به گزارش شهرآرانیوز، معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی خراسان رضوی با بیان اینکه خراسان رضوی رتبه اول تا سوم تولیدات دامی در کشور را دارد و آزمایشگاه مرجع کشوری را دارد که نشاندهنده ظرفیت استان در حوزه دامپزشکی است، اظهار کرد: در روز عید قربان ۱۷۳ اکیپ شامل ۸۳ اکیپ ثابت و ۹۰ اکیپ سیار کار نظارت بهداشتی بر ذبح دام را انجام خواهند داد. ۲۹۱ بازرس بهداشتی و دامپزشک در این روز فعالیت خواهند داشت؛ همچنین ۳۶ ناظر شرعی نیز کار نظارت بر انجام ذبح شرعی را انجام میدهند.
محمود قربانزاده در نشستی خبری با اشاره به اینکه کشتار دام باید در کشتارگاههای مجاز انجام شود، افزود: همواره بیماریهای مشترک بین انسان و دام وجود دارد. برخی به اشتباه تصور میکنند اگر دام نرینه یا سرحال باشد، ملاکی بر سلامت آن است؛ اما باید بدانند که ممکن است بیماریهای مشترک انسان و دام در حیوانات هیچ علامتی نداشته باشد. تب کنگو بیش از هزار سال است که وجود دارد و فقط در دورههای مختلف شدت و ضعف داشته است.
وی ادامه داد: لاشه ذبحشده بلافاصله نباید منجمد شود، بلکه باید دوره پیشسرد را طی کند. قراردادن گوشت در یخچال نیز نمیتواند کار پیشسرد کشتارگاههای صنعتی را انجام دهد. اگر دام در کشتارگاه نیز ذبح نشود، ضایعاتی خواهد داشت که مردم آن را به عنوان زباله بیرون میریزند و این اقدام موجب ازدیاد سگهای ولگرد، حشرات و درنهایت بیماریهایی نظیر سالک و هاری میشود.
رئیس شبکه دامپزشکی مشهد نیز با اشاره به اینکه فرایند مربوط به عید قربان نزدیک دو هفته است که شروع شده است، افزود: باتوجهبه امکان خرید و ذبح دام در برخی مراکز غیرمجاز در بولوار توس، کشاورز، نماز و... با هماهنگی سایر ارگانها مانند شهرداری نیرویانتظامی، اخطارهای لازم ابلاغ شده است.
محمد سیاحلایین با اشاره به اهمیت کشتار دام در مراکز مجاز، بیان کرد: هدف از این اقدامات این است که بهداشت عمومی رعایت شود و گوشت سالم به دست مصرفکننده برسد. سی نفر دامپزشک، ۳۴ نفر در قالب اکیپ ثابت و سیار و شش نفر ناظر شرعی، کار نظارت را در سه حوزه بازار دام، کشتارگاههای صنعتی و سطح شهر انجام میدهند.
وی درباره تب خونریزیدهنده کنگو، بیان کرد: سال گذشته از چهل فرد مشکوک به ابتلا، بیماری پنج نفر مثبت اعلام شد و امسال نیز تاکنون از هفت فرد مشکوک، متأسفانه یک نفر در مشهد به تب کنگو مبتلا شده است.
سیدمجید موسوی، مدیر مؤسسه صنعتی گوشت مشهد، نیز با بیان اینکه دغدغهای برای تأمین دام در روز عید قربان وجود ندارد، گفت: بابت ارائه خدمات، وجهی از افراد دریافت نمیشود و فقط پوست دام برای جبران هزینههای کشتار، پیشسرد و بستهبندی، برای مؤسسه برداشته خواهد شد.
حجتالاسلاموالمسلمین حسین نوری، نماینده ولی فقیه در مؤسسه صنعتی گوشت مشهد، نیز گفت: شهروندان میتوانند از طریق تماس با شماره تلفن۳۱۳۰۱ نیز ثبتسفارش داشته باشند. باتوجهبه اینکه قیمت گوشت افزایش داشته است و ممکن است برخی افراد تمایل به قربانی کردن داشته باشند، اما دچار محدودیت مالی باشند، تدبیری اندیشیده شده است که مشتری امکان ثبت سفارش نیمشقه برای قربانی کردن را نیز داشته باشد.