آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم نامه رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین‌اجتماعی به مدیرعامل این سازمان: در پرداختی‌های اعلامی تجدیدنظر کنید | دستور سالاری برای پرداخت سریع‌تر عیدی ۱۴۰۳ و حقوق بازنشستگان خبر خوش برای کنکوری‌ها | وضعیت تأثیر قطعی سوابق تحصیلی مشخص شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس صندوق رفاه دانشجویان: تاکنون مبلغی بیش از ۱۹۲۰ میلیارد تومان بابت وام‌های دانشجویی پرداخت شده است آمادگی ستاد مدیریت بحران کلات خراسان رضوی درپی صدور هشدار زرد هواشناسی (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس سازمان هواشناسی کشور: بارش‌های اسفندماه، جبران کامل کمبود‌ها نیست برگزاری سیزدهمین گردهمایی سالانه متصدیان مجتمع‌های میان‌راهی آستان قدس رضوی برای خدمت‌رسانی به مسافران نوروزی (۵ اسفند ۱۴۰۳) علائم یکی از سرطان‌های مرگبار کودکان اسیدپاشی هولناک به دختر دانشجو | محکوم خسته از حبس تعیین یک‌چهارم بودجه موردنیاز برای جوان شدن جمعیت ایران راهکارهایی برای مقابله با بدغذایی در کودکان
سرخط خبرها

آسیب‌هایی جدی که روغن مصرف شده به مغز می‌زند

  • کد خبر: ۲۲۹۳۹۰
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۶
آسیب‌هایی جدی که روغن مصرف شده به مغز می‌زند
نتایج یک تحقیق جدید روی موش‌ها نشان می‌دهد که ارتباط بالقوه‌ای بین مصرف طولانی‌مدت روغن‌های آشپزی دوباره گرم شده و افزایش روند تخریب اندام‌های مغز و اعصاب وجود دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، سرخ کردن عمیق با توجه به افزایش جمعیت و تغییر سبک زندگی در این دنیای پر جنب و جوش که نیاز به طبخ سریع در حجم بالا را افزایش داده، یک روش پخت و پز رایج در سراسر دنیا و ایران است که در اغلب در رستوران‌های فست فود، اغذیه فروشی‌های خیابانی و آشپزخانه‌های خانگی استفاده می‌شود. در سال‌های اخیر تحقیقات زیادی روی این شیوه سرخ کردن و استفاده دوباره از روغن‌های قبلا استفاده شده انجام گرفته است.

بر همین اساس نتایج یک تحقیق جدید روی موش‌ها نشان می‌دهد که روغن دوباره گرم شده (روغنی که قبلا برای سرخ شدن مورد استفاده قرار گرفته) ممکن است با ایجاد اختلال در محور «کبد – روده – مغز» که برای حفظ تعادل فیزیولوژیکی بسیار مهم و با اختلالات عصبی مرتبط است، باعث تسریع در روند تخریب بافت مغز شود. دکتر کاتیرسان شانموگام از دانشگاه مرکزی تامیل نادو در هند، هدایت این تیم تحقیقاتی را عهده دار بود.

بر اساس نتایج این مطالعه جدید موش‌هایی که از رژیم‌های غذایی با روغن‌های آشپزی دوباره گرم شده تغذیه می‌شدند، در مقایسه با موش‌هایی که رژیم غذایی استاندارد مصرف می‌کردند، به طور قابل‌توجهی سطوح تخریب عصبی بالاتری را نشان می‌دهند.

این مطالعه همچنین نشان داد که رژیم‌های غذایی حاوی روغن‌های گرم شده مجدد منجر به افزایش سطوح کلسترول، کلسترول ال دی ال، تری گلیسیرید، نشانگر‌های التهابی در کنار آسیب قابل‌توجه به ساختار‌های کبد و روده بزرگ می‌شود که به طور بالقوه احتمال آسیب‌های قلبی و متابولیک را افزایش می‌دهند. مصرف روغن‌های دوباره گرم شده همچنین منجر به آسیب مغزی خاص، می‌شود، این تخریب به ویژه نواحی مهمی که به بازسازی اندام‌ها و بافت‍‌های اختصاص دارند، را تحت تاثیر قرار می‌‍‌دهد.

حرارت دادن روغن‌ها در دمای بالا به طور قابل توجهی ساختار شیمیایی طبیعی آنها را تغییر داده و آنتی اکسیدان‌های مفید آنها را کاهش می‌دهد و ترکیبات مضری مانند چربی‌های ترانس، آکریل آمید و آلدئید‌ها را تشکیل می‌دهد.

گرم کردن مجدد روغن‌ها، به ویژه برای سرخ کردن عمیق، این فرآیند را تشدید می‌کند، زیرا روغن به طور فزاینده‌ای ناپایدار می‌شود و فواید خود را از دست می‌دهد و با هر بار استفاده سموم بیشتری تولید می‌کند.

آلیسا سیمپسون، متخصص تغذیه، که در این مطالعه شرکت نداشت، توضیح داد که حرارت دادن چندین و چند باره باعث تجزیه روغن‌ها و در نتیجه تغییراتی در ترکیب اسید‌های چرب و افزایش سطح محصولات اکسیداسیون لیپید می‌شود.

عدم تعادل در گونه‌های اکسیژن واکنش پذیر و آنتی اکسیدان‌های بیولوژیکی می‌تواند باعث استرس اکسیداتیو در مغز شود که به گفته سیمپسون، به طور بالقوه به نورون‌ها آسیب می‌رساند و خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی را افزایش می‌دهد.

علاوه بر این، سیمپسون بر وجود چربی‌های اکسید شده و محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته در روغن‌های سرخ کردنی دوباره گرم شده، که با بیماری‌های مزمن، از جمله بیماری‌های عصبی مرتبط است. تاکید کرد.

کارشناسان به منظور پیشگیری از آثار مخربی که مصرف روغن دوباره گرم شده روی اندام حیاتی بدن به جای می‌گذارد، پیروی از رژیم‌های غذایی غنی از آنتی اکسیدان‌ها و اسید‌های چرب امگا ۳ را توصیه می‌کنند و در مورد مصرف مکرر غذا‌های سرخ شده هشدار می‌دهند.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->