واکنش پزشکی قانونی به شایعۀ تجاوز به مرحوم الهه‌حسین‌نژاد ۱۸۰ هزار نفر طی سه روز گذشته از مرز‌های کشور راهی عتبات عالیات شدند هشدار نارنجی وقوع سیلاب برای برخی از نقاط کشور صادر شد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) آموزش و پرورش به دنبال عدالت آموزشی و کیفیت‌بخشی هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد صادر شد دستگیری قاتل محیط‌بان خائیز در بهبهان ویدئو| قاتل الهه حسین‌نژاد اعتراف کرد| جنایت سارقی شیطان‌صفت پیمانکار مقصر در حادثه مرگ دلخراش ۱۴ مسافر قطار مشهد-یزد ۲۰۰ میلیون تومان جریمه شد فروش اینترنتی مکمل‌های غذایی تعیین تکلیف شد مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان چقدر است؟ آیا مصرف مغزدانه‌ها در دوران بارداری ممنوع است؟  چند توصیه غذایی برای پیشگیری از سنگ کلیه آیا مصرف جگر خام باعث رفع کم‌خونی می‌شود؟ قرص ضدبارداری خطر حملات آسم را در زنان جوان افزایش می‌دهد اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۲ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) هوای مشهد در شرایط ناسالم برای تمام گروه‌ها| شاخص کیفیت هوا به ۱۵۴ رسید (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) تمدید اعتبار کارت‌های هوشمند ملی تا پایان سال ۱۴۰۵ پژمان‌فر: اجرای قانون حمایت از جوانی جمعیت شاید موثر بوده، اما کافی نیست پیکر الهه حسین‌نژاد در بیابان‌های اطراف تهران پیدا شد | متهم به قتل مرحومه دستگیر شد + اولین تصاویر از متهمان آماده‌باش اورژانس مشهد در روز عرفه با استقرار گسترده تجهیزات و نیرو‌های امدادی (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) ناگفته‌های علی اکبر صالحی از فرازوفرودهای صنعت هسته‌ای ایران | قدرت نسل امروز سانتریفیوژ‌ها ۵۰ برابر نمونه اولیه است تاکنون هیچ بیمارى واگیردارى بین زائران حج گزارش نشده است + فیلم یک کشته و ۸ مصدوم بر اثر تصادف در محور قم - اصفهان راه‌اندازی بیمارستان صحرایی عرفات برای خدمت به زائران صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان‌رضوی (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) | شهروندان مشهد منتظر بارش‌های رگباری باشند قتل دختر ۸ ساله توسط مادر | قاتل هم خودکشی کرد قتل مرد میانسال توسط ۶ دختر نوجوان چاقوکش در نازی‌آباد فرمانده یگان سازمان حفاظت محیط زیست: پیگیر شناسایی ضاربان شهید دیده‌بان هستیم
سرخط خبرها

جزئیات جدید از مسمومیت و مرگ بیماران دیالیزی با محلول‌‌های آلوده

  • کد خبر: ۲۳۴۶۸۰
  • ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۵
جزئیات جدید از مسمومیت و مرگ بیماران دیالیزی با محلول‌‌های آلوده
رئیس انجمن نفرولوژی ایران با تأیید آلودگی "محلول‌های دیالیز صفاقی" به آلومینیوم، جزئیات و نحوه مسمومیت برخی بیماران دیالیزی استفاده‌کننده از این محلو‌ل‌های آلوده را توضیح داد.

به گزارش شهرآرانیوز، چند روز پیش بود که گزارش‌هایی مبنی بر ایجاد برخی مشکلات و عوارض پس از مصرف محلول دیالیز صفاقی یک شرکت دارویی، منتشر شد و بررسی موضوع در دستور کار ادارات‌کل تخصصی مرتبط سازمان غذا و دارو قرار گرفت و در بیست و چهارم خرداد ماه، دستور توقف تولید، توزیع و مصرف تمامی سری ساخت تولیدی این محصول تا زمان بررسی آزمایشات دقیق‌تر در سطح کشور صادر شد.

در نهایت بر اساس گزارش بررسی‌ها، تعدادی از نمونه‌ها نامنطبق و تعدادی از نمونه‌ها از نظر میزان آلومینیوم قابل‌قبول بودند.

دکتر شهرزاد عصاره؛ رئیس انجمن نفرولوژی ایران در توضیح مسمومیت بیماران دیالیزی بر اثر استفاده از محلول‌های دیالیز صفاقی اظهار کرد: آمار دقیق فوتی‌های احتمالی را باید وزارت بهداشت اعلام کند.

وی درباره کاربرد محلول دیالیز صفاقی تصریح کرد: در زمان حاضر ۸۰۰ نفر در سطح کشورمان از طریق "دیالیز صفاقی" درمان می‌شوند و مابقی بیماران که بیش از ۲۵ هزار نفر هستند دیالیز خونی دریافت می‌کنند.

عصاره ادامه داد: برای انجام دیالیز، کاتتر یا لوله‌ای در شکم تعبیه می‌شود تا محلول دیالیز وارد فضای صفاقی شود؛ از این طریق دو لیتر محلول وارد صفاق (غشای حفره شکم) می‌شود و این محلول ۶ ساعت باقی می‌ماند و سموم بدن را جذب می‌کند؛ سپس محلول را از طریق لوله خارج می‌کنند تا مواد زائد خون مانند پتاسیم، کراتینین، اوره و... تصفیه شود، این محلول باید کیفیت بالا، مناسب و تأییدیه‌های لازم از نظر فیزیولوژیک را داشته باشد.

رئیس انجمن نفرولوژی ایران یادآور شد: محلول دیالیز صفاقی این شرکت، آلوده به آلومینیوم بوده است و پزشکان پس از مدتی از مصرف این محلول توسط بیماران، متوجه شدند که بیماران دچار عوارض و در حال بدحال شدن هستند که در نهایت به این تشخیص رسیدند که این امر ناشی از آلودگی محلول دیالیزی بوده است که پس از بررسی‌های سازمان غذا و دارو این موضوع محرز شد.

عصاره در پاسخ به این سؤال که "آیا دارو‌های تولیدی تحت نظارت سازمان غذا و دارو و شرکت تولیدکننده نبوده‌اند؟ " گفت: شرکت‌های تولیدکننده باید مواد دارویی خود را تحت کنترل کیفی قرار دهند که در این فرآیند احتمالاً متوجه نشده‌اند که این محلول آلودگی دارد. سازمان غذا و دارو نیز بر این موضوع باید نظارت کند تا محلول‌ها قبل از رسیدن به دست بیماران از نظر کیفی کنترل شوند که گویا در این زمینه نیز دقت کافی انجام نشده است.

وی با ابراز اینکه "در کشور یک شرکت تولیدی و یک شرکت واردکننده محلول دیالیز صفاقی داریم. "، تأکید کرد: شرکت وارداتی سهم کمی در تأمین محلول موردنیاز بیماران دیالیزی دارد و اکثر بیماران از تولید داخل استفاده می‌کنند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->