سرباز وطن | گفت‌و‌گو با سیروس امان‌اللهی ارشد ارتش در شمال شرق کشور که روزگاری نه چندان دور، فرمانده کلاه‌سبز‌ها بوده است معاون وزیر خارجه: امیدواریم جولانی عناصر غیرسوری را از مردم سوریه دور کند واکنش کره شمالی به پرواز بمب‌افکن‌های آمریکایی بر فراز کُره | پاسخ می‌دهیم عراقچی برای دیدار و گفت‌و‌گو با مقام‌های ارشد روسیه عازم مسکو شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) معاون وزیر خارجه ایران به عربستان سفر کرد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) عراقچی گفت‌و‌گو با گروسی را مفید ارزیابی کرد دیپلمات ارشد آمریکایی: دور دوم گفت‌وگوها با ایران برای تعیین چارچوب مذاکرات است درخواست از انگلیس برای بازداشت وزیر خارجه رژیم صهیونیستی گروسی دیدار با عراقچی را مهم توصیف کرد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) غریب‌آبادی: مکان مذاکرات تا این لحظه پایتخت ایتالیاست | ایران دنبال اتلاف وقت نیست انتصابات جدید در آستان قدس رضوی دستور ویژه استاندار خراسان رضوی: تا ۱۵ اردیبهشت، گزارش جامع از مشکلات شبکه ریلی استان تدوین شود حملات سنگین جنگنده‌های آمریکایی به صنعای یمن (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) آملی لاریجانی: FATF مطلقاً در مجمع تشخیص قابل بررسی نیست هشدار سازمان تجارت جهانی درباره عواقب جنگ تعرفه‌های ترامپ گفت‌وگوی گروسی با عراقچی در تهران (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) اعمال تحریم‌های جدید آمریکا مرتبط با ایران، در آستانه دور دوم مذاکرات عربستان به مناطق مرزی یمن حمله کرد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) گروسی وارد ایران شد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) حسینی: شهرداری مشهد بالاترین نمره در ارزیابی کیفیت خدمات به زائران نوروزی در حوزه خدمات شهری و حمل‌ونقل را کسب کرد واکنش وزارت خارجه به اظهارات نماینده ترامپ درباره مذاکرات سفیر ایران در مسکو دستور کار سفر عراقچی به روسیه را تشریح کرد تلاش برای پایان جنگ اوکراین | روبیو و ویتکاف به پاریس می‌روند عمار حکیم: همگرایی تهران و واشنگتن برای منطقه آرامش به ارمغان می‌آورد رسانه‌های آمریکایی از اختلاف در تیم امنیت ملی ترامپ درباره ایران خبر‌ دادند بقائی: حملات آمریکا علیه یمن تهدید آشکار صلح و امنیت بین‌المللی است نایب رئیس مجلس: احکام شهرداران به مدت یک سال تمدید شد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) نایب‌رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی: گروسی فراتر از چارچوب‌های مقرر در اساس‌نامه ملل متحد و آژانس رفتار نکند
سرخط خبرها

منابع خبری از تمایل چند عضو اتحادیه اروپا برای بازگشایی سفارت خود در کابل خبردادند

  • کد خبر: ۲۳۹۴۹۵
  • ۲۷ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۰
منابع خبری از تمایل چند عضو اتحادیه اروپا برای بازگشایی سفارت خود در کابل خبردادند
چند کشور اروپایی در حال بررسی بازگشایی سفارتخانه‌های خود در کابل سه سال پس از روی کار آمدن مجدد طالبان هستند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ یکسری افراد مطلع که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند ایتالیا در هفته‌های گذشته ماموریت‌های بررسی وضعیت را با حضور سرویس اطلاعاتی در کابل انجام داده است.

به نقل از پایگاه خبری بلومبرگ، آنتونیو تایانی، وزیر امور خارجه ایتالیا نیز تایید کرد که سفیر رم که اخیرا در دوحه، قطر پستی دریافت کرده به کابل رفته است.

وی در حاشیه نشست ناتو در واشنگتن به خبرنگاران گفته بود: «ما در حال بررسی این مساله هستیم. سفیر ما در افغانستان ماموریتی دارد. مشکلات مربوط به حقوق بشر در این کشور وجود دارد. حل این مساله پیچیده است و زمان می‌برد.»

کشور‌های غربی از جمله آمریکا پس از خروج بی نظم نیرو‌های ناتو و اتباع و پرسنل امنیتی‌شان از افغانستان در اوت ۲۰۲۱ و تحت کنترل درآمدن کابل توسط طالبان از این کشور خارج شدند.

مقام‌های آلمان، فرانسه و انگلیس گفته‌اند که هنوز برنامه‌ای برای بازگشایی سفارتخانه‌هایشان در کابل ندارند.

هنوز هیچ سفارت غربی در کابل با وجود حضور یک هیات از اتحادیه اروپا در افغانستان حضور ندارد و تنها کشور عضو گروه ۷ که در افغانستان سفارت دارد، ژاپن است.

یکی از سخنگو‌های اتحادیه اروپا گفت، ماموریت این اتحادیه تاکنون تنها حضور این بلوک ۲۷ عضوی بوده است، اما از اظهار نظر در مورد بازگشت احتمالی تک تک کشور‌های عضو خودداری کرد و گفت که این تصمیمی بر عهده خود دولت‌ها است.

براساس وبسایت سرویس دیپلماتیک اتحادیه اروپا، حضور اتحادیه به سیاستگذاری‌ها و اقدامات مقام‌های دوفاکتوی طالبان بستگی دارد و «هیچ حقی برای مشروعیت این گروه ایجاد نمی‌کند.»

خوزه مانوئل آلبارس، وزیر خارجه اسپانیا نیز گفت: «بلافاصله پس از آنکه شرایط امنیتی به حداقل برسد، ما سفیر خود را اعزام می‌کنیم. ما یک ماه است که آماده‌ایم. متاسفانه سه اسپانیایی در حمله تروریستی داعش در افغانستان کشته شدند.»

آلبارس همچنین افزود: «سفیر اسپانیا چند روز و در پی این حمله به افغانستان رفت. اگرچه به دلایل امنیتی سفیر ما در دوحه است، اما ما به دنبال استقرار سفیر خود در کابل هستیم و هر وقت که شراط محیا باشد، او بر می‌گردد.»

یک دیپلمات ارشد اروپایی دیگر نیز گفت: «دیدگاه مقامات در بروکسل به شناسایی ضرورت حضور فیزیکی در افغانستان برای انجام پروژه‌های توسعه، حمایت از حقوق زنان و ایجاد یک حضور استراتژیک تغییر کرده است.»

در آلمان، مقامات به طور علنی درباره چگونگی بازگرداندن پناهجویان افغانی که مرتکب جنایت شده‌اند یا محکوم به تروریسم هستند، بحث می‌کنند. در حال حاضر، نمی‌توان این گونه افراد را به کشور مبدا بازگرداند، زیرا آلمان روابط دیپلماتیک با رژیم طالبان ندارد.

یک مقام فرانسوی نیز تایید کرد که هیچ برنامه‌ای برای بازگشایی سفارت وجود ندارد، اما گفت که این سوال باید در نهایت حل شود.

این مقام افزود: «وضعیت فعلی نمی‌تواند به طور نامحدود حفظ شود.»

وزارت خارجه انگلیس نیز در این باره گفت که دولت در حال بررسی استقرار دیپلماتیک در افغانستان با برقراری امنیتی و اوضاع سیاسی است.

یک مقام ارشد آمریکا نیز خاطرنشان کرد، ایالات متحده هیچ قصدی برای به رسمیت شناختن سیاسی طالبان یا بازگشایی سفارت خود در کابل ندارد. ایالات متحده به طالبان به صراحت گفته است که هنوز نگرانی‌هایی وجود دارد که در درجه اول رفتار منصفانه با زنان و دختران است که مانع از حرکت واشنگتن به سمت به رسمیت شناخته شدن طالبان در افغانستان می‌شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->