افزایش پروازهای فرودگاه رامسر به مشهد مقدس تا ۶ پرواز در هفته هشدار وزارت بهداشت درباره اعتیاد به سیگار به ویژه در بین زنان و دختران افزایش احتمال بروز ام اس با کمبود ویتامین دی تأمین ۱۰۰ درصدی مکمل‌های تغذیه‌ای و بدنسازی توسط تولیدکنندگان داخلی اعترافات تکان‌دهنده خانم دکتر قلابی: از بیماران بیهوش فیلم و عکس مستهجن می‌گرفتم اعترافات تلخ پسر معتاد در دادگاه: به خاطر پول و مواد مادرم را کشتم ویدئو| دستگیری یک شبکه کامل سرقت تلفن همراه در مشهد بازنشستگی سخت و زیان‌آور از معضلات سازمان تامین اجتماعی است رونق بوم‌گردی در خراسان رضوی | از مهاجرت معکوس تا اشتغال‌زایی جزئیات نامه وزیر کار خطاب به دستگاه‌های اجرایی درباره بازنشستگان چه بود؟ سرطان معده، شایع‌ترین سرطان گوارشی در ایران کپسول فمی لاکت و رگفلور غیرمجاز است (۶ خرداد ۱۴۰۴) رئیس سازمان بهزیستی کشور: نرخ طلاق بین سالمندان افزایش یافته است وزیر آموزش و پرورش لورفتن سؤالات امتحانات نهایی را تکذیب کرد شکست غول خشک سالی اقدامی همگانی می‌طلبد درباره مسیری که  قرار است مشهد طی کند تا شهر دوستدار سالمند شود | مهربانی شهر با سپیدمویان دستگیری عامل کلاهبرداری ۶۰۰ میلیاردی با ترفند پیش فروش واحد‌های مسکونی در تهران تلاش ناکام هزار کیلومتری یک قاچاقچی مواد مخدر نظافت میلیاردی خانه به دست سارقان! افزایش ۱۵ درصدی عزیمت زائران در ایام اربعین سقوط مرگبار تریلی حمل شیر از روی پُل کمربند سبز مشهد (۶ خرداد ۱۴۰۴) تایباد، خط مقدم مبارزه با ورود موادمخدر به کشور آغاز پرداخت دیه مصدومان حادثه بندر شهید رجایی از فردا (۷ خرداد ۱۴۰۴) سخت‌ترین سال آبی مشهد ممنوعیت ورود کودکان به حج ۱۴۰۴ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۶ خرداد ۱۴۰۴) | تداوم آلودگی تا پایان هفته کارزار بازنشستگان تأمین اجتماعی خطاب به وزیر کار: مزایای رفاهی اعمال شود اساسنامه مدرسه مجازی به تصویب رسید پرداخت معوقات هشت‌ماهه بازنشستگان کشوری قسطی شد
سرخط خبرها

سه گروه که طبق قانون از افراد مجرد ارث می‌برند

  • کد خبر: ۲۲۳۲۹۹
  • ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۵
سه گروه که طبق قانون از افراد مجرد ارث می‌برند
در جامعه امروزی مشکلات اقتصادی و فرهنگی باعث شده برخی از جوانان کمتر به سراغ تشکیل خانواده و زندگی مشترک رفته و به صورت مجردی زندگی کنند. در کنار این افراد که خود زندگی مجردی را انتخاب کرده‌اند، افرادی هستند که به واسطه طلاق یا فوت همسر و شرایط محیطی و اجتماعی مجبور به زندگی مجردی هستند. حال باید دید تکلیف اموال این افراد پس از فوت چه می‌شود؟

به گزارش شهرآرانیوز، مرگ برای هر انسان مجرد یا متاهلی دیر یا زود اتفاق می‌افتد. حال باید دید سرنوشت اموال افراد مجرد چیست و طبق قانون وراث این افراد چه کسانی هستند و میزان ارث هر یک چگونه تعیین می‌شود؟

در جامعه امروزی مشکلات اقتصادی و فرهنگی باعث شده برخی از جوانان کمتر به سراغ تشکیل خانواده و زندگی مشترک رفته و به صورت مجردی زندگی کنند. در کنار این افراد که خود زندگی مجردی را انتخاب کرده‌اند، افرادی هستند که به واسطه طلاق یا فوت همسر و شرایط محیطی و اجتماعی مجبور به زندگی مجردی هستند. حال باید دید تکلیف اموال این افراد پس از فوت چه می‌شود؟

وراث افراد مجرد چه کسانی هستند؟

قانون قوانین و مقرراتی را برای تقسیم ارث افراد مجردی که تکلیف مایمک خود را تعیین نکرده‌اند، مشخص کرده است. ماده ۸۶۲ قانون مدنی ورثه افراد مجرد را بر اساس درجه نزدیکی به متوفی تعیین کرده و آنها را در ۳ طبقه تقسیم بندی کرده است. 

طبقه اول: پدر و مادر فرد مجرد متوفی

طبقه دوم: جد؛ یعنی پدر بزرگ و مادر بزرگ و خواهر و برادر

طبقه سوم: خواهرزاده و برادرزاده‌ها

طبق قانون انحصار وراثت، چنانچه فردی از هر طبقه در قید حیات باشد، طبقات دیگر از ارث محروم می‌شوند، اما اگر هیچ یکی از افراد موجود در هر یک از طبقات در قید حیات نباشند، ارث به وراث طبقه بعدی می‌رسد. یعنی اگر پدر و مادر زنده باشند ارث به آنها می‌رسد، اگر زنده نباشند به پدر بزرگ و مادر بزرگ و خواهر و برادر‌ها و چنانچه آنها هم زنده نباشند به خواهرزاده و برادرزاده‌ها ارث تعلق می‌گیرد. این نوع تقسیم برای ارث پسر مجرد و دختر مجرد به یک صورت است و با هم هیچ تفاوتی در کیفیت افراد یا میزان سهمیه ندارد.

فرق انحصار وراثت فرد مجرد با سایر افراد این است که افراد متاهل طبقه اول در درجه اول شامل اولاد و همسر و سپس پدر و مادر می‌شود. میزان سهم الارث هر طبقه با توجه به نسبت آنها تعیین می‌شود که در زیر به توضیح آن می‎‌پردازیم.

سهم الارث طبقه اول؛ پدر و مادر از فرزند متوفی مجرد

قانون مدنی سهم پدر از ارث فرزند متوفی را دو سوم و سهم مادر را یک سوم تعیین کرده است. اما چنانچه متوفی ۲ برادر ی یک برادر و دو خواهر یا ۴ خواهر تنی از پدر یا پدری و مادری داشته باشد، در این حالت سهم ارث مادر به میزان یک ششم کاهش پیدا می‌کند امما خواهر و برادر مادری موجب کاهش سهم مادری نمی‌شود. به این کاهش ارث مادری حجب نقصانی گفته می‌شود.

سهم الارث طبقه دوم؛ جد، خواهر و برادر

چنانچه پدر و مادر فرد مجرد متوفی در قید حیات نباشند، در درجه اول پدر بزر و مادر بزرگ وارث محسوب می‌شوند، اما چنانچه آنها نیز در زنده نباشند، برادر و خواهر از فرد متوفی ارث می‌برند و بنابر قانون برادر دو سهم و خواهر یک سهم دارد.

سهم الارث طبقه سوم

چنانچه خواهر و برادر‌های متوفی نیز در قید حیات نباشند، خواهر زاده و برادرزاده‌ها متناسب با سهم پدر و مادرشان سهم می‌برند.

وراث فرد مجرد متوفی باید دقت داشته باشند دیون متوفی و هزینه کفن و دفن میت بر عهده آنها می‌باشد.

با توجه به توضیحات داده شده چنانچه فرد مجرد قصد دارد اموالش بعد از فوتش به فرد مشخصی برسد و یا راضی نباشد که اشخاص قید شده در این مطلب ار اموالش سهمی ببرند، باید پیش از مرگ تکلیف اموال خود را مشخص کند و چه بهتر که در راستای تکمیل دین خود، ازدواج کرده و اولادش از وی ارث ببرند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->