زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب ۴۷۰ بیمار مبتلا به سل در خراسان رضوی تحت درمان هستند علت ارتکاب قتل، همسرم قربان‌صدقه‌ام نمی‌رفت و طلاق می‌خواست! هوای کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (۴ بهمن ۱۴۰۳) مرگ دختر ۱۷ ساله در انفجار خانه در روستایی حوالی مشهد پیش‌بینی بارش باران از فردا (۵ بهمن ۱۴۰۳) در ۸ استان دستگیری دندان پزشک بی سواد | دندان طمع دندان ساز تقلبی در مشهد کشیده شد آیا تاثیر معدل در کنکور حذف شد؟| شورای عالی انقلاب فرهنگی اطلاعیه داد ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز جمعه ۵ بهمن ماه افشاگری نماینده مجلس: هزینه‌کرد عوارض آلایندگی در محل دیگر رونمایی از مستند «رویای صادقه» در مشهد+ویدئو معاون دادستان کل کشور درباره آبیاری مزارع با پس‌آب‌های خام تذکر داد ۶ سرطانی که در کمین مصرف کنندگان دخانیات موزه‌ای در چین میزبان گنجینه‌های تاریخی ایران می‌شود جنوب کشور مقصد اصلی سفر‌های نوروزی ۱۴۰۴ باند مخوف سرقت‌های مسلحانه از گیم نت‌های مشهد متلاشی شد (۳ بهمن ۱۴۰۳)+ویدئو پرواز مشهد-کراچی از سر گرفته شد «فرانسه» محبوب‌ترین مقصد سفر در جهان خطر حفاری‌های غیرمجاز و تخریب در منطقه باستانی بازه هور حقوق و اضافه تدریس معلمان خریدخدمات، در بهمن ۱۴۰۳ به حسابشان واریز می‌شود آتش‌سوزی منزل مسکونی در شهرستان مشهد با یک فوتی و دو مصدوم (۳ بهمن ۱۴۰۳) تشخیص بموقع سرطان روده موفقیت در درمان را افزایش می‌دهد شناسایی سالانه حدود ۱۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در خراسان رضوی تنش آبی به ۲۳ استان کشور رسیده است حکم بازداشت بشار اسد بار دیگر صادر شد سقوط یک هواپیمای نظامی در همدان (۳ بهمن ۱۴۰۳) مددکاران بیمارستانی چه خدماتی به بیماران ارائه می‌دهند؟
سرخط خبرها

جزئیات جدید از مسمومیت و مرگ بیماران دیالیزی با محلول‌‌های آلوده

  • کد خبر: ۲۳۴۶۸۰
  • ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۵
جزئیات جدید از مسمومیت و مرگ بیماران دیالیزی با محلول‌‌های آلوده
رئیس انجمن نفرولوژی ایران با تأیید آلودگی "محلول‌های دیالیز صفاقی" به آلومینیوم، جزئیات و نحوه مسمومیت برخی بیماران دیالیزی استفاده‌کننده از این محلو‌ل‌های آلوده را توضیح داد.

به گزارش شهرآرانیوز، چند روز پیش بود که گزارش‌هایی مبنی بر ایجاد برخی مشکلات و عوارض پس از مصرف محلول دیالیز صفاقی یک شرکت دارویی، منتشر شد و بررسی موضوع در دستور کار ادارات‌کل تخصصی مرتبط سازمان غذا و دارو قرار گرفت و در بیست و چهارم خرداد ماه، دستور توقف تولید، توزیع و مصرف تمامی سری ساخت تولیدی این محصول تا زمان بررسی آزمایشات دقیق‌تر در سطح کشور صادر شد.

در نهایت بر اساس گزارش بررسی‌ها، تعدادی از نمونه‌ها نامنطبق و تعدادی از نمونه‌ها از نظر میزان آلومینیوم قابل‌قبول بودند.

دکتر شهرزاد عصاره؛ رئیس انجمن نفرولوژی ایران در توضیح مسمومیت بیماران دیالیزی بر اثر استفاده از محلول‌های دیالیز صفاقی اظهار کرد: آمار دقیق فوتی‌های احتمالی را باید وزارت بهداشت اعلام کند.

وی درباره کاربرد محلول دیالیز صفاقی تصریح کرد: در زمان حاضر ۸۰۰ نفر در سطح کشورمان از طریق "دیالیز صفاقی" درمان می‌شوند و مابقی بیماران که بیش از ۲۵ هزار نفر هستند دیالیز خونی دریافت می‌کنند.

عصاره ادامه داد: برای انجام دیالیز، کاتتر یا لوله‌ای در شکم تعبیه می‌شود تا محلول دیالیز وارد فضای صفاقی شود؛ از این طریق دو لیتر محلول وارد صفاق (غشای حفره شکم) می‌شود و این محلول ۶ ساعت باقی می‌ماند و سموم بدن را جذب می‌کند؛ سپس محلول را از طریق لوله خارج می‌کنند تا مواد زائد خون مانند پتاسیم، کراتینین، اوره و... تصفیه شود، این محلول باید کیفیت بالا، مناسب و تأییدیه‌های لازم از نظر فیزیولوژیک را داشته باشد.

رئیس انجمن نفرولوژی ایران یادآور شد: محلول دیالیز صفاقی این شرکت، آلوده به آلومینیوم بوده است و پزشکان پس از مدتی از مصرف این محلول توسط بیماران، متوجه شدند که بیماران دچار عوارض و در حال بدحال شدن هستند که در نهایت به این تشخیص رسیدند که این امر ناشی از آلودگی محلول دیالیزی بوده است که پس از بررسی‌های سازمان غذا و دارو این موضوع محرز شد.

عصاره در پاسخ به این سؤال که "آیا دارو‌های تولیدی تحت نظارت سازمان غذا و دارو و شرکت تولیدکننده نبوده‌اند؟ " گفت: شرکت‌های تولیدکننده باید مواد دارویی خود را تحت کنترل کیفی قرار دهند که در این فرآیند احتمالاً متوجه نشده‌اند که این محلول آلودگی دارد. سازمان غذا و دارو نیز بر این موضوع باید نظارت کند تا محلول‌ها قبل از رسیدن به دست بیماران از نظر کیفی کنترل شوند که گویا در این زمینه نیز دقت کافی انجام نشده است.

وی با ابراز اینکه "در کشور یک شرکت تولیدی و یک شرکت واردکننده محلول دیالیز صفاقی داریم. "، تأکید کرد: شرکت وارداتی سهم کمی در تأمین محلول موردنیاز بیماران دیالیزی دارد و اکثر بیماران از تولید داخل استفاده می‌کنند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->