دولت لایحه اجرای معاهده منع تولید و به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی و انهدام آن‌ها را به مجلس تقدیم کرد قالیباف: برخی تحقیقات علمی دانشگاه امام حسین (ع) به مرحله تولید رسیده است سخنگوی وزارت امور خارجه: دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و سه کشور اروپایی، هفته آخر دی ماه برگزار می‌شود تبدیل اتاق‌های اندیشه‌ورزی به سازمان‌های تحقیقاتی و مشاوره‌ای ‎ کمیسیون امنیت ملی مجلس خواستار برکناری ظریف با ورود دیوان عدالت اداری شد محسنی‌ اژه‌ای: نگذارید کار مردم در تعطیلاتی که پیش می‌آید، زمین بماند عارف: ناترازی انرژی، ضربه سنگینی به صنعت می‌زند سیدحسن خمینی: از آسیب‌های جهان امروز این است که دین را شُل می‌گیریم ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق بازگشایی سفارت عربستان در افغانستان (۲ دی ۱۴۰۳) توزیع برخی مواد غذایی در پروازهای داخلی و خارجی ممنوع شد نتانیاهو علیه انصارالله یمن یاوه‌گویی کرد ویدئو| محمد الجولانی با کت و شلوار و کراوات با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد وزارت خارجه اتهامات دادگستری آمریکا علیه تبعه کشورمان را رد کرد ابراز امیدواری مشاور امنیت ملی آمریکا برای توافق ترامپ با ایران جزئیات سرنگونی جنگنده آمریکایی توسط انصارالله یمن (۲ دی ۱۴۰۳) عراقچی: رژیم صهیونیستی علیرغم همه جنایات و تجاوزات خود نتوانسته به اهداف شیطانی خود دست یابد دیدار و گفتگوی وزیر خارجه ترکیه با الجولانی در دمشق قتل یک راننده روس در ایران | بیانیه سفارت مسکو در تهران پیش‌بینی راه‌حل مشکل ناترازی کشور در برنامه هفتم توسعه آیت‌الله علم‌الهدی: حضرت فاطمه (س)، بنیان‌گذار جریان مقاومت است | شهدای فاطمیون، رهروان صدیق مکتب فاطمی رئیس‌جمهور در مراسم تجلیل از مقام زن شرکت کرد | پزشکیان: حقوق افراد را باید مستقل از جنسیت‌ها حفظ کرد تعیین شروط انتشار دلایل ردصلاحیت داوطلبان انتخابات شوراها در مجلس شورای اسلامی دیدار مداحان اهل بیت (ع) با رهبر معظم انقلاب اسلامی | حضرت آیت الله خامنه ای: ملت ایران هر کسی که مزدوری آمریکا را بکند، لگدمال خواهد کرد| نیروی نیابتی نداریم + فیلم و عکس (۲ دی ۱۴۰۳) قالیباف: ناترازی انرژی در کمیسیون‌های تخصصی بررسی شود | بودجه ۱۴۰۴، اقدامات معیشتی مثبتی خواهد داشت «سکینه سادات پاد»، دستیار رئیس‌جمهور استعفا داد اتاق اندیشه‌ورزی استان خراسان رضوی با حکم استاندار تشکیل شد+معرفی اعضا استاندار خراسان رضوی به دیدار مادر شهید رئیسی رفت
سرخط خبرها

وزیر بهداشت: بیماران کرونا در قرنطینه تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند

  • کد خبر: ۲۳۷۰۰
  • ۲۵ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۳
وزیر بهداشت: بیماران کرونا در قرنطینه تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در ستاد ملی کرونا مصوب کردیم، بیمارانی که در قرنطینه‌ها هستند تحت پوشش یک بیمارستان حامی قرار گیرند و اسناد آن‌ها تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد.

به گزارش شهرآرانیوز، سعید نمکی روز دوشنبه در اجلاس مدیران سازمان بیمه سلامت که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، افزود: سال گذشته بسیار سخت گذشت. با سیلاب‌های سنگین شروع شد، بعد از آن پوشش مراسم اربعین حسینی را داشتیم خدمات لازم در این مراسم به ۳.۵ میلیون نفر داده شد بعد از آن آنفلوانزا را داشتیم و زائران مشکلی پیدا نکردند.

 

وی ادامه داد: اگر چه تاکنون اپیدمی کرونا رابه شکل مدبرانه‌ای مدیریت کرده ایم و به اقدامات انجام شده افتخار می‌کنیم. اما تعداد تخت‌های بیمارستانی کشور در خوشبینانه‌ترین حالت ۱.۶به هزار نفر است و از همه کشور‌های اروپایی مثل فرانسه با ۶.۶ تخت به ازای هزار نفر جمعیت کمتر است بنابراین آنچه در این بحران به داد ما رسید فقط تخت بیمارستانی و طرح تحول سلامت نبود بلکه کمک بخش بهداشت و غربالگری بیماران بود در غیر این صورت یمارستان‌های کشور زیر بار کرونا له می‌شدند.

 

با کرونا شطرنج بازی می‌کنیم

 

وزیر بهداشت گفت: البته سازمان‌های دیگر مثل تامین اجتماعی و نیرو‌های مسلح هم به کمک وزارت بهداشت آمدند، اما باید خودمان را برای موج‌های سهمگین بعدی کرونا آماده کنیم، زیرا هنوز ویروس کرونا را نمی‌شناسیم. من به رئیس جمهوری نیز گفتم ما کرونا شطرنج بازی می‌کنیم و مدیرکل سازمان بهداشت جهانی نیز نمی‌تواند آینده کرونا را پیش بینی کند.

 

احتمال موج سهگین کرونا در پاییز و زمستان

 

نمکی افزود: ویروس کرونا جدید است و با همه کرونا‌های قبلی فرق می‌کند. فقیر وغنی هم نمی‌شناسد و نمی‌دانیم با گرم شدن هوا مهار می‌شود یا نه و نمی‌دانیم با ما در ایران و جهان چه خواهد کرد. امیدواریم اواخر اردیبهشت یا در خرداد موج اول این اپیدمی را مهار کنیم و از این طوفان بلا عبور کنیم، اما خیال نکنیم این ویروس چموش ما را رها می‌کند. ممکن است موجب جدید این اپیدمی را در پاییز و زمستان داشته باشیم و باید خودمان را برای روز‌های به مراتب سخت‌تر آماده کنیم.

 

وزیر بهداشت گفت: اگر شرایط بهتر شد که خدارا شکر، اما کادر بهداشتی و درمانی و همه مردم باید روز‌های سخت‌تر آماده باشند.

 

نمکی افزود: واکسن کرونا دو سال دیگر به ما نمی‌رسد. اگر کسانی تولید کنند خیلی هنرمند باشند برای خودشان تولید می‌کنند. ما هم باید در این مسیرتلاش کنیم، اما نمی‌توانیم با نگاه خوشبینانه کار کنیم. در نیمه دوم امسال کرونا را همچنان خواهیم داشت شاید کرونایی نجیب‌تر و آرامتر از ویروس فعلی، اما همزمان آنفلوانزا را هم خواهیم داشت. درآمد نفتی هم کم شده است. احتمال تغییر ویروس هم هست بنابراین باید برای سخت‌ترین شرایط آماده باشیم.

 

وی ادامه داد: ممکن است کرونا مزمن شود مثل سارس و مرس، اما پیک‌ها و موج‌های بعدی آن وحشتناک و چموش نخواهد بود، اما پیک‌های دیگری خواهد بود.

 

وزیر بهداشت گفت: سال گذشته بسیار سخت گذشت. با سیلاب‌های سنگین شروع شد، بعد از آن پوشش مراسم اربعین حسینی را داشتیم خدمات لازم در این مراسم به ۳.۵ میلیون نفر داده شد بعد از آن آنفلوانزا را داشتیم و زائران مشکلی پیدا نکردند.

 

وی گفت: با شروع کرونا و مشکلات بیماری کووید ۱۹، توانستیم بخش مهم معوقات بیمارستان‌های دولتی و مراکز طرف حساب را تا پایان آذر ۹۸ پرداخت کنیم. بسیاری از مطالبات پرداخت شده است و بقیه را هم پرداخت می‌کنیم و به زودی معوقات را به صفر می‌رسانیم.

 

وزیر بهداشت افزود: با مدیریت منابع که انجام شد، در سال ۹۹ مانند سال‌های گذشته کسری جدید نداریم. زمانی که ما در سازمان برنامه بودم یکی از مشکلات جدی سازمان بیمه سلامت و حفره کسری بودجه آن بود که مدام افزایش پیدا می‌کرد با مدیریت منابع و تلاش سازمان بیمه سلامت و کمک‌هایی که در آخر سال گذشته انجام شد و به سطح مطلوبتری از نظر گردش مالی و مطالبات با بخش دولتی و خصوصی رسیده ایم.

 

بیماران کرونا در قرنطینه خانگی تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند

 

وی اعلام کرد: در ستاد ملی کرونا مصوب کردیم، بیمارانی که در قرنطینه‌ها هستند تحت پوشش یک بیمارستان حامی قرار گیرند و اسناد آن‌ها تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد.

 

نمکی گفت: بیمه کردن بیماران کووید ۱۹ در تخت بیمارستان برای کاهش هزینه‌های آن‌ها نیز انجام شد و در ستاد ملی کرونا مصوب کردیم که بیمارانی که در قرنطینه هستند نیز تحت حمایت یک بیمارستان قرار گیرند و هزینه‌های آن‌ها تحت پوشش بیمه باشد.

 

وی افزود: امیدوارم در سال ۹۹ در کنار هم بتوانیم نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک را به عنوان یکی از برنامه‌های مهم به سرانجام برسانیم. راهنما‌های بالینی را که به شدت هزینه‌های بیهوده را کنترل می‌کند نیز اجرا کنیم و بتوانیم سیستم پزشک خانواده را امسال اجرا کنیم.

 

وزیر بهداشت گفت: بیمه سلامت مقتدر زمانی خواهد بود که پرونده الکترونیک سلامت را همه جا داشته باشیم. در پایان بهار سال گذشته طبق وعده‌ای که داده بودیم پرونده الکترونیک سلامت را اجرایی کردیم. ریل گذاری مطلوبی اجرا شد و امروز که بسیج ملی کرونا و فشار خون را انجام دادیم برای این است که ۸۰ میلیون پرونده الکترونیک سلامت داریم.

 

وی افزود: در این راه ۱۴۰ گاید لاین درمانی را ابلاغ کردیم و بقیه را نیز به زودی ابلاغ می‌کنیم. نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک را هم در سال ۹۹ اجرا می‌کنیم و امیدواریم به زودی خبر مهار اپیدمی کرونا را هم به مردم هدیه کنیم.

 

نمکی خطاب به مدیران سازمان بیمه سلامت گفت: از شما می‌خواهم گزارشی از موفقیت‌های این سازمان در مدیریت هوشمندانه منابع که در سال‌های اخیر بی نظیر بوده است تهیه کنید تا با امضای خودم به رئیس جمهوری بدهم. سازمان بیمه سلامت امسال با حداقل کسری انتظار وارد سال جدید شد و یک کار بزرگ در مدیریت منابع انجام شده است.

 

وی ادامه داد: ساختار بیمه البته باید اصلاح شود به نحوی که از زمان جوانی و از زمان سلامت بگیریم و برای دوران سلامت و پیری خرج کنیم. در گذشته در بیمه سلامت بدون محاسبه اقتصادی خیلی‌ها را بیمه کرده بودند. اما در این دوره مدل اقتصادی تازه‌ای را برای بیمه سلامت تعریف کردند و از ولنگاری و ریخت و پاش اقتصادی به سمت هزینه کرد منطقی رفتیم بدون اینکه بیماری را از چرخه خارج کرده باشیم و همه مردم خدمت می‌گیرند و مشکل عمده‌ای در حمایت‌های بیمه‌ای ایجاد نشده است.

 

 

تاکید وزیر بهداشت بر توسعه تله مدیسین

 

وزیر بهداشت گفت: چند اتفاق جالب در این دوره شکل گرفت. یکی اینکه توسعه خدمات الکترونیک و تله مدیسین و پزشکی از راه دور در حال ساماندهی است و با استفاده از ظرفیت‌های موجود به سمت تله مدیسین می‌رویم.

وی افزود: دلیلی ندارد یک فرد دیابتی مبتلا به فشار خون یا خیلی از افراد دیگر را هر روز به مطب بکشانیم تا کنترل شود. خدمات پزشکی از راه دور بسیاری از این خدمات را پوشش می‌دهد و باید به سمت نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک برویم.

 

مراقبت در منزل تقویت شود

 

نمکی ادامه داد: اقدام بسیار مهم دیگر که باید گسترش پیدا کند، خدمات مراقبت در خانه است. بسیاری از بیماران بیش از ۷۲ ساعت به خدمات بیمارستانی نیاز ندارد و بقیه مراقبت‌ها با کیفیت و اثربخشی بهتر در خانه قابل انجام است و دلیل ندارد یک بیمار ۲۵ روز تا یک ماه در بیماستان بماند و متحمل عفونت و هزینه‌های زائد بشود.

 

وزیر بهداشت گفت: طرح هر خانه یک پایگاه سلامت هم که قرار بود امسال در کل کشور اجرا شود، نیمه تمام مانده و به علت موج کرونا متوقف شده است و اگر اجرا شود چقدر امروز در بحران کرونا به کمک ما می‌آمد. این طرح هم باید تکمیل و اجرا شد.

نمکی افزود: بیمه‌های موفق دنیا برای خدمات پیشگیری و بهداشتی به عنوان سرمایه گذاری هزینه می‌کنند. اگر بیمه‌ها مردم را تشویق کنند به باشگاه ورزشی بروند و برای آن امتیاز قائل شوند حتما در آینده بار بیماری‌های قلبی، سرطان و دیابت کم می‌شود.

 

ورزش و بیمه دندانپزشکی، هزینه‌های سلامت را کم می‌کند

 

وی از ایجاد ۳۲۰۰ یونیت دندانپزشکی و بکارگیری ۳۶۰۰ دندانپزشک در مراکز دولتی خبر داد و گفت: امروزه مشخص شده است که عامل بسیاری از بیماری‌های گوارشی، داخلی و قلبی و عروقی مشکلات سلامت دهان و دندان است و رسیدگی و پیشگیری از این مشکلات بخش مهمی از بار بیماری‌های دیگر را کم می‌کند و حتما در بیمه‌ها گسترش خدمات دهان و دندان را پیگیری می‌کنیم.

 

وزیر بهداشت گفت: اقدام مهم دیگر خدمات توانبخشی است. باید پوشش بیمه‌ای خدمات توانبخشی را قبول کنیم. بیماری که جراحی شده است به علت این مراقبت و خدمات توانبخشی لازم را نمی‌گیرد دوباره بعد از مدتی به بیمارستان بر می‌گردد و هزینه‌ها و مشکلات بسیار پیچیده تری را ایجاد می‌کند؛ بنابراین با پوشش بیمه‌ای خدمات توانبخشی می‌توانیم سرمایه گذراری کنیم و مدیریت منابع داشته باشیم.

 

نمکی افزود: از مسئولان سازمان بیمه سلامت می‌خواهم مدلی را ارائه کنند که اگر با کرونا در زمان طولانی تری دست و پنجه نرم کردیم بتوایم منابع را مدیریت کنیم و مقداری از هزینه‌ها کم شود. البته در اسفند به علت کاهش خدمات غیر اورژانسی هزینه بیمه سلامت چهار درصد و هزینه سازمان تامین اجتماعی ۱۲ درصد کم شده است، اما این خدمات تا کی متوقف می‌ماند.

 

وی ادامه داد: باید خدمات رسانی به سایر بیماران غیر کرونایی در بیمارستان‌های ایمن و محافظت شده ارائه شود. قرار نیست همه بیمارستان‌ها مثل موج اول درگیر کرونا باشند و اگر قرار شد با کرونا زندگی کنیم بخش بیمه سلامت با این وضعیت باید هماهنگ شود.

 

وی گفت: باید به خدا توکل داشته باشیم و از مکر دشمن غافل نشویم. یادمان باشد که با ویروسی سر و کار داریم که از نقاط ضعف ما استفاده می‌کند. اپیدمی کرونا هم خیر داشت و هم شر داشت. شر آن این بود که مجبوریم نشست‌ها را به صورت ویدئو کنفرانس برگزار کنیم و کمتر یکدیگر را ببینیم و دست بدهیم. خیر آن این است که خدمات و ارتباطات الکترونیک بهتر شده است و برای شرکت در یک کنفرانس لازم نیست سوار هواپیما شویم به شهر دیگری برویم. البته این خدمات باید به مراتب بهتر شود.

 

وزیر بهداشت همچنین گفت: سال ۹۸ توانستیم هزینه‌های دارویی را کم کنیم و از حدود سه میلیارد ارزبری در سال ۹۷ به حدود ۲.۸ میلیارد ارزبری رسیدیم بدون اینکه کمبود اساسی در تامین دارو‌های مورد نیاز مردم در اقصی نقاط کشور احساس شود.

 

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->