نتانیاهو مدعی پیشرفت در توافق مبادله اسرا شد پوتین با بشار اسد دیدار می‌کند (۳ دی ۱۴۰۳) حداقل حقوق سربازان در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟ (۳ دی ۱۴۰۳) معاون امور عمرانی استانداری خراسان رضوی منصوب شد (۳ دی ۱۴۰۳) «ابومحمد الجولانی» با وزیر مشاور قطر در امورخارجه دیدار کرد تاکید پزشکیان بر عزم دولت ایران برای تکمیل راهگذر شمال-جنوب مخبر به شایعه استعفای پزشکیان واکنش نشان داد پزشکیان: باید از توسعه پایتخت جلوگیری کرد نتانیاهو بازهم به دادگاه رفت دولت لایحه اجرای معاهده منع تولید و به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی و انهدام آن‌ها را به مجلس تقدیم کرد قالیباف: برخی تحقیقات علمی دانشگاه امام حسین (ع) به مرحله تولید رسیده است سخنگوی وزارت امور خارجه: دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و سه کشور اروپایی، هفته آخر دی ماه برگزار می‌شود تبدیل اتاق‌های اندیشه‌ورزی به سازمان‌های تحقیقاتی و مشاوره‌ای ‎ کمیسیون امنیت ملی مجلس خواستار برکناری ظریف با ورود دیوان عدالت اداری شد محسنی‌ اژه‌ای: نگذارید کار مردم در تعطیلاتی که پیش می‌آید، زمین بماند عارف: ناترازی انرژی، ضربه سنگینی به صنعت می‌زند سیدحسن خمینی: از آسیب‌های جهان امروز این است که دین را شُل می‌گیریم ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق بازگشایی سفارت عربستان در افغانستان (۲ دی ۱۴۰۳) توزیع برخی مواد غذایی در پروازهای داخلی و خارجی ممنوع شد نتانیاهو علیه انصارالله یمن یاوه‌گویی کرد ویدئو| محمد الجولانی با کت و شلوار و کراوات با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد وزارت خارجه اتهامات دادگستری آمریکا علیه تبعه کشورمان را رد کرد ابراز امیدواری مشاور امنیت ملی آمریکا برای توافق ترامپ با ایران جزئیات سرنگونی جنگنده آمریکایی توسط انصارالله یمن (۲ دی ۱۴۰۳) عراقچی: رژیم صهیونیستی علیرغم همه جنایات و تجاوزات خود نتوانسته به اهداف شیطانی خود دست یابد دیدار و گفتگوی وزیر خارجه ترکیه با الجولانی در دمشق
سرخط خبرها

پوتین ارتباط با طالبان را یک نیاز دانست

  • کد خبر: ۲۳۰۹۴۸
  • ۰۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۸
پوتین ارتباط با طالبان را یک نیاز دانست
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: باوجود اینکه در افغانستان مشکلاتی وجود دارد، اما برقراری ارتباط با حاکمان این کشور یک نیاز است.

به گزارش شهرآرانیوز، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، می‌گوید که طالبان امروز افغانستان را کنترل می‌کنند و مرکز قدرت در این کشور هستند و روسیه ناگزیر است با آنان روابط برقرار کند.

آقای پوتین این سخنان را عصر روز سه‌شنبه (۸ خرداد ۱۴۰۳) در یک نشست خبری پس از بازگشت از سفر به ازبکستان بیان کرد.

او افزود: مشکلاتی در افغانستان وجود دارد و همه از آن‌ها آگاه‌اند؛ اما نیاز است با «دولت» کنونی طالبان در این کشور روابط برقرار شود.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، او در این نشست تأکید کرد که در رابطه با طالبان، دیدگاه هر یک از شریکان روسیه از جمله کشور‌های آسیای مرکزی را در نظر می‌گیرد و پس از آن به صورت مشترک تصمیم‌گیری خواهد کرد.

رئیس‌جمهور روسیه افزود: ما باید به نحوی با این‌ها (طالبان) روابط برقرار کنیم؛ این‌ها کسانی هستند که کشور و قلمروی آن را کنترل می‌کنند. این‌ها قدرت امروز در افغانستان هستند.

وی همچنین تأکید کرد که ما باید با واقعیت حرکت کنیم و برپایه آن روابط ایجاد کنیم.

این در حالی است که روسیه روز گذشته اعلام کرد امکان خروج طالبان از فهرست گروه‌های ممنوعه مسکو وجود دارد.

ضمیر کابلوف، نماینده ویژه روسیه برای افغانستان دوشنبه (۷ خرداد ۱۴۰۳) به خبرگزاری روسی تاس گفته بود که وزارت‌خانه‌های خارجه و دادگستری به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور این کشور گفته‌اند که می‌تواند طالبان را از فهرست ممنوعه این کشور خارج کند.

در سال ۱۹۹۹، شورای امنیت سازمان ملل قطع‌نامه ۱۲۶۷ را تصویب کرد که در آن، طالبان مسئول تأمین پناهگاه و آموزش برای تروریست‌های بین‌المللی شناخته شدند. چندماه بعد، پوتین دستور اجرای قطع‌نامه سازمان ملل و اعمال تحریم‌ها علیه طالبان را امضا کرد.

سپس در سال ۲۰۰۳، دادگاه عالی روسیه جنبش طالبان را به‌عنوان یک سازمان تروریستی به رسمیت شناخت و مطرح کرد که این گروه با نیرو‌های مسلح غیرقانونی در چچن ارتباط دارد و سعی دارد قدرت را در ازبکستان، تاجیکستان و قرقیزستان به دست گیرد.

اما بازگشت دوباره طالبان به قدرت و نزدیکی روسیه به افغانستانِ تحت حاکمیت طالبان منجر به آن شده است که بحث روی بررسی حذف طالبان از فهرست سازمان‌های ممنوعه در دستور کار این کشور قرار بگیرد. در آوریل سال جاری، مقامات روس اعلام کردند که مسکو در حال بررسی حذف طالبان از فهرست سازمان‌های تروریستی خود است.

چندی پیش، دیمیتری پسکوف، دستیار نزدیک رئیس‌جمهور روسیه و سخنگوی کاخ کرملین، گفته بود که روسیه در حال کار روی حذف طالبان افغانستان از فهرست سازمان‌های ممنوعه است. یک روز پیش از این اظهارنظر، وزارت امور خارجه روسیه نیز اعلام کرد که در حال بررسی برای خروج طالبان به‌عنوان یک جنبش ممنوعه است.

این احتمال در حالی وجود دارد که طالبان این اقدام روسیه را یک عمل منطقی می‌خوانند. سهیل شاهین، رئیس‌دفتر سیاسی طالبان در قطر، تصمیم احتمالی مسکو مبنی بر خروج طالبان از فهرست ممنوعه روسیه را عملی منطقی برای منافع ملی خواند.

شاهین در گفتگو با اسپوتنیک گفت که از اقدام روسیه برای حذف طالبان از فهرست سازمان‌های تروریستی استقبال می‌کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->