ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش تعرفه واردات خودرو + جدول (۲۵ تیر ۱۴۰۴) افت شدید خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۵ تیر ۱۴۰۴) | چانگان ۲ میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان شد آرامش در بازار خودرو‌های داخلی (۲۵ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت خرید بیش از ۳۳۵ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان خراسان رضوی وزیر کار: منابع برای پرداخت کالابرگ ۴ دهک به خزانه ارسال شد | امیدواریم کالابرگ هرچه سریع‌تر پرداخت شود راهکار‌هایی برای اصلاح قبض برق و ثبت اطلاعات مشترکان تهرانی تأکید کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی بر استمرار ثبات در تأمین و توزیع کالا‌های اساسی دینار عراق در آستانه اربعین حسینی چقدر است؟ (۲۵ تیر ۱۴۰۴) + جدول استاندار خراسان رضوی: «احداث نیروگاه تجدیدپذیر دولتی» نمونه موفقی از همگرایی برای رفع ناترازی‌هاست تحلیل بازار میلگرد اصفهان و وضعیت قیمت در مقایسه با رقبا چراغ سبز بورس در چهارمین هفته تیرماه روشن ماند | زنجیره فرار پول‌های حقیقی از بازار بالاخره شکسته شد (۲۵ تیر ۱۴۰۴) رشد ۴۴ درصدی حق‌بیمه در بهار ۱۴۰۴ | عملکرد شرکت‌بیمه در بخش پرداخت خسارت چگونه بوده است؟ میزان رشد اقتصادی در سال ۱۴۰۳ اعلام شد | کدام بخش‌ها بیشترین سهم را داشتند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۵ تیر ۱۴۰۴) | دلار بازار آزاد چند؟ قیمت روغن ۲۵ درصد افزایش یافت | تعادل بازار روغن تا ۲۰ روز آینده ترفند برخی شرکت ها برای فروش روغن به بنکداران و تشدید گرانی در بازار | روغن به شرط خرید کالاهای دیگر! بررسی ابزار‌های نوین مالی در کمیته فقهی بورس خودروسازان به معاون اول رئیس‌جمهور نامه نوشتند | انتقاد خودروسازان از استناد‌های غیرقانونی وزارت صمت در اصلاح قیمت خودرو طلا امروز در مشهد چند قیمت خورد؟ (۲۵ تیر ۱۴۰۴) خرید تضمینی گندم در شهرستان مشهد از مرز ۵۸ هزار تن گذشت (۲۵ تیر ۱۴۰۴) مکانیسم ماشه روند قیمت دلار را تغییر داد (۲۵ تیر ۱۴۰۴) افزایش مستمری‌ها از تیرماه ۱۴۰۴، فرصتی برای بیمه‌شدگان صندوق کشاورزان، روستائیان و عشایر خراسان رضوی نظام بانکی در پرداخت تسهیلات تکلیفی به مشاغل خانگی کم‌کاری می‌کند فراخوان وزارت صمت برای متقاضیان واردات خودرو‌های کارکرده منتشر شد + جزئیات قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۵ تیر ۱۴۰۴) | یک کیلو سیب‌زمینی چند؟
سرخط خبرها

نگاهی به وضعیت تولید گوشت قرمز در کشور

  • کد خبر: ۲۳۰۲۹۶
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۰
نگاهی به وضعیت تولید گوشت قرمز در کشور
رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام گفت: با توجه به افزایش عرضه و کاهش قیمت، باید دام مازاد دامداران توسط پشتیبانی امور دام، خرید تضمینی شود یا صادرات در دستورکار قرار گیرد تا دامداران دچار آسیب نشوند.

به گزارش شهرآرانیوز، منصور پوریان دراین‌باره تصریح کرد: طی ماه‌های آتی، افزایش عرضه دام زنده به‌ویژه دام زیر یک‌سال منجر به کاهش قیمت دام نسبت به دو هفته گذشته در بازار شده است؛ به‌طوری‌که نرخ هر کیلو دام زنده سبک به‌صورت نقد ۲۳۰ هزار تومان و مدت‌دار ۲۵۰ تا ۲۶۰ هزار تومان است.

وی افزود: با توجه به افزایش عرضه و کاهش قیمت، باید دام مازاد دامداران توسط پشتیبانی امور دام، خرید تضمینی شود یا صادرات در دستورکار قرار گیرد تا دامداران دچار آسیب نشوند.

در‌حال‌حاضر، وضعیت واردات گوشت قرمز و دام زنده چگونه است؟

به گفته وی، بنابر آمار روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ تن گوشت گرم وارد شده و در بازار توزیع می‌شود. همچنین ورود گوشت‌های منجمد گوسفندی و گوساله و گوشت‌های وارداتی بازار را اشباع کرده که این امر منجربه کاهش و ثبات قیمت از اسفندماه در بازار گوشت شده است.

با ورود منظم گوشت‌های وارداتی، بازار گوشت رقابتی و قیمت‌ها کاهشی خواهد شد. همچنین واردات دام زنده پایه پروار با ارز تالار دوم به کشور قرار است انجام شود که قطعاً در کاهش قیمت دام مؤثر خواهد بود.

برنامه وزارت جهاد برای افزایش تولید گوشت چیست؟

رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام افزود: اکنون مسئولان وزارت جهاد کشاورزی به این موضوع رسیده‌اند که تا زمانی که وضعیت تولید گوشت گوساله بهبود نیابد و به مازاد تولید نرسد، وضعیت بازار گوشت کاهش محسوسی نخواهد داشت؛ از این رو، برنامه‌ریزی‌ها مبنی بر اجرای گسترده پرواربندی گوساله است.

سال گذشته، دولت اقدامات خوبی در بحث واردات گوشت قرمز منجمد، گرم و دام پرواری داشته است، اما امسال اجرای برنامه افزایش پروار در اکثر استان‌های کشور است که به نظر می‌رسد در بازار گوشت قرمز تاثیر بسزایی خواهد داشت.

جمعیت کنونی دام سبک و سنگین در کشور چگونه است؟

وی گفت: در حال حاضر جمعیت دام سبک کشور ۷۲ میلیون رأس است که از این میزان، ۴۲ میلیون رأس مولد و ۳۰ میلیون رأس بره زیر یک‌سال و کشتاری است. همچنین جمعیت دام سنگین ۹ تا ۹.۵ میلیون رأس است.

با توجه به زایش‌های بهاره، وضعیت دام زنده سبک بهبود پیدا کرده است، اما وضعیت دام سنگین باید به شکلی پیش برود که شاهد پرواربندی و فعال‌شدن بیشتر پرواربندی‌ها و دامداری‌ها شویم که یکی از تصمیم‌های مهم وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر تولید و پرواربندی است.

در حال حاضر وضعیت بازار گوشت چگونه است و استمرار واردات گوشت و دام پایه پروار چه اثری بر بازار می‌گذارد؟

او در ادامه یادآور شد: اکنون قیمت گوشت‌های منجمد موجود در بازار کمتر از ۳۰۰ هزار تومان و گوشت گرم وارداتی ۳۰۰ تا ۳۷۰ هزار تومان است و هیچ کمبودی وجود ندارد.

طی هفته‌های آتی، شیب قیمت‌ها در بازار کاهشی خواهد شد؛ به‌طوری‌که در گوشت گرم نیز شاهد شیب قیمت‌ها خواهیم شد. گفتنی است که با رسیدن واردات لاشه به بیش از ۴۰۰ تن، شاهد کاهش ۱۰۰ هزار تومانی قیمت هر کیلو گوشت تولید داخل خواهیم بود.

با ایجاد چه مکانیزم‌هایی بازار گوشت رقابتی خواهد شد؟

وی اضافه کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، قرار است که گوساله پایه پروار در اختیار دامداران قرار بگیرد که این امر یک اقدام مثبت تلقی می‌شود که می‌توانیم شاهد تحریک پرواربندی در سراسر کشور در بخش گوساله باشیم؛ البته از لحاظ گوشت وضعیت بازار به‌گونه‌ای است که گوشت‌های منجمد یک برتری نسبی نسبت به تقاضا دارد.

با توجه به فراوانی عرضه گوشت منجمد شاهد ثبات در بازار خواهیم بود که طی روزهای آینده با افزایش توزیع گوشت، شاهد پیشی‌گرفتن عرضه به‌نسبت تقاضا در بخش گرم خواهیم بود که این امر منجر به رقابتی‌شدن با بازار داخل می‌شود. همچنین سیاست و برنامه‌ریزی‌ها به‌گونه‌ای بود که ابتدا توزیع این کالای پروتئینی در بازار افزایش یابد و سپس در بحث تولید داخل برنامه‌ریزی‌ها در جهت کاهش قیمت و رقابتی‌شدن بازار باشد.

منبع :باشگاه خبرنگاران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->