عارف: ناترازی انرژی، ضربه سنگینی به صنعت می‌زند سیدحسن خمینی: از آسیب‌های جهان امروز این است که دین را شُل می‌گیریم ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق بازگشایی سفارت عربستان در افغانستان (۲ دی ۱۴۰۳) توزیع برخی مواد غذایی در پروازهای داخلی و خارجی ممنوع شد نتانیاهو علیه انصارالله یمن یاوه‌گویی کرد ویدئو| محمد الجولانی با کت و شلوار و کراوات با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد وزارت خارجه اتهامات دادگستری آمریکا علیه تبعه کشورمان را رد کرد ابراز امیدواری مشاور امنیت ملی آمریکا برای توافق ترامپ با ایران جزئیات سرنگونی جنگنده آمریکایی توسط انصارالله یمن (۲ دی ۱۴۰۳) عراقچی: رژیم صهیونیستی علیرغم همه جنایات و تجاوزات خود نتوانسته به اهداف شیطانی خود دست یابد دیدار و گفتگوی وزیر خارجه ترکیه با الجولانی در دمشق قتل یک راننده روس در ایران | بیانیه سفارت مسکو در تهران پیش‌بینی راه‌حل مشکل ناترازی کشور در برنامه هفتم توسعه آیت‌الله علم‌الهدی: حضرت فاطمه (س)، بنیان‌گذار جریان مقاومت است | شهدای فاطمیون، رهروان صدیق مکتب فاطمی رئیس‌جمهور در مراسم تجلیل از مقام زن شرکت کرد | پزشکیان: حقوق افراد را باید مستقل از جنسیت‌ها حفظ کرد تعیین شروط انتشار دلایل ردصلاحیت داوطلبان انتخابات شوراها در مجلس شورای اسلامی دیدار مداحان اهل بیت (ع) با رهبر معظم انقلاب اسلامی | حضرت آیت الله خامنه ای: ملت ایران هر کسی که مزدوری آمریکا را بکند، لگدمال خواهد کرد| نیروی نیابتی نداریم + فیلم و عکس (۲ دی ۱۴۰۳) قالیباف: ناترازی انرژی در کمیسیون‌های تخصصی بررسی شود | بودجه ۱۴۰۴، اقدامات معیشتی مثبتی خواهد داشت «سکینه سادات پاد»، دستیار رئیس‌جمهور استعفا داد اتاق اندیشه‌ورزی استان خراسان رضوی با حکم استاندار تشکیل شد+معرفی اعضا استاندار خراسان رضوی به دیدار مادر شهید رئیسی رفت حمله هوایی شدید به صنعاء واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام خشونت‌آمیز در آلمان روسیه: حمله اوکراین به کازان ناشی از شکست در صحنه نبرد است خانواده‌های صهیونیست اذعان کردند: نتانیاهو فردی وحشی است سفیر چین با لاریجانی دیدار کرد (یکم دی ۱۴۰۳) عارف: راهبرد دولت اصلاح قیمت‌ها و عدم آسیب به معیشت مردم است (یکم دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

روایت پورمحمدی از مذاکره با «صدام» پس از جنگ تحمیلی | پورمحمدی: دولت در مقوله شادی با اخم برخورد نکند

  • کد خبر: ۲۳۳۴۱۹
  • ۲۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۸
روایت پورمحمدی از مذاکره با «صدام» پس از جنگ تحمیلی | پورمحمدی: دولت در مقوله شادی با اخم برخورد نکند
مصطفی پورمحمدی، نامزد چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری روایتی از جلسه‌اش با صدام حسین درباره قطع‌نامه و مشکلات باقی‌مانده از جنگ تحمیلی ارائه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، مصطفی پورمحمدی، نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، امروز چهارشنبه (۲۳ خرداد ۱۴۰۳) در برنامه "با‌مردم" اظهار داشت: من متولد ۱۳۳۸ هستم که در دوازده‌سالگی طلبگی را در مدرسه حقانی و با مدیریت و اشراف مرحوم آیت‌الله بهشتی آغاز کردم. بنده از همان اول با مسائل جدی و سیاسی جامعه آشنا شدم و در یازده‌سالگی به دیدن حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رفتم که در روستایی در مشهد مخفی بودند و ترجمه صلح کتاب امام حسن (ع) را انجام می‌دادند و از آنجا با ایشان آشنا شدم. من ۲ بار در ایرانشهر به دیدار ایشان رفتم.

وی گفت: بعد‌ها آیت الله قدوسی به عنوان دادستان کل انقلاب انتخاب شده بودند که از من دعوت کردند که در دادستانی کل انجام وظیفه کنم. اوایل زمستان ۱۳۵۸ به عنوان دادستان انقلاب درمسجد سلیمان و چند شهر دیگر خوزستان و در خرداد ۱۳۶۱ به عنوان دادستان انقلاب مشهد و سپس دادستان خراسان انتخاب شدم.

پورمحمدی تصریح کرد: یک ماموریت بزرگ و پرونده بزرگ را به من سپردند که به عنوان بازپرس ویژه به تهران آمدیم که پرونده حساسی بود که خدمت امام (ره) رسیده و گزارش جلسه را به ایشان ارائه کردیم که بسیار طولانی بود. توضیحات زیادی از وضعیت رسیدگی قضایی و وضع متهمین و شنود‌ها دادیم که امام (ره) بسیار متاثرشدند و چند روز بعد فرمان ۸ ماده‌ای را صادر کردند.

وی ادامه داد: من از مردم می‌خواهم که فرمان ۸ ماده‌ای امام را بخوانند که مهمترین پیام آن، دفاع از خود متهمین است. امام در سال ۱۳۶۰ بعد از آن همه ترور توسط منافقین، باز هم به فکر حقوق مردم به خصوص زندانیان و متهمین بود. در سال ۱۳۶۶ به عنوان معاون ضد جاسوسی وزارت اطلاعات توسط مرحوم ری شهری انتخاب شدم و در این ۲ سال پیوسته در شهر‌های غربی بودم و ضربات اساسی به جاسوسان عراقی زدیم و با نظامیان نیز پیوسته در تبادل اطلاعات بودیم. اما موضوع ویژه‌ای که در آن زمان با آن روبه‌رو شدم، پرونده جنایتکاران منافقین بود. باور کردنی نبود که گروهی بگویند که ما اهل یک ملت هستیم، اما بیشترین جنایت را علیه ملت خود انجام بدهند.

پورمحمدی تصریح کرد: در سال ۱۳۶۷ که عملیات مرصاد (فروغ جاویدان) صورت گرفت، قرار بود آنها یک میلیون نفر را قتل عام کنند. در آن سال به اعتراف خودشان ۲۳۰۰ سرباز، افسر و بسیجی ما را در جبهه اسیر گرفته بودند و به اردوگاه‌های مستقل خودشان بردند. به اعتراف خود سازمان منافقین و طبق آمار، نزدیک به ۷۸ هزار رزمنده، جوان و بسیجی و سپاهی و ارتشی و نیرو‌های مردمی توسط سازمان منافقین یا کشته شد یا زخمی شدند.

وی گفت: آمریکایی‌ها یک عملیات جاسوسی را در ایران ترتیب داده بودند که ۳۰ نفر در نیرو‌های مسلح، وزارت خارجه، بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و مراکز مهم دستگیر کردیم. در وزارت اطلاعات و در زمان ریاست جمهوری آقای هاشمی رفسنجانی، ابتدا معاون بررسی‌های استراتژیک امنیت ملی شدم که کار تحلیلی می‌کردیم و بعد از آن رئیس اطلاعات خارجی و جانشین وزیر شدم.

وی گفت: سال ۱۳۷۴ صدام نامه‌ای به آقای هاشمی نوشت که قطعنامه ۱۳۷۵ را که پاره کردیم، اما ۱۹۷۵ را دوباره اجرا خواهیم کرد. روابط اطلاعاتی ما برای آزادی اسرا آغاز شده بود و من مسئول پیگیری آزادی اسرا بودم و قرار بود به عراق بروم. آقای هاشمی به بنده گفتند که اگر توانستید با رئیس جمهور عراق ملاقات کنید موضوع قطعنامه را پیگیری کنید و موضوع اسرای باقیمانده را حل کنید تا چیزی باقی نماند.

وی گفت: در عراق قرار شد رئیس جمهور عراق را ببینیم. در اتاق ملاقات، همتای خودم که رئیس مخابرات و اطلاعات خارجی عراق بود هم حضور داشت و اعلام کردم که نظر آقای هاشمی بهبود روابط و حل شدن مسائل دو کشور است.

دولت در مقوله شادی با اخم برخورد نکند

پورمحمدی گفت: صدام حسین در جلسه درباره زندگی و کودکی خود، نوجوانی، حزب بحث، رفاقت با ناصر (رئیس جمهور مصر)، رفاقت با یاسر عرفات، درگیری با حافظ اسد، ارتباطات وی با شاه حسین اردنی و ... توضیح داد و خاطرات خود را از مذاکرات با شاه که در الجزایر بود برایم تعریف کرد.

وی خاطرنشان کرد: صدام در جلسه گفت که ما می‌خواستم کشور شما را از بین ببریم و خوزستان و تهران را بگیریم و شهر‌ها را تجزیه کنیم، اما نتوانستیم و شما هم هرمقدار تلاش کردید نتوانستید ما را از بین ببرید و این را حالا من می‌گویم که شما می‌خواستید از کربلا به قدس بروید و حالا ما دوکشور هستیم که از دیرباز کنار هم زندگی کردیم. فرهنگ و دین دو کشور یکی است و با صلح و دوستی و خوبی با یکدیگر زندگی کنیم. دوران جنگ هم تمام شده و البته در جلسه یک تعبیرات دیگری را هم به منافقین کرد.

پورمحمدی گفت: بنده اعلام کردم که ما در حال «نه جنگ و نه صلح» هستیم در حال آتش بس هستیم، اما شما قطعنامه را اجرا نمی‌کنید. چرا میله‌گذاری‌های مرزی را احیا نمی‌کنید؟ چرا خط مرزی اروندرود را مشخص نمی‌کنید؟

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->