حکم عاملان سرقت مرگبار از دانشجوی دانشگاه تهران صادر شد+جزئیات توقیف خودرو و دستگیری راننده متخلف به‌ دلیل رفتار هنجارشکنانه کشف جسد مرد میانسال در مدبه کوه خرم آباد واردات خودرو و تلفن همراه مشمول دریافت ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد نمایشگاه گردشگری و صنایع‌دستی می‌تواند مشهد را به قطب تعامل منطقه‌ای تبدیل کند کشف ۹ تن مواد مخدر و دستگیری بیش از ۱۲ هزار معتاد متجاهر در یک هفته زنگ زبان فارسی فردا (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) در مدارس نواخته می‌شود شلیک مرگبار صاحبخانه به سارقان مسلح نقابدار فرجام مرگبار جوان معتاد در کمپ ترک اعتیاد تصادف در رضویه مشهد ۲ کشته برجای گذاشت (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) کشف ۶۳ هزار قرص غیرمجاز و مخدر از یک فروشگاه در مشهد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)  صدور ۳ هشدار هواشناسی برای ۵ روز آینده در ۱۳ استان (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) درباره تخلف عبور از  چراغ قرمز | به احترام زندگی، ایست! نقشه‌های اراضی پادگان لشکر ۷۷ و آبشار ۲ در مشهد پس از ۱۴ سال به مرحله امضا رسید مردم باید به پروژه‌های آموزش و پرورش حس مالکیت داشته باشند خواب‌آلودگی مداوم می‌تواند زنگ خطر زوال عقل در زنان باشد سرطان پوست را با نیش حشرات اشتباه نگیرید فرماندار مشهد: زیرساخت‌های زیارت و گردشگری تقویت می‌شود قرعه‌کشی حساب‌های طرح «رویش جوانه‌های جهاد» انجام شد + اسامی دانش‌آموزان برگزیده تغییر سبک زندگی، عامل اصلی افزایش آمار ابتلا به سرطان در خراسان رضوی عدم اتصال‌ بیش از نیمی از مشاوران املاک خراسان رضوی به سامانه کاتب سرقت ۵ میلیاردی از کیف پول الکترونیک مرد فراموش‌کار! چند نکته مهم درباره حفاظت از محیط زیست | توجه به کاتالیست‌ها کیفیت سوخت را بالا می‌برد امضای تفاهم‌نامه جدید برای ارتقای عدالت آموزشی و کیفیت آموزش مدارس استثنایی پاسخ آموزش‌وپرورش به نارضایتی‌های والدین درباره تغییر ساعت مدارس شرط جالب مال باخته مشهدی برای بخشیدن زن سارق محل تحویل کارت‌های ورود به جلسه امتحان تعیین شد تغییر ساعت فعالیت مدارس؛ تصمیمات خلق‌الساعه، بلاتکلیفی والدین اصلاح روش حفاظت از محیط زیست بعد از ۶ سال پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم گرما تا روز‌های پایانی هفته ساعت شروع کلاس‌های مدارس تغییر می‌کند؟ | برگزاری همه امتحانات در نوبت صبح
سرخط خبرها

آسیب‌های آفرودسواران برای محیط زیست

  • کد خبر: ۲۳۲۴۰۶
  • ۱۸ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۵
آسیب‌های آفرودسواران برای محیط زیست
آفرود سواری یکی از مشکلاتی است که امروزه محیط زیست به آن گرفتار شده و مشکلات زیادی را برای طبیعت به وجود آورده است.

به گزارش شهرآرانیوز، آفرود ماشین‌های گردشگری و مسابقه‌ای است که برای تفریحات جنگلی، کویری و مناطق صعب‌العبور استفاده می‌شود شاید در ظاهر این ماشین‌ها و حرکات آنها هیچ ضرری برای طبیعت نداشته باشد، اما اثر آفرودسواران بر طبیعت تا مدت‌ها باقی می‌ماند و امکان دارد بعضی از ضرر‌های آنها دائمی باشد.

موجودات بسیاری در این طبیعت زندگی می‌کنند که هیچگاه خودشان را به ما نشان نمی‌دهند. طبیعت تنها جانداران و گیاهان نیستند و حتی باکتری‌ها هم در اکوسیستم نقشی حیاتی دارند.

 محمدعلی یکتانیک فعال محیط زیست از مکان‌های مخصوصی در نقاط دیگر دنیا مثال می‌آورد که برای این ورزش در نظر گرفته شده است: «متاسفانه استفاده از طبیعت در ایران هم مجانی است و هم بی صاحب و این در حالی است که ما در ایران با یک اکوسیستم شکننده طرف هستیم که این اکوسیستم با آفرود به سرعت از بین می‌رود.»

کوبیده شدن خاک باعث می‌شود که بسیاری از جاندارانی که در خاک هستند از بین بروند و گیاهان زیادی هم توان رشد کردن را از دست می‌دهند. حتی اگر بذری هم از گیاهان باقی مانده باشد زیر تایر‌های آفرود سواران از بین می‌رود.

آسیب‌های آفرودسواران برای محیط زیست

یکی از نقاط مورد علاقه آفرودسواران رمل یا شنزار‌های کویر ایران است. این رمل‌ها مصداق همان طبیعتی است که در نگاه اول بدون زیست به نظر می‌رسند، اما این در حالی است که خود رمل نه تنها بستر رشد گیاهان است بلکه محل اختفای جانوران است.

انواع خزندگان مانند مارمولک و مار و لاک‌پشت‌ها از رمل به عنوان پوششی برای مخفی شدن و تخم‌ریزی استفاده می‌کنند. از طرفی با پنهان شدن زیر شنزار از آفتاب فرار می‌کنند. گونه لاک‌پشت خشکی به وفور زیر لاستیک‌ها از بین می‌روند. مارمولک‌ها و مار‌های زیادی هستند که در زیر این چرخ‌ها از بین می‌روند.

محمد کاظمی فعال محیط زیست می‌گوید:باید قوانین و مقرارت ویژه‌ای برای آفرودسواران تصویب کرد که در هر مکانی نتوانند حرکت کنند و تنها در مناطقی خاص بتوانند حرکت کنند. 

وی ادامه داد: عبور اجسام سنگین از زمین باعث کوبیده شدن خاک می‌شود و ماشین‌های آفرود جز اجسام سنگین محسوب شده و باعث می‌شود که رشد گیاهان در خاک کوبیده شده متوقف شود یا منطقه دیگر برای رشد گیاهان مناسب نباشد.

کاظمی ادامه داد: به طور مثال نوری که در آنجا روشن می‌شود برای حشرات مشکل ایجاد می‌کند، طبیعت فقط خرس، پلنگ و آهو نیست و حشرات هم مهم هستند و کارکرد بسیاری دارند، خصوصاً در فصل بهار اگر در کویر نوری بیندازید می‌بینید چقدر حشره و سوسک جمع می‌شوند و متعاقب آن از بین می‌روند.

این فعال محیط زیست افزود: نور چراغ‌های ماشین‌ها باعث اختلال در خواب شبانه حیوانات می‌شود و حتی زیست شبانه بعضی از حیوانات را به خطر می‌اندازد. یا صدا‌های بلند باعث سکته پرندگان و فرار آنها از روی تخم خواهد شد. فصل بهار موقع زادآوری حیوانات است، تصور کنید یک حیوان را که در حال شیردهی است، اما صدا‌های مهیب باعث می‌شود او از محل فرار کند در حالی که نوزادان او توان فرار به نقاط صعب‌العبور را ندارند؛ بچه در آن محل می‌ماند و اگر از بی‌غذایی از بین نرود برای همیشه مادر خود را از دست داده، چون حیوان ترسیده دیگر به آن محل باز نمی‌گردد.

وی ادامه داد: این ماشین‌ها در جنگل‌ها با سرعت فراوان حرکت می‌کنند و بسیاری از جانوران را در زیر چرخ‌های خود له می‌کنند اگر هم در گل گیرکنند با بستن سیم‌های قوی به درختان سعی می‌کنند خود را از باتلاق نجات دهند. متاسفانه آفرود سواری در ایران قانونمند نیست و این افراد به راحتی به مکان‌های مختلف ورود می‌کنند و نابودی بسیاری از زیستگاه‌ها و جانوران را در پی دارند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->