توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (یکم آذر ۱۴۰۳) | شلغم کیلویی ۱۰ هزار تومان
سرخط خبرها

دلیل رکود بورس چیست؟ (۱۹ تیر ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۲۳۸۱۶۹
  • ۱۹ تير ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۰
دلیل رکود بورس چیست؟ (۱۹ تیر ۱۴۰۳)
به نظر می‌رسد بخشی از رکود سه‌ماهه‌ای که در بازار سرمایه ایجاد شده، به‌دلیل افزایش سهم خالص سایر اقلام دارایی‌ها در آخرین گزارش از وضعیت کل‌های پولی است که اخیراً توسط بانک مرکزی منتشر شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، اخیراً معاون اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به آخرین گزارش بانک مرکزی از وضعیت کل‌های پولی اقتصاد کشور، گفت: براساس گزارش آخرین وضعیت کل‌های پولی بانک مرکزی، نرخ رشد پایه پولی از ۴۵ درصد سال گذشته در اسفندماه ۱۴۰۲ به ۲۷.۶ درصد و در اردیبهشت ماه به ۲۱.۱ درصد رسید؛ یعنی رشد پایه پولی کشور به میزان ۲۳.۹ واحد درصد کاهش پیدا کرده است.

وی افزود: رشد نقدینگی نیز از ۳۳.۱ درصد در فروردین‌ماه سال گذشته، در اسفندماه سال ۱۴۰۲ به ۲۴.۳ درصد و در اردیبهشت‌ماه امسال به ۲۵.۶ درصد رسید و در این خصوص نیز نرخ رشد نقدینگی کشور ۷.۵ واحد درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.

افزایش سهم خالص سایر اقلام از طریق عرضه شدید اوراق

اولین نکته‌ای که در آخرین گزارش کل‌های پولی بانک مرکزی به چشم می‌خورد، کاهش ۴۳۰ درصدی خالص دارایی‌های خارجی و از طرفی افزایش ۴۹۰ درصدی سهم خالص سایر اقلام است که میزان تغییرات آنها تقریبا در یک رنج قرار دارند. به بیانی دیگر برایند همین دو مورد از کل‌های پولی باعث شده تا رشد پایه پولی به از ۴۵ درصد به ۲۷.۶ درصد برسد.

نکته‌ی دیگری که باید به آن اشاره شود، این است که افزایش سهم خالص سایر اقلام به معنای فروش اوراق توسط بانک مرکزی است و دقیقا به همین دلیل است که بازار سهام در سه ماه گذشته همواره در روندی نزولی بوده و شرایطی رکودی را تجربه کرده است.

گفتنی است جهش نرخ اخزا که در سه ماه گذشته همواره فعالان بازار سرمایه به آن انتقاد داشتند، ناشی از افزایش عرضه YTM‌ها از سوی بانک مرکزی و کاهش قیمت این اوراق بوده است که در نهایت منجر به بالاتر رفتن بازدهی آن‌ها و کاهش جذابیت‌های بازار سهام شده بود.

از سویی دیگر به نظر می‌رسد این اقدام (کاهش خالص دارایی‌های خارجی و افزایش سهم خالص سایر اقلام) به کنترل رشدپایه پولی مرتبط بوده تا از این طریق جلوی انتظارات تورمی نیز گرفته شود. همچنین لازم به ذکر است یکی از انتقاداتی که برخی از صاحب نظران اقتصادی مطرح می‌کردند، واگرایی بین رشد نقدینگی و رشد پایه پولی بود که به نظر می‌رسد بانک مرکزی با این عملیات سعی در ایجاد همگرایی بین این دو کل پولی کرده است. 

در همین راستا معاون اقتصادی بانک مرکزی نیز در نشست خبری اخیر خود با اشاره به این همگرایی ایجاد شده گفت: از ابتدای سال گذشته بیان کردیم که در میان مدت بین نرخ رشد نقدینگی و رشد پایه پولی اقتصاد کشور همگرایی ایجاد خواهد شد و بر خلاف نگرانی برخی صاحب‌نظران اقتصادی نسبت به واگرایی بین نرخ رشد پایه پولی و نرخ رشد نقدینگی، رشد پایه پولی کاهشی می‌شود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->