل توجه از دانشجویان افغانستانی دارد. نخبگان افغانستانی در رشته‌های مختلف مورد احترام مجامع علمی و فرهنگی ایران هستند. چندی پیش ورزشکاران افغانستانی با هدایت کادرفنی مشهدی کاری کردند کارستان و تیم ملی فوتسال افغانستان را به جام جهانی فوتسال بردند. 

بازاریان مشهد هم در طول چهاردهه گذشته سفره خود را با تجار و کسبه افغانستانی تقسیم کرده‌اند. در واقع می‌توان ادعا کرد مشهدی‌ها و افغانستانی‌ها به دوستانی صمیمی تبدیل شده‌اند که به راحتی نمی‌توان بین آنها تفاوتی قائل شد. همه اینها را گفتم تا به اهمیت محله گلشهر به عنوان نماد همدیگرپذیری و مهربانی اشاره کنم. محله‌ای که می‌تواند یک نماد فرهنگی و اجتماعی معرفی شود. همان ظرفیتی که در ابتدا به آن اشاره شد.

 گلشهر می‌تواند نماد نوع‌دوستی مردم ایران باشد و تصمیم‌گیرندگان شهری می‌توانند با برنامه‌ریزی و معرفی درست آن به میلیون‌ها زائری که همه ساله برای زیارت به این شهر می‌آیند، زمینه تبدیل گلشهر به عنوان قطب گردشگری را فراهم کنند. قطبی که در دل خود حرف‌های بسیاری دارد و ثابت می‌کند که ایران نه‌تن‌ها در سال‌های سخت برادران و خواهران افغانستانی خود را فراموش نکرده که آنها را پناه داده و حمایتشان کرده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->