مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴) افزایش ظرفیت ترانزیت ریلی در مسیر راه آهن ایران و بلاروس پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴) رشد قیمت خودرو‌های خارجی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) آغاز قطع ۱۲ ساعته آب مشترکان پرمصرف ریزش ۳ تا ۲۳ میلیون تومانی قیمت خودرو‌های داخلی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) حراج خودرو‌های وارداتی از امروز ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ | اعلام نتایج هفته آینده مشکل ثبت گوشی آیفون‌های ۱۴و ۱۵ به زودی حل می‌شود ذخیره سود یا ترس از ریسک‌های سیاسی | حرکت رفت و برگشتی بازار سهام (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) تشدید جنگ تعرفه‌ای آمریکا و چین، ریزش بورس‌های جهان از سرگرفته شد حذف کروکی در تصادفات تا خسارت ۵۳ میلیون تومان افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | طلا گرمی چند شد؟ (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | اوج گیری دوباره نرخ دلار نوبرانه‌ای با قیمت نجومی | گوجه‌سبز کیلویی ۱۱ میلیون تومان! ادامه طرح کالابرگ الکترونیکی در سال ۱۴۰۴ مشروط شد قیمت و کیفیت نان رها شده است | اجاره دادن نانوایی پای دلالان را به این صنف باز کرده است قیمت جهانی نفت امروز (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | نفت برنت به ۶۰ دلار سقوط کرد صنعت روی موج نگرانی از قطعی برق قیمت طلای جهانی امروز (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | طلای جهانی کاهشی شد اعتبار کالابرگ الکترونیکی امروز واریز شد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | مشمولانی که حسابشان شارژ نشد، چه کنند؟ پیش‌بینی نرخ دلار در سال جاری | قیمت دلار واقعی نیست ارزش روز سهام عدالت به چقدر رسید؟ (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی جات در میادین تره بار (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | توت فرنگی به بازار مشهد آمد چالش‌های افزایش حقوق و دستمزد در سال ۱۴۰۴ | نمایندگان کارگران و کارفرمایان چه می‌گویند؟ قیمت خرید و اجاره مسکن فراتر از توان مالی مستاجران است معوقات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی هفته آینده پرداخت می‌شود | واریز حقوق بازنشسشتگان در روز‌های ۳۰ و ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ معامله ۱۲۰ کیلوگرم شمش طلا در اولین جلسه حراج مرکز مبادله ایران در سال ۱۴۰۴ شیب ریزش قیمت خودرو تند شد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

از راه رفته بر می‌گردیم؟

  • کد خبر: ۲۲۹۷۶
  • ۱۸ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۸
از راه رفته بر می‌گردیم؟
درحالی که مجوز از سرگیری فعالیت اصناف از ۲۳ فروردین صادر شده است به گفته کارشناسان با این تصمیم تمام زحمات برای کنترل کرونا برباد می‌رود. خبر بازگشایی اصناف از ۲۳ فروردین، دیروز در حالی روی خروجی رسانه‌ها قرار گرفت که به گفته ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت، روند ابتلا به کرونا در ۸ استان، همچنان افزایشی است.

فرزانه شهامت -شهرآرانیوز، بر اساس این تصمیم، کسب‌وکار‌های کم‌ریسک در تمام استان‌ها به‌جز تهران، از شنبه هفته آینده فعالیت خود را شروع می‌کنند و کسب‌وکار‌های پرخطر مثل استخر‌ها همچنان تعطیل خواهند بود. آغاز فعالیت واحد‌های صنفی تهران نیز به ۳۰ فروردین موکول شده است.


نکته درخور تأمل در تصمیم ستاد ملی کرونا این است که میان استان‌هایی با وضعیت قرمز مانند خراسان‌رضوی و ۱۳ استانی که روند ابتلا به کرونا در آن‌ها کاهشی است، تمایزی به چشم نمی‌خورد.


مدیر روابط‌عمومی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد در گفتگو با شهرآرا با اذعان دوباره به وضعیت قرمز کرونا در استان، به این سؤال که آیا کارشناسان استان پیش از این نظرات خود را با تصمیم‌گیرندگان در پایتخت در میان گذاشته بودند، پاسخ مثبت می‌دهد و می‌گوید: ۲ روز پیش نامه‌ای با امضای ۱۰ هزار نفر از اعضای هیئت‌علمی، نظام‌پرستاری، نظام‌پزشکی و نخبگان دانشگاهی به آقای رئیس‌جمهور ارسال شد.


دکتر حمیدرضا رحیمی ادامه می‌دهد: می‌شود گفت با این تصمیم تقریبا تمام زحمات کشیده‌شده برای کنترل کرونا به باد می‌رود.


او اضافه می‌کند: امروز (یکشنبه) عصر در جلسه قرارگاه حتما روی این قضیه صحبت و نتایج را به شما اعلام می‌کنیم. ادامه داستان به این نحو واقعا خنده‌دار است. نمی‌دانم چه بگویم.
با این حال تماس‌های بعدی ما با این مقام مسئول برای اطلاع از تصمیمات جلسه بی‌نتیجه ماند.


اصراری در کار نبود


با وجود نظرات کارشناسی مخالف، آیا برای آغاز به کار اصناف، اصرار و فشاری وجود داشته است؟ دبیر اتاق اصناف مشهد به این پرسش، پاسخ منفی می‌دهد و تأکید می‌کند: از جانب اتاق اصناف مشهد چنین چیزی نبوده است. آنچه ما تا الان انجام داده‌ایم، حضور در جلسات استانداری و فرمانداری، ارائه دیدگاه و همراهی کامل با مصوبات بوده است. سلامت مردم اصل است و اگر قرار باشد این موضوع به دلیل کاسبی برخی واحد‌ها به خطر بیفتد، آن کاسبی ارزش ندارد.


عبدا... افشاری ادامه می‌دهد: اگر تقاضایی از جانب واحد‌های صنفی برای بازگشایی وجود داشته باشد، این تقاضا را باید با نگاهی جامع دید. اصنافی که نمی‌توانند مزد کارگرهایشان را بدهند، اگر آن‌ها را اخراج کنند، واکنش اداره کار چه خواهد بود؟ در دستورالعمل اداره کار، پرداخت بیمه بیکاری به ۱۰ صنفی که از کرونا آسیب‌های جدی‌تری دیده‌اند، آمده است. مگر بقیه اصناف کارگر بیمه‌شده نداشتند؟ مزد آن‌ها را چه کسی باید بدهد؟


او اضافه می‌کند: بحث‌های روانی قضیه تعطیلی را نادیده نگیرید. دیروز صاحب یکی از واحد‌های صنفی شهرمان می‌گفت من الان میلیون‌ها تومان کالا دارم، اما اگر بخواهم بنزین هم بزنم، پول ندارم. باید جنس‌هایم را که مورد نیاز مردم هم هست، بفروشم تا مزد کارگرم را بدهم.


صحبت‌های این فعال اقتصادی که به ضعف حمایت‌ها از اصناف اشاره دارد، این‌طور ادامه پیدا می‌کند: اگر کارشناسان استان بنا بر اشرافی که روی وضعیت موجود دارند به این جمع‌بندی برسند که بازگشایی اصناف به ضرر خودشان و همه است و از آن سو، حمایتی جدی از اصناف آسیب‌دیده باشد، هیچ عقل سلیمی به بازگشایی اصرار نمی‌کند و باید فقط برای تأمین مایحتاج مردم تمهید شود. به‌طور مثال اگر یک چاه موتور کشاورزی یا فلان واحد تولیدی به قطعه نیاز داشته باشد، بداند به کجا مراجعه کند.


او با بیان اینکه دستور بازگشایی اصناف باید با رعایت دستورالعمل‌های وزارت بهداشت باشد، درباره جزئیات اصنافی که مجاز به فعالیت خواهند بود، می‌گوید: ما تا الان تقسیم‌بندی به‌عنوان کم‌خطر و پرخطر از منظر شیوع کرونا نداشته‌ایم و برای تعیین مصادیق، باید منتظر ابلاغ پایتخت بمانیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->