پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی در شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند
سرخط خبرها

افسردگی و دردهای خستگی

  • کد خبر: ۲۳۹۵۱
  • ۲۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۹
افسردگی و  دردهای خستگی
احساس خستگی برای افراد مبتلا به افسردگی یک نشانه بسیار شایع است. خستگی در واقع یکی از ویژگی‌های بارز افسردگی محسوب می شود. ژنتیک، بیماری‌ها، رویدادهای استرس‌زا در زندگی و شیمی مغز از جمله دلایل افسردگی هستند.
به گزارش شهرآرانیوز، افسردگی موجب افت سطوح انرژی بدن می‌شود و بسیاری علائم دیگر مرتبط با آن مانند غم و اندوه شدید و تنهایی می‌توانند احساس خستگی را هرچه بیشتر تشدید کنند. اما چرا افسردگی موجب احساس خستگی در فرد می‌شود و چگونه می‌توان تشخیص داد که افسردگی دلیل شکل گیری آن است؟
افسردگی بر انتقال دهنده‌های عصبی تاثیرگذار بوده و موجب احساس خستگی می‌شود. افسردگی احتمالا با بروز تغییرات در انتقال دهنده‌های عصبی مغز مانند دوپامین، نوراپی‌نفرین و سروتونین مرتبط است. این انتقال دهنده‌های عصبی نقش‌های مهمی در تنظیم سطوح انرژی، خواب، اشتها، انگیزه و لذت ایفا می‌کنند.
افسردگی یک بیماری پیچیده است که دلایل مختلفی می‌توانند در ابتلا به آن نقش داشته باشند که ژنتیک، بیماری ها، رویداد‌های استرس‌زا در زندگی، و شیمی مغز از آن جمله هستند. بیان تفاوت بین خستگی روانه و خستگی مرتبط با افسردگی نیز می‌تواند چالش برانگیز باشد. خستگی و افسردگی می‌توانند بسیار مشابه یکدیگر به نظر برسند.
از کجا متوجه شویم که به افسردگی مبتلا هستیم یا فقط خسته هستیم؟
سطوح کم انرژی، انگیزه کم، و از دست دادن علاقه به فعالیت‌های لذت بخش از جمله علائمی هستند که هم در افسردگی و هم خستگی دیده می‌شوند. اما یک عامل تمایز بین آن‌ها می‌تواند میزان اشتیاق فرد به انجام فعالیت‌ها باشد. افرادی که خسته هستند ممکن است تمایل به انجام فعالیت‌های مختلف داشته باشند، اما کمبود انرژی مانع آن‌ها می‌شود، در شرایطی که افراد مبتلا به افسردگی تقریبا هیچ علاقه‌ای به انجام فعالیت‌های مختلف ندارند.
مدت زمانی که فرد بدخلق است و این که آیا استراحت و خواب کافی به بهبود این شرایط کمک می‌کند یا خیر موارد مهم دیگری هستند که باید مد نظر قرار بگیرند. خواب خوب شبانه می‌تواند خلق و خوی فردی خسته را بهبود ببخشد.
اما خستگی مرتبط با افسردگی تمام جنبه‌های زندگی یک فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اثر این شرایط در موارد زیر احساس می‌شود:
جسمانی: برای فرد افسرده انجام کار‌های روزانه مانند غذا خوردن، دوش گرفتن، لباس پوشیدن و ... ممکن است دشوار باشد. به واسطه افسردگی، بدن می‌تواند سنگین، کند و سفت احساس شود.
شناختی: به واسطه افسردگی، فرد ممکن است دشواری در حفظ تمرکز، و پردازش اطلاعات را تجربه کند. کمبود خواب نیز می‌تواند اثر شناختی مشابهی را ایجاد کند و تمرکز کردن را دشوار سازد.
عاطفی: در اینجاست که آثار ممکن است عمیق‌تر باشند. خستگی پرهیز از افکار و احساسات سردرگم کننده که بخشی از افسردگی هستند را دشوار می‌سازد. زمانی که خسته هستید، برقراری ارتباطات عاطفی با دوستان، خانواده و افرادی که اطراف شما حضور دارند ممکن است چالش برانگیزتر شود و این نیز می‌تواند احساس تنهایی و ناامیدی را هرچه بیشتر تقویت کند.
افسردگی بر شرایط خواب انسان تاثیر می‌گذارد
هفت ساعت خواب شبانه برای بزرگسالان توصیه شده است. برای افراد مبتلا به افسردگی این کار ممکن است دشوار باشد.
افراد مبتلا به افسردگی اغلب با دشواری در به خواب رفتن یا خواب باقی ماندن یا هر دو مواجه هستند. این افراد ممکن است خواب عمیق کمتری را تجربه کنند. نتیجه نهایی این است که خواب کارایی خود در کسب آرامش و افزایش سطوح انرژی را به همراه نخواهد داشت.
افزون بر این، افراد مبتلا به افسردگی می‌توانند درگیر رفتار‌های نامناسبی شوند که به کاهش کیفیت و کمیت خواب منجر می‌شود. به عنوان مثال، خستگی مرتبط با افسردگی می‌تواند به چرت زدن در طول روز منجر شود که به خواب رفتن هنگام شب را دشوارتر می‌کند.
فعال باقی ماندن برای افراد مبتلا به افسردگی ممکن است دشوار باشد، اما مقاومت در برابر وسوسه بی تحرکی می‌تواند تاثیر قابل توجهی در بهبود این شرایط داشته باشد. مقداری فعالیت بدنی در هر روز ممکن است حتی به خواب بهتر در شب کمک کند.
به رغم افسردگی، چگونه خوابی خوب داشته باشیم؟
شما می‌توانید راهبرد‌های زیر را برای بهبود کیفیت خواب خود، به ویژه اگر به یک بیماری روانی، مانند افسردگی، مبتلا هستید، مد نظر قرار دهید.
برنامه‌ای منظم داشه باشید: تلاش کنید هر روز تقریبا در یک ساعت مشخص خوابیده و از خواب بیدار شوید. پیروی نکردن از یک روتین خواب معمولا با چاقی، پرفشاری خون، و پیامد‌های سلامت نامناسب دیگر پیوند خورده است. افزون بر این، پیروی از یک برنامه منظم، خوابیدن و بیدار شدن از خواب را برای شما تسهیل می‌کند.
نمایشگر‌ها را در اتاق خواب قرار ندهید: از تلفن همراه به عنوان ساعت زنگ‌دار برای بیدار شدن از خواب استفاده نکنید یا پیش از خواب در لپ تاپ خود وبگردی نکنید. یک ساعت پیش از خواب از قرار گرفتن در برابر نمایشگر‌ها پرهیز کنید. نوری که از نمایشگر‌ها ساطع می‌شود می‌تواند در تولید ملاتونین، هورمونی که به خواب بهتر کمک می‌کند، در بدن اختلال ایجاد کند.
برنامه ورزش صبحگاهی را تنظیم کنید: انجام ورزش صبحگاهی می‌تواند به بهبود خلق و خو و شرایط خواب شما کمک کند. همچنین، از انجام تمرینات ورزشی با شدت بالا هنگام شب پرهیز کنید، زیرا ممکن است در خواب و استراحت شما اختلال ایجاد کند.
از کافئین و الکل پرهیز کنید: کافئین و الکل می‌توانند شما را بیدار نگه داشته و شرایط خواب و افسردگی را تشدید کنند.
با پزشک خود صحبت کنید: اگر راهبرد‌های بالا تغییری در شرایط شما ایجاد نکردند، به پزشک مراجعه کنید تا احتمال وجود دلایل دیگر که می‌توانند در خواب شما اختلال ایجاد کنند، بررسی شود. خستگی می‌تواند نشانه‌ای از افسردگی درمان نشده یا به خوبی درمان نشده یا از عوارض جانبی مصرف یک دارو باشد. پس اگر دارو‌های ضد افسردگی یا دارویی دیگر مصرف می‌کنید، پزشک خود را از این شرایط آگاه کنید.

منبع: عصرایران
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->