فعالیت دبیرخانۀ توسعۀ مکران متوقف شد! هلاکت تعدادی سرکرده داعش در حمله هوایی ارتش عراق عراقچی بر استفاده از توانمندی‌های بخش خصوصی در توسعه روابط با قزاقستان تاکید کرد زمان تشییع پیکرهای شهیدان سیدحسن نصرالله و سیدهاشم صفی‌الدین اعلام شد تفکیک وزارت راه و شهرسازی در کمیسیون اجتماعی مجلس تصویب شد پزشکیان بر تدوین نقشه راهبردی عملیاتی و قابل اجرا برای صنعت فضایی تاکید کرد فیلمبرداری در مکان ممنوعه، علت بازداشت مهدی نصیری رئیس پارلمان عراق وارد ایران شد ترامپ: کانادا باید به پنجاه‌ویکمین ایالت آمریکا تبدیل شود سردار نقدی: دشمن بیشتر از قدرت نرم جمهوری اسلامی وحشت دارد افزایش ۲ برابری پرواز‌های مشهد و پاکستان طی ۲۰ روز آینده الجولانی با بن سلمان در ریاض دیدار کرد یک پرونده جنایی جدید علیه همسر نتانیاهو تشکیل شد مصر: طرحی برای بازسازی غزه، بدون خروج فلسطینی‌ها داریم پزشکیان: ایجاد ساختار و برنامه‌ای برای تحول در نگرش و بینش مدیران مدارس ضروری است فرمانده سپاه امام‌رضا(ع): سپاه مولود انقلاب اسلامی و امام‌خمینی(ره) است نشست ویژه کمیسیون امنیت ملی با حضور قالیباف و وزرای کشور و راه و شهرسازی (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون اول رئیس جمهور: «اصلاح» از مرکز حکومت شروع شود چهل‌وششمین سالگرد انقلاب اسلامی، یادآور نقش بی‌بدیل جوانان در پیروزی و دفاع از میهن موشک اعتماد رونمایی شد + فیلم عارف: وظیفه دولت، حفاظت و احیای تالاب‌هاست الجولانی وارد ریاض شد + فیلم رسیدگی به لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، اسفندماه به اتمام می‌رسد قالیباف: هیچ‌کس به‌اندازه مردم برای انقلاب هزینه نکرده است + فیلم الجولانی سه‌شنبه به ترکیه می‌رود (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) آیا تعطیلی شنبه‌ها برای همیشه منتفی شد؟ انقلاب اسلامی میراثی ماندگار و جاودان سخنرانی رئیس جمهور در آیین بزرگداشت روز فناوری فضایی | پزشکیان: آینده از آن کسانی است که اهل علم و دلسوز کشور هستند
سرخط خبرها

پوتین ارتباط با طالبان را یک نیاز دانست

  • کد خبر: ۲۳۰۹۴۸
  • ۰۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۸
پوتین ارتباط با طالبان را یک نیاز دانست
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: باوجود اینکه در افغانستان مشکلاتی وجود دارد، اما برقراری ارتباط با حاکمان این کشور یک نیاز است.

به گزارش شهرآرانیوز، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، می‌گوید که طالبان امروز افغانستان را کنترل می‌کنند و مرکز قدرت در این کشور هستند و روسیه ناگزیر است با آنان روابط برقرار کند.

آقای پوتین این سخنان را عصر روز سه‌شنبه (۸ خرداد ۱۴۰۳) در یک نشست خبری پس از بازگشت از سفر به ازبکستان بیان کرد.

او افزود: مشکلاتی در افغانستان وجود دارد و همه از آن‌ها آگاه‌اند؛ اما نیاز است با «دولت» کنونی طالبان در این کشور روابط برقرار شود.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، او در این نشست تأکید کرد که در رابطه با طالبان، دیدگاه هر یک از شریکان روسیه از جمله کشور‌های آسیای مرکزی را در نظر می‌گیرد و پس از آن به صورت مشترک تصمیم‌گیری خواهد کرد.

رئیس‌جمهور روسیه افزود: ما باید به نحوی با این‌ها (طالبان) روابط برقرار کنیم؛ این‌ها کسانی هستند که کشور و قلمروی آن را کنترل می‌کنند. این‌ها قدرت امروز در افغانستان هستند.

وی همچنین تأکید کرد که ما باید با واقعیت حرکت کنیم و برپایه آن روابط ایجاد کنیم.

این در حالی است که روسیه روز گذشته اعلام کرد امکان خروج طالبان از فهرست گروه‌های ممنوعه مسکو وجود دارد.

ضمیر کابلوف، نماینده ویژه روسیه برای افغانستان دوشنبه (۷ خرداد ۱۴۰۳) به خبرگزاری روسی تاس گفته بود که وزارت‌خانه‌های خارجه و دادگستری به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور این کشور گفته‌اند که می‌تواند طالبان را از فهرست ممنوعه این کشور خارج کند.

در سال ۱۹۹۹، شورای امنیت سازمان ملل قطع‌نامه ۱۲۶۷ را تصویب کرد که در آن، طالبان مسئول تأمین پناهگاه و آموزش برای تروریست‌های بین‌المللی شناخته شدند. چندماه بعد، پوتین دستور اجرای قطع‌نامه سازمان ملل و اعمال تحریم‌ها علیه طالبان را امضا کرد.

سپس در سال ۲۰۰۳، دادگاه عالی روسیه جنبش طالبان را به‌عنوان یک سازمان تروریستی به رسمیت شناخت و مطرح کرد که این گروه با نیرو‌های مسلح غیرقانونی در چچن ارتباط دارد و سعی دارد قدرت را در ازبکستان، تاجیکستان و قرقیزستان به دست گیرد.

اما بازگشت دوباره طالبان به قدرت و نزدیکی روسیه به افغانستانِ تحت حاکمیت طالبان منجر به آن شده است که بحث روی بررسی حذف طالبان از فهرست سازمان‌های ممنوعه در دستور کار این کشور قرار بگیرد. در آوریل سال جاری، مقامات روس اعلام کردند که مسکو در حال بررسی حذف طالبان از فهرست سازمان‌های تروریستی خود است.

چندی پیش، دیمیتری پسکوف، دستیار نزدیک رئیس‌جمهور روسیه و سخنگوی کاخ کرملین، گفته بود که روسیه در حال کار روی حذف طالبان افغانستان از فهرست سازمان‌های ممنوعه است. یک روز پیش از این اظهارنظر، وزارت امور خارجه روسیه نیز اعلام کرد که در حال بررسی برای خروج طالبان به‌عنوان یک جنبش ممنوعه است.

این احتمال در حالی وجود دارد که طالبان این اقدام روسیه را یک عمل منطقی می‌خوانند. سهیل شاهین، رئیس‌دفتر سیاسی طالبان در قطر، تصمیم احتمالی مسکو مبنی بر خروج طالبان از فهرست ممنوعه روسیه را عملی منطقی برای منافع ملی خواند.

شاهین در گفتگو با اسپوتنیک گفت که از اقدام روسیه برای حذف طالبان از فهرست سازمان‌های تروریستی استقبال می‌کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->