آغاز فروش محصولات ایران‌خودرو از امروز (جمعه، ۲۹ فروردین ۱۴۰۴) تخصیص ۵ همت برای تکمیل مطالعات پروژه‌های زیرساختی استان | پیش‌بینی جهش در سهم اعتبار خراسان رضوی از بودجه ۱۴۰۵ مشهد، کانون نام‌های تجاری کشور | «ویژند»، راه میان‌بر برای تقویت تولید و صادرات خراسان رضوی جزئیات پرونده‌های قاچاق کالا در خراسان رضوی | ثبت ۸۹۶ پرونده قاچاق کالا در سال ۱۴۰۳ روند دلار زدایی از اقتصاد کشور با مبادلات ارزی دوجانبه با کشور‌های همسایه قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نمایشگاه‌داران خودرو قیمت خودرو‌های داخلی را اعلام کردند (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) تداوم تزریق ۲۹۰ همتی بانک مرکزی در بازار باز بررسی دردسر جدید مستأجران با نزدیک‌شدن به فصل جابه‌جایی افت قیمت طلا در مشهد | سکه ۲ میلیون تومان ریزش کرد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) شعار سال، سواد رسانه‌ای و راهکار‌های استراتژیک قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | افت قیمت دلار در آستانه دومین جلسه مذاکرات قیمت طلای جهانی امروز (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | سقوط دلار جهانی و پرواز طلا به مرز ۳۳۰۰ دلار منتظر عرضه انبوه نوبرانه‌ها از ۲۰ روز دیگر در مشهد باشید | کاهش قیمت ملون از هفته آینده اولویت‌های شعار سال ۱۴۰۴ در خراسان رضوی جنجال خانه‌های خالی در ایران | قانونی که اجرا نشد دستورالعمل وام ودیعه مسکن مستأجران ابلاغ شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | ثبت‌نام فقط در سامانه «تم» حجم دلار خانگی چقدر است؟ (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نرخ اقلام میوه و صیفی‌جات در میادین تره‌بار مشهد چقدر است؟ (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) + جدول تمرکز قدرت در پایتخت شکسته می‌شود | تفویض اختیارات محلی به استانداری خراسان رضوی، روی میز رئیس‌جمهور تا اطلاع ثانوی، کل تجارت ایران و افغانستان به واحد «ریال» خواهد بود عوارض ویژه صادرات زعفران «صفر» شد | ایجاد نمایندگی جدید صندوق ضمانت توسعه صادرات در خراسان رضوی پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) افزایش گمرکات خراسان رضوی به ۷ پایانه | تعرفه صفر برای ۸۰ درصد از اقلام تجارتی استان با اوراسیا آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه خراسان رضوی برگزار شد | ۳۰ کشور جهان، مشتری اقلام صادراتی خراسان رضوی + فیلم تعرفه گمرکی واردات موبایل در سال ۱۴۰۴ اعلام شد+جزئیات پزشکیان: باید تفکر سیستمی و توانمندی کار تیمی را به دانش‌آموزان آموزش دهیم علت عدم شماره‌گذاری محصولات ایران خودرو در سال ۱۴۰۴ چیست؟
سرخط خبرها

نگاهی به وضعیت تولید گوشت قرمز در کشور

  • کد خبر: ۲۳۰۲۹۶
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۰
نگاهی به وضعیت تولید گوشت قرمز در کشور
رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام گفت: با توجه به افزایش عرضه و کاهش قیمت، باید دام مازاد دامداران توسط پشتیبانی امور دام، خرید تضمینی شود یا صادرات در دستورکار قرار گیرد تا دامداران دچار آسیب نشوند.

به گزارش شهرآرانیوز، منصور پوریان دراین‌باره تصریح کرد: طی ماه‌های آتی، افزایش عرضه دام زنده به‌ویژه دام زیر یک‌سال منجر به کاهش قیمت دام نسبت به دو هفته گذشته در بازار شده است؛ به‌طوری‌که نرخ هر کیلو دام زنده سبک به‌صورت نقد ۲۳۰ هزار تومان و مدت‌دار ۲۵۰ تا ۲۶۰ هزار تومان است.

وی افزود: با توجه به افزایش عرضه و کاهش قیمت، باید دام مازاد دامداران توسط پشتیبانی امور دام، خرید تضمینی شود یا صادرات در دستورکار قرار گیرد تا دامداران دچار آسیب نشوند.

در‌حال‌حاضر، وضعیت واردات گوشت قرمز و دام زنده چگونه است؟

به گفته وی، بنابر آمار روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ تن گوشت گرم وارد شده و در بازار توزیع می‌شود. همچنین ورود گوشت‌های منجمد گوسفندی و گوساله و گوشت‌های وارداتی بازار را اشباع کرده که این امر منجربه کاهش و ثبات قیمت از اسفندماه در بازار گوشت شده است.

با ورود منظم گوشت‌های وارداتی، بازار گوشت رقابتی و قیمت‌ها کاهشی خواهد شد. همچنین واردات دام زنده پایه پروار با ارز تالار دوم به کشور قرار است انجام شود که قطعاً در کاهش قیمت دام مؤثر خواهد بود.

برنامه وزارت جهاد برای افزایش تولید گوشت چیست؟

رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام افزود: اکنون مسئولان وزارت جهاد کشاورزی به این موضوع رسیده‌اند که تا زمانی که وضعیت تولید گوشت گوساله بهبود نیابد و به مازاد تولید نرسد، وضعیت بازار گوشت کاهش محسوسی نخواهد داشت؛ از این رو، برنامه‌ریزی‌ها مبنی بر اجرای گسترده پرواربندی گوساله است.

سال گذشته، دولت اقدامات خوبی در بحث واردات گوشت قرمز منجمد، گرم و دام پرواری داشته است، اما امسال اجرای برنامه افزایش پروار در اکثر استان‌های کشور است که به نظر می‌رسد در بازار گوشت قرمز تاثیر بسزایی خواهد داشت.

جمعیت کنونی دام سبک و سنگین در کشور چگونه است؟

وی گفت: در حال حاضر جمعیت دام سبک کشور ۷۲ میلیون رأس است که از این میزان، ۴۲ میلیون رأس مولد و ۳۰ میلیون رأس بره زیر یک‌سال و کشتاری است. همچنین جمعیت دام سنگین ۹ تا ۹.۵ میلیون رأس است.

با توجه به زایش‌های بهاره، وضعیت دام زنده سبک بهبود پیدا کرده است، اما وضعیت دام سنگین باید به شکلی پیش برود که شاهد پرواربندی و فعال‌شدن بیشتر پرواربندی‌ها و دامداری‌ها شویم که یکی از تصمیم‌های مهم وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر تولید و پرواربندی است.

در حال حاضر وضعیت بازار گوشت چگونه است و استمرار واردات گوشت و دام پایه پروار چه اثری بر بازار می‌گذارد؟

او در ادامه یادآور شد: اکنون قیمت گوشت‌های منجمد موجود در بازار کمتر از ۳۰۰ هزار تومان و گوشت گرم وارداتی ۳۰۰ تا ۳۷۰ هزار تومان است و هیچ کمبودی وجود ندارد.

طی هفته‌های آتی، شیب قیمت‌ها در بازار کاهشی خواهد شد؛ به‌طوری‌که در گوشت گرم نیز شاهد شیب قیمت‌ها خواهیم شد. گفتنی است که با رسیدن واردات لاشه به بیش از ۴۰۰ تن، شاهد کاهش ۱۰۰ هزار تومانی قیمت هر کیلو گوشت تولید داخل خواهیم بود.

با ایجاد چه مکانیزم‌هایی بازار گوشت رقابتی خواهد شد؟

وی اضافه کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، قرار است که گوساله پایه پروار در اختیار دامداران قرار بگیرد که این امر یک اقدام مثبت تلقی می‌شود که می‌توانیم شاهد تحریک پرواربندی در سراسر کشور در بخش گوساله باشیم؛ البته از لحاظ گوشت وضعیت بازار به‌گونه‌ای است که گوشت‌های منجمد یک برتری نسبی نسبت به تقاضا دارد.

با توجه به فراوانی عرضه گوشت منجمد شاهد ثبات در بازار خواهیم بود که طی روزهای آینده با افزایش توزیع گوشت، شاهد پیشی‌گرفتن عرضه به‌نسبت تقاضا در بخش گرم خواهیم بود که این امر منجر به رقابتی‌شدن با بازار داخل می‌شود. همچنین سیاست و برنامه‌ریزی‌ها به‌گونه‌ای بود که ابتدا توزیع این کالای پروتئینی در بازار افزایش یابد و سپس در بحث تولید داخل برنامه‌ریزی‌ها در جهت کاهش قیمت و رقابتی‌شدن بازار باشد.

منبع :باشگاه خبرنگاران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->