به گزارش شهرآرانیوز، وزیر خارجه روسیه اظهارداشت: کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی خواهان گفتگوی معنادار با طالبان هستند.
لاوروف افزود: به طور کلی، ما طرفدار برقراری گفتگوی باثباتتر، مستمر و اساسیتر با هدف اجرای پروژههای واقعی با دولت طالبان هستیم که در واقع کنترل کشور را در دست دارد.
وزیر خارجه تاجیکستان در نشست شورای وزیران خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی خواهان امضای برنامه تقویت مرز با افغانستان در ماه جولای امسال شد.
او ادامه داد که این برنامه قرار بود در سال ۲۰۲۳ امضا شود، اما به سال ۲۰۲۴ موکول شد.
پیش از این نیز «ایمانقلی تاسماگامبتوف» دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی گفته بود پیشنویس این برنامه مورد تأیید شورای این سازمان قرار گرفته است.
نماینده دائم پاکستان در سازمان ملل در نخستین اظهارات خود درباره افغانستان بهعنوان عضو غیردائم این شورا گفت گروههای تروریستی مانند تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی) در افغانستان از مصونیت برخودارند و این تهدیدی برای امنیت منطقه است.
وی افزود تیتیپی مسئول حملات در پاکستان است، اسلامآباد بارها از طالبان افغانستان خواسته علیه این گروه مبارزه و آنها را به پاکستان تحویل دهد، اما کابل در این زمینه اقدامی نکرده است.
این درحالی است که امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایرانتهدیدات تروریستی از درون افغانستان همچنان نگرانیهای عمدهای را ایجاد میکند. ایران نسبت به توانایی مقامات دِفاکتو در مقابله با این تهدیدات تردید دارد؛ با این حال، تعامل مستمر بینالمللی با مقامات دِفاکتو برای صلح و ثبات منطقهای ضروری است. ایران به طور فعال در ابتکارات منطقهای که به منظور تشویق گفتگو با افغانستان است، مانند جلسات وزرای کشورهای همسایه و قالب مسکو، شرکت میکند. ایران از ابتکار پاکستان برای تشکیل جلسات وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان حمایت میکند که چهار دور از این جلسات برگزار شده و دور پنجم در عشقآباد برنامهریزی شده است.