سقوط مرگبار خلبان جوان در بندرعباس (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) مرگ مشکوک یک مادر باردار در بیمارستان میبد یزد واکنش پلیس به حادثه‌ مزاحمت موتورسوار برای یک خانم بی حجاب دستگیری شرور قمه‌کش در خیابان ولی‌عصر(عج) اعترافات تکان دهنده پسری که مادرش را به قتل رساند دستگیری پزشک قلابی با پنج کلاس سواد فیروزی: احتمال کودک‌آزاری در پرونده فوت دختر فرزندخوانده کاشمری وجود دارد پشت پرده هتک عفت و کشف حجاب کامل توسط دانشجوی دختر در دانشگاه علوم و تحقیقات واژگونی و حریق تانکر سوخت در گناباد یک کشته بر جای گذاشت (۱۲ آبان ۱۴۰۳) حادثه واژگونی خودرو زانتیا در خیابان سید رضی مشهد (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) + جزییات راهداری در سانحه فوت و مصدومیت ۷ شهروند کرمانشاهی مقصر شناخته شد صدای اعتراض پرستاران شنیده می‌شود؟ | ضرورت اصلاح بازتوزیع تعرفه‌های پرستاری برنامه‌های یوم الله ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | سخنرانی رئیس دفتر عقیدتی و سیاسی مقام معظم رهبری در مشهد بودجه خراسان رضوی در حوزه تجهیزات پزشکی، نیاز زائران را پوشش نمی‌دهد  ممنوعیت و محدودیت‌های ترافیکی ویژه راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | خیابان امام رضا (ع) از امشب (۱۲ آبان ۱۴۰۳) مسدود است مصطفی سالاری به عنوان مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی منصوب شد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) سکته قلبی علت اول مرگ در کشور است کلاهبرداری آنلاین با ترفند دریافت بیعانه | راهنمای تشخیص سایت‌های کلاهبرداری + فیلم آتش‌سوزی منزل مسکونی در خیابان حر عاملی مشهد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) محاکمه عاملان قتل دختر فیلم‌بردار در مشهد + عکس علائم کم‌کاری تیروئید چیست؟ تأمین مناسب پانسمان موردنیاز بیماران پروانه‌ای در کشور ریزش سقف ایستگاه قطار در صربستان، ۱۴ کشته بر جای گذاشت پذیرش بدون آزمون بیش از ۱۰ هزار دانشجوی نخبه در دانشگاه‌های کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۱۲ آبان ۱۴۰۳) | کاهش قابل‌توجه دما در روز‌های پایانی هفته جداول متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان باید اصلاح شود تک‌چرخ‌زدن با موتورسیکلت منجر به مرگ دختر و پسر نوجوان در بولوار نماز مشهد شد بیمه‌شدگان چند ماه می‌توانند از مقرری «بیمه بیکاری» استفاده کنند؟ آیا کارانه پزشکان منصفانه است؟ پیش‌بینی رگبار باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور (۱۲ آبان ۱۴۰۳) + فیلم آلودگی محیط‌زیست عامل مرگ سالانه ۱.۷ میلیون کودک کمتر از ۵ سال
سرخط خبرها

قصاص؛ مجازات تصادف فوتی بدون گواهینامه است؟

  • کد خبر: ۲۲۸۴۴۰
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۹
قصاص؛ مجازات تصادف فوتی بدون گواهینامه است؟
مطابق با ماده ۲۶ آیین نامه راهنمایی و رانندگی هر کس بخواهد با هر نوع وسیله نقلیه موتوری زمینی رانندگی کند، باید گواهینامه رانندگی داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، حال باید دید که قانونگذار چه رویکردی نسبت به رانندگی بدون گواهینامه در نظر می‌گیرد و چه مجازات‌هایی برای آن پیش بینی کرده و یا این سوال که آیا تصادف فوتی بدون داشتن گواهینامه قتل عمد محسوب شده و آیا مجازات آن قصاص است؟

مهدی روشن عضو رسمی کانون وکلای البرز در این باره می‌گوید: مطابق قوانین و مقررات کیفری و حقوقی در زمینه ارتکاب جرم و نحوه مجازات آن، مجازات بر اساس داشتن یا نداشتن گواهینامه و نوع مجازات عمد و یا غیر عمد تصادف جرحی انجام می‌شود؛ بنابراین گاهی دیده می‌شود که فرد حتی با داشتن گواهینامه به عمد و با قصد و انگیزه قبلی اقدام به ارتکاب تصادف و در نهایت قتل شخص دیگری می‌شود.

او می‌افزاید: بنابراین در شرایطی که شخص فارغ از داشتن گواهینامه یا عدم آن با قصد قبلی و به عمد با هدف کشتن یک انسان اقدام به رانندگی کرده و به واسطه این امر منجر به قتل شخص دیگری می‌شود که در این زمان قانونگذار با توجه به انگیزه و قصد قبلی مرتکب مجازاتی را تحت عنوان قصاص برای وی در نظر گرفته است.

روشن ادامه می‌دهد: همچنین قانونگذار در ماده ۷۲۳ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات مصوب ۱۳۹۲ بیان می‌دارد: «هر کس بدون گواهینامه رسمی رانندگی کند و یا وسایل موتوری که مستلزم داشتن گواهینامه مخصوص را براند، همچنین هر کس به موجب حکم دادگاه از رانندگی وسایل نقلیه موتوری منع باشد، اما رانندگی کند، برای بار اول به حبس تعزیری تا ۲ ماه یا جزای نقدی تا ۱۰ میلیون ریال و یا هر دو مجازات و در صورت ارتکاب مجدد به دو ماه تا ۶ ماه حبس محکوم خواهد شد.»

این عضو رسمی کانون وکلای البرز می‌گوید: بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که در رانندگی با وسایل نقلیه ملاک تشخیص عمدی بودن و یا غیر عمدی بودن تصادف منجر به فوت داشتن گواهینامه نخواهد بود. از این رو این قصد و انگیزه قبلی راننده است که تعیین کننده عمدی یا غیر عمدی بودن تصادف است.

امکان اینکه راننده‌ای با داشتن گواهینامه معتبر و متناسب با وسیله نقلیه در تصادف منجر به فوت محکوم به قصاص شود و یا بالعکس وجود دارد، زیرا این قصد و انگیزه عامل جرم است که نشان می‌دهد که آیا قصد هدف خاصی در ایجاد تصادف داشته است یا خیر؟

روشن می‌گوید: در تعیین نوع مجازات در این گونه موارد باید عمد و یا غیر عمدی بودن رفتار مرتکب را احراز و با توجه به قصد و یا عدم قصد عامل جرم مجازات متناسب و قانونی را برای وی در نظر گرفت.

پس به طور کلی نمی‌توان گفت که صرف نداشتن گواهینامه در تصادفات منجر به قصاص مرتکب خواهد شد. بلکه موارد قانونی دیگری از جمله عنصر معنوی که همان قصد و انگیزه مرتکب است، مورد بررسی قرار خواهد گرفت و بر همین اساس مجازات قانونی رفتار مرتکب تعیین و اعمال و اجرا خواهد شد.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->