به گزارش شهرآرانیوز، منصور پوریان دراینباره تصریح کرد: طی ماههای آتی، افزایش عرضه دام زنده بهویژه دام زیر یکسال منجر به کاهش قیمت دام نسبت به دو هفته گذشته در بازار شده است؛ بهطوریکه نرخ هر کیلو دام زنده سبک بهصورت نقد ۲۳۰ هزار تومان و مدتدار ۲۵۰ تا ۲۶۰ هزار تومان است.
وی افزود: با توجه به افزایش عرضه و کاهش قیمت، باید دام مازاد دامداران توسط پشتیبانی امور دام، خرید تضمینی شود یا صادرات در دستورکار قرار گیرد تا دامداران دچار آسیب نشوند.
به گفته وی، بنابر آمار روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ تن گوشت گرم وارد شده و در بازار توزیع میشود. همچنین ورود گوشتهای منجمد گوسفندی و گوساله و گوشتهای وارداتی بازار را اشباع کرده که این امر منجربه کاهش و ثبات قیمت از اسفندماه در بازار گوشت شده است.
با ورود منظم گوشتهای وارداتی، بازار گوشت رقابتی و قیمتها کاهشی خواهد شد. همچنین واردات دام زنده پایه پروار با ارز تالار دوم به کشور قرار است انجام شود که قطعاً در کاهش قیمت دام مؤثر خواهد بود.
رئیس شورای تأمینکنندگان دام افزود: اکنون مسئولان وزارت جهاد کشاورزی به این موضوع رسیدهاند که تا زمانی که وضعیت تولید گوشت گوساله بهبود نیابد و به مازاد تولید نرسد، وضعیت بازار گوشت کاهش محسوسی نخواهد داشت؛ از این رو، برنامهریزیها مبنی بر اجرای گسترده پرواربندی گوساله است.
سال گذشته، دولت اقدامات خوبی در بحث واردات گوشت قرمز منجمد، گرم و دام پرواری داشته است، اما امسال اجرای برنامه افزایش پروار در اکثر استانهای کشور است که به نظر میرسد در بازار گوشت قرمز تاثیر بسزایی خواهد داشت.
وی گفت: در حال حاضر جمعیت دام سبک کشور ۷۲ میلیون رأس است که از این میزان، ۴۲ میلیون رأس مولد و ۳۰ میلیون رأس بره زیر یکسال و کشتاری است. همچنین جمعیت دام سنگین ۹ تا ۹.۵ میلیون رأس است.
با توجه به زایشهای بهاره، وضعیت دام زنده سبک بهبود پیدا کرده است، اما وضعیت دام سنگین باید به شکلی پیش برود که شاهد پرواربندی و فعالشدن بیشتر پرواربندیها و دامداریها شویم که یکی از تصمیمهای مهم وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر تولید و پرواربندی است.
او در ادامه یادآور شد: اکنون قیمت گوشتهای منجمد موجود در بازار کمتر از ۳۰۰ هزار تومان و گوشت گرم وارداتی ۳۰۰ تا ۳۷۰ هزار تومان است و هیچ کمبودی وجود ندارد.
طی هفتههای آتی، شیب قیمتها در بازار کاهشی خواهد شد؛ بهطوریکه در گوشت گرم نیز شاهد شیب قیمتها خواهیم شد. گفتنی است که با رسیدن واردات لاشه به بیش از ۴۰۰ تن، شاهد کاهش ۱۰۰ هزار تومانی قیمت هر کیلو گوشت تولید داخل خواهیم بود.
وی اضافه کرد: براساس برنامهریزیهای صورتگرفته، قرار است که گوساله پایه پروار در اختیار دامداران قرار بگیرد که این امر یک اقدام مثبت تلقی میشود که میتوانیم شاهد تحریک پرواربندی در سراسر کشور در بخش گوساله باشیم؛ البته از لحاظ گوشت وضعیت بازار بهگونهای است که گوشتهای منجمد یک برتری نسبی نسبت به تقاضا دارد.
با توجه به فراوانی عرضه گوشت منجمد شاهد ثبات در بازار خواهیم بود که طی روزهای آینده با افزایش توزیع گوشت، شاهد پیشیگرفتن عرضه بهنسبت تقاضا در بخش گرم خواهیم بود که این امر منجر به رقابتیشدن با بازار داخل میشود. همچنین سیاست و برنامهریزیها بهگونهای بود که ابتدا توزیع این کالای پروتئینی در بازار افزایش یابد و سپس در بحث تولید داخل برنامهریزیها در جهت کاهش قیمت و رقابتیشدن بازار باشد.
منبع :باشگاه خبرنگاران