به گزارش شهرآرانیوز، وحید سلیمی درباره اجرای ششمین مرحله از طرح نذر آب که در این دوره عنوان نذر خدمت برایش انتخاب شد، گفت: جمعیت هلالاحمر به عنوان بزرگترین جمعیت امدادی، بشردوستانه و داوطلبمحور کشور و نیز مبلغ و مشوق رفتارهای مشارکتی، زمینهساز تبدیل قابلیتها و پتانسیلهای بالقوه به ظرفیتها و توانمندیهای بالفعل است و با استفاده از مشارکت داوطلبان متخصص، دارای یکی از نیرومندترین ابزارهای اجرایی در بسیج منابع و امکانات در راستای تسکین آلام بشری، حل مشکلات اجتماعی و کمک به آسیبپذیرترین افراد جامعه است.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلالاحمر اضافه کرد: در همین راستا و در ششمین سال اجرای طرح «نذر آب» و بنابر توصیه رئیس جمعیت هلالاحمر مبنی بر توسعه خدمات به جامعه هدف، عنوان طرح به پویش «نذر خدمت» یا همان خادمان داوطلب مردمی برای توانمندسازی جوامع محلی تغییر کرد و این پویش با رویکردهای چندگانه سلامتمحور، معیشتمحور و کارآفرینی، زیستمحیطی و آبرسانی، و آموزش و توانمندسازی از نیمه آبانماه ۱۴۰۲ در دو سطح استانی و ملی بهمیزبانی خراسانجنوبی و سیستانوبلوچستان به مرحله اجرا درآمد و با اتمام آن، ۸۲ شهرستان و ۱۵۵ روستای کمتربرخوردار از خدمات پویش بهرهمند شدند.
وی با تاکید بر اهمیت و ضرورت ارائه خدمات داوطلبانه و رایگان در زمینههای بهداشتی و درمانی، آبرسانی، معیشتی، آموزش و توانمندسازی به هموطنان در مناطق کمتربرخوردار سراسر کشور، گفت: در قالب پویش «نذر خدمت» در پاییز و زمستان سال گذشته، ۳۰۵ هزار نفر، از خدمات داوطلبان، خیران و حامیان جمعیت هلالاحمر در حوزههای سلامتمحور، معیشتمحور و کارآفرینی، زیستمحیطی و آبرسانی و آموزش و توانمندسازی بهرهمند شدند که ارزش خدمات ارائهشده بالغ بر ۱۰۰ میلیارد و ۷۴۵ میلیون تومان بوده است.
سلیمی رویکرد اصلی پویش «نذر خدمت» را ارائه خدمات زیستمحیطی و آبرسانی شامل تأمین آب شرب سالم و ارتقای بهداشت آب آشامیدنی، تأمین آب شرب پایدار، تأمین آب کشاورزی با سیستمهای آبرسانی نوین، ترمیم شبکههای داخلی آب منازل و معابر در روستاها و مناطق جامعه هدف عنوان کرد و گفت: در پویش «نذر خدمت» با رویکرد زیستمحیطی و آبرسانی، به ۷۸ هزار نفر خدماتی بهارزش ۴۶۱ میلیارد و ۳۸۷ میلیون ریال ارائه شد.
به گفته رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلالاحمر، ارائه خدمات محرومیتزدا شامل اهدای بستههای حمایتی و معیشتی و تهیه اقلام کارآفرینی و اشتغالزایی جامعه هدف براساس نیازسنجی قبلی، کمک به برندسازی، بازاریابی و فروش محصولات تولیدی در منطقه، ایجاد بستر مناسب برای ارتباط پایدار استارتاپها با ظرفیتهای تولیدی در جامعه هدف، رویکرد دیگری از اجرای پویش «نذر خدمت» بود.
وی با اشاره به رویکرد معیشتمحور این طرح گفت: در این طرح، ۱۷ هزار و ۸۱۰ سبد غذایی بهارزش ۴۷۳ میلیارد و ۵۲۹ میلیون ریال بین خانوارهای کمتربرخوردار ساکن در شهرستانها و روستاهای جامعه هدف توزیع شد.
سلیمی درباره رویکرد آموزش و توانمندسازی افراد در مناطق کمتربرخوردار که پویش «نذر خدمت» در آن اجرا شد نیز گفت: ارائه خدمات آموزشی و توانمندسازی با ارائه اقلام کمکآموزشی و برگزاری کارگاههای آموزشی در حوزه بهداشت و نگاهداشت آب سالم، دورههای مهارتی جامعه هدف، توانمندسازی افراد کمتربرخوردار و الگوهای کشت جایگزین، از دیگراقداماتی است که در قالب اجرای پویش «نذر خدمت» انجام شد.
به گفته رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلالاحمر، براین اساس ۲۵ هزار نفر از خدمات آموزشی بهره بردند و در این پویش، با هزینهای بالغ بر ۱۶ میلیارد ریال، اقلام کمکآموزشی تهیه و کارگاههای آموزشی برای ارتقای سطح دانش هموطنان در مناطق کمتربرخوردار در حوزه بهداشت و نگاهداشت آب سالم و دورههای مهارتی و کارآفرینی، برگزار شد.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلالاحمر با بیان اینکه یکی از محورهای مهم در پویش «نذر خدمت» اعزام کاروانهای سلامت به روستاهای کمبرخوردار بود، اظهار کرد: در این رویکرد سلامتمحور، پزشکان و پیراپزشکان داوطلب به همراه تجهیزات پزشکی و اقلام دارویی متناسب با بیماریهای شایع و ازپیشنیازسنجیشده در منطقه، نسبت به ارائه خدمات رایگان درمانی و توانبخشی به جامعه هدف اقدام کردند.
وی از مشارکت ۸۱۲ پزشک، پیراپزشک و کادر درمان داوطلب در کاروانهای سلامت پویش نذر خدمت سال گذشته خبر داد و گفت: بر این اساس، در پویش «نذر خدمت» ۶۳ هزار و ۵۱۲ نفر از خدمات رایگان بهداشتی، درمانی و دارویی بهارزش مجموع ۵۶ میلیارد و ۴۰۱ میلیون ریال بهره بردند.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلالاحمر با اشاره به سابقه اجرای طرح نذر خدمت یا همان نذر آب گفت: در سال ۱۳۹۷ طرح ملی «نذر آب ۱» بهمیزبانی استان سیستانوبلوچستان و با همکاری ۱۹ استان معین در ۱۹ منطقه استان میزبان اجرا شد. در سال ۱۳۹۸ طرح ملی «نذر آب ۲» بهمیزبانی چهار استان متأثر و بیشترآسیبدیده از تغییرات اقلیمی شامل سیستانوبلوچستان، هرمزگان، کرمان و خراسانجنوبی و با همکاری ۱۷ استان معین به اجرا درآمد. در سال ۱۳۹۹ نیز طرح ملی «نذر آب ۳» بهمیزبانی همان چهار استان و این بار با همکاری ۱۲ استان معین در ۱۲ منطقه جامعه هدف، با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی مرتبط با بیماری کرونا، به مرحله اجرا درآمد و در سال ۱۴۰۰، تجربه سال قبل در سطحی وسیعتر با نقشآفرینی ۱۵ استان معین در شهرستانهای متأثر از خشکسالی شدید در استانهای سیستانوبلوچستان، خراسانجنوبی، هرمزگان و کرمان و با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی اعلامشده از سوی ستاد ملی کرونا تکرار شد.
وی ادامه داد: طرح ملی «نذر آب ۵» در سال ۱۴۰۱ با رویکردی متفاوت از قبل اجرا شد و تمامی استانها ازجمله استانهای معین فرصت یافتند علاوه بر کمک به مناطق متاثر از خشکسالی و تغییرات اقلیمی در استانهای چهارگانه فوقالذکر، برای خود نیز پروژه داوطلبی استانی تعریف کنند تا با بهرهگیری از کمکهای خیرین و حامیان خود و مشارکتهای مردمی، به روستاها و مناطق آسیبدیده از تنشها و بحرانهای کمآبی و بیآبی در حوزه استحفاظی خویش رسیدگی و امدادرسانی کنند. با مشارکت استانهای کشور پروژههای داوطلبی استانی و با نقشآفرینی استانهای معین، پروژه ملی «نذر آب ۵» بهمیزبانی چهار استان سیستانوبلوچستان، کرمان، هرمزگان و خراسانجنوبی در بیش از ۱۰۰ روستای کمبرخوردار متاثر از خشکسالی، اجرا شد.
سلیمی با بیان اینکه نذر خدمت، نذری به وسعت ایران و به نوعی یکی از بزرگترین نذرهای جمعی در کشور است که با مشارکت اقشار مختلف جامعه اجرا میشود، گفت: مرحله جدید طرح نذر خدمت پس از آسیبشناسی مرحله اخیر و بر اساس نیازسنجی انجامشده با کمک خیرین، سازمانهای مردمنهاد، گروههای جهادی و داوطلبان طی ماههای آتی اجرایی خواهد شد.
منبع: ایسنا