هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

آسیب‌هایی جدی که روغن مصرف شده به مغز می‌زند

  • کد خبر: ۲۲۹۳۹۰
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۶
آسیب‌هایی جدی که روغن مصرف شده به مغز می‌زند
نتایج یک تحقیق جدید روی موش‌ها نشان می‌دهد که ارتباط بالقوه‌ای بین مصرف طولانی‌مدت روغن‌های آشپزی دوباره گرم شده و افزایش روند تخریب اندام‌های مغز و اعصاب وجود دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، سرخ کردن عمیق با توجه به افزایش جمعیت و تغییر سبک زندگی در این دنیای پر جنب و جوش که نیاز به طبخ سریع در حجم بالا را افزایش داده، یک روش پخت و پز رایج در سراسر دنیا و ایران است که در اغلب در رستوران‌های فست فود، اغذیه فروشی‌های خیابانی و آشپزخانه‌های خانگی استفاده می‌شود. در سال‌های اخیر تحقیقات زیادی روی این شیوه سرخ کردن و استفاده دوباره از روغن‌های قبلا استفاده شده انجام گرفته است.

بر همین اساس نتایج یک تحقیق جدید روی موش‌ها نشان می‌دهد که روغن دوباره گرم شده (روغنی که قبلا برای سرخ شدن مورد استفاده قرار گرفته) ممکن است با ایجاد اختلال در محور «کبد – روده – مغز» که برای حفظ تعادل فیزیولوژیکی بسیار مهم و با اختلالات عصبی مرتبط است، باعث تسریع در روند تخریب بافت مغز شود. دکتر کاتیرسان شانموگام از دانشگاه مرکزی تامیل نادو در هند، هدایت این تیم تحقیقاتی را عهده دار بود.

بر اساس نتایج این مطالعه جدید موش‌هایی که از رژیم‌های غذایی با روغن‌های آشپزی دوباره گرم شده تغذیه می‌شدند، در مقایسه با موش‌هایی که رژیم غذایی استاندارد مصرف می‌کردند، به طور قابل‌توجهی سطوح تخریب عصبی بالاتری را نشان می‌دهند.

این مطالعه همچنین نشان داد که رژیم‌های غذایی حاوی روغن‌های گرم شده مجدد منجر به افزایش سطوح کلسترول، کلسترول ال دی ال، تری گلیسیرید، نشانگر‌های التهابی در کنار آسیب قابل‌توجه به ساختار‌های کبد و روده بزرگ می‌شود که به طور بالقوه احتمال آسیب‌های قلبی و متابولیک را افزایش می‌دهند. مصرف روغن‌های دوباره گرم شده همچنین منجر به آسیب مغزی خاص، می‌شود، این تخریب به ویژه نواحی مهمی که به بازسازی اندام‌ها و بافت‍‌های اختصاص دارند، را تحت تاثیر قرار می‌‍‌دهد.

حرارت دادن روغن‌ها در دمای بالا به طور قابل توجهی ساختار شیمیایی طبیعی آنها را تغییر داده و آنتی اکسیدان‌های مفید آنها را کاهش می‌دهد و ترکیبات مضری مانند چربی‌های ترانس، آکریل آمید و آلدئید‌ها را تشکیل می‌دهد.

گرم کردن مجدد روغن‌ها، به ویژه برای سرخ کردن عمیق، این فرآیند را تشدید می‌کند، زیرا روغن به طور فزاینده‌ای ناپایدار می‌شود و فواید خود را از دست می‌دهد و با هر بار استفاده سموم بیشتری تولید می‌کند.

آلیسا سیمپسون، متخصص تغذیه، که در این مطالعه شرکت نداشت، توضیح داد که حرارت دادن چندین و چند باره باعث تجزیه روغن‌ها و در نتیجه تغییراتی در ترکیب اسید‌های چرب و افزایش سطح محصولات اکسیداسیون لیپید می‌شود.

عدم تعادل در گونه‌های اکسیژن واکنش پذیر و آنتی اکسیدان‌های بیولوژیکی می‌تواند باعث استرس اکسیداتیو در مغز شود که به گفته سیمپسون، به طور بالقوه به نورون‌ها آسیب می‌رساند و خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی را افزایش می‌دهد.

علاوه بر این، سیمپسون بر وجود چربی‌های اکسید شده و محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته در روغن‌های سرخ کردنی دوباره گرم شده، که با بیماری‌های مزمن، از جمله بیماری‌های عصبی مرتبط است. تاکید کرد.

کارشناسان به منظور پیشگیری از آثار مخربی که مصرف روغن دوباره گرم شده روی اندام حیاتی بدن به جای می‌گذارد، پیروی از رژیم‌های غذایی غنی از آنتی اکسیدان‌ها و اسید‌های چرب امگا ۳ را توصیه می‌کنند و در مورد مصرف مکرر غذا‌های سرخ شده هشدار می‌دهند.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->