به گزارش شهرآرانیوز، نرخ سود بینبانکی در هفته منتهی به ۲ خرداد با افزایش محسوس نسبت به هفته پایانی اردیبهشت ماه به ۲۳.۶۲ درصد رسیده بود. این نرخ در هفته منتهی به ۲۶ اردیبهشت ماه با افزایش نسبت به هفته قبل از آن ۲۳.۵۶ درصد بود.
نرخ بهره بینبانکی در هفته منتهی به ۱۹ اردیبهشت ماه نسبت به هفته قبل از آن بدون تغییر بوده و ۲۳.۵ درصد اعلام شد. این نرخ در هفته منتهی به ۱۲ اردیبهشت ماه با کاهش یکصدمدرصدی نسبت به هفته قبل از آن، به ۲۳.۵ درصد رسیده بود.
نرخ سود بینبانکی در هفته منتهی به ۵ اردیبهشت ماه با کاهش یکصدمدرصدی نسبت به هفته قبل از آن، به ۲۳.۵۱ درصد رسیده بود. این نرخ از ابتدای سال جاری، با روند کاهشی همراه بود؛ بهجز هفته منتهی به ۲۹ فروردین ماه. نرخ بهره بین بانکی در هفته پایانی فروردین با افزایش همراه شد و با چهارصدمدرصد افزایش نسبت به هفته قبل از آن، به ۲۳.۵۲ درصد رسید.
نرخ بهره بینبانکی در هفته منتهی به ۲۲ فروردین ماه با کاهش نیمدرصدی نسبت به هفته قبل از آن، به ۲۳.۴۸ درصد رسید. نرخ بهره بینبانکی که در هفته نخست فروردین ماه سال جاری ۲۳.۶۲ درصد شده بود، در دومین هفته از نخستین ماه سال جدید با کاهش چهارصدمدرصدی همراه شد و به ۲۳.۵۸ درصد رسید.
این نرخ در هفته پایانی اسفندماه سال ۱۴۰۲ به ۲۳.۶۶ درصد رسیده بود که بالاترین نرخ بهره بینبانکی از آبان ماه به بعد محسوب میشود. بیشترین رکورد این نرخ در هفته نخست مهر ۱۴۰۲ ثبت شده است. نرخ بهره بینبانکی در پایان هفته منتهی به ۵ مهرماه سال ۱۴۰۲، با رکوردشکنی ۱۰ سال به ۲۳.۸۰ درصد افزایش یافته بود؛ البته بعد از آن روند کاهشی نرخ سود بینبانکی آغاز شد و در هفته نخست آبان ماه به ۲۳.۷۱ درصد کاهش یافت و بعد از آن وارد کانالهای پایینتر شد.
ممکن است بانکها در دورههای مالی کوتاهمدت روزانه یا هفتگی با کسری یا مازاد نقدینگی روبهرو شوند. اگر بانکی دچار کسری نقدینگی شود، باید از طریق وامگرفتن آن را جبران کند تا به حالت تعادل برسد. برای اینکه بانکها برای حل این مشکل به بانک مرکزی نیاز نداشته باشند، بازاری را به نام «بازار بینبانکی» تشکیل دادهاند که در آن به یکدیگر وام میدهند. اکثر وامهای بینبانکی سررسید کوتاهمدت یکهفتهای یا کمتر دارند. وامدهی بانکها به یکدیگر بر مبنای یک نرخ سود است که به آن «نرخ سود بینبانکی» گفته میشود.
منبع: تسنیم