جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد مراسم گرامیداشت مقام «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» در مشهد برگزار شد (۳۰ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

«دونالد ساترلند» ضدقهرمان معروف سینما درگذشت + علت فوت

  • کد خبر: ۲۳۴۹۸۱
  • ۰۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۳
«دونالد ساترلند» ضدقهرمان معروف سینما درگذشت + علت فوت
دونالد ساترلند بازیگر فیلم‌هایی چون «مش» و «بازی‌های گرسنگی» در ۸۸سالگی درگذشت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دونالد ساترلند بازیگر مشهور کانادایی که با فیلم‌هایی، چون «دوازده مرد خبیث»، «مَش»، «کلوت» و «حالا نگاه نکن» به نماد ضدفرهنگی تبدیل شد و با فیلم‌هایی، چون «مردم عادی»، «بدون محدودیت» و «بازی‌های گرسنگی» در یاد‌ها ماند، پنجشنبه‌ای که گذشت و پس از طی یک بیماری طولانی در میامی درگذشت. وی ۸۸ ساله بود.

این بازیگر که بیش از نیم قرن روی پرده بود و جایزه امی و گلدن گلوب و نیز اسکار افتخاری ۲۰۱۷ را دریافت کرد با ایفای نقش شخصیت‌های منفی و ضدقهرمانان ماندگار شد. از نقش آفرینی‌های اخیر وی می‌توان به ایفای نقش قاضی پارکر در سریال «مردان قانون» اشاره کرد.

ساترلند سال ۱۹۹۵ برای سریال «شهروند ایکس» شبکه HBO جایزه امی را دریافت کرد و در سال ۲۰۰۶ برای مینی سریال «قاچاق انسان» نامزد دریافت این جایزه شد. پس از بازی در نقش‌هایی کوچک مانند «قلعه مردگان زنده» در سال ۱۹۶۳ و «بمیر» در سال ۱۹۶۵، او در سال ۱۹۶۷ در «دوازده مرد خبیث» بازی کرد.

وی در این باره گفته بود که ابتدا یک خط دیالوگ در فیلم داشت تا اینکه کلینت واکر از بازی در صحنه‌ای خودداری کرد و کارگردان رابرت آلدریچ که حتی نام او را نمی‌دانست ناگهان رو به او کرد و گفت: تو! با آن گوش‌های بزرگ! تو انجامش بده!

وی سال ۱۹۷۰ در کمدی موفق «مش» بازی کرد و با این فیلم به یک بازیگر بزرگ بدل شد. رابرت آلتمن از ساترلند به عنوان بازیگری با بداهه‌پردازی عمیق یاد کرد و او را یک بازیگر جهنمی خوانده است. ساترلند سال ۱۹۷۱ در کمدی سیاه آلن آرکین با عنوان «قتل‌های کوچک» و در فیلم «جاسوسان» به کارگردانی اروین کرشنر در سال ۱۹۷۴ بازی کرد و در اکشنی درباره جنگ جهانی دوم با عنوان «قهرمانان کِلی» سال ۱۹۷۰ در کنار کلینت ایستوود بازی کرد. وی سال ۲۰۰۰ در «گاوچران‌های فضایی» دوباره همبازی ایستوود شد.

وی سال ۱۹۷۱ بازیگر آلن جی. پاکولا در فیلم «کلوت» شد و همین فیلم و بازی او در کنار جین فوندا موجب شد تا در سیاست ضد جنگ فوندا با وی همراه شود و در کنار پیتر بویل و هوارد هسمن، یک مجله دورهمی تشکیل دهند. پس از آن وی در فیلم ترسناک روان‌شناختی «حالا نگاه نکن» به کارگردانی نیکلاس روگ در کنار جولی کریستی بازی کرد و برای بازی در «روز اقاقیا» جان شلزینگر و نقش شخصیت اصلی در «کازانووا فلینی» در سال ۱۹۷۶ و ایفای نقش یک فاشیست روان‌پریش در «۱۹۰۰» برتولوچی تحسین شد. ساترلند در «مردم معمولی» در سال ۱۹۸۰ رابرت ردفورد بازی کرد و سال ۱۹۸۱ در تریلر «سوراخ سوزن» در نقش یک مامور آلمانی سرگردان ظاهر شد.

یکی دیگر از موفقیت‌های حرفه‌ای او بازی در «بدون محدودیت» رابرت تاون در سال ۱۹۹۸ در نقش یک مربی و از بنیانگذاران نایکی بود و سال ۲۰۰۵ در «غرور و تعصب» در نقش پدر کایرا نایتلی به‌یادماندنی ظاهر شد. وی سال ۱۹۹۱ در فیلم «جی‌اف‌کی» الیور استون نقشی تاثیرگذار ایفا کرد ولی با وجود چنین نقش آفرینی‌هایی هرگز نامزدی اسکار را کسب نکرد. ساترلند در کنار پسرش کیفر ساترلند در سال ۱۹۹۶ در «زمانی برای کشتن» ظاهر شد ولی پیشنهاد بازی در نقش پدر جک بائر در سریال تلویزیونی موفق «۲۴» را رد کرد. وی متولد کانادا بود و در آکادمی موسیقی و هنر‌های دراماتیک لندن تحصیل کرده بود.

منبع: رکنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->