هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند رسانه عبری فاش کرد: یک‌پنجم نظامیان رژیم صهیونیستی در آستانه طلاق هستند روند نگران‌کننده مصرف دخانیات به‌ویژه در میان نوجوانان و زنان پیام پزشکیان به پاپ لئون: ایران، پیام‌آور صلح، عدالت و گفت‌وگوی بین ادیان است دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟ وحید دستجردی: تأمین سالن‌های عقد و عروسی باید به عهده شهرداری‌ها باشد زلزله گزنک مازندران خسارتی نداشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروپف زنگ خطری برای بیماری قلب، عروق و  ریه | هشدار شبانه قلب رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران! تبهکار مخوف تبعه خارجی به دام پلیس مشهد افتاد ممنوع‌الخروجی بدهکاران مهریه حذف می‌شود؟ انهدام باند موسرخه در مشهد شورای ویژه اشتغال‌زایی دانش‌آموزان راه‌اندازی خواهد شد گزارشی از حضور نصفه‌نیمه کارمندان در ساعت ۶ صبح | خواب‌ماندن از قانون! ممنوعیت توزیع کتب درسی خارج از سامانه الکترونیکی بودجه‌ای برای تکمیل موزه‌های درحال‌ساخت نداریم آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند سقف حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ حدود ۷۲ میلیون تومان است | ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل‌بگیر هستند «دوغ» بهترین نوشیدنی برای فصل گرما وزیر آموزش‌ و‌ پرورش: هدف از برگزاری اردوهای راهیان نور، تربیت دانش‌آموزان است احکام حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی صادر شد + لینک مشاهده احکام جداول برنامه درسی رشته‌های شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش ابلاغ شد جزئیات جدید درمورد امتحانات نهایی | نحوه برخورد با متخلفان امتحان نهایی چطور خواهد بود؟ ثبت یک غار جدید در کرمان
سرخط خبرها

سالانه ۱.۵ میلیون تن ظروف یکبارمصرف در کشور استفاده می‌شود

  • کد خبر: ۲۳۸۷۲۳
  • ۲۱ تير ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۵
سالانه ۱.۵ میلیون تن ظروف یکبارمصرف در کشور استفاده می‌شود
سالانه ۱.۵ میلیون تُن از محصولات پلاستیکی روزمره یک بار مصرف در کشورمان شامل بشقاب، چنگال، قاشق، لیوان و سایر ظروف یک بار مصرف استفاده می‌شود!

به گزارش شهرآرانیوز، بیست و یکم تیرماه از سوی دوستداران محیط زیست در ایران روز بدون پلاستیک و در واقع روز "بدون کیسه‌های پلاستیکی" نامیده شده است.

دلیل این نامگذاری نیز مصرف بسیار زیاد کیسه‌های پلاستیکی، رهاسازی در محیط پس از مدت زمان کم استفاده از آنها، ماهیت تجزیه ناپذیری این مواد نفتی و آسیب‌های فراوانش بر محیط زیست خشکی و دریا و زیست بوم‌ها است.

این رویداد محیط زیستی مردم را تشویق می‎کند با مصرف کمتر کیسه‌‎های پلاستیکی، خطرات ناشی از آلودگی پلاستیکی را کاهش دهند. لازم به یادآوری است که منظور از این روز، عدم استفاده از کیسه‌های پلاستیکی و ظروف یکبار مصرف با پایه پلاستیک است، نه هر آنچه که پلاستیک نام دارد.

البته روز سوم ژوئیه برابر با ۱۲ تیرماه، بعنوان روز بین‌المللی بدون کیسه‌های پلاستیکی (International plastic bag free daye) با هدف افزایش آگاهی عمومی در خصوص خطرات کیسه‌های پلاستیکی برای محیط زیست و ارائه راه‌حل‌های جایگزین برای استفاده کمتر از کیسه‌های یکبار مصرف، نامگذاری شده است.

در حال حاضر و بر اساس براورد‌های انجمن ملی صنایع پلیمر ایران، حدود ۳.۵ میلیون تن مواد پلیمری و پلاستیکی در بورس کالا معامله می‌شود. سالانه حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن پلاستیک وارد کشور می‌شود و همچنین سالانه حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن پلاستیک نیز در کشورمان بازیافت می‌شود.

به این ترتیب سالانه حدود ۴ میلیون و ۳۰۰ تا ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات پلاستیکی و پلیمری در کشور تولید می‌شود. بخشی از محصولات پلاستیکی تولیدی در کشور محصولاتی هستند که به صورت روزمره به مصرف مردم می‌رسند و یک بار مصرف هستند که از جمله آنها می‌توان به ظروف یک بار مصرف، کیسه‌های پلاستیکی و پلاستیک‌های مورد استفاده در بسته‌بندی محصولات غذایی اشاره کرد.

در مجموع، برآورد می‌شود سالانه ۱.۵ میلیون تُن از محصولات پلاستیکی روزمره یک بار مصرف در کشورمان شامل بشقاب، چنگال، قاشق، لیوان و سایر ظروف یک بار مصرف استفاده شود.

مصرف پلاستیک در ایران ۳۵ کیلوگرم به ازای هر نفر در سال است و متوسط نرخ جهانی مصرف پلاستیک نیز در همین حدود است، اما در برخی کشور‌های توسعه یافته از جمله آمریکا و ژاپن مصرف سالیانه پلاستیک از صد کیلوگرم به ازای هر نفر نیز بالاتر است.

سالانه حدود ۱.۵ میلیون تُن پلاستیک در مصارف روزمره مردم مورد استفاده قرار می‌گیرد و حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن از این مواد پلاستیکی بازیافت می‌شود، مابقی این پلاستیک‌ها یا سوزانده شده و یا در طبیعت رها می‌شود.

در زمینه کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی، اغلب کشور‌ها به جنبش جهانی کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی پیوسته‌اند و دارای برنامه‌های ملی و یا منطقه‌ای هستند. برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP) گزارشی منتشر کرده است که بر اساس آن از میان ۱۹۲ کشور، ۱۲۷ کشور قوانین و مقرراتی را برای منع و یا کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی تصویب کرده‌اند که در قالب ممنوعیت توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی، ممنوعیت تولید و واردات، مالیات بر تولیدگنندگان، مالیات بر مصرف کنندگان و ایجاد شرایط لازم برای بازیافت کیسه‌های پلاستیکی اجرا می‌شود.

دریافت کمترین تعداد کیسه‌های نایلونی هنگام خرید، به همراه داشتن کیسه‌های ضخیم‌تر و یا پارچه‌ای در زمان خرید، استفاده از سبد‌های خرید به جای کیسه پلاستیکی، استفاده کمتر از ظروف یکبار مصرف، خرید محصولاتی که در بسته‌بندی آنها به جای پلاستیک از شیشه یا کاغذ استفاده شده و آنچه بسیار مهم است افزایش سطح آگاهی و دانش مردم درباره موضوع از جمله راهکار‌های مشارکت اجتماعی در جهت کاهش مصرف کیسه‌ها و محصولات پلاستیکی یک بار مصرف است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->