علیرضا قدرتی، در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز در تشریح این خبر، اظهار کرد: بالا بودن آلودگی دام های کشتار شده به «کیست هیداتید»، نشان از عدم آگاهی دامدارا از این بیماری یا سهل انگاری در درمان ضد انگلی در سگ ها دارد.
وی، تصریح کرد: کیست هیداتید مرحله نوزادی انگل اکینوکوکوس گرانولوزوس است که به صورت کیست های آبکی در کبد، کلیه و ریه نشخوارکنندگان قابل مشاهده است، میزبان اصلی کرم بالغ (اکینوکوکوس گرانولوزوس)گوشتخواران است که تخم انگل را از طریق مدفوع به بیرون منتقل می کنند وبلع تخم انگل با آب و علوفه آلوده توسط نشخوارکنندگان باعث ایجاد کیست هیداتید در کبد و ریه می شود.
رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز در ادامه افزود: انسان با خوردن سبزیجات خام، سبزیجاتی که خوب شسته نشده اند و تماس با مدفوع سگ آلوده به این بیماری مبتلا می شود.
وی، ضمن اشاره به اینکه خوردن کبد و ریه آلوده به کیست هیداتید توسط گوشتخواران باعث تکمیل سیکل زندگی انگل می شود، بیان کرد: از شهروندان در خواست داریم ضمن درمان ضد انگلی سگ های خانگی و گله، از خوراندن کبد و ریه آلوده به کیست هیداتید به سگ ها جدا خودداری نمایند و احشا آلوده دام را به صورت بهداشتی دفن کنند.