هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

سه گروه که طبق قانون از افراد مجرد ارث می‌برند

  • کد خبر: ۲۲۳۲۹۹
  • ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۵
سه گروه که طبق قانون از افراد مجرد ارث می‌برند
در جامعه امروزی مشکلات اقتصادی و فرهنگی باعث شده برخی از جوانان کمتر به سراغ تشکیل خانواده و زندگی مشترک رفته و به صورت مجردی زندگی کنند. در کنار این افراد که خود زندگی مجردی را انتخاب کرده‌اند، افرادی هستند که به واسطه طلاق یا فوت همسر و شرایط محیطی و اجتماعی مجبور به زندگی مجردی هستند. حال باید دید تکلیف اموال این افراد پس از فوت چه می‌شود؟

به گزارش شهرآرانیوز، مرگ برای هر انسان مجرد یا متاهلی دیر یا زود اتفاق می‌افتد. حال باید دید سرنوشت اموال افراد مجرد چیست و طبق قانون وراث این افراد چه کسانی هستند و میزان ارث هر یک چگونه تعیین می‌شود؟

در جامعه امروزی مشکلات اقتصادی و فرهنگی باعث شده برخی از جوانان کمتر به سراغ تشکیل خانواده و زندگی مشترک رفته و به صورت مجردی زندگی کنند. در کنار این افراد که خود زندگی مجردی را انتخاب کرده‌اند، افرادی هستند که به واسطه طلاق یا فوت همسر و شرایط محیطی و اجتماعی مجبور به زندگی مجردی هستند. حال باید دید تکلیف اموال این افراد پس از فوت چه می‌شود؟

وراث افراد مجرد چه کسانی هستند؟

قانون قوانین و مقرراتی را برای تقسیم ارث افراد مجردی که تکلیف مایمک خود را تعیین نکرده‌اند، مشخص کرده است. ماده ۸۶۲ قانون مدنی ورثه افراد مجرد را بر اساس درجه نزدیکی به متوفی تعیین کرده و آنها را در ۳ طبقه تقسیم بندی کرده است. 

طبقه اول: پدر و مادر فرد مجرد متوفی

طبقه دوم: جد؛ یعنی پدر بزرگ و مادر بزرگ و خواهر و برادر

طبقه سوم: خواهرزاده و برادرزاده‌ها

طبق قانون انحصار وراثت، چنانچه فردی از هر طبقه در قید حیات باشد، طبقات دیگر از ارث محروم می‌شوند، اما اگر هیچ یکی از افراد موجود در هر یک از طبقات در قید حیات نباشند، ارث به وراث طبقه بعدی می‌رسد. یعنی اگر پدر و مادر زنده باشند ارث به آنها می‌رسد، اگر زنده نباشند به پدر بزرگ و مادر بزرگ و خواهر و برادر‌ها و چنانچه آنها هم زنده نباشند به خواهرزاده و برادرزاده‌ها ارث تعلق می‌گیرد. این نوع تقسیم برای ارث پسر مجرد و دختر مجرد به یک صورت است و با هم هیچ تفاوتی در کیفیت افراد یا میزان سهمیه ندارد.

فرق انحصار وراثت فرد مجرد با سایر افراد این است که افراد متاهل طبقه اول در درجه اول شامل اولاد و همسر و سپس پدر و مادر می‌شود. میزان سهم الارث هر طبقه با توجه به نسبت آنها تعیین می‌شود که در زیر به توضیح آن می‎‌پردازیم.

سهم الارث طبقه اول؛ پدر و مادر از فرزند متوفی مجرد

قانون مدنی سهم پدر از ارث فرزند متوفی را دو سوم و سهم مادر را یک سوم تعیین کرده است. اما چنانچه متوفی ۲ برادر ی یک برادر و دو خواهر یا ۴ خواهر تنی از پدر یا پدری و مادری داشته باشد، در این حالت سهم ارث مادر به میزان یک ششم کاهش پیدا می‌کند امما خواهر و برادر مادری موجب کاهش سهم مادری نمی‌شود. به این کاهش ارث مادری حجب نقصانی گفته می‌شود.

سهم الارث طبقه دوم؛ جد، خواهر و برادر

چنانچه پدر و مادر فرد مجرد متوفی در قید حیات نباشند، در درجه اول پدر بزر و مادر بزرگ وارث محسوب می‌شوند، اما چنانچه آنها نیز در زنده نباشند، برادر و خواهر از فرد متوفی ارث می‌برند و بنابر قانون برادر دو سهم و خواهر یک سهم دارد.

سهم الارث طبقه سوم

چنانچه خواهر و برادر‌های متوفی نیز در قید حیات نباشند، خواهر زاده و برادرزاده‌ها متناسب با سهم پدر و مادرشان سهم می‌برند.

وراث فرد مجرد متوفی باید دقت داشته باشند دیون متوفی و هزینه کفن و دفن میت بر عهده آنها می‌باشد.

با توجه به توضیحات داده شده چنانچه فرد مجرد قصد دارد اموالش بعد از فوتش به فرد مشخصی برسد و یا راضی نباشد که اشخاص قید شده در این مطلب ار اموالش سهمی ببرند، باید پیش از مرگ تکلیف اموال خود را مشخص کند و چه بهتر که در راستای تکمیل دین خود، ازدواج کرده و اولادش از وی ارث ببرند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->