ویدئو| اظهارات ظریف درباره موضوع حجاب و حقوق بشر در گفت‌وگو با سی.ان.ان انتصاب مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل‌رسانه شهرداری و مدیر منطقه سه شهرداری مشهدمقدس برگزاری نشست هم‌اندیشی بین دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی در خصوص برنامه‌ریزی‌های لازم برای ایام چراغ برات جانمایی و نصب ۳۳ نمایشگر شهری در مشهد پویش شمس، آموزش نکات بهداشتی و سلامتی زنان و کودکان به بانوان محلات حاشیه شهر مشهد + ویدئو هوای ۹ منطقه کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (۳ بهمن ۱۴۰۳) بازدید استاندار خراسان رضوی از سد شوریجه و تصفیه‌خانه‌های شماره ۷ و التیمور مشهد (۲ بهمن ۱۴۰۳) مهم‌ترین پروژه ایمن‌سازی رانندگی در بولوار وکیل‌آباد مشهد در حال اتمام است مدیر اجرایی مراکز معاینه فنی خودرو مشهد: ۲۰ درصد خودرو‌های زیر چهار سال در مرحله نخست معاینه فنی رد شدند آغاز رنگ‌آمیزی جداول طرح استقبال از بهار ۱۴۰۴ از ۴ بهمن‌ماه در مشهد افزایش ۲ برابری توفقگاه‌های ناوگان باری سنگین در ششمین دوره مدیریت شهری مشهد عضو هیئت‌علمی دانشگاه فردوسی مشهد: ۶۰ درصد پروژه سیاهه انتشار آلاینده‌های هوای شهر مشهد، تا پایان ۱۴۰۳ تکمیل می‌شود ارجاع ۷۹۱ مورد کشتار غیربهداشتی به مراجع قضایی در خراسان رضوی طی ۹ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ سامان‌دهی کرانه کشف‌رود مشهد با احداث بوم‌پارک مسئول مرکز پالایش آلاینده‌های زیست‌محیطی شهر مشهد: سالانه ۲۵۰ هزار تن انواع آلاینده هوا در شهر مشهد منتشر می‌شود سهم ۶۴ درصدی منابع متحرک از آلاینده‌های محیط زیست مشهد رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد مطرح کرد: توجه ویژه به هوشمندسازی و تحقق شهر هوشمند در مشهد هوای کلانشهر مشهد امروز در شرایط سالم قرار دارد (۲ بهمن ۱۴۰۳) برگزاری سومین دوره مسابقات نوجوانان مشهدی با محوریت انقلاب اسلامی
سرخط خبرها

پایان پرونده پلاک ۱۷۶ | پس از ۳ دهه، یکی از فرسایشی‌ترین پروژه‌های شهر مشهد رو به پایان است

  • کد خبر: ۲۲۷۳۹۲
  • ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۷
  • ۱۰
پایان پرونده پلاک ۱۷۶ | پس از ۳ دهه، یکی از فرسایشی‌ترین پروژه‌های شهر مشهد رو به پایان است
پرونده زمین‌های موسوم به پلاک ۱۷۶ احتمالاً یکی از عجیب‌ترین و پیچیده‌ترین پرونده‌های خرید و فروش زمین در مشهد است. حدود ۳۰ سال پیش نزدیک به ۲۰۰ هکتار زمین در حوالی نمایشگاه بین‌المللی مشهد به تعداد زیادی از مردم فروخته شد، درحالی که سال‌ها بعد معلوم شد که کاربری این زمین‌ها اصلاً مسکونی نیست و همین ماجرا آغاز گره خوردن این پرونده و سرگردانی کسانی شد که این زمین‌ها را خریداری کرده بودند.

به گزارش شهرآرانیوز، ماجرای پلاک ۱۷۶ از سال ۱۳۸۷ تا فروردین ۱۴۰۲ که حکم قضایی برای تحویل زمین به مالکان داده شد، کش و قوس‌های فراوانی داشت؛ از چادرخوابی چند روزه مالکان در این زمین‌ها برای مشخص شدن وضعیتشان تا خرید بخش زیادی از اراضی پلاک ۱۷۶ توسط شهرداری و چندین و چند ماجرای دیگر. اما در نهایت مشکل زمین‌های پلاک ۱۷۶ سرانجام حل شد و شهردار منطقه ۱۲ و مدیرعامل سازمان زمین و مسکن شهرداری هر دو از آغاز آماده‌سازی اراضی این پلاک پرماجرا و ابلاغ ضوابط کمیسیون ماده ۵ برای آنها خبر داده‌اند.

 حوالی سال ۱۳۷۲ چیزی نزدیک به ۱۸۲ هکتار زمین در نزدیکی نمایشگاه بین‌المللی به حدود ۶ تا ۷ هزار نفر با قیمت پایین فروخته شد؛ اراضی که به دلیل توسعه شهر به سمت غرب احتمالا قیمتشان روز به روز افزایش پیدا می‌کرد و برای همین هم این حجم از متقاضی و خریدار پیدا کرده بود.

تا سال ۱۳۸۷ اتفاق و خبر خاصی پیرامون اراضی پلاک ۱۷۶ منتشر نشده بود، اما در این سال شهرداری اعلام کرد که کاربری اراضی فضای‌سبز است و امکان ساخت‌وساز در آنها وجود ندارد. اعلام این موضوع به مالکان پلاک ۱۷۶، سرآغاز ماجرا‌های پانزده‌ساله این زمین‌ها بود.

 خیلی طول نکشید که صاحبان زمین‌ها که حالا سرگردان شده بودند در مقابل استانداری و شهرداری تجمع کردند و خواستار تعیین‌تکلیف این زمین‌ها شدند. ۱۹ فروردین همین سال، ۶ هزار مالک پلاک ۱۷۶ در واکنش به بلاتکلیفی در این زمین‌ها، یک ماه در اراضی یاد شده چادر زدند تا وضعیتشان هرچه سریع‌تر تعیین‌تکلیف شود.

شهرداری برای تعیین‌تکلیف پیش‌قدم شد

سال ۱۳۸۸ با چراغ سبز سازمان‌ها و دستگا‌ه‌های مسئول، شهرداری پیش‌قدم شد تا زمین‌هایی که کاربری‌شان فضای سبز بود، خریداری کند، اما مشکل تازه‌ای برسر راه این چاره‌اندیشی جدید پیدا شد. درحالی که کل اراضی پلاک ۱۷۶، فقط ۱۸۲ هکتار بود، اما سودجویان ۷۰ هکتار مازاد و به صورت قولنامه‌ای به مردم فروخته بودند و همین ماجرا باعث شده بود تا فرایند توافق شهرداری با مالکان و خرید زمین‌ها با مشکلاتی روبه‌رو شود؛ با این همه، اما شهرداری سال ۱۳۹۰ اعلام کرد که ۱۰۰ میلیارد تومان برای خرید بخشی از زمین‌ها هزینه کرده است و تقریبا بیش از ۷۰ درصد مالکان با شهرداری به توافق رسیده‌اند.

توافق با ۴ هزار مالک

در حالی که هر از گاهی اعتراضاتی از سوی مالکان مبنی بر خرید پایین‌تر از قیمت زمین‌ها توسط شهرداری در رسانه‌ها مطرح می‌شد، ولی ماجرای پلاک ۱۷۶ تا زمان تصویب و اعلام طرح جامع مشهد تقریبا مسکوت ماند تا اینکه در سال ۱۳۹۵ شهرداری از توافق ۴۷۰۰ مالک با شهرداری خبر داد و معاون وقت معماری و شهرسازی مشهد هم گفت که طرح معاوضه زمین‌ها به تصویب رسیده است.

گره‌ای که سرانجام باز شد

ماجرای پلاک ۱۷۶ باز هم چندسالی مسکوت ماند، تا اینکه مهرماه ۱۳۹۹، عباس یوسف‌زاده، مدیرعامل وقت سازمان زمین و مسکن شهرداری، در گفتگو با روزنامه شهرآرا از اقدام جدید برای حل مشکل این زمین‌ها رونمایی کرد؛ طرحی که به کمیسیون ماده ۵ ارسال شده و قرار بود تا بعد از حدود سه دهه مشکلات این زمین‌ها را حل‌وفصل کند.

حدود سه سال بعد از این صحبت‌ها، زمین‌های پلاک ۱۷۶ که بخشی از آنها در بازار خودرو مجیدیه و یکشنبه بازار الهیه برگزار می‌شد، با حکم قضایی تحویل مالکان آنها شد؛ این خبر را جواد مشیری، مدیرعامل آن زمان سازمان سامان‌دهی مشاغل شهری و فراورده‌های کشاورزی شهرداری مشهد، اعلام کرد. خبری که وعده از باز شدن گره سی ساله این زمین‌ها می‌داد.

پیشرفت ۵۰ درصدی

تقریبا از همان زمان تخلیه زمین جمعه بازار خودرو، فرایند آماده‌سازی اراضی موسوم به پلاک ۱۷۶ آغاز شد که این روز‌ها بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. مدیرعامل سازمان زمین و مسکن شهرداری مشهد با بیان اینکه زمین‌های پلاک باقی‌مانده ۱۷۶ دارای کاربری زراعی و فضای سبز هستند؛ بنابراین امکان ساخت‌وساز نیز در آنها وجود ندارد گفت: با توجه به تصویب تغییر کاربری و واگذاری بخشی از پلاک یاد شده به مالکان آن در شورای تأمین استان و کمیسیون ماده ۵ شورای عالی شهرسازی و معماری، عملیات اجرایی آماده‌سازی این زمین‌ها در سال گذشته شروع شد و تاکنون حدود ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

۸۰ میلیارد تومان برای آماده‌سازی

حسین فرهادیان ادامه داد: تفکیک اراضی، تجهیز کارگاه، جمع‌آوری تمامی دیوار‌های جمعه بازار و همچنین آسفالت تراشی، تسطیح و زیر‌سازی، بخشی از اقداماتی است که انجام شده و اکنون هم کار خاک‌برداری، خاک‌ریزی و بسترسازی معابر و همچنین نصب جدول‌ها و کانال‌های جمع‌آوری آب‌های سطحی و نیز پیاده‌روسازی و روتبال درختان در حال انجام است؛ اعتبار این طرح حدود ۸۰ میلیارد تومان است و تا اواخر خرداد ماه امسال به بهره‌برداری خواهد رسید. 

توسعه عرصه سبز شهر در پلاک ۱۷۶

شهردار منطقه ۱۲ هم در گفتگو با شهرآرا جزئیات بیشتری از آماده‌سازی و تعیین‌تکلیف زمین‌های پلاک ۱۷۶ ارائه کرد و توضیح داد: کار تهاتر و جابه‌جایی قسمت‌ها و اراضی فضای سبز در دست مردم با مسکونی و انتقال سند‌ها درحال انجام است و سرعت انتقال بالاست و به زودی کار به پایان می‌رسد.

مهدی خداشناس با تأکید بر اینکه یکی از مهم‌ترین اولویت‌های منطقه در سال جدید، تعیین تکلیف همین موضوع است ادامه داد: سال ۱۴۰۳ اولویت‌های مختلفی برای منطقه تعریف کردیم که یکی از آنها رسیدگی به وضعیت پلاک ۱۷۶ است و قصد داریم تا در فرعی‌های ۱۷۶ کار تجمیع را انجام دهیم و آنها را از حالت مشاعی خارج کنیم تا بتوانیم عرصه سبز شهری را در این قسمت توسعه بدهیم.

راه برای پاسخ‌گویی باز است

پاسخ‌گویی به مالکان پلاک ۱۷۶ موضوع دیگری بود که شهردار منطقه ۱۲ درباره آن صحبت کرد و از مشخص شدن ضوابط این زمین‌ها خبر داد و تأکید کرد: رأی کمیسیون ماده ۵ برای زمین‌ها آمده و تراکم‌ها مشخص شده است و راه دریافت پروانه برای قسمت‌هایی که کاربری مسکونی دارد فراهم شده است. مالکان به محض دریافت سند می‌توانند برای دریافت پروانه و اطلاع از ضوابط به شهرداری منطقه مراجعه کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۵
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
0
1
سلام وخسته نباشید من از پلاک 176 سند شش دادنگ دارم که چند سال پیش اداره منابع طبیعی قاضی داشت که اونجا رای داده شدگفتند جزء منابع طبیعی هست وهیچ کاری نمیشه کردمن اون زمان خونه وطلاهای همسرموفروختم تا بتونم زمینو بخرم ورسیدیم به نقطه صفر زندگی
توروخدا الان بگید من به کجا مراجعه کنم
میرزاعربی
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
0
3
خدا نگذره ازشون
خیلی ها ۲۰ سال انتظار کشیدن که زمین هاشون رو تحویل بگیرند و بسازن و این تنها امیدشون در این سالها بود که بلاخره خونه دار میشن درحالیکه با قیمتی بسیار بسیار پایین که حتی پول رهن یک خونه هم نمیشد مجبور به توافق شدند.پدر من اگر زمین در جای دیگری خریداری کرده بود تا الان خیلی سال بود که خانه از خودش داشت اما او همچنان در سن بالا اجاره نشین میباشد?
جواداسماعیلی
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
0
1
لطفادرمورد اراضی مشهدقلی طوس۸۱ که کلاهبررداری از۱۱۰۰کارگربیچاره شهرداری توسط تعاونی شهرداری هست هم تحقیق کنید
ناشناس
Italy
۲۲:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
0
2
یکسر به پروژه هتل فرهنگیان مشهد بزنید در بلوار فارغ تحصیلان ۲۰ ساله در دست ساخته و هرچی تا بحال ساخته شده داره خراب میشه ???
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
0
2
بله مشکل حل شد زمینارو به زور از مردم گرفتند ما خودمون اونجا زمین داشتیم
جواد
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
0
0
من زمین داشتم ۲۵ سالم بود با هزار آرزو بعد ۱۰ سال ۲۰۰متر زمین در مجیدیه رو ۳۰م تنها راه معرفی کردن. خوردتون نشه الان توی حاشیه شهر با صدای سگها میخوابم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۶
0
1
خوب یکی نیست بگه این زمینهاروکی فروخت و پولشوچیکارکرد؟!!
دادخواهی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۱
0
0
سلام. آره رو به پایان ولی اینو بگم که طبق نامه شورای تامین ۵۵ درصد حق مردم و ۴۵ درصد حق شهرداری هست.. الان دارن خیلی کم میدن به مردم که قابل مقایسه نیست و مردم هم زمین هاشون رو نمیدن که سند بگیرن... هنوز مونده شهرداری باید جوابگو باشه زودتر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۵
0
0
ما سند شش دانگ داریم که حالا میگن معارض داره مشکلی که اداره ثبت ایجاد کرده
حالا بعد ۲۰ سال میگن اصلا پیگیری نکنید

معارض داشتن یک سند مشکلیه که اداره ثبت به وجود آورده با اینکه صاحب سند مقدم الصدور میگن ول کنید
حالا ما از کجا حقمونو بگیریم
ثبت که خودش باعث این مشکله ؟شهرداری که فقط به فکر جیب خودشه؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۰
0
0
کجا تموم شده بعد سی سال هنوز زمینی به مردم ندادن فقط در حد حرف اکثر اونایی که اونجا زمین دارن مستاجرن خدا ازشون نگذره
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->