به گزارش شهرآرانیوز، آیین رونمایی از دستاوردهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسانرضوی در دولت سیزدهم با عنوان «شهید جمهور، سرمشق رؤسای جمهور» صبح امروز (چهارشنبه، ۲۷ تیر ۱۴۰۳) با حضور حجتالاسلام حجت گنابادینژاد معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسانرضوی، محمد حسینزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد.
مدیرکل ارشاد استان خراسانرضوی در این مراسم، اظهار کرد: در شرایطی که در روزهای پایانی دولت سیزدهم هستیم و تا چند روز آینده، آیین تحلیف رئیسجمهور منتخب برگزار میشود، این ضرورت وجود دارد که عمده اقدامات دولت سیزدهم در عمر کمتر از سه سال خود، تشریح و تبیین شود.
وی افزود: در سال ۱۴۰۰ به دلیل شیوع بیماری کرونا، بسیاری از کسبوکارها دچار آسیب شدند و البته میزان خسارتها در حوزه فرهنگ و هنر بسیار مضاعف بود؛ زیرا اساس اقتصاد هنر مربوط به فعالیتهای جمعی است و از سینما و تئاتر گرفته تا دورههای آموزشی و کارگاهها به دلیل فراگیری کرونا همگی تعطیل شده بودند. بر همین اساس، حل معضل کرونا و بازگشایی مراکز اقتصاد فرهنگ و هنر از همان زمان مراسم تحلیف، در دستورکار رئیسجمهور شهید قرار گرفت و آمار و ارقام موجود نیز نشان از تلاش مؤثر حضرت آیتالله رئیسی دارد.
حسینزاده خاطرنشان کرد: تذکر مستمر شهید رئیسی این بود که دولت از مقام تصدیگری به جایگاه تسهیلگری برسد. به همین دلیل هم تمرکز اصلی ما این بود که تشکلهای مردمی در حوزه فرهنگ و هنر شکل بگیرد و نقش سیاستگذاری و تصمیمسازی درقالب شوراها و کمیتههای مختلف به منصه ظهور برسد.
وی تقویت شبکه تولید و توزیع آثار هنری در حوزههای مختلف کتاب، فیلم، سریال، آثار تصویری و رسانه را راهبرد دیگر این اداره کل در سه سال گذشته دانست و گفت: یکی از دلایل جهش ما در حوزه رویدادهای فرهنگی و هنری، رشد و توسعه فعالیتها در شهرستانها بوده و با همه توان تلاش شد تا خراسانرضوی هم از نظر رویدادهای موظفی همچون جشنوارههای سینمایی فجر و عمار و هم حوزههای مناسبتی همچون اقتضائات فرهنگ زیارت در مشهدالرضا(ع)، نقش کانونی در کشور ایفا کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسانرضوی تصریح کرد: سال ۱۴۰۰، میزان حمایت اداره کل از برخی شهرستانهای استان در حدود ۵ تا ۷ میلیون تومان در سال بود که امروزه حداقل این حمایتها به ۷۰ میلیون تومان افزایش یافته است. در جشنوارههای فیلم فجر در سه سال گذشته، شاهد افزایش چشمگیر میزان اکران و سیانس فیلمها در خراسانرضوی بودهایم. شمار مخاطبان سینماها از یک میلیون و ۱۰ هزار نفر در سال ۱۴۰۰ به سه میلیون و ۳۳۸ هزار در سال ۱۴۰۲ رسیده و فروش گیشه نیز در همین بازه، از ۲۲ میلیارد به ۱۴۱ میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی تأکید کرد: با اضافهشدن سه سینمای دیگر تا شهریورماه، شمار صندلیهای سینما در استان از ۱۰ هزار صندلی فراتر خواهد رفت. افتتاح سینماهای متعدد در کاشمر، نیشابور، سبزوار، تربتحیدریه، تایباد و تربتجام نشان از اعمال سیاستهای تمرکززدایی در عرصه فرهنگ و هنر دارد و این خبر امیدوارکنندهای است که بدانیم رشد صادرات صنعت چاپ در استان از نظر ارزش ریالی از یک همت در سال ۱۴۰۰ به ۱۳ همت در سال ۱۴۰۲ و از نظر وزنی از ۲۵ میلیون کیلوگرم به ۳۸ میلیون کیلوگرم رسیده است.
حسینزاده با اشاره به افتتاح هنرستان هنرهای زیبا ویژه دختران در مشهدالرضا(ع) گفت: در سه سال گذشته، مؤسسات متعددی در حوزه قرآن و عترت موردحمایت قرار گرفتهاند، ۲۲۰ هسته قرآنی در سطح استان شکل گرفته و ۲۴ کرسی تلاوت ایجاد شده است. امروزه قصهگویی قرآنی در سطح مربیان مهدهای کودک به طور جدی در دستورکار است و نمایشگاههای مد و لباس، بازیهای کامپیوتری و رویدادهای مربوط به صنایع خلاق فرهنگی آمیخته با تعالیم قرآنی برگزار میشود.
وی بیان کرد: بیش از ۳۰۰ بانوی داوطلب از سطح شهر در دورههای آموزشی حجاب و عفاف شرکت کردهاند و به عنوان فعالان فرهنگی در سطح شهر مشغول به کار هستند. رشد ۲۲۰ درصدی در حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر، رشد ۲۵۰ درصدی حمایت از طرحهای مؤسسات فرهنگی هنری، رشد ۱۱۵۴ درصدی اعتبارات فعالیتهای هنری، فرهنگی، قرآنی و رسانه در شهرستان ها، افزایش ۴۳۳ درصدی پرداخت تسهیلات فرهنگی، رشد ۱۰۰ درصدی حمایت از اجراهای موسیقی و جُنگها در خراسانرضوی، رشد ۸۱ درصدی صدور هنرکارت در حمایت از جامعه هنرمندان استان، افزایش کمی رویدادهای فرهنگی و هنری به میزان ۴۸ درصد، رشد ۹۲ درصدی تولیدات فرهنگی و هنری و ارتقای ۱۸ درصدی زیرساختهای سینمایی ازجمله دستاوردهای دولت سیزدهم در خراسانرضوی بوده است.