واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آسیب‌هایی جدی که روغن مصرف شده به مغز می‌زند

  • کد خبر: ۲۲۹۳۹۰
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۶
آسیب‌هایی جدی که روغن مصرف شده به مغز می‌زند
نتایج یک تحقیق جدید روی موش‌ها نشان می‌دهد که ارتباط بالقوه‌ای بین مصرف طولانی‌مدت روغن‌های آشپزی دوباره گرم شده و افزایش روند تخریب اندام‌های مغز و اعصاب وجود دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، سرخ کردن عمیق با توجه به افزایش جمعیت و تغییر سبک زندگی در این دنیای پر جنب و جوش که نیاز به طبخ سریع در حجم بالا را افزایش داده، یک روش پخت و پز رایج در سراسر دنیا و ایران است که در اغلب در رستوران‌های فست فود، اغذیه فروشی‌های خیابانی و آشپزخانه‌های خانگی استفاده می‌شود. در سال‌های اخیر تحقیقات زیادی روی این شیوه سرخ کردن و استفاده دوباره از روغن‌های قبلا استفاده شده انجام گرفته است.

بر همین اساس نتایج یک تحقیق جدید روی موش‌ها نشان می‌دهد که روغن دوباره گرم شده (روغنی که قبلا برای سرخ شدن مورد استفاده قرار گرفته) ممکن است با ایجاد اختلال در محور «کبد – روده – مغز» که برای حفظ تعادل فیزیولوژیکی بسیار مهم و با اختلالات عصبی مرتبط است، باعث تسریع در روند تخریب بافت مغز شود. دکتر کاتیرسان شانموگام از دانشگاه مرکزی تامیل نادو در هند، هدایت این تیم تحقیقاتی را عهده دار بود.

بر اساس نتایج این مطالعه جدید موش‌هایی که از رژیم‌های غذایی با روغن‌های آشپزی دوباره گرم شده تغذیه می‌شدند، در مقایسه با موش‌هایی که رژیم غذایی استاندارد مصرف می‌کردند، به طور قابل‌توجهی سطوح تخریب عصبی بالاتری را نشان می‌دهند.

این مطالعه همچنین نشان داد که رژیم‌های غذایی حاوی روغن‌های گرم شده مجدد منجر به افزایش سطوح کلسترول، کلسترول ال دی ال، تری گلیسیرید، نشانگر‌های التهابی در کنار آسیب قابل‌توجه به ساختار‌های کبد و روده بزرگ می‌شود که به طور بالقوه احتمال آسیب‌های قلبی و متابولیک را افزایش می‌دهند. مصرف روغن‌های دوباره گرم شده همچنین منجر به آسیب مغزی خاص، می‌شود، این تخریب به ویژه نواحی مهمی که به بازسازی اندام‌ها و بافت‍‌های اختصاص دارند، را تحت تاثیر قرار می‌‍‌دهد.

حرارت دادن روغن‌ها در دمای بالا به طور قابل توجهی ساختار شیمیایی طبیعی آنها را تغییر داده و آنتی اکسیدان‌های مفید آنها را کاهش می‌دهد و ترکیبات مضری مانند چربی‌های ترانس، آکریل آمید و آلدئید‌ها را تشکیل می‌دهد.

گرم کردن مجدد روغن‌ها، به ویژه برای سرخ کردن عمیق، این فرآیند را تشدید می‌کند، زیرا روغن به طور فزاینده‌ای ناپایدار می‌شود و فواید خود را از دست می‌دهد و با هر بار استفاده سموم بیشتری تولید می‌کند.

آلیسا سیمپسون، متخصص تغذیه، که در این مطالعه شرکت نداشت، توضیح داد که حرارت دادن چندین و چند باره باعث تجزیه روغن‌ها و در نتیجه تغییراتی در ترکیب اسید‌های چرب و افزایش سطح محصولات اکسیداسیون لیپید می‌شود.

عدم تعادل در گونه‌های اکسیژن واکنش پذیر و آنتی اکسیدان‌های بیولوژیکی می‌تواند باعث استرس اکسیداتیو در مغز شود که به گفته سیمپسون، به طور بالقوه به نورون‌ها آسیب می‌رساند و خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی را افزایش می‌دهد.

علاوه بر این، سیمپسون بر وجود چربی‌های اکسید شده و محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته در روغن‌های سرخ کردنی دوباره گرم شده، که با بیماری‌های مزمن، از جمله بیماری‌های عصبی مرتبط است. تاکید کرد.

کارشناسان به منظور پیشگیری از آثار مخربی که مصرف روغن دوباره گرم شده روی اندام حیاتی بدن به جای می‌گذارد، پیروی از رژیم‌های غذایی غنی از آنتی اکسیدان‌ها و اسید‌های چرب امگا ۳ را توصیه می‌کنند و در مورد مصرف مکرر غذا‌های سرخ شده هشدار می‌دهند.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->