علی صمدی جوان- حسین نیکونام در گفتوگو با خبرنگار شهرآرا نیوز افزود: وضعیت گردشگری سلامت در ایران و بهویژه مشهد، پیش از شیوع کرونا، دستخوش مشکلات بسیار زیادی بود.
وی ادامهداد: آغاز مشکلات ما به مهرماه سال گذشته بازمیگردد که با شروع تحولات سیاسی در عراق میزان حضور شهروندان این کشور در ایران نصف شد. پس از آن، در آبانماه هم بهدلیل مشکلاتی که گرانی بنزین در کشور بهوجود آورد با موج دوم ریزشها در این صنعت روبهرو شدیم. همچنین شهادت سردار سلیمانی و اتفاقاتی که ایران و عراق را تحتتأثیر خود قرار داد سبب شد که تعداد متقاضیان حضور در ایران بیشازپیش کم شود. جلوگیری از ورود اتباع افغانستانی به ایران نیز یکی دیگر از مشکلات ما در این صنعت بود. بااینتفاصیل، شیوع کرونا آخرین مرحله ریزش قطعی سفرِ مسافران نیازمند درمان به ایران و مشهد بود، مسئلهای که اکنون تمام جهان را تحتتأثیر خود قرار داده است.
نیکونام درباره شمار گردشگران سلامت در شش ماه دوم سال ۹۷ و مقایسه آن با مدت مشابه در سال گذشته گفت: ۱۲۵هزار گردشگر سلامت در شش ماه دوم سال ۹۷، وارد ایران و مشهد شدند که از این تعداد ۲۳هزار نفر برای بستری و خدمات بیمارستانی، و ۱۰۲هزار نفر برای درمانهای سرپایی و عملهای زیبایی پذیرش شده بودند. تعداد این متقاضیان طی شش ماه دوم سال گذشته صفر شد.
نیکونام درباره ضررهای مالی ناشیاز تعطیلی صنعت توریسمدرمانی گفت: سرانه هزینه هر بیمار متفاوت است؛ بهعنوانمثال، مدت اقامت و هزینههای درمانی یک بیمار نازا یا یک بیمار سرطانی بسیار زیادتر از مدت اقامت و هزینه درمانها و عملهای متقاضیان زیبایی است، اما میشود گفت که در مشهد، با احتساب هزینههای اقامتی، زیارتی و سیاحتی، هر بیمار حداقل ۳هزار دلار ارزآوری برای کشور داشت.
دبیر انجمن حرفهای گردشگری سلامت راهحل برونرفت از این وضعیت را حمایت دولت بیان کرد و گفت: پس از پایان کرونا، برای بازگشت به وضعیت عادی در این صنعت، نیازمند حمایتهای کنسولیِ دولت هستیم، زیرا فشارهای شش ماه اخیر بر این صنعت مستقیما به روابط بینالمللی ایران مربوط میشود و دولت بهعنوانمثال میتواند با برداشتن موانعی که سر راه حضور بیماران و متقاضیان اهل افغانستان است به بازگشت آنها کمک کند. عمده متقاضیان این صنعت در ایران شهروندان عراقی و افغانستانی هستند که ۹۰درصد جامعه آماری ما را تشکیل میدهند.