۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جست‌و‌جو‌های آنلاین ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۳؛ پژواکی از بحران‌ها و آرزو‌های یک ملت مرحله دوم ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ از ۱۶ فروردین آغاز می‌شود+ جزئیات اشغال ۹۰ درصدی هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی در ایام نوروز | حدود ۱۰ درصد افزایش سفر‌ها به مشهد را خواهیم داشت ورود بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۱ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته پیش‌بینی بارش باران در برخی نقاط کشور (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) مراقب باشید؛ «آنفلوانزای معده» در کمین سلامتی درمان سرطان خون در کودکان و شانس بهبودی تا ۹۰ درصد کبد چرب؛ مهمانی خاموش که بی‌صدا پیشروی می‌کند! چگونه کودکان را به خوردن میوه علاقه‌مند کنیم؟ تعیین تکلیف نحوه فروش اینترنتی دارو در ۱۴۰۴ رانندگان مصرف غذا‌های پُرچرب و سنگین در سفر را محدود کنند
سرخط خبرها

آسیب‌های آفرودسواران برای محیط زیست

  • کد خبر: ۲۳۲۴۰۶
  • ۱۸ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۵
آسیب‌های آفرودسواران برای محیط زیست
آفرود سواری یکی از مشکلاتی است که امروزه محیط زیست به آن گرفتار شده و مشکلات زیادی را برای طبیعت به وجود آورده است.

به گزارش شهرآرانیوز، آفرود ماشین‌های گردشگری و مسابقه‌ای است که برای تفریحات جنگلی، کویری و مناطق صعب‌العبور استفاده می‌شود شاید در ظاهر این ماشین‌ها و حرکات آنها هیچ ضرری برای طبیعت نداشته باشد، اما اثر آفرودسواران بر طبیعت تا مدت‌ها باقی می‌ماند و امکان دارد بعضی از ضرر‌های آنها دائمی باشد.

موجودات بسیاری در این طبیعت زندگی می‌کنند که هیچگاه خودشان را به ما نشان نمی‌دهند. طبیعت تنها جانداران و گیاهان نیستند و حتی باکتری‌ها هم در اکوسیستم نقشی حیاتی دارند.

 محمدعلی یکتانیک فعال محیط زیست از مکان‌های مخصوصی در نقاط دیگر دنیا مثال می‌آورد که برای این ورزش در نظر گرفته شده است: «متاسفانه استفاده از طبیعت در ایران هم مجانی است و هم بی صاحب و این در حالی است که ما در ایران با یک اکوسیستم شکننده طرف هستیم که این اکوسیستم با آفرود به سرعت از بین می‌رود.»

کوبیده شدن خاک باعث می‌شود که بسیاری از جاندارانی که در خاک هستند از بین بروند و گیاهان زیادی هم توان رشد کردن را از دست می‌دهند. حتی اگر بذری هم از گیاهان باقی مانده باشد زیر تایر‌های آفرود سواران از بین می‌رود.

آسیب‌های آفرودسواران برای محیط زیست

یکی از نقاط مورد علاقه آفرودسواران رمل یا شنزار‌های کویر ایران است. این رمل‌ها مصداق همان طبیعتی است که در نگاه اول بدون زیست به نظر می‌رسند، اما این در حالی است که خود رمل نه تنها بستر رشد گیاهان است بلکه محل اختفای جانوران است.

انواع خزندگان مانند مارمولک و مار و لاک‌پشت‌ها از رمل به عنوان پوششی برای مخفی شدن و تخم‌ریزی استفاده می‌کنند. از طرفی با پنهان شدن زیر شنزار از آفتاب فرار می‌کنند. گونه لاک‌پشت خشکی به وفور زیر لاستیک‌ها از بین می‌روند. مارمولک‌ها و مار‌های زیادی هستند که در زیر این چرخ‌ها از بین می‌روند.

محمد کاظمی فعال محیط زیست می‌گوید:باید قوانین و مقرارت ویژه‌ای برای آفرودسواران تصویب کرد که در هر مکانی نتوانند حرکت کنند و تنها در مناطقی خاص بتوانند حرکت کنند. 

وی ادامه داد: عبور اجسام سنگین از زمین باعث کوبیده شدن خاک می‌شود و ماشین‌های آفرود جز اجسام سنگین محسوب شده و باعث می‌شود که رشد گیاهان در خاک کوبیده شده متوقف شود یا منطقه دیگر برای رشد گیاهان مناسب نباشد.

کاظمی ادامه داد: به طور مثال نوری که در آنجا روشن می‌شود برای حشرات مشکل ایجاد می‌کند، طبیعت فقط خرس، پلنگ و آهو نیست و حشرات هم مهم هستند و کارکرد بسیاری دارند، خصوصاً در فصل بهار اگر در کویر نوری بیندازید می‌بینید چقدر حشره و سوسک جمع می‌شوند و متعاقب آن از بین می‌روند.

این فعال محیط زیست افزود: نور چراغ‌های ماشین‌ها باعث اختلال در خواب شبانه حیوانات می‌شود و حتی زیست شبانه بعضی از حیوانات را به خطر می‌اندازد. یا صدا‌های بلند باعث سکته پرندگان و فرار آنها از روی تخم خواهد شد. فصل بهار موقع زادآوری حیوانات است، تصور کنید یک حیوان را که در حال شیردهی است، اما صدا‌های مهیب باعث می‌شود او از محل فرار کند در حالی که نوزادان او توان فرار به نقاط صعب‌العبور را ندارند؛ بچه در آن محل می‌ماند و اگر از بی‌غذایی از بین نرود برای همیشه مادر خود را از دست داده، چون حیوان ترسیده دیگر به آن محل باز نمی‌گردد.

وی ادامه داد: این ماشین‌ها در جنگل‌ها با سرعت فراوان حرکت می‌کنند و بسیاری از جانوران را در زیر چرخ‌های خود له می‌کنند اگر هم در گل گیرکنند با بستن سیم‌های قوی به درختان سعی می‌کنند خود را از باتلاق نجات دهند. متاسفانه آفرود سواری در ایران قانونمند نیست و این افراد به راحتی به مکان‌های مختلف ورود می‌کنند و نابودی بسیاری از زیستگاه‌ها و جانوران را در پی دارند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->