جان باختن ۸ نفر در تصادف مرگبار اتوبان غدیر (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) + جزئیات یک پژوهش علمی ثابت کرد: تاثیر فعالیت بدنی بر کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان مرخص شدن ۴۲ مصدوم اتوبوس اردبیل به مشهد از بیمارستان سمنان (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) وزارت علوم: امکان ثبت پایان‌نامه‌ها و رساله‌های کپی‌برداری‌ شده در ایرانداک وجود ندارد مدارس کدام استان‌ها(دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد؟ عوارض جراحی‌های زیبایی پلک و لیفت ابرو را جدی بگیرید چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

اولین جشنواره «توت» شاندیز برگزار شد | یک روز شاد در دل طبیعت

  • کد خبر: ۲۳۴۲۷۰
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۰
اولین جشنواره «توت» شاندیز برگزار شد | یک روز شاد در دل طبیعت
شهردار شاندیز می‌گوید: در تلاش هستیم تا با برگزاری جشنواره «توت» شاندیز فضا و فرصتی فراهم کنیم که مردم یک روز شاد را در دل طبیعت همراه با خانواده بگذرانند و یک قالب فرهنگی هم داشته باشیم.

به گزارش شهرآرانیوز، هم‌زمان با ایام دهه ولایت، مراسم اولین جشنواره فرهنگی فراورده‌های میوه توت با حضور پرشور و گسترده مردم شهر و محلات شاندیز و جمعی از مدیران و مسئولین شهرستان در محل بازه خاک‌سرخی، (پایه بند سرخاندیز شاندیز) برگزار شد.

سیداحمد باقری، شهردار شاندیز، در حاشیه برگزاری مراسم اولین جشنواره فرهنگی فراورده‌های میوه توت شاندیز گفت: با برگزاری این جشنواره‌ها فضا و فرصتی فراهم می‌کنیم که مردم یک روز شاد را در دل طبیعت همراه با خانواده بگذرانند و یک قالب فرهنگی هم داشته باشیم تا این کار فرهنگی بتواند احیای یک سنت ارزشمند باشد که این‌ها باور‌های مشترک و رشته‌های پیوند مردم با فرهنگ و تاریخ دیرین این منطقه را می‌تواند ایجاد کند. در مناسبت‌های مختلف به دلیل اینکه پیوند دوستی و الفت بین مردم و طبیعت منطقه گسترده‌تر شود، یکی از رویکرد‌های ما در شهرداری در این دوره این است که برنامه‌ها، فعالیت‌ها و مراسمات فرهنگی را به دل طبیعت ببریم و از همه مردم در محلات مختلف شهر دعوت کنیم که در این برنامه‌ها شرکت کنند و حتی گستره جغرافیایی اجرای برنامه‌ها را هم ضمن اینکه در دل طبیعت است، به محلات مختلف شهر ببریم.

اولین جشنواره فرهنگی فراورده‌های میوه توت شاندیز به همت شهرداری و شورای اسلامی شهر شاندیز با هدف ثبت این جشنواره و نیز ثبت فراورده‌های توت و دائمی‌شدن این جشنواره برگزار شد تا هرساله این جشنواره به یک موضوع گردشگری در کل استان و شهر شاندیز به عنوان شهری که «کهن توتستان ایران» نام دارد تبدیل شود. در شاندیز یک درخت شاتوت با ۸۰۰ سال قدمت وجود دارد. اولین جشنواره فرهنگی فراورده‌های میوه توت شاندیز در راستای ایجاد شور و نشاط بین مردم شهر و حفظ فرهنگ بومی این منطقه برگزار شد.

نقش‌آفرینی مؤثر میوه توت در اقتصاد یک دهه اخیر

سیداحمد باقری، شهردار شاندیز، ضمن تبریک ایام دهه ولایت، در تشریح اجرای اولین جشنواره فرهنگی فراورده‌های توت، اظهار کرد: توت به عنوان یک محصول ویژه و استراتژیک در شهر شاندیز شناخته می‌شود. درخت توت ازجمله درختان کهن‌سال و باقدمت بسیار بالا و دیرینه است و شهرستان طرقبه‌شاندیز به عنوان یکی از پایگاه‌ها و کشتگاه‌های اصلی این محصول در کشور شناخته می‌شود.

وی تصریح کرد: درخت توت در سال‌های اخیر و در یک دهه اخیر، به عنوان یک محصول که نقش‌آفرینی مؤثری در اقتصاد و تامین معاش بسیاری از خانواده‌ها داشته است، شناخته می‌شود.

شهردار شاندیز با اشاره با اینکه دو هدف عمده از برگزاری این جشنواره‌ها دنبال می‌شود، بیان کرد: ما با برگزاری این جشنواره‌ها فضا و فرصتی فراهم می‌کنیم که مردم یک روز شاد را در دل طبیعت همراه با خانواده بگذرانند و باید یک قالب فرهنگی هم داشته باشیم تا این کار فرهنگی بتواند احیای یک سنت ارزشمند باشد. این‌ها می‌تواند باور‌های مشترک و رشته‌های پیوند مردم با فرهنگ و تاریخ دیرین این منطقه را ایجاد کند و این همگرایی و تلاقی این موضوعات با همدیگر  مؤثر و مفید است.

وی تأکید کرد: در مناسبت‌های مختلف، به دلیل اینکه پیوند دوستی و الفت بین مردم و طبیعت منطقه گسترده‌تر شود یکی از رویکرد‌های شهرداری در این دوره این بود که برنامه‌ها، فعالیت‌ها و مراسمات فرهنگی را به دل طبیعت ببریم و از همه مردم در محلات مختلف شهر دعوت کنیم که در این برنامه‌ها شرکت کنند و حتی گستره جغرافیایی اجرای برنامه‌ها را هم ضمن اینکه در دل طبیعت است، به محلات مختلف شهر ببریم.

باقری با اشاره به ظرفیت شاندیز در موضوع فراورده‌های میوه توت، افزود: درخت توت خیلی خوب با آب‌و‌هوا و اقلیم شهرستان سازگار است و در مقابل سرما، کم‌آبی و آفت‌های گوناگون مقاوم است و محصول این درخت هم محصولی بسیار ارزشمند است. هم توت تازه و هم توت خشک به عنوان محصولی که ارزش صادراتی در سال‌های اخیر پیدا کرده است، هم مصرف داخلی و هم مصرف خارجی دارد.

اختصاص ۱۳ هکتار از اراضی شهرداری شاندیز به کاشت درخت توت

وی تصریح کرد: وسعت توتستان‌های طرقبه‌شاندیز بالاست و در حال حاضر همچنان در بخشی از خیابان‌های شاندیز درخت توت به عنوان یک محصول که مردم بتوانند از ثمرات آن استفاده کنند، کاشته می‌شود. به صورت مشخص، ۷ هکتار از اراضی شهرداری شاندیز به کاشت درخت توت اختصاص پیدا کرده و ۶ هکتار زمین دیگر هم که متعلق به شهرداری است، به کاشت درخت توت اختصاص پیدا کرده است.

شهردار شاندیز خاطرنشان کرد: امیدواریم در سال‌های آینده، با برنامه‌ریزی کامل‌تر و جامع‌تر توفیق داشته باشیم که این برنامه باارزش و سنت ارزشمند را باشکوه‌تر و پربارتر و هدفمندتر برگزار کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->