پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

خرید ملک ورثه‌ای چه دردسرهایی دارد؟

  • کد خبر: ۲۲۶۸۴۷
  • ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۹
خرید ملک ورثه‌ای چه دردسرهایی دارد؟
خرید ملک ورثه‌ای یکی از چالش‌برانگیزترین معاملاتی است که اگر از راه قانونی و صحیح صورت نگیرد خریدار یا فروشنده را دچار مشکلات فراوانی خواهد کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، پروین رضازاده، عضو مرکز وکلای قوه قضاییه استان البرز در این‌باره می‌گوید: قبل از معامله ملک ورثه‌ای ابتدا باید مطمئن شوید که ملکی که در دست فروش است متعلق به متوفی است یا خیر. برای اطمینان از این موضوع لازم است خریدار سند ملک را ملاحظه کند یا درصورت عدم سند رسمی مبایعه‌نامه ملک به رویت خریدار برسد.

وی می‌افزاید: وراث باید گواهی انحصار وراثت را از دادگاه گرفته تا ورثه و میزان سهم‌الارث آنها مشخص شود و بهتر است خریدار بدون مشاهده اصل گواهی حصر وراثت اقدام به خرید نکند و درصورت انتقال سند رسمی، وراث علاوه بر گواهی حصر وراثت باید نسبت به دریافت گواهی پایان کار و پرداخت مالیات بر ارث و عوارض شهرداری اقدام کنند.

رضازاده ادامه می‌دهد: هر شخصی حق دارد تنها به میزان سهم‌الارث خود اقدام به فروش یا انتقال کند و درصورت فروش کل ملک نیاز به رضایت تمام ورثه است؛ به‌نحوی که باید امضای تمام ورثه در مبایعه‌نامه و یا در زمان حضور در دفترخانه یا مشاور املاک ثبت شده باشد.

او می‌گوید: یکی از مهم‌ترین شرایط صحت هر قرارداد، داشتن اهلیت طرفین معامله است بنابراین اگر در بین ورثه، محجوری حضور داشته باشد، اهلیتی برای انجام معامله نخواهد داشت. (محجور به شخصی گفته می‌شود که شرعا نمی‌تواند در اموالش تصرف کند. نابالغ بودن، دیوانگی، بردگی، سفاهت، ورشکستگی و بیماری منجر به مرگ را از اسباب حَجْر شمرده‌اند.)

او می‌افزاید: مثلا در معامله توجه شود آیا در بین ورثه، وارث صغیر وجود دارد یا خیر؛ چرا که خود صغیر توانایی معامله را ندارد و برای این امر قیم باید فروش سهم‌الارث صغیر را به اداره سرپرستی قوه قضاییه اطلاع داده و درصورت موافقت دادستان سهم صغیر را به فروش برساند.

رضازاده اضافه می‌کند:طبق قانون هر فردی می‌تواند تا یک سوم اموال خود را وصیت کند. درصورتی که فردی به‌صورت رسمی یا عادی وصیت نامه‌ای را تنظیم کرده باشد، این امر می‌تواند موجب تغییر در معاملات وراث شود؛ بنابراین خریدار باید از نبود وصیت‌نامه متوفی مطمئن شود. به‌طور خلاصه اگر قصد خرید املاک موروثی را دارید، بایستی هنگام انجام مذاکرات مقدماتی و تنظیم مبایعه‌نامه، به نکات ذیل توجه و دقت کافی کنید تا در آینده با مشکلی مواجه نشوید:

لزوم ارائه اصل سند مالکیت اطمینان از عدم‌وجود وصیت نامه، لزوم ارائه گواهی حصر وراثت حضور تمامی وراث هنگام انجام معامله، لزوم ارائه مفاصا حساب مالیات بر ارث، عدم‌وجود اشخاص محجور در بین وراث، ضرورت تعیین و نصب قیم برای اشخاص محجور، پرداخت سهم هر یک از وراث از مبلغ معامله، لزوم بررسی وجود و یا عدم‌وجود وصیت نامه از متوفی، درج شماره و مشخصات مدارک مستندات ابرازی و مرجع صدور آنها اعم از گواهی حصر وراثت، وکالتنامه، قیم‌نامه، مفاصاحساب مالیات بر ارث، وصیت نامه و ... در متن مبایعه نامه تنظیمی هنگام انجام معامله.

منبع: همشهری آنلاین

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->