گفت‌وگوی اختصاصی شهرآرانیوز با جابر انصار در آخرین روز کاری او + فیلم شیوه‌نامه و دستورالعمل سفر مهاجران افغانستانی به عراق برای اربعین ۱۴۰۳ + جزئیات خیز پیروزی پنجشیر برای قهرمانی با پیروزی در برابر شمس هرات طالبان فیض‌الرحمن عطایی را به عنوان سرپرست کنسولگری افغانستان در مشهد معرفی کردند خلاصه دیدار تیم زیتون اف‌سی کابل و آریا فورج غزنی + فیلم جابر انصار: من قطع تداوم مأموریت خود را اعلام کردم، نه ختم آن را + فیلم پایان کار جابر انصار، سرکنسول جمهوری اسلامی افغانستان در مشهد شرایط ثبت‌نام مهاجران افغانستانی دارای کارت آمایش برای دفترچه زیارتی اربعین اعلام شد (۷ مرداد ۱۴۰۳) بازگشت ۱۷ هزار مهاجر طی یک هفته به افغانستان نگاهی به روابط اقتصادی ایران و افغانستان + اینفوگرافی خلاصه دیدار پیروزی پنجشیر و ظاهر اسد کابل در لیگ برتر فوتسال افغانستان + فیلم معاون وزیر نیرو: اصلاح سد کمال خان برای تامین حقابه ایران ضروری است فرصت ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع خارجی در سامانه سهما تمدید شد لیگ برتر فوتسال افغانستان | تیم شمس اف‌سی هرات سومین پیروزی خود را به دست آورد سردار رادان: در حال رایزنی برای توافق با برادران عراقی در خصوص اتباع خارجی هستیم خلاصه بازی تیم‌های پیروزی پنجشیر با یک گل از سد زیتون اف‌سی + فیلم خلاصه بازی تیم اتحاد هرات و برادران خواجه‌زاده در لیگ برتر فوتسال افغانستان شیوه‌نامه ثبت‌نام دانش‌آموزان افغانستانی در مدارس ایران تا هفته آینده ابلاغ می‌شود سفارت ایران در کابل شرایط دریافت ویزای رایگان برای زائران افغانستانی اربعین را اعلام کرد سازمان ملل: کودکان افغانستانی قربانیان اصلی مین‌های عمل‌نکرده هستند
سرخط خبرها

محمدکاظم کاظمی: باید به مهاجرین نگاه فرصت‌محور داشت، نه تهدید‌محور

  • کد خبر: ۲۳۷۷۷۸
  • ۱۷ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۴
محمدکاظم کاظمی: باید به مهاجرین نگاه فرصت‌محور داشت، نه تهدید‌محور
شاعر و پژوهشگر افغانستانی در رابطه با توقعات جامعه مهاجر ایران از دولت چهاردهم گفت: باید از ظرفیت‌ها و توانایی‌های جامعه مهاجر استفاده شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ پس از انتشار خبر شهادت سیدابراهیم رئیسی و همراهان ایشان در پرواز اردیبهشت، مهاجران افغانستانی ساکن ایران انگار سوگوارتر بودند. شهید رئیسی توجه ویژه‌ای برای حل مشکلات این جامعه غریب داشتند و در طول دوران خدمتشان به عنوان رئیس‌جمهور با اقداماتی که انجام داده بودند، پس از چهار دهه، روزنه امیدی برای حل مشکلات نسل‌های مختلف افغانستانی‌ها به‌خصوص آن‌هایی که در ایران به دنیا آمده‌اند، ایجاد کرده بودند.

حالا با انتخاب «مسعود پزشکیان» و با استناد به سخنان رئیس‌جمهور منتخب در مناظره‌ها، این امیدواری وجود دارد که ایشان هم توجه ویژه‌ای به مشکلات آن بخش از مهاجران افغانستانی که بیش از چهاردهه در ایران هستند یا در این کشور به دنیا آمده‌اند، داشته باشند.

تلاش می‌کنیم در روز‌های پیش‌ رو و در گفتگو با چهره‌ها و فعالان حوزه مهاجرین، از آن‌ها بپرسیم که چه توقعی از دولت چهاردهم دارند.

گپ اول؛ محمدکاظم کاظمی، شاعر و پژوهشگر افغانستانی ساکن مشهد

محمدکاظم کاظمی در گفت‌وگو با شهرآرانیوز با اشاره به اینکه تداوم بعضی سیاست‌ها و سامان‌دهی‌های خوبی که برای عموم مهاجرین در دولت قبل شروع شده بود، یکی از توقعات و انتظاراتی است که می‌توان از دولت جدید داشت، گفت: تاسیس و تشکیل سازمان ملی مهاجرت و استفاده از ظرفیت‌ها و توانایی‌های جامعه مهاجر برای کشور ایران از آن جمله است.

شاعر و پژوهشگر افغانستانی ادامه داد: باید به مهاجرین نگاه فرصت‌محور داشت، نه تهدیدمحور؛ این چیزی است که به نظر من باید ادامه پیدا کند و هرچه بیشتر از ظرفیت جامعه مهاجر استفاده شود، برای کشور ایران و برای خود این مردم مفید خواهد شد.

کاظمی ادامه داد: در این بین، طبیعتاً نسلی که در ایران به دنیا آمده‌اند، عملاً از لحاظ اجتماعی و از لحاظ فرهنگی جزئی از فرزندان جامعه ایران به حساب می‌آیند. مسئولان متولی می‌توانند به این فکر باشند که وضعیت تابعیت آن‌ها را به شکلی سامان بدهند که این نسل از بلاتکلیفی بیرون بیاید و بتواند در جامعه همان‌طورکه از نظر اجتماعی حل شده است، از لحاظ تابعیتی هم حل شود.

این فعال جامعه مهاجران افغانستانی ادامه داد: من فکر می‌کنم بالاخره یک روزی باید این تصمیم گرفته شود که حداقل جمعیت زیادی از جامعه که عملاً فرزندان ایران هستند، از وضعیت بلاتکلیف در تابعیت، خارج شوند.

کاظمی تصریح کرد: طبیعتاً تلاش جمهوری اسلامی ایران برای ثبات اوضاع در داخل کشور (افغانستان) و بهترشدن وضعیت داخل افغانستان کمک می‌کند تا مسئله مهاجرت که در قدم اول رنجی برای خود مردم (مهاجر) و در قدم دوم برای جامعه میزبان است، روند معکوس بگیرد و مردم ناچار نشوند که برای رفع مسائل اقتصادی و اجتماعی و تحصیلی آواره دیگرکشورها شوند که آوارگی رنج زیادی دارد.

به این دلیل، ضرورت دارد در سیاست‌های فعالانه‌تر جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های اقتصادی به‌خصوص و در اوضاع سیاسی در داخل افغانستان تجدیدنظر شود و مناسبات دو کشور روی ریلی قرار بگیرد که به سمت ثبات حرکت کند و طبیعتاً اثر آن روی کشور هم مثبت خواهد بود.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->