ثبت رایگان مبایعه‌نامه فروش ملک در سامانه خودنویس قیمت امروز انواع گوشی‌های موبایل در مشهد (۹ تیر ۱۴۰۳) | قیمت موبایل از ۶ تا ۱۰۸ میلیون تومان چک کاغذی تا ۳ سال آینده حذف می‌شود بازگشایی عمومی فضای تفریحی باغ آستان قدس؛ شعبه جدید کروژ در «باغ خاتون» افتتاح شد | درخشش در باغ امام‌رضا(ع) بازار بورس به انتخابات ۸ تیر ۱۴۰۳ چه واکنشی نشان داد؟ | دامنه نوسان سهام افزایش یافت حراج جدید سکه دوشنبه (۱۱ تیر) برگزار می‌شود + شرایط قیمت طلا و سکه در مشهد اعلام شد (۹ تیر ۱۴۰۳) افزایش مبارزه با علف‌های هرز در خراسان‌رضوی پیش‌بینی رئیس اتحادیه طلا درباره قیمت سکه و طلا | وقت خرید رسیده است؟ (۹ تیر ۱۴۰۳) زمان حراج سی‌وپنجم شمش طلا اعلام شد افزایش قیمت ارز‌های مبادله‌ای | دلار چند شد؟ (۹ تیر ۱۴۰۳) قیمت طلا و دلار در اولین روز پس از انتخابات چند شد؟ (۹ تیر ۱۴۰۳) نرخ بهره بین‌بانکی ثابت ماند + جدول (۹ تیر ۱۴۰۳) خشک‌سالی و سرمازدگی، کشت دیم محصولات زراعی خراسان‌رضوی را دچار چالش کرده است قیمت انواع خودرو‌های خارجی (۹ تیر ۱۴۰۳) اختلاف قیمت کارخانه و بازار آزاد انواع خودرو‌های داخلی چقدر است؟ (۹ تیر ۱۴۰۳) عرضه ۴۰ دستگاه کامیون در بورس کالا، فردا (۱۰ تیر ۱۴۰۳) دلار به پیروز انتخابات چه واکنشی نشان می‌دهد؟ قیمت امروز میوه در مشهد (۹ تیر ۱۴۰۳) | هندوانه کیلویی چند؟ هشدار به مستأجران | از انعقاد این قرارداد‌ها پرهیز کنید جزئیات پیشنهاد معافیت مالیاتی ۷۰ درصد از مشاغل و اصناف آخرین تحولات بازار سکه و طلا (۸ تیر ۱۴۰۳) برگشت وجه بیست میلیارد ریالی به شاکیان املاک در مشهد با ۱۰ موبایل پرفروش از برند‌های مختلف آشنا شوید + جزئیات و تصاویر (۷ تیر ۱۴۰۳) سقف اجاره‌بها مشخص شد | رقم‌های جدید روز‌های آینده به استان‌ها ابلاغ می‌شود
سرخط خبرها

خبر خوب برای بازار سرمایه | سازمان بورس بالاخره به کنترل نرخ اخزا ورود کرد

  • کد خبر: ۲۳۳۰۷۶
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۵
خبر خوب برای بازار سرمایه | سازمان بورس بالاخره به کنترل نرخ اخزا ورود کرد
نزدیک به یک ماه از عرضه اوراق خزانه اسلامی (اخزا) در بازار‌های نوین مالی فرابورس می‌گذرد؛ اقدامی که در کنار دیگرریسک‌های موجود در بازار سهام، این بازار را تحت‌الشعاع قرار داد.

به گزارش شهرآرانیوز، در این دوره از عرضه اوراق خزانه اسلامی، یک رکوردشکنی جدید صورت گرفت که نرخ سود مؤثر این اوراق به بیش‌از ۳۷درصد رسید. همین موضوع کافی بود تا سرمایه‌های بسیاری برای سرمایه‌گذاری بدون ریسک راهی اوراق اخزا شود.

اکنون با گذشت حدود یک ماه، سازمان بورس سه اقدام مهم در کنترل نرخ اخزا انجام داد. میثم فدایی، مدیرعامل سابق فرابورس، در این رابطه گفت: نخستین اقدام سازمان بورس کنترل اسناد خزانه بود که این موضوع کاهش عرضه چشمگیر اسناد خزانه در بازار سرمایه و تعدیل انتظار فعالان بازار از عرضه گسترده اسناد خزانه را به همراه داشت.

وی ادامه داد: همچنین این سازمان اقدام به افزایش کنترل در معاملات اسناد خزانه و معامله اسناد خزانه با نرخ‌های متعادل کرد.

فدایی بازارگردانی مناسب اسناد خزانه را وظیفه‌ای مهم بر دوش بانک مرکزی دانست و عنوان کرد: در آخر نیز تشدید مسائل نظارتی بر روی صندوق‌های سرمایه‌گذاری باعث افزایش تقاضای این نوع اوراق و خرید آن‌ها توسط صندوق‌ها شد.

روند کاهش نرخ اخزا و نرخ بهره 

در همین رابطه سینا سلیمانی، کارشناس بازار‌های مالی، در کانال تلگرامی خود نوشت: خبر مهم برای بازار سرمایه، روند کاهشی نرخ اخزا و نرخ بهره پس از ثبت رکورد ۳۸٪ است که باعث می‌شود جو بازار‌های مالی و کالایی تا حدود زیادی بهبود یابد.

نرخ اخزا روی تابلو تا حدود ۲٪ نیز در یک روز کاهش یافته است و به‌ نظر می‌رسد با تشدید نظارت‌های بانک مرکزی بر سپرده‌گیری بانک‌ها، این روند کاهشی ادامه یابد.

در حال حاضر، نرخ بهره بالاترین وزن را در وضعیت بازار‌ها دارد و اثر آن در کوتاه‌مدت حتی از نرخ ارز و مالیات و... نیز بیشتر است.

اما نکته‌ای که باید به آن توجه کرد، این است که بازار پول نیز مانند سایر بازار‌ها مکانیزم دارد.

نرخ بهره یعنی بهای پول!

وقتی بانک مرکزی بهای یک کالای واحد را در یک بخش از بازار بالا می‌برد، تعادل و نظم آن بازار به‌هم می‌ریزد.

وقتی بهای تمام‌شده پول بانک‌ها رشد می‌کند، با دستور و بگیروببند نمی‌توان در بلندمدت آن را کنترل کرد؛ مگر اینکه بخواهیم فشار را بر تراز بانک‌ها بگذاریم!

برای کنترل پایدار نرخ بهره، در کنار نظارت‌های شدید، مداخله بانک مرکزی هم نیاز است!

به‌عبارتی، باید عرضه و تقاضای پول نیز در کنار بهای پول متعادل شود.

صرفاً با نظارت و بگیروببند، نرخ‌ها تا حدود ۳۰٪ (با کمی تلورانس) ادامه می‌یابد، اما اگر بخواهیم نرخ‌های مؤثر را به‌صورت اصولی کنترل کرده و به نرخ‌های مصوب بازگردانیم، قطعاً نیاز است که بانک مرکزی نقش مداخله‌گر و تنظیم‌گر خود را ایفا کند.

جهت یادآوری، افزایش نرخ بهره پیش از گواهی سپرده سی‌درصدی شروع شده بود و رشد آهسته و پیوسته آن ناشی از رقابت بانک‌ها در جذب منابع و کسری تراز بانک‌ها بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->