سخنگوی قوه‌قضائیه: بابک زنجانی همچنان در زندان است وزیر کشور معیار انتخاب استانداران جدید را اعلام کرد | شایستگی و کارآمدی فارغ از هر تفکری اخراج ۴۰۰ هزار تبعه خارجی غیرمجاز از طریق استان خراسان‌رضوی | شرافتی‌راد: تا پایان سال تمام اتباع غیرمجاز را اخراج می‌کنیم دیوان محاسبات در مورد دلایل ناترازی در برق گزارش داد لایحه اصلاح قانون به‌کارگیری سلاح بررسی خواهد شد آیا غریب‌آبادی طی روزهای آینده در وزارت امور خارجه سمت می‌گیرد؟ سخنگوی وزارت امور خارجه: بند مربوط به جزایر سه‌گانه ایرانی در خلیج‌فارس مطلقاً مردود است خاطره رهبر معظم انقلاب از شهید محراب، آیت‌الله مدنی در دوران دفاع مقدس سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی به روسیه فرمانده کل ارتش: تخصص بالای خلبانان نیروی هوایی، توان عملیاتی آنان را افزایش می‌دهد جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات منافقین به ایستگاه هفدهم رسید «حاجی‌بگلو» رئیس شورای عالی استان‌ها شد احسان عظیمی راد: افزایش اختیارات استان‌ها، راه حل مشکلات استانی است وزیر آموزش‌وپرورش: دستورالعمل ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع به مدارس ابلاغ شده است عارف: محیط زیست یک نگاه و رویکرد جدی در دولت وفاق ملی می‌خواهد سردار رادان از اخراج ۲ میلیون تبعه خارجی غیرمجاز از کشور تا پایان سال خبر داد وزارت دفاع آمریکا: گفت‌وگو در مورد همکاری امنیتی با عراق ادامه دارد دبیرکل سازمان ملل متحد: وضعیت غزه بدترین چیزی بود که در دوره خدمتم دیدم نگاهی به اولین سفر خارجی رئیس جمهور | از حضور در پایتخت اقتصادی عراق تا زیارت عتبات عالیات فصل دوم سریال «چرخ گردون» از شبکه دوم سیما پخش می‌شود طرح «ساماندهی اتباع خارجی» هفته آینده در کمیسیون شوراهای مجلس نهایی می‌شود
سرخط خبرها

منابع خبری از تمایل چند عضو اتحادیه اروپا برای بازگشایی سفارت خود در کابل خبردادند

  • کد خبر: ۲۳۹۴۹۵
  • ۲۷ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۰
منابع خبری از تمایل چند عضو اتحادیه اروپا برای بازگشایی سفارت خود در کابل خبردادند
چند کشور اروپایی در حال بررسی بازگشایی سفارتخانه‌های خود در کابل سه سال پس از روی کار آمدن مجدد طالبان هستند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ یکسری افراد مطلع که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند ایتالیا در هفته‌های گذشته ماموریت‌های بررسی وضعیت را با حضور سرویس اطلاعاتی در کابل انجام داده است.

به نقل از پایگاه خبری بلومبرگ، آنتونیو تایانی، وزیر امور خارجه ایتالیا نیز تایید کرد که سفیر رم که اخیرا در دوحه، قطر پستی دریافت کرده به کابل رفته است.

وی در حاشیه نشست ناتو در واشنگتن به خبرنگاران گفته بود: «ما در حال بررسی این مساله هستیم. سفیر ما در افغانستان ماموریتی دارد. مشکلات مربوط به حقوق بشر در این کشور وجود دارد. حل این مساله پیچیده است و زمان می‌برد.»

کشور‌های غربی از جمله آمریکا پس از خروج بی نظم نیرو‌های ناتو و اتباع و پرسنل امنیتی‌شان از افغانستان در اوت ۲۰۲۱ و تحت کنترل درآمدن کابل توسط طالبان از این کشور خارج شدند.

مقام‌های آلمان، فرانسه و انگلیس گفته‌اند که هنوز برنامه‌ای برای بازگشایی سفارتخانه‌هایشان در کابل ندارند.

هنوز هیچ سفارت غربی در کابل با وجود حضور یک هیات از اتحادیه اروپا در افغانستان حضور ندارد و تنها کشور عضو گروه ۷ که در افغانستان سفارت دارد، ژاپن است.

یکی از سخنگو‌های اتحادیه اروپا گفت، ماموریت این اتحادیه تاکنون تنها حضور این بلوک ۲۷ عضوی بوده است، اما از اظهار نظر در مورد بازگشت احتمالی تک تک کشور‌های عضو خودداری کرد و گفت که این تصمیمی بر عهده خود دولت‌ها است.

براساس وبسایت سرویس دیپلماتیک اتحادیه اروپا، حضور اتحادیه به سیاستگذاری‌ها و اقدامات مقام‌های دوفاکتوی طالبان بستگی دارد و «هیچ حقی برای مشروعیت این گروه ایجاد نمی‌کند.»

خوزه مانوئل آلبارس، وزیر خارجه اسپانیا نیز گفت: «بلافاصله پس از آنکه شرایط امنیتی به حداقل برسد، ما سفیر خود را اعزام می‌کنیم. ما یک ماه است که آماده‌ایم. متاسفانه سه اسپانیایی در حمله تروریستی داعش در افغانستان کشته شدند.»

آلبارس همچنین افزود: «سفیر اسپانیا چند روز و در پی این حمله به افغانستان رفت. اگرچه به دلایل امنیتی سفیر ما در دوحه است، اما ما به دنبال استقرار سفیر خود در کابل هستیم و هر وقت که شراط محیا باشد، او بر می‌گردد.»

یک دیپلمات ارشد اروپایی دیگر نیز گفت: «دیدگاه مقامات در بروکسل به شناسایی ضرورت حضور فیزیکی در افغانستان برای انجام پروژه‌های توسعه، حمایت از حقوق زنان و ایجاد یک حضور استراتژیک تغییر کرده است.»

در آلمان، مقامات به طور علنی درباره چگونگی بازگرداندن پناهجویان افغانی که مرتکب جنایت شده‌اند یا محکوم به تروریسم هستند، بحث می‌کنند. در حال حاضر، نمی‌توان این گونه افراد را به کشور مبدا بازگرداند، زیرا آلمان روابط دیپلماتیک با رژیم طالبان ندارد.

یک مقام فرانسوی نیز تایید کرد که هیچ برنامه‌ای برای بازگشایی سفارت وجود ندارد، اما گفت که این سوال باید در نهایت حل شود.

این مقام افزود: «وضعیت فعلی نمی‌تواند به طور نامحدود حفظ شود.»

وزارت خارجه انگلیس نیز در این باره گفت که دولت در حال بررسی استقرار دیپلماتیک در افغانستان با برقراری امنیتی و اوضاع سیاسی است.

یک مقام ارشد آمریکا نیز خاطرنشان کرد، ایالات متحده هیچ قصدی برای به رسمیت شناختن سیاسی طالبان یا بازگشایی سفارت خود در کابل ندارد. ایالات متحده به طالبان به صراحت گفته است که هنوز نگرانی‌هایی وجود دارد که در درجه اول رفتار منصفانه با زنان و دختران است که مانع از حرکت واشنگتن به سمت به رسمیت شناخته شدن طالبان در افغانستان می‌شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->