به گزارش شهرآرانیوز در میان انبوهی از درخواستها و مشکلاتی که در دیدار مردمی، شهروندان به صورت انفرادی یا گروهی با فرماندار مشهد در میان میگذارند، برخی از درخواستها به دلیل اشتراک بسیار زیاد در میان شهروندان تقریبا نسخههای مشابهی دارند. کسانی که درخواست وام دارند یا متقاضی شغل هستند یا کسانی که ساخت وساز غیرمجاز داشته اند و حالا در بن بست دریافت انشعابات گاز و برق و... گرفتار شده اند. در این جلسات گاهی درخواستهایی نیز مطرح میشود که نه تنها از بعد اجتماعی و آسیب شناسی ناشی از آن درخور تأمل هستند بلکه به عنوان موضوعی متفاوت از دیگر درخواستها قابل بررسی هستند.
یکی از این موضوعات که در جلسه مردمی این هفته از سوی شهروندی مطرح شد، ادامه فعالیت انبار ضایعاتی بود که اخطار جمع آوری داشت. مسئله سامان دهی انبارهای ضایعات یکی از مواردی است که از حدود سه سال قبل به دلیل کاهش آسیبهای اجتماعی، بهداشتی و امنیتی در سطح شهر مطرح شده است. پاسخ فرماندار مشهد به این درخواست و تعدادی دیگر از درخواستهای مطرح شده در جلسه این هفته را در ادامه این گزارش میخوانید.
خانم جوانی دو پروانه کسب عمده فروشی ضایعات پلاستیکی و آهن آلات را مقابل فرماندار میگذارد و میگوید: انبار ضایعات من در حاشیه شهر است. مشکلی برای کسی ایجاد نکرده ام و به لحاظ بهداشت و تمیزی انبار هم همه نکات را رعایت کرده ام.
این خانم جوان ادامه میدهد: یک زن جوان بیست وچهار ساله از سر ناچاری به این شغل روی آورده، حالا به من اخطار داده اند که باید جمع کنم. وقتی مجوز دارم چرا باید انباری را که اجاره کردهام، خالی کنم؟
فرماندار در پاسخ به درخواست این شهروند بیان میکند: در سطح شهر مشهد هیچ ضایعاتی نباید فعالیت داشته باشد و همه باید از شهر خارج شوند. در نهایت حتی اگر به لحاظ زمانی نیز مساعدتی شود باید از شهر خارج شوید.
در تکمیل پاسخ برای این موضوع، فرماندار مشهد در گفتگو با خبرنگار شهرآرا میگوید: در حال آماده سازی سه مکان با کمک سازمان میادین هستیم که همه ضایعاتیهای سطح شهر مشهد باید در این مکانها سامان دهی شوند.
محسن داوری تصریح میکند: انبارهای ضایعات چه مجوزدار و چه بدون مجوز نباید در سطح شهر مشهد فعالیت داشته باشند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا ضایعات فروشی با دریافت پروانه کسب قانونی است؟ میافزاید: جمع آوری ضایعات بالاخره باید انجام شود و به عنوان یک شغل مطرح است، اما باید در ساختار قانونی باشد و پس از طی کردن مراحل قانونی پروانه کسب داده میشود.
این هفته در میان درخواستهای مردمی از فرماندار مشهد، مواردی نظیر درخواست زمین رایگان، دریافت هزینه برای ساخت زمین، تقاضای اتوبوس برای روستا، کمک هزینه درمان، درخواست وام و مبلغ بیشتر مستمری مطرح شد.
متقاضی درخواست زمین: ساکن روستای گوارشک هستم و پدرم سال هاست ساکن همین روستا هستند، اما به ما در قرعه کشی نهضت ملی مسکن زمین ندادند، درخواست پیگیری دارم.
فرماندار: به بخشدار ارجاع داده میشود تا پرونده شما بررسی شود و پس از طی مراحل قانونی اگر شرایط را داشته باشید به شما زمین داده میشود.
متقاضی ساخت رایگان زمین: دو فرزند معلول دارم. برای ساخت مسکن ملی، از بهزیستی اقدام کرده ام که مبلغی به من داده شود. بعد از سه سال هیچ پولی واریز نشده است. درخواست مساعدت دارم.
فرماندار: به بهزیستی ارجاع داده میشود که بررسی و دلیل را مطرح کند، بهزیستی برای ساخت، کمک مالی میکند و شما بخشی از هزینه را دریافت میکنید، اما ملک رایگان نیست بخشی از هزینههای ساخت را باید خودتان بپردازید.
متقاضیان اتوبوس برای روستا: ساکن روستای گرج آباد هستیم و درخواست اتوبوس یا ون داریم. از سال ۱۳۹۹ این درخواست را مطرح کرده ایم، اما به هیچ جا نرسیدهایم. درخواست پیگیری داریم.
فرماندار: این موضوع را پیگیری کردیم درخواست نیز داده شد، اما پلیس راه به دلیل اینکه شرایط جاده برای تردد اتوبوس مناسب نیست، موافقت نکرد.
متقاضی زمین طرح جوانی جمعیت: در طرح چهار فرزندی باید به من زمین داده شود. در بینالود این زمین را میدهند، اما میگویند باید حتما آنجا زندگی کنم. شرایط زندگی در بینالود را ندارم.
فرماندار: با توجه به شرایط شما در طرح جوانی جمعیت این زمین رایگان به شما داده میشود و مالک هستید حتما نباید آنجا ساکن باشید.
متقاضی وام برای اجاره: خیاطی دارم، اما توان پرداخت اجاره را ندارم. صاحب خانه همه وسایلم را بیرون ریخته است. درخواست وام دارم که بتوانم اجاره ام را بدهم.
فرماندار: اگر در این شغل درآمد خوبی ندارید وام با سود ۲۳ درصد بانکی بگیرد با مشکل بیشتری روبه رو میشوید و بدهی وام هم اضافه میشود. اگر تمایل داشته باشید شما را به شغل دیگری معرفی میکنم که درآمد بهتری داشته باشید.
متقاضی وام مسکن: در حال حاضر با دوفرزند در یک اتاق زندگی میکنیم. زمین در طرح فرزندآوری گرفتم. ماشینم را فروختم، اما برای گرفتن وام مسکن روستایی تشکیل پرونده دادم، بانک وام را نمیدهد. درخواست پیگیری دارم.
فرماندار: با شعبه مربوط تماس گرفتیم و قرار حضوری مشخص شد تا برای بررسی و دریافت وام، دوباره اقدام کنید.
متقاضی دستگاه برای تنفس: مشکل تنفسی دارم. دستگاهی لازم دارم که قیمتش ۶۰ میلیون تومان به بالاست. به همه خیریهها و هر کسی که ممکن بود کمک کند مراجعه کردم. هیچ کس کاری نمیکند. یکی از کسانی هم که معرفی کرده بودند بعد از معطلی بسیار گفت که فقط ۳۰ درصد هزینه را میدهد. توان خرید ندارم و انگار باید منتظر مرگ باشم.
فرماندار: تماس تلفنی با یکی از مسئولان بیمارستان گرفتیم و هماهنگی لازم انجام شد تا حضوری مراجعه کنید.
متقاضی وام کمیته امداد: ساکن شهرک شهید رجایی هستم. کارگاه خیاطی دارم، اما برای تأمین هزینه هایش نیاز به تسهیلات دارم. میگویند، چون دهک ۷ هستم از طرف کمیته امداد کمکی نمیشود.
فرماندار:، چون این وام برای افراد نیازمند است اگر دهک بالا باشید وام تعلق نمیگیرد، اما اگر دهک اشتباه است باید اعتراض کنید که بررسی و در صورت خطا اصلاح شود.
متقاضی مبلغ بیشتر مستمری: هفده سال سابقه بیمه روستایی دارم. مستمری واریزی به عبارتی روزی ۵۵ هزارتومان میشود. با این مبلغ چطور میتوانم زندگی کنم؟ هفده سال بیمه پرداخت کرده ام برای اینکه روزی مستمری بگیرم، اما مبلغ بسیار ناچیز است.
فرماندار: پرداخت مستمری بر اساس قوانین بیمه انجام میشود. محاسباتی صورت میگیرد و مبلغ مشخصی را واریز میکنند بنابراین این موضوع قانونی است و در حوزه اختیار ما نیست.