صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز
سرخط خبرها

بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به تب دنگی کنترل ناقل بیماری است

  • کد خبر: ۲۳۹۹۰۸
  • ۳۰ تير ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۹
بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به تب دنگی کنترل ناقل بیماری است
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: انتقال تب دنگی از طریق پشه آئدس بوده و بهترین راه برای جلوگیری از آن کنترل ناقل بیماری است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر زهرا نهبندانی اظهار کرد: در این روز‌ها شیوع بیماری تب دنگی را کشور‌های مختلف دنیا می‌بینیم، بیماری که همانند کرونا انتقال انسان به انسان ندراد و با توجه به اینکه انتقال تب دنگی از طریق پشه آئدس است بهترین راه پیشگیری کنترل ناقل بیماری است و محل‌ها و مناطقی همچون مناطق گرمسیری، مرداب‌ها و آب‌های راکد روستا‌هایی که در مناطق آبی آنها سرباز بوده ناقل بیماری هستند.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه پشه آئدس می‌تواند در هر ظرف یا جایی که مقدار آب جمع می‌شود مانند لاستیک، قوطی کنسرو، قایق، گلدان شیشه‌ای و ... تخم‌گذاری کند، تخلیه و تمیز کردن مرتب ظروف محتوی آب مانند گلدان‌های شیشه‌ای، ظروف زیرگلدان، ظروف آب پرندگان و حیوانات و ... هر دو روز یک بار توصیه می‌شود؛ همچنین تخلیه درب روی ظروف محتوای آب مانند تانکر، بشکه و ... نیز از دیگر اقداماتی است که باید صورت پذیرد.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه جلوگیری از تجمع آب در زیر کولرها، جلوگیری از تجمع آب راکد در زباله‌ها و ضایعات جامد مانند ظروف رها شده، ضایعات اتومبیل، لنج و قایق، لاستیک از طریق پوشاندن یا جمع‌آوری آنها از جمله اقدامات مهمی است که باید در جهت دوری از بیماری تب دنگی انجام شود، خاطرنشان کرد: همچنین باید اشاره کنیم که پوشیدن لباس‌های آستین بلند و شلوار بلند و جوراب هم از دیگر مواردی است که فرد را از گزش پشه آئدس در امان نگه می‌دارد.

دکتر نهبندانی تأکید کرد: استفاده از قلم دافع حشرات بر روی مناطقی از پوست که با لباس پوشیده نمی‌شود در زمان مسافرت به مناطق همه گیری بیماری نیز باید انجام شود.

وی اضافه کرد: همچنین استفاده از پشه بند در صورتی‌که در طی روز در فضای باز استراحت می‌کنید و نصب توری روی در و پنجره‌ها و اطمینان از سالم بودن آنها و نیز پرهیز از بیرون رفتن در ساعات پر گزش روز (قبل از طلوع آفتاب و هنگام غروب) از دیگر نکاتی است که باید به آن توجه داشت.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه پشه آئدس با سایر پشه‌های موجود در دنیا یک سری تفاوت دارد که یکی از مهمترین آنها زمان فعالیت آنها است، بیان کرد: پشه آئدس روز فعالیت است و زمان فعالیت آنها از زمان طلوع تا غروب آفتاب است و بیشترین زمان سیکل فعالیت پشه آئدس، هنگام طلوع آفتاب است.

دکتر نهبندانی گفت: پشه آئدس برخلاف پشه‌های دیگر مهاجم است و سایر پشه‌ها صبر می‌کنند که فضا تاریک و شخص به خواب رود و سپس گزش را انجام دهند، در حالی که پشه آئدس اینگونه نیست، ظاهر پشه آئدس با پشه‌های دیگر متفاوت است و نوار‌های تیره و روشن دارند.

وی افزود: اگر فردی دچار هرنوع علائم مشکوکی همچون تب و بدن درد به‌خصوص درد پشت حدقه چشم و بثورات جلدی شد باید بلافاصله به نزدیک‌ترین مرکز بهداشت مراجعه نماید تا که مورد بررسی قرار بگیرد و ضمن جلوگیری از تشدید وضعیت بیماری، نسبت به درمان به‌موقع آن اقدام شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->