۱۱ مصدوم در حادثه واژگونی مینی بوس کارگران معدن در محور سبزوار-بردسکن زن و شوهر مشهدی بر اثر گازگرفتگی در ساحل بابلسر جان باختند (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) حذف زندان برای مهریه؛ آرامش مردانه، اضطراب زنانه؟ ریزش آوار ساختمان مسکونی در تبریز بر اثر گودبرداری اختصاص ۱۵ درصد بودجه دانشگاه‌ها به پژوهش و فناوری کنکوری‌ها بخوانند! | تاثیر مثبت معدل در کنکور چطور محاسبه می‌شود؟ تاریخچه‌ای از کشت چای در ایران | چند‌و‌چون چای راهنمایی برای انتخاب، مصرف و نگهداری نان | یک لقمه سلامتی ماجرای درگیری در خیابان بهشتی تهران چه بود؟ (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) طرحی برای پایان دادن به چرخه معیوب ترک اعتیاد متجاهرها در مشهد | امید به شفابخشی نسخه «مدیریت مورد» معاون اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی: باید به موضوع فرونشست زمین در محدوده اماکن تاریخی استان توجه ویژه شود مشهد، قطب آزمایشگاهی منطقه شمال‌شرق کشور مدیر موزه بزرگ خراسان: سازه‌های مقاوم بنا‌های تاریخی ۲۵۰۰ ساله از افتخارات ایرانیان است یک تمرین ساده برای تسکین زانودرد منابع مالی، چالش‌برانگیزترین موضوع در حوزه بازسازی و حفاظت از بنا‌های تاریخی است برای حفظ بنا‌های تاریخی باید به ضعف‌های ذاتی این سازه‌ها توجه ویژه داشته باشیم فرودگاه مشهد آماده بدرقه بیش از ۱۲ هزار زائر خانه خدا پایه یازدهمی‌ها امسال هم ۶ درس را امتحان نهایی می‌دهند وزیر آموزش‌ و پرورش: اساسی‌ترین مشکل و بزرگ‌ترین بحران‌های امروز کشور ریشه در مسائل فرهنگی دارد آیا سی‌تی‌اسکن خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد؟ پروژه برقی‌سازی خط‌آهن تهران-مشهد، از پروژه‌های اولویت‌دار کشور است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۳۱ فروردین ۱۴۰۴) | از فردا هوا گرم می‌شود نقش زن خارجی در باند گروگان‌گیران آدمکش در مشهد چه بود؟ ۵۴ درصد از مردم خراسان رضوی، گرفتار کم‌تحرکی هستند | کم‌وزنی، مهم‌ترین دلیل مرگ‌ومیر نوزادان در استان + فیلم شنا با  مرگ | غرق شدن ۵ نفر از ابتدای ۱۴۰۴ در خراسان رضوی فرمانده کل انتظامی: ضرورت تعریف طرح نوین همکاری پلیس و آموزش و پرورش رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: زمینه‌های افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه تجهیزات پزشکی محقق شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد جان ۴ بیمار را نجات داد (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) طب ایرانی چگونه شانس بارداری را افزایش می‌دهد؟ زمان واریز مابه‌التفاوت حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان کشوری اعلام شد | بازنشستگان تأمین‌اجتماعی همچنان چشم انتظارند!
سرخط خبرها

مدیریت رفتار خانوادگی

  • کد خبر: ۲۳۲۶۹۱
  • ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۱
مدیریت رفتار خانوادگی
ذات و فطرت انسان، پاک است و بر مبنای شفافیت و سلامت، بنا نهاده شده است و هرکه در این مسیر حرکت و زندگی کند، بدون شک آرامشی دائمی خواهد داشت که هم زندگی دنیایی او را سامان می‌بخشد و هم عاقبتش را به خیر می‌کند.

«و از نشانه‌هاى او این است که همسرانى از جنس خودتان براى شما آفرید تا درکنار آنها آرامش یابید و درمیانتان مودت و رحمت قرار داد. در این، نشانه‌هایى است براى گروهى که تفکر می‌کنند». این جمله نورانی، بخشی از آیه ۲۱ سوره مبارکه روم است که در آن خداوند متعال به آدمی بشارت می‌دهد برای آرامش شما همسرانی آفریدیم از جنس خودتان تا درکنار هم به آرامش برسید.

 حال به‌راستی انسان‌ها چه بلایی سر خود می‌آورند یا چگونه رفتار می‌کنند که این نعمت الهی که قرار است حال ما را خوب کند، لحظات عمرمان را به بهترین لحظه تبدیل کند و نیاز‌های روحی و جسمی‌مان را برطرف سازد، گاهی در مسیر عکس حرکت می‌کند؟ ذات و فطرت انسان، پاک است و بر مبنای شفافیت و سلامت، بنا نهاده شده است و هرکه در این مسیر حرکت و زندگی کند، بدون شک آرامشی دائمی خواهد داشت که هم زندگی دنیایی او را سامان می‌بخشد و هم عاقبتش را به خیر می‌کند.

اما این آدم سرکش و در بسیاری مواقع نافرمان، گاه لج‌بازی می‌کند و مانند شناگری می‌شود که دوست دارد خلاف جهت آب شنا کند و کلی انرژی و توان خود را بدین شکل هدر بدهد و گذر از مسیر را برای خود سخت و پیچیده کند. آنچه در زندگی زناشویی قطعی است، همین معنا و برداشتی است که این آیه شریف به‌صراحت به آن می‌پردازد. اما آدمی دربرابر برخی مسائل زندگی از خود رفتار‌ها یا واکنش‌هایی نشان می‌دهد که به‌مرور زمان، کار را برای خود سخت می‌کند. 

هر مرد و زنی که باهم پیمانی دائم و پربرکت می‌بندند، ازدواج می‌کنند و خانواده تشکیل می‌دهند، کاری را انجام داده‌اند که پیامبر اعظم (ص) از آن چنین یاد می‌کنند: «در اسلام، بنایی که در نزد خدا محبوب‌تر از ازدواج باشد، نیست»، اما این اقدام مهم به آن معنا نیست که همواره همه‌چیز گل‌وبلبل باشد و هیچ‌گاه اختلافی به‌وجود نیاید یا چالشی ایجاد نشود، حتی گاهی این اختلاف‌ها و مشکلات، مسائل پیچیده یا دعوا‌های شدیدی ایجاد می‌کند که بسیار مهم است قبل از هر چیزی، شیوه رفتار و گفتار صحیح درباره آن را بیاموزیم. باید بپذیریم زندگی خوب داشتن، نیازمند آموزش دیدن باتوجه‌به شرایط جامعه است. 

هر فردی حتی اگر مدارج علمی و تحصیلی بسیار بالایی نیز داشته باشد، باید همواره از لحاظ روان‌شناختی و اصول مدیریت، رفتار خود را نیازمند توسعه و آموزش بداند. این جمله بدان معناست که بهره‌گیری از دانش روز، تجربه‌های دیگران و مشاوره، نیاز دائمی انسان است که در هر سنی به اقتضای شرایط هر فرد، احتیاج به آن قطعی است؛ هرچند کم‌وکیف آن برای افراد مختلف، متفاوت خواهد بود. 

علاوه‌بر این، لازم است در خانواده کار‌هایی در جهت افزایش نور معنوی و به‌دنبال آن، حل اختلاف‌های خانوادگی صورت پذیرد. نگاه مهربانانه و اهدای عشق و محبت به اعضای خانواده، از توصیه ‎های مؤکد اسلام است که برای آن، خداوند مهربان وعده اجر و پاداش بی‌کران داده است؛ امر مهمی که علم روز در حوزه مدیریت خانواده و رفتار عمومی نیز به‌شدت بر آن تأکید می‌کند.

علاوه‌بر مهرورزی و عشق‌ورزی، اصول مهمی همچون معنویت، خویشتن‌داری، وفاداری، فداکاری، تبعیت اهداف فردی از اهداف خانوادگی، یاری‌رسانی و توجه و گذشت، از مهم‌ترین توصیه‌‎های لازم برای حفظ اصالت رفتاری انسان در میان اعضای خانه و خانواده است. خانواده بهترین و امن‌ترین قرارگاه رفتاری و پناه عاطفی انسان است که می‌تواند امید به زندگی را افزایش دهد، در بسیاری زمینه‌ها، مانع انحراف و اشتباه انسان شود و در بروز مسائل و مشکلات با روحیه مودت و همکاری میان اعضای آن، گذر از مسیر تعالی و پیشرفت را سالم‌تر و راحت‌تر کند. 

از نظر شرعی و عرفی در جریان زندگی و در طول ارتباط میان زن و مرد، والدین و فرزندان، خواهر‌ها و برادر‌ها و... حقوق و تکالیف متقابلی وجود دارد که باید برای دستیابی به زندگی سالم و راحت، همه افراد آنها را به شایستگی فرابگیرند و به مفاد آن وفادار و متعهد باشند. در این صورت، رفتار خانوادگی به بهترین وجه مدیریت خواهد شد و رفتار انسان در خانه و درکنار اعضای خانواده بر مدار قانون، انصاف و اخلاق پیش خواهد رفت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->