سران چین و روسیه برای ایفای نقش فعال درباره موضوع هسته‌ای ایران اعلام آمادگی کردند ۲ تفاهم‌نامه اجرایی بین وزرای خارجه ایران و هند تبادل شد ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی و شناورسازی ساعت کار والدین شاغل اعلام شد سرلشکر باقری: تجهیزات وزارت دفاع متناسب با نبردهای روز دنیاست معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی: اگر بخواهیم به توسعه کشور فکر کنیم، باید نقش شورا ثمربخش‌تر و بیشتر شود آخرین وضعیت درگیری‌ها میان هند و پاکستان | اسلام‌آباد ۱۲ پهپاد هندی را خنثی کرد (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) نتانیاهو: ایران یک چالش بزرگ است دبیر شورای عالی امنیت ملی: خطوط قرمز ما در مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا کاملا مشخص است امیر واحدی: نبروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در آمادگی کامل قرار دارد پزشکیان در نمایشگاه نفت: اتصال شرکت‌های حوزه نفت، گاز و پتروشیمی به دانشگاه‌ها ضروری و یک رویداد برد-برد است تجهیز جنگنده‌های ارتش جمهوری اسلامی به موشک‌های بومی دورایستا وزیر خارجه هند: به‌دنبال تشدید تنش با پاکستان نیستیم جلسه پیگیری مسائل پیرامون حرم مطهر رضوی با حضور نماینده ویژه رئیس‌جمهور در مشهد برگزار شد رئیس‌جمهور از بیست‌ونهمین نمایشگاه نفت بازدید کرد (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزرای خارجه ایران و هند در دهلی‌نو دیدار کردند + فیلم اصلاحیه ساعت کاری ادارات ابلاغ شد؛ آغاز طرح دورکاری از ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ تأکید نماینده مردم مشهدوکلات در مجلس بر راه‌اندازی شرکت بازآفرینی در مشهد نایب‌رئیس شورای اسلامی خراسان رضوی: در زمینه ریل‌گذاری، قانون‌گذاری و جایگاه شورا‌ها اتفاقات بسیار خوبی افتاده است عراقچی در دهلی: خواهان کاهش تنش بین هند و پاکستان هستیم + فیلم پاکستان پروازهای چهار فرودگاه بزرگ این کشور را متوقف کرد حفظ آمادگی رزمی و هوشیاری در دفاع از حریم آسمان کشور الزامی است سخنگوی وزارت خارجه: پیوند‌های دوستی ایران و هند ریشه‌های عمیق تاریخی دارد ایران یکی از موضوعات گفت‌وگوی ترامپ و کارنی رایزنی مقام‌های امنیتی هند و پاکستان در اوج تنش‌ها (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وقوع چند انفجار‌ در لاهور پاکستان (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ترامپ: توافق با ایران ساده است و آن‌ را ترجیح می‌دهم نزاع و درگیری نظامیان زن صهیونیست به چاقوکشی ختم شد! اولین رأی‌گیری برای انتخاب جانشین پاپ فرانسیس بی‌نتیجه ماند (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

اخلاق انتخاباتی برای نامزد‌ها و حامیان

  • کد خبر: ۲۳۴۷۲۸
  • ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۴
اخلاق انتخاباتی برای نامزد‌ها و حامیان
یکی از مهم‌ترین اصول اخلاق انتخاباتی مدنظر رهبر معظم انقلاب، پرهیز از تهمت و توهین به یکدیگر است.

انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران یکی از رویداد‌های مهم سیاسی است که توجه بسیاری را به خود جلب می‌کند. رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره بر اهمیت رعایت اخلاق انتخاباتی تأکید داشته و توصیه‌هایی ارزشمند به نامزد‌ها و حامیان آنها ارائه کرده‌اند. ایشان در سخنرانی‌های متعدد خود به نکات مهمی درباره اخلاق انتخاباتی اشاره کرده‌اند و بر لزوم حفظ جایگاه جمهوری اسلامی و احترام به اصول اخلاقی تأکید دارند.

یکی از مهم‌ترین اصول اخلاق انتخاباتی مدنظر رهبر معظم انقلاب، پرهیز از تهمت و توهین به یکدیگر است. ایشان معتقدند که نامزد‌ها و حامیان آنها باید با احترام با یکدیگر رفتار کرده و از هرگونه اتهام‌زنی بی‌اساس خودداری کنند. حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای همواره بر اهمیت وحدت ملی تأکید داشته‌اند. ایشان بر این باورند که انتخابات نباید بهانه‌ای برای تفرقه و اختلافات داخلی شود و نامزد‌ها باید با رفتار‌های خود به تقویت وحدت ملی کمک کنند. 

یکی دیگر از توصیه‌های مهم ولی‌امر‌مسلمین، رعایت قوانین و مقررات انتخاباتی است. ایشان معتقدند که همه نامزد‌ها باید به قوانین احترام بگذارند و از هرگونه تخلف انتخاباتی پرهیز کنند. اخلاق انتخاباتی نه‌تن‌ها به تقویت دموکراسی کمک می‌کند، بلکه باعث افزایش اعتماد عمومی به نظام مقدس جمهوری اسلامی نیز می‌شود و رعایت اخلاق انتخاباتی می‌تواند به تقویت جایگاه ایران در عرصه بین‌المللی نیز کمک کند. 

در نهایت، رعایت اصول اخلاقی در انتخابات می‌تواند به ایجاد فضایی سالم و شفاف برای رقابت‌های انتخاباتی منجر شود. این امر نه‌تن‌ها به نفع نامزد‌ها و حامیان آنهاست، بلکه به نفع کل جامعه ایرانی نیز خواهد بود. رعایت اخلاق انتخاباتی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب نظیر عدم انتساب تهمت یا انجام غیبت، یکی از اصول مهمی است که نامزد‌ها و حامیان آنها باید به آن توجه کنند؛ زیرا با رعایت این اصول، می‌توان به تقویت وحدت ملی، افزایش اعتماد عمومی و حفظ جایگاه جمهوری اسلامی ایران کمک کرد. 

از‌همین‌رو، ماده۷۴ قانون انتخابات ریاست‌جمهوری (اصلاحی ۲۶‌دی‌ماه ۱۳۹۱) اشعار می‌دارد: «کلیه رسانه‌های دیداری و شنیداری و مکتوب و الکترونیک و سایر شبکه‌های مجازی، حق ندارند آگهی یا مطالبی علیه نامزد‌های انتخاباتی درج کنند. در‌همین‌راستا شایسته است ستاد‌های انتخاباتی نامزد‌های محترم، صرفا به بیان کارنامه، برنامه و شایستگی‌های نامزد مد‌نظر خود پرداخته و از نقد غیر‌منصفانه نسبت به سایر رقبا، پرهیز کنند.» یکی از اصول اخلاق انتخابات، شرکت در آن است. 

شاید برخی تصور کنند که بعد از گذشت سال‌ها از انقلاب، شرکت در انتخابات مهم نیست یا اگر ما هم شرکت نکنیم دیگران شرکت می‌کنند و حال اینکه اولین وظیفه اخلاقی مردم، شرکت در انتخابات است؛ زیرا هر انسانی وظیفه دارد در تعیین سرنوشت خود و جامعه خویش نقش داشته باشد و در بهبود آن بکوشد. یکی از راه‌های ایجاد تغییر، شرکت در انتخابات است.

از همه مهم‌تر اینکه امروزه شرکت در انتخابات از هر زمان دیگری اهمیت بیشتری دارد؛ زیرا دشمنان وانمود می‌کنند که انقلاب اسلامی، پایگاه مردمی خود را از دست داده است. بر‌این‌اساس این پشتوانه مردم است که تبلیغات دشمنان را خنثی و اقتدار و عظمت جمهوری اسلامی را به نمایش می‌گذارد. امام راحل (ره) نیز شرکت در انتخابات را وظیفه ملی و شرعی می‌دانستند: «این وظیفه‌ای است الهی، وظیفه‌ای است ملی، وظیفه‌ای است انسانی و وظیفه‌ای است که ما باید به آن عمل بکنیم. همه‌مان باید در انتخابات شرکت کنیم.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->